va salut! Am construit o barca de plantat si am folosit un regulator Rookie 25. i-am facut niste probe pe apa, totul a mers bine. Acasa am facut iar niste probe si s-a ars variatorul cand am schimbat sensul de turatie(am dat in spate) iar variatorul a mers dupa aceea doar intr-un singur sens. Unde am gresit? Am schimbat prea repede brusc sensul de rotatie, a avut un scurt, e varitorul mic(25A) vreun servo care face figuri? Mentionez ca barca are pana in 9 kg, iar motorul este Graupner 755/40. As vrea de asemenea in locul variatorului s. a pun regulator mecanic am mai folosit asa ceva si a mers foarte bine.
Pagina 1 din 1
dilema
Postat 09 June 2010 - 06:54 PM
navo-aero, la Jun 9 2010, 04:28 PM, a spus:
As vrea de asemenea in locul variatorului s. a pun regulator mecanic am mai folosit asa ceva si a mers foarte bine.
Si cum functioneaza regulatorul ala mecanic,cu un servo?
Cat despre regulatorul tau electronic,n-are nimeni ce sa-ti spuna, tu stii cel mai bine ce i-ai facut,de unde l-ai luat,etc. Un 755 nici blocat nu ia mai mult de vreo 15A, deci...
It's difficult to make things simple!
Postat 09 June 2010 - 07:07 PM
Zen, la Jun 9 2010, 07:54 PM, a spus:
Si cum functioneaza regulatorul ala mecanic,cu un servo?
Cat despre regulatorul tau electronic,n-are nimeni ce sa-ti spuna, tu stii cel mai bine ce i-ai facut,de unde l-ai luat,etc. Un 755 nici blocat nu ia mai mult de vreo 15A, deci...
regulatorul este cu servo are 3 trepte inainte si 3 inapoi este un tamya micut iar variatorul l-am luat nou in cutie
Postat 10 June 2010 - 11:12 PM
Regulatorul l-ai ars pt ca ai dat prea repede de mansa inapoi . La navo nu este ca la aero ,trebui sa eviti intrarea in functiune a franei (elicea din apa nu se pliaza ) . Deci trebui schimbate mosfeturile si regulatorul v-a merge din nou , iar tu trebui sa te abtii sa dai de la viteza maxima inainte la viteza maxima inapoi . Poti sa ma suni sa-ti repar regulatorul ca pe caldura asta merge o bere de la tine . :)
Aceasta postare a fost editata de cata2: 10 June 2010 - 11:13 PM
tel . 0765940409
Nu te certa niciodata cu un prost!
Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!
Nu te certa niciodata cu un prost!
Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1