Modelism - RHC Forum: 2.4 Ghz tx/rx - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

2.4 Ghz tx/rx

#1 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2085
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Interests:Aeromodelism

Postat 06 June 2010 - 08:52 AM

La ce se refera "2,4 ghz" la telecomenzi? Ce face in plus sau mai bine?
0

#2 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 06 June 2010 - 09:12 AM

Dupa modul in care pui intrebarea iti dau raspunsuri ca pentru cineva care nu are habar de radio si nu vrea sa stie.

-antena scurta - nu te deranjeaza la transport si nu risti sa rupi antena lunga.
-modul de asociere TX cu RX fara quartz (nu trebuie sa mai cumperi nimic - canalul in care lucreaza, este dat de o piesa mica care se infige una in statie si una in receptor)
-pot fi mai multi simultan pe camp fara sa iti pui problema ca sunteti pe acelasi canal (a fi pe acelasi canal inseamna ca poate controla modelul tau de la alta statie voit sau involuntar).
-e o tehnologie mai noua
Pe scurt e mai bine...daca vrei mai multe, cauta pe forum ...e cautarea mai greoaie, dar s-a mai scris si s-a intrat mai adanc in tainele undelor radio.
0

#3 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2085
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Interests:Aeromodelism

Postat 06 June 2010 - 09:30 AM

Vezi postareaalexvid, la Jun 6 2010, 10:12 AM, a spus:

Dupa modul in care pui intrebarea iti dau raspunsuri ca pentru cineva care nu are habar de radio si nu vrea sa stie.

-antena scurta - nu te deranjeaza la transport si nu risti sa rupi antena lunga.
-modul de asociere TX cu RX fara quartz (nu trebuie sa mai cumperi nimic - canalul in care lucreaza, este dat de o piesa mica care se infige una in statie si una in receptor)
-pot fi mai multi simultan pe camp fara sa iti pui problema ca sunteti pe acelasi canal (a fi pe acelasi canal inseamna ca poate controla modelul tau de la alta statie voit sau involuntar).
-e o tehnologie mai noua
Pe scurt e mai bine...daca vrei mai multe, cauta pe forum ...e cautarea mai greoaie, dar s-a mai scris si s-a intrat mai adanc in tainele undelor radio.

probabil m-am exprimat eu gresit... ma intereseaza ce face o frecventa mai mare la o telecomanda.. transmite la o distanta mai mare? mai putine glitches?

NB: ma refer exclusiv la frecventa unei telecomenzi
0

#4 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 06 June 2010 - 09:48 AM

Nu, teoria undelor radio zice ca frecventele mai mari penetreaza mai putin.
S-a ales aceasta frecventa pentru ca era singura banda "libera" in care se poate face ce vrei fara sa ai nevoie de licente de emisie. Dar si incarcarea este pe masura libertatii... retelele de calculatoare, cuptoarele cu microunde, bluetooth de la celulare, toate sunt in 2.4GHz.
Dar ca propagare nu sta prea bine. Telecomenzile speciale de long range sunt pe 433Mhz.
Glitch-urile mai putine sunt intradevar, dar sunt date de modul de codificare, nu de frecventa de 2.4Ghz. Acest mod de codificare posibil in 2.4Ghz, unde un canal are pana la 2MHz nu ar fi fost posibil folosind un canal de 10khz din benzile de unde scurte 35/40.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 06 June 2010 - 09:49 AM

... cu picioarele pe pamant ...
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu