Motoare cu reactie creerea unui motor
Postat 08 February 2003 - 11:24 PM
Mersi de site-uri, este chiar interesant sa ai asa ceva pe masina, dar mai intai testeaza in afara orasului unde nu ai trafic greu pt ca nu sti ce se poate intampla. Este inca nesigur, cu toate ca dupa cum stim au un randament mult mai mare, de la 30-40% la 90-95%, deci consumul ar fi mult ami mic si mai nepoluant.
Postat 16 February 2003 - 01:37 AM
Agarici,cum mai merge treaba cu motorul?Ai pus ceva concret pe hartie,sau doar ganduri inca?
Sper sa reusesti sa faci ceva serios,dar cred ca iti va fi f greu...,materialele si mana de lucru pt elemente complexe e f costisitoare...Eu sincer sunt curios sa vad un astfel de motor "home made".
Site-ul nemtesc are motoare de nota 10,dar ..........un pic cam scumpe pt unele buzunare..
Bafta multa ...cand ai ceva concret,poate impartasesti si cu noi.....
Spor la munca!
Postat 16 February 2003 - 01:45 AM
Am vazut niste ....sa zicem planuri....la cineva prin Brasov,vroia sa foloseasca un TRDF (turbo reactor dublu flux) pt o chestie zburatoare (nu avion), au gandit motorul asezat pe verticala si o mare problema pt ei va fi praful ridicat de evacuarea gazelor,praf care va ajunge in motor,ne putand proteja disp.de admisie....
Cred ca ti-ar prinde bine sa gandesti intai aparatul pe care folosesti asa un motor...sunt multe probleme care apar....
Normal ca si constructia unui astfel de motor fara avion va fi un succes deplin,dar o aplicare ar fi...mult mai mult...
Chiar daca stiai toate astea......nu-i bai ca le-am scris,asa-i?
Daca il faci si la scara mai mare,pun si eu unu pe luxoasa mea limuzina produsa la Pitesti...
Bafta!
Postat 16 February 2003 - 03:10 AM
care modelist nu viseazä avion cu turbinä ? Problemele sint cunoscute. Pretul !!! Nu nunai turbina ci si avoianele corespunzätoare costä ... O alternativä satisfäcätoare mi-se par propusiile gen Ducted Fan cu motoare termice " normale ".
Un exemplu este F-86F Sabre cu 960 mm anvergurä si greutate la start ca ca 1600 g. In momentul de fatä acest avion se gäseste ca ofertä specialä la 299 Eur, incl. motor OS 2,5 ccm si rezo. Mai trebuiesc luate in calcul 5 sevro de 9 mm. Avind in vedere diterenta de pret in comparatie cu un model cu turbinä, cred cä meritä o incercare. Nu l-am väzut zburind dar am väzut un F 16 de la aceias firmä cu Ducted Fan electro ! Zbura extraordinar si era mai greu decit Sabre la aceleas dimensiuni.
C4FU
Fisiere atasate
-
F_86F_Sabre.jpg (37.78K)
Number of downloads: 120
Postat 16 February 2003 - 03:30 AM
Corsair4FU, la 16 Feb 2003, 03:10, a spus:
care modelist nu viseazä avion cu turbinä ? Problemele sint cunoscute. Pretul !!! Nu nunai turbina ci si avoianele corespunzätoare costä ... O alternativä satisfäcätoare mi-se par propusiile gen Ducted Fan cu motoare termice " normale ".
Un exemplu este F-86F Sabre cu 960 mm anvergurä si greutate la start ca ca 1600 g. In momentul de fatä acest avion se gäseste ca ofertä specialä la 299 Eur, incl. motor OS 2,5 ccm si rezo. Mai trebuiesc luate in calcul 5 sevro de 9 mm. Avind in vedere diterenta de pret in comparatie cu un model cu turbinä, cred cä meritä o incercare. Nu l-am väzut zburind dar am väzut un F 16 de la aceias firmä cu Ducted Fan electro ! Zbura extraordinar si era mai greu decit Sabre la aceleas dimensiuni.
C4FU
[QUOTE] va salut domnilor. apropo de idei traznite stie careva cumva cu as putea sa fac rost de un turbostarter de mig23 si daca aveti nevoie de o turbina studiati si turbostarterul e super naravas si nu chiar mare partea proasta nu are racire si e limitat in functionare
Postat 16 February 2003 - 08:35 PM
eu doresc sa-mi fac IAR 99 la o anvergura de 2000mm av, adica scara 1/5, pentru inceput.
Asa ca eu unul zic ca este un proiect destul de maret. O sa va trimit in curand niste imagini cu ceea ce am gandit, este bine daca sunt sub format Corel 10?
Postat 16 February 2003 - 08:36 PM
ce este acela un turbostarter?
Postat 16 February 2003 - 08:40 PM
eu unul doresc un reactor care sa imite si sunetul real.
De asemenea elicia intubata nu are foarte mare putere, deci nu poti face inalta acrobatie, nu poti sa ai viteza mare si daca vrei sa faci o macheta pentru F4C iti va iesi mult mai grea. Acolo ai dispozitive care atarna, unul cate unul.
Postat 16 February 2003 - 08:53 PM
M-am gandit sa modific unul, daca as gasi unul, sa-i montez o supapa unisens si sa-i realizez un sistem de injectie cu retur.
Astfel sa pot realiza acceleratia din deschiderea supapei.
De asemenea, pofesorul Ioan SERBAN de la Palatul National al Copiilor Bucuresti, mi-a spus ca la zborurile de noapte se vedea un con rosiatic in fata motorului fapt care m-a determinat sa cred ca o parte din gaze iesau prin fata, scazan randamentul motorului. deci m-am gandit sa ii montez unn motor electric cu o elice comparata din Germania (50euro), pentru elicii intubate.
Acest lucru l-am gandit deoarece la competitii sunt interzise pulsoractoarele.
Mai ramane problema racirii, motorul ajungand la inrosire, astfel nefiind de conceput punerea lui in interiorul modelului.
Deci am gandit ca trebuie realizat cu dublu flux.
Pe langa acest proiect am si unul prototip la care voi aduce in curand imagini, de care am mai spus mai sus.
Postat 17 February 2003 - 12:39 AM
Aceasta postare a fost editata de xorg: 17 February 2003 - 06:46 PM
Postat 17 February 2003 - 09:08 AM
Motorul inca exista undeva in Constanta, la Liceul Industrial de Marina (cel putin unul...am facut cateva...)
Cu rabdare si ciocan.
Postat 17 February 2003 - 06:43 PM
Aceasta postare a fost editata de xorg: 17 February 2003 - 06:45 PM
Postat 18 February 2003 - 10:18 PM
ce pot sa zic, ,decat ca la 80 de cai l-am putea pune pe motodeltaplan.
Oricum nu este o idee rea. Dar cine stie mai multe?
Postat 18 February 2003 - 10:19 PM
eu am spus ca as monta o supapa unisens, adica una de aragaz.
Cum ti se pare?
Postat 18 February 2003 - 10:38 PM
Postat 18 February 2003 - 10:42 PM
Deci cum putem intra in legatura cu un asemenea motor?
Postat 18 February 2003 - 10:47 PM
Postat 18 February 2003 - 10:55 PM
Dar de asemenea am vazut si unul (doua) de aeromodel.
Adica exteriorul sau mai bine zis ceea ce se vede si in imaginile oferite de firme.
Le-am vazut pe viu, la un italian si un roman.
Ai documentatie dedspre efectul coanda? Caci eu nu prea am.
Postat 18 February 2003 - 11:09 PM
Postat 18 February 2003 - 11:12 PM
Postat 18 February 2003 - 11:25 PM
Postat 19 February 2003 - 08:49 AM
O turbina in miniatura arata destul de simplu si le poti vedea desfacute pe diferite site-uri (cu cateva mesaje mai sus am dat si eu doua). Turatia este limitata electronic si ajunge cam la 110k iar ungerea se face prin combustibil (cherosen). Puterea obisnuita este intre 6-12 kgF.
Vivi
Postat 20 February 2003 - 12:18 AM
Postat 20 February 2003 - 08:48 AM
Eu unul nu vreau sa-mi fac motor artizanal, ci as vrea sa cumpar componentele si sa-l montez singur. Unii de aici vor doar sa experimenteze, si atunci nu au nevoie de fiabilitate. Poate nu ma crezi, dar iti spun sigur ca motoarele sunt fiabile si de aceea cost mult. Si asa cum ai zis tu, se folosesc aliaje, nu stiu de care, ca n-am ajuns asa departe cu studiul.
Vivi
Postat 20 February 2003 - 09:48 PM
Ai idee cat costa?
La urma urmei faci aeromodelul in functie de motor.
Deci daca avem un motur cat o galeata, facem un aeromodel cat o masina si tot avem ceva care sa dea impresia ca este un avion al fortelor aeriene.
De la cel care are F-15 am aflat ca prima data cand s-au dus pe aerodromul Clinceni, cei din unitatea militara de langa au crezut ca avenit vre-un avion militar (probabil un Mig 21), dar militarii in termen tot militari sunt<< nu vreau sa jignesc pe nimeni dar am vrut sa spun cizme>>. Cum era sa aterizeze un Mig 21 pe un aerodrom de pamant?
Stupid un?
In fine, sa revenim la subiect.
La motoarele care le gasim pe internet se fososeste in mod curent Ti. Ca la avioanele reale, La palele eliciei, le camasa camerei de ardere, etc.
Deasemenea in fata motorului propriu-zis se afla un motor electric care actioneaza la inceput rotirea motorului si apoi, dupa utilizare el mai functioneazaza un timp dat pentru racire.
La intuneric, cu tot aliajul de Ti, se observa albastrirea motorului, precum gazele de la aragaz <<cine mai are asa ceva la criza cu care ne cofruntam, caci eu am inceeput sa le am mai galbene si uneori rosii>>.
Puteti sa ma ajutati cu ceva documentatie despre motorul Coanda?
Postat 20 February 2003 - 10:36 PM
Postat 22 February 2003 - 03:30 PM
1.compresor centrifugal actionat de un motor cu piston de 50Cp
2.gazele de ardere de la motorul cu piston asigurau aprinderea amestecului aer combustibil din camera de ardere,deci nu avea sistem de aprindere ( era totusi prin 1910)
3.fara turbina la iesire
Salutari
Postat 23 February 2003 - 12:56 AM
Postat 24 February 2003 - 11:28 PM
Daca intardevar vreti sa faceti voi unul si aveti mijloacele materiale necesare,eu nu pot decat sa va urez bafta,sa va tin pumnii si sa sper ca il voi vedea si eu vbreodata motorul ala,fie si pe net....
Spor la treaba!