Modelism - RHC Forum: Zeppeline - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zeppeline Vreau sa aflu , sa stiu , sa cunosc ....

#1 Useril este offline   claudica 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 02 October 2004 - 10:52 AM

Salutare ,
Claudiu din Pitesti ca deranjeaza si el cu o intrebare : Construieste careva dintre cei de pe aici dirijabile ? Si daca da ma poate ajuta si pe mine cu niste sfaturi de la zero ? M ar interesa mult inaltimea la care se pot inalta ,eventual o durata aproximativa de urcare si coborare , daca trebuie sa fie umplute cu un anumit gaz sau merge pe aer (eventual incalzit ) si cel m ai important , care este raportul volum dirijabil-greutate utila pe care o poate ridica . In idee ma intereseaza sa ridic in aer un dirijabil cu ceva aparatura radio in el pe post de releu radio pt legaturi de radioamatori , un fel de antena telescopica . Aparatura radio , cu tot cu acumulatori , pe care ar trebui sa o ridic in aer , se ridica la aproximativ 3,5 - 4 kg . C-am cat ar trebui sa aiba un astfel de dirijabil (volum , greutate proprie ) ?
Claudiu
0

#2 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 02 October 2004 - 12:30 PM

Buna Claudiu
Pentru ca in weekend nu sunt prea multi membrii pe forum o sa incerc sa-ti dau eu niste raspunsuri
La o greutate de 4kg a sarcinii iti trebuie un balon de vreo 5m3 tr sa calculez raza ca e mai evidnet... oricum de obicei baloanele sau zepelinele se umplu cu Heliu si raportul volum masa este in jur de 1m3/kg.
Unele baloane se umfla cu aer cald dar nu-ti recomand solutia asta.
Cat despre cei ce construiesc asa ceva.... personal nu stiu nici unul. Dar stiu ca sunt baloane de meteorologie ce pot ridica 2,5kg la 20km altitudine. un memebru din Austria zicea ca a cumparat asa ceva cu 30 euroi bucata .. desumflate.. 8) butelii de heliu sigur gasesti pe undeva desi nu stiu exact nici unde nici pretzul..., vezi Linde Gaz evetual...
cat despre forma lor... Ai zis in titlu zepeline.. ala ca un trabuc??? nu cred ca iti trebuie, acelea sunt special relizate sa mearga pe unde vor ele nu vantul 8) baloanele de care ti-am zis cred ca sunt numai bune pentru un radio releu daca le ti ancorate de sol. Asta daca nu le folosesti in mod mobil Hotel India :D
YO4HCM
73!!!
0

#3 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 04 October 2004 - 11:12 AM

Se calculeaza cu banala relatie arhimedica din manualul de fizica din liceu, in functie de caracteristica gazului folosit!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#4 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 303
  • Inregistrat: 11-December 02

Postat 04 October 2004 - 01:52 PM

:))
Esti mortal marinare, m-am stricat de ras cand am citit.
E in manuaulde clasa a 9-a... dac nu cumva s-a schimbat de acum de ani....

De construit nun construieste nimenni, sau cel putin nu se cunoaste, intrucat eu am incercat sa realizez o echipa de proeict sa realuizez o echipa de proiect dar nu am avut cu cine... (asta se intampla acu fo 2 ani jjuma)
Cand a fost sa ne intalnim sa ne apucam de treaba... a venit doar un alt amic de pe forum.... cu toate ca multi parea interesati.
Era vorba de un dirijabil cu structura..... in genul zeppelinelor, care dupa niste calcule elementare trebuie sa fie pe undeva pe la 5 m lungime cu fo 0.75-1 latime.
in fine proiectul nici macar nu a loat contur.. caci nu s-a format echipa de proeictare.

Oricum... inainte sa te apuci de proiect, vezi tot ce trebuie sa bagi in el... ca sa stabilesti masa utila, apoi sa aproximezi masa lui, si sa vezi ce voum ai nevoie.... conform a ceea ce a spus Marinaru.
:)
Eu iti urez succes...
Eu fac parte din acei oameni care au capul in nori si picioarele pa pamant.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu