Modelism - RHC Forum: dilema - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

dilema

#1 Useril este offline   navo-aero 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 140
  • Inregistrat: 10-October 07

Postat 09 June 2010 - 03:28 PM

va salut! Am construit o barca de plantat si am folosit un regulator Rookie 25. i-am facut niste probe pe apa, totul a mers bine. Acasa am facut iar niste probe si s-a ars variatorul cand am schimbat sensul de turatie(am dat in spate) iar variatorul a mers dupa aceea doar intr-un singur sens. Unde am gresit? Am schimbat prea repede brusc sensul de rotatie, a avut un scurt, e varitorul mic(25A) vreun servo care face figuri? Mentionez ca barca are pana in 9 kg, iar motorul este Graupner 755/40. As vrea de asemenea in locul variatorului s. a pun regulator mecanic am mai folosit asa ceva si a mers foarte bine.
0

#2 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 09 June 2010 - 06:54 PM

Vezi postareanavo-aero, la Jun 9 2010, 04:28 PM, a spus:

As vrea de asemenea in locul variatorului s. a pun regulator mecanic am mai folosit asa ceva si a mers foarte bine.

Si cum functioneaza regulatorul ala mecanic,cu un servo?

Cat despre regulatorul tau electronic,n-are nimeni ce sa-ti spuna, tu stii cel mai bine ce i-ai facut,de unde l-ai luat,etc. Un 755 nici blocat nu ia mai mult de vreo 15A, deci...
It's difficult to make things simple!
0

#3 Useril este offline   navo-aero 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 June 2010 - 07:00 PM

regulatorul functioneaza cu servo, e un tamya cu 3 viteze inaine si 2 inapoi e micut iar variatorul l-am cumparat sigilat
0

#4 Useril este offline   navo-aero 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 June 2010 - 07:07 PM

Vezi postareaZen, la Jun 9 2010, 07:54 PM, a spus:

Si cum functioneaza regulatorul ala mecanic,cu un servo?

Cat despre regulatorul tau electronic,n-are nimeni ce sa-ti spuna, tu stii cel mai bine ce i-ai facut,de unde l-ai luat,etc. Un 755 nici blocat nu ia mai mult de vreo 15A, deci...

regulatorul este cu servo are 3 trepte inainte si 3 inapoi este un tamya micut iar variatorul l-am luat nou in cutie
0

#5 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 643
  • Inregistrat: 05-November 08

Postat 10 June 2010 - 11:12 PM

Regulatorul l-ai ars pt ca ai dat prea repede de mansa inapoi . La navo nu este ca la aero ,trebui sa eviti intrarea in functiune a franei (elicea din apa nu se pliaza ) . Deci trebui schimbate mosfeturile si regulatorul v-a merge din nou , iar tu trebui sa te abtii sa dai de la viteza maxima inainte la viteza maxima inapoi . Poti sa ma suni sa-ti repar regulatorul ca pe caldura asta merge o bere de la tine . :)

Aceasta postare a fost editata de cata2: 10 June 2010 - 11:13 PM

tel . 0765940409

Nu te certa niciodata cu un prost!
Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu