Modelism - RHC Forum: FPV- ajutor la inceput de drum - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

FPV- ajutor la inceput de drum

#31 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1275
  • Inregistrat: 20-April 07

Postat 18 June 2010 - 02:48 PM

Nu am incercat pana acum elice tripala, cum se comporta, are tractiune mai buna?
Valoarea unui modelist adevarat nu se masoara in numarul de posturi ci in realizarile sale...
0

#32 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 18 June 2010 - 04:10 PM

Tovarasu, cam ca o bipala avand diametrul sau pasul - nu amandoua - mai mare cu 1. Dar e doar o aproximare, nu o regula !
De exemplu o tripala de 8*4 va trage "cam ca" o bipala de 9*4 sau 8*5.
La pilon se preteaza, e o buna metoda de a contracara limitarea diametrului, doar ca iti va creste si rezistenta la inaintare cand opresti motorul.
Asa ca mai bine as sta pe bipala, si as contracara limita diametrului cu un motor cu kv mai mare.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 18 June 2010 - 04:12 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#33 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2010 - 07:08 PM

Vezi postarearenatoa, la Jun 18 2010, 05:10 PM, a spus:

Tovarasu, cam ca o bipala avand diametrul sau pasul - nu amandoua - mai mare cu 1. Dar e doar o aproximare, nu o regula !
De exemplu o tripala de 8*4 va trage "cam ca" o bipala de 9*4 sau 8*5.
La pilon se preteaza, e o buna metoda de a contracara limitarea diametrului, doar ca iti va creste si rezistenta la inaintare cand opresti motorul.
Asa ca mai bine as sta pe bipala, si as contracara limita diametrului cu un motor cu kv mai mare.

ok, sincer zbor cu motorul asta de vreo un an jumate, a supravietuit la numeroase crasuri si a tras 2 motoplanoare. E uns si curatat, cu inspectia la zi as adauga, si parerea mea ofera un timp de zbor rezonabil, cu un lipo de 11.1 v si 2500mah zboara cam jumate de ora in regim economic.
M-am gandit ca un eventual transmitator FPV sa stea in spatele elicii ca sa aiba si racire, ar fi vreo problema daca s-ar monta pe pilon?
Valoarea unui modelist adevarat nu se masoara in numarul de posturi ci in realizarile sale...
0

#34 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 05:51 PM

In sfarsit e gata pasaroiu, trebe echilibrat si pus la zbor. :rolleyes:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P1030100.JPG
  • Imagine atasata: P1030101.JPG
  • Imagine atasata: P1030102.JPG
  • Imagine atasata: P1030103.JPG

0

#35 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 05:53 PM

....pana la urma elicea discordiei va fi una APC de 10x5, acumulator de 4s lipo de 4000 mAh, iar capota e facuta din balsa si acoperita cu carbon (m-a impins talentu sa vad cum merge) :rolleyes:
0

#36 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 08:11 PM

are cineva idee unde se poate gasi surubul de stativ pe care se poate monta aparatul foto, se pare ca la mare parte din aparate e standardizat la aceeasi simensiune?
0

#37 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 07:14 AM

Vezi ca nu este in sistem metric, ci imperial, 1/4" adica ceva peste 6mm.
Sa nu incerci sa "potrivesti" un M6 acolo, ca risti sa strici filetul.
Cat de gasit... mai greu.
0

#38 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 09:19 PM

azi am fost cu el in teste si i-am rupt coada la aruncarea din mana, se pare ca e prea greu de fata, oricum ce m-a bucurat pe mine e faptul ca motorul a invartit elicea la o viteza de sustinere 1 ora si 10 minute, si acumulatorul mai avea 11%

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P1030113.JPG
  • Imagine atasata: P1030114.JPG

0

#39 Useril este offline   ionuttt 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 35
  • Inregistrat: 07-October 08

Postat 02 August 2010 - 06:13 PM

De unde sti ca aveai viteza de sustinere??? Sa inteleg ca zburai cu el 1 ora si 10 minute cu acel acumulator da si u date cit consuma motorul sau tipul lui si ce acumulator ai folosit si greutatea modelului
0

#40 Useril este offline   entech 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 07-June 08

Postat 13 August 2010 - 06:13 AM

salut
scuze ca poluez topicul, ce ochelari video imi recomandati?

http://hobbywireless.com/cart/index.php?ma...products_id=245
sau
http://hobbywireless.com/cart/index.php?ma...products_id=105
pana acum am avut vision3d (rip, m-am asezat pe ei)
multumesc anticipat
0

#41 Useril este offline   Laur73 

• fotograf aerian
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1855
  • Inregistrat: 26-September 06
  • Interests:Filmari si fotografie aeriana

Postat 13 August 2010 - 06:53 AM

Vezi postareaentech, la Aug 13 2010, 07:13 AM, a spus:

salut
scuze ca poluez topicul, ce ochelari video imi recomandati?

http://hobbywireless.com/cart/index.php?ma...products_id=245
sau
http://hobbywireless.com/cart/index.php?ma...products_id=105
pana acum am avut vision3d (rip, m-am asezat pe ei)
multumesc anticipat

Eu am Headplay , sunt super ca rezolutie , dar sunt ceva mai greoi si ocupa spatiu cam mult ( nu prea sunt practici pe cimp ) , i-ti recomand Fatshark.
Fotografie Aeriana
0

#42 Useril este offline   entech 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 07-June 08

Postat 13 August 2010 - 11:51 AM

multumesc
0

#43 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 August 2010 - 01:19 PM

As sugera un bob zabava... HK se pregateste sa scoata proprii ochelari.

http://tweetphoto.com/38360728
0

#44 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 13 August 2010 - 01:26 PM

Va rog mult de tot sa ma iertati, dar, pur si simplu, incepe sa devina o obsesie chestia asta cu HK. Chiar vreti sa spalam WC-urile chinejilor? Faceti tot pentru a ajunge aici.
Inca o data va cer scuze.
0

#45 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 August 2010 - 02:05 PM

Dane, iarta-ma, dar esti decuplat putin de realitate. Chiar nu ai aflat ca si tu cumperi aceasi marfa, dar fiindca ti se baga pe gat un adaus corepunzator nivelului de trai occidental, ti se creeaza impresia ca e mai de soi ?

99% din display-urile ochelarilor VGA sunt facuti de o singura firma, numita Kopin, care are un sediu "politically correct" amplasat. Dar atentie, ca au branch si in HK... Ghici unde se lafaie bossi in birouri cu A/C si unde se fabrica afisoarele ?
Ce fac diversi "producatori" de ochelari este sa bage in carcasa de plastic aceste afisoare, cu solutii optice mai mult sau mai putin inovatoare. Ti se pare ceva rocket science aici ?
Faimosii ochelari FatShark (faimosi in lumea FPV) sunt o afacere de familie, chinezeasca evident, pentru ca la cateva sute de bucati pe an cat este productia, nici o firma nu se baga la asa ceva. Stiu acestea direct de la creatorul lor, canadian, pe care l-am cunoscut la un meeting in Franta. Ce e deosebit la acesti ochelari este formula optica care produce un camp vizual deosebit de larg, de 46 grade, fata de 32-35 cat este la ochelarii normali considerati buni. Problema este ca nu orice ochi pot acoperi acest unghi, mai ales purtatorii de ochelari de corectie, si cu greu reusesti sa ai claritate pe toata suprafata, colturile sunt blurate. Iar daca ai reusit sa ii reglezi pentru fizionomia ta (distanta interpupilara), vecinul sigur nu va vedea bine daca ii pasezi in timpul zborului.
Cei care ii va scoate HC/HK vor folosi aceleasi unitati de display Kopin, vor fi lucrate de aceiasi chinezi, doar ca ignori principala caracteristica a acestui site... va pune doar 10% adaus fata de adaosurile "nesimtite" practicate de alti asa zisi producatori. Ti se pare ca inovatia introdusa de FatShark descrisa mai sus merita diferenta de la 60$ pretul display-urilor, la 275$ cu cat se vand ei chiar pe site-ul producatorului?
0

#46 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 13 August 2010 - 02:20 PM

@ Renatoa & Dan,
Ultimele posturi sunt off-topic aici.

Va propun sa initiati un subiect dedicat problemei economice mondiale cu titlul sugestiv : "in 20 de ani ne mananca chinejii" ,la sectiunea generalitati si o putem diseca acolo.
Aici sa ramana FPV indiferent de producator,magazin care vinde,nationalitatea cumparatorului,resedinta cumparatorului si alte asemenea.
OK?
flying is my life...
0

#47 Useril este offline   Airflow 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 173
  • Inregistrat: 05-December 08

Postat 27 November 2010 - 08:52 PM

Vezi postareabogdan_minitehnicus, la May 30 2010, 08:50 PM, a spus:

am inteles deci in aeromodel vor intra 2 acumulatori, 1s de lipo pt gps si bateria de motor care trece prin OSD si apoi ajunge in motor. Nu stiu exact cum vin legaturile la OSD, mi-ar prinde bine o schema si bineinteles sa va vad odata in actiune la teren :blink:

Citeam acest topic in cautarea de info pentru a intra in lumea FPV si conform shemei de principiu de mai jos am inteles ca exista doar o singura baterie in problema..una care alimenteaza senzorul GPS prin OSD precum si toate celelalte procese ...Gresesc? Propulsia tot din OSD este alimentata? sau se pastreaza regulatorul in cazul asta folosind o alta baterie? Poza o am din topicul "FPV Ghid" de mai jos.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: post_41_1212419472.jpg
  • Imagine atasata: post_41_1212419750.jpg

Don't drink and drive, smoke weed and FLY.

0

#48 Useril este offline   kempo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 670
  • Inregistrat: 17-October 08

Postat 28 November 2010 - 07:26 AM

Vezi postareaAirflow, la Nov 27 2010, 08:52 PM, a spus:

Citeam acest topic in cautarea de info pentru a intra in lumea FPV si conform shemei de principiu de mai jos am inteles ca exista doar o singura baterie in problema..una care alimenteaza senzorul GPS prin OSD precum si toate celelalte procese ...Gresesc? Propulsia tot din OSD este alimentata? sau se pastreaza regulatorul in cazul asta folosind o alta baterie? Poza o am din topicul "FPV Ghid" de mai jos.

Pentru a alimenta sistemul fpv si sistemul de propulsie exista 2 variante (din cate stiu) cu o baterie sau cu 2:
1 baterie : prin mufa de egalizare alimentezi sistemul fpv(camera, video tx,osd,gps) si prin mufa principala sistemul de propulsie(motor,regulator,servo,receptor si ce mai ai in mod normal pe aeromodel);
2 baterii(varianta asta o folosesc eu): cu un acumulator mai mic alimentez sistemul fpv (camera, video tx,osd,gps,senzori) iar acumulatorul "principal" isi face treaba normal,alimenteaza electronica (motor, regulator,receptor,servo) de pe aeromodel.

sau se pastreaza regulatorul in cazul asta folosind o alta baterie?

In oricare din cazuri regulatorul/regulatoarele raman(e) pe aeromodel.

Propulsia tot din OSD este alimentata?

In varianta cu o baterie (daca osd-ul are autopilot, controlul eleroanelor,profundor,directie,motor) pot spune ca motorul este alimentat din osd (e ceva de povestit aici care de unde se alimenteaza) dar din osd mai bine scoti doar semnalul (firul alb) si-l conectezi la regulator, restul ramane neschimbat.(dar si aici apar alte probleme/discutii : PPM etc etc).
La mine folosesc asa: semnalul ppm de la receptor merge la osd iar din osd firele cu semnalul ptr servouri,motor/regulator merg la servouri,motor/regulator.

Gata capitolul introductiv din poveste :lol: (mai sus am scris doar pareri personale bazate pe crash-uri/picaturi de fludor curse pe mana/taieturi cu cutter-ul si ceva zboruri, sunt convins ca exista raspunsuri mai pertinente).

Inainte sa cumperi un osd gandeste-te ce vrei de la el: osd doar cu gps si senzor de curent sau osd cu functii de autopilot (RTH,WAYPOINTS,AH,camera switch dar si cu mai mare bataie de cap la inceput pana te prinzi care e treaba cu el). Ar fi bine daca inainte de achizitie ai putea sa te joci cu unu live, sa vezi ce face, cam cate fire are in el, sa stii la ce te bagi. Mai bine intrebi de 10 ori decat sa dai banii aiurea. Pe forum sunt useri cu experienta care te vor ajuta la alegere(asta daca n-ai ales inca).

P.S. Mamaaaaa da ce mult am scris....
"What you want to do today ? Same thing I do every day, try to take over the world !"
0

#49 Useril este offline   Airflow 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 November 2010 - 09:23 AM

Vezi postareakempo, la Nov 28 2010, 07:26 AM, a spus:

P.S. Mamaaaaa da ce mult am scris....

Multumesc pentru raspunsul la obiect.

Doresc sa achizitionez un sistem FPV 1.3 ghz la 1000mW (controlul il am in 2,4 Ghz Futaba FAST). OSD vreau unul bun, unul de care sa nu imi para rau deloc (autopilot,WP,GPS,senzor tensiune etc).

Intrebare:

Pot modifica partea finala a emitatorului video pentru a ajunge sa zicem la 3000 mW - 5000 mW? . Care sunt sansele sa afecteze controlul modelului si de ce?

Daca exista cineva dispus sa ma initieze practic, ma pot deplasa pentru notite in limita a maxim 100 Km :lol: .

Aceasta postare a fost editata de Airflow: 28 November 2010 - 09:35 AM

0

#50 Useril este offline   kempo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 670
  • Inregistrat: 17-October 08

Postat 28 November 2010 - 10:00 AM

Vezi postareaAirflow, la Nov 28 2010, 09:23 AM, a spus:

Multumesc pentru raspunsul la obiect.

Doresc sa achizitionez un sistem FPV 1.3 ghz la 1000mW (controlul il am in 2,4 Ghz Futaba FAST).

Din cate am auzit e cam mult 1W la emitator, em am 500mw. Referitor la sist in 1,3 nu ma pricep/nu am/nu ma bag.

OSD vreau unul bun, unul de care sa nu imi para rau deloc (autopilot,WP,GPS,senzor tensiune etc).

Din cate stiu avem in tara posesori de RVOSD , DragonOSD , IKARUS OSD , FY-21 (parca asa ii zice)(am uitat vreun osd cu autopilot?) ar fi ok sa-si dea fiecare cu parerea pentru a avea o imagine de ansamblu.

Pot modifica partea finala a emitatorului video pentru a ajunge sa zicem la 3000 mW - 5000 mW? . Care sunt sansele sa afecteze controlul modelului si de ce?

Ma depaseste....

Daca exista cineva dispus sa ma initieze practic, ma pot deplasa pentru notite in limita a maxim 100 Km :lol: .

Aprox in fiecare WE sunt la Pitesti, iti pot arata cu placere despre ce e vorba la nivel de incepator, nu am cine stie ce echipamente.

Aceasta postare a fost editata de kempo: 28 November 2010 - 10:01 AM

"What you want to do today ? Same thing I do every day, try to take over the world !"
0

#51 Useril este offline   shogun_ro 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 08-December 10
  • Interests:Automobilism, Foto, Video, Calculatoare, Aeromodelism

Postat 12 December 2010 - 02:31 AM

Daca exista cineva dispus sa ma initieze practic, ma pot deplasa pentru notite in limita a maxim 100 Km :) .

Uite aici un citat de pe forumul electronistilor:
Zicea la un moment dat unul din ei:

La un amplifier de 1W in 2,4GHZ daca stai in fata antenei la un metru si te uiti
la antena in timp ce se emite este ultima imagine pe care o vezi!
Cristalinul ochilor este foarte sensibil la microunde.
Distanta recomandata pentru a nu avea efecte este de 200 metri.
Comparand cu cei 600W ai magnetronului din cuptorul de microunde, va las
sa trageti singuri concluziile!
La tensiunea de 220V daca atingi firele si te curentezi ai sanse sa repeti
experienta dar la microunde nu exista a doua oara.

Frecventa asta e apropiata de cea a cuptoarelor cu microunde.
Mai bine iei ceva pe 5,8 Ghz sau 900 Mhz care zice ca nu ai probleme cu obstacolele, dar la noi ai probleme cu semnalul GSM.

Nu stiu ce efect au RC-urile pe 2,4Ghz

Aceasta postare a fost editata de shogun_ro: 12 December 2010 - 02:35 AM

0

#52 Useril este offline   Airflow 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 12 December 2010 - 01:35 PM

Vezi postareashogun_ro, la Dec 12 2010, 02:31 AM, a spus:

Uite aici un citat de pe forumul electronistilor:

La un amplifier de 1W in 2,4GHZ daca stai in fata antenei la un metru si te uiti
Cristalinul ochilor este foarte sensibil la microunde.
Distanta recomandata pentru a nu avea efecte este de 200 metri.
Comparand cu cei 600W ai magnetronului din cuptorul de microunde, va las
sa trageti singuri concluziile!
La tensiunea de 220V daca atingi firele si te curentezi ai sanse sa repeti
experienta dar la microunde nu exista a doua oara.

Frecventa asta e apropiata de cea a cuptoarelor cu microunde.
Mai bine iei ceva pe 5,8 Ghz sau 900 Mhz care zice ca nu ai probleme cu obstacolele, dar la noi ai probleme cu semnalul GSM.

Nu stiu ce efect au RC-urile pe 2,4Ghz

Dar tu pe forumul ala ai citit si mai jos ce scrie? Sau ai luat doar ce ti s-a parut interesant? Am pus mana pe mufa de iesire a unui etaj final la un amplificator de 50W in functiune si m-am "fript" doar nimic mai mult... nu mi-au iesit ochii ca la melc.

0

#53 Useril este offline   shogun_ro 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 08-December 10
  • Interests:Automobilism, Foto, Video, Calculatoare, Aeromodelism

Postat 12 December 2010 - 06:26 PM

Vezi postareaAirflow, la Dec 12 2010, 01:35 PM, a spus:

Dar tu pe forumul ala ai citit si mai jos ce scrie? Sau ai luat doar ce ti s-a parut interesant? Am pus mana pe mufa de iesire a unui etaj final la un amplificator de 50W in functiune si m-am "fript" doar nimic mai mult... nu mi-au iesit ochii ca la melc.

Dar acolo scrie ca daca te uiti la antena emitatorului cand emite nu daca pui mana pe finalul amplificatorului.
Nu sunt de specialitate deci nu te contrazic. :)
0

#54 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 12 December 2010 - 08:04 PM

Da,si marmota invelea ciocolata-n staniol ! :)

Aceasta postare a fost editata de Zen: 12 December 2010 - 08:05 PM

It's difficult to make things simple!
0

#55 Useril este offline   sebi_p 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 156
  • Inregistrat: 18-June 08

Postat 12 December 2010 - 08:55 PM

Vezi postareaZen, la Dec 12 2010, 08:04 PM, a spus:

Da,si marmota invelea ciocolata-n staniol ! :)

Amin . :lol:
0

#56 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2010 - 10:50 PM

Vezi postareaAirflow, la Dec 12 2010, 01:35 PM, a spus:

na acuma si la noi pe temele de modelism sunt opinii si opinii, s-ar putea sa aiba dreptate sau doar sa fabuleze, nu-s asa specialist sa dau un verdict corect subiectului, probabil trebuie sapat nitel mai mult daca prezinta interes sau amin..... :lol:
0

#57 Useril este offline   Biciclistu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 140
  • Inregistrat: 24-May 10
  • Interests:fotografie, motocross, bjj, chitara clasica, modelism, vinul rosu

Postat 13 December 2010 - 12:09 PM

Dar o radiocomanda in 2.4GHz cu cati W emite?
CELE MAI URATE AEROMODELE SUNT CELE CARE NU INCAP IN LIFT!
0

#58 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 13 December 2010 - 12:44 PM

Nu in W, in mW.
 "Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#59 Useril este offline   ionuttt 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 35
  • Inregistrat: 07-October 08

Postat 13 December 2010 - 02:50 PM

Cam 70 mW max 100 mW
0

#60 Useril este offline   costi_n 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 338
  • Inregistrat: 30-November 10

Postat 18 January 2011 - 10:53 AM

Am o mare rugaminte la voi. Daca exista un posesor de ochelari FatShark din bucuresti si are deosebita placere de a ma lasa sa ii pun si eu la ochi sa vad cum
e as fi foarte fericit. Am un astigmatism ciudat si o dioptrie de -4. Deja mi-am cumparat o pereche de ochelari Headplay (care acum sunt la vanzare) pe care nu ii pot focaliza perfect pana nu pun si ochelarii de vedere. Ma gandesc ca FatShark-ul, datorita setului de dioptrii care se poate achizitiona separat ma poate scapa de aceasta belea. Datorita problemelor mele de vedere as dori sa probez inainte sa cumpar. Multumesc in avans
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu