Modelism - RHC Forum: Swash cu probleme, servo Hitec HS-65MG nu se misca liniar - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Swash cu probleme, servo Hitec HS-65MG nu se misca liniar

#1 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 15 May 2010 - 06:49 PM

Am un HK450 (am mai multe), asta e cu head de metal V2. Am pus pe el 3 servo Hitec HS-65MG, primite odata cu MiniTitanul de la Primus (Primus nu are nici o vina, nu el le-a facut)

Toate bune si frumoase, servo se misca frumos, sunetul este excelent, au forta, etc. Problema e ca nu se misca liniar si identic.

Dupa cum puteti vedea in filmulet swash-ul se misca inegal. Servo de la elevator are un moment cand ramane in urma.

http://www.youtube.c...h?v=yB4jqSzEtp4

La inceput se misca mult mai rau, unul din servo avea cursa mult mai mare (aileron) si swash-ul la maxim pozitiv era rau intr-o parte, am umblat la travel adjust.

Acum este level la 0 la max si la min, dar este un punct intermediar unde nu e level. Am bagat si nitel subtrim ca sa fie level la 0.

Intrebare:

- sunt servo intradevar inegale sau sa aibe legatura cu setarile mele (ceea ce eu nu cred) ? Stefan
0

#2 Useril este offline   radulp 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 832
  • Inregistrat: 09-August 08
  • Interests:elicoptere

Postat 15 May 2010 - 06:59 PM

Salut, am si eu aceleasi servouri pe platoul ciclic pe un V2 .Folosesc o statie Spectrum DX 7 cu receptor Ar 6200. Nu am avut nici o problema referitor la electronica si in special la servouri.Poate ca HS 65 mg sunt depasite,dar dupa opinia mea, i-si fac datoria cu brio, "nu m-au lasat la greu".Ce statie folosesti?Ai incercat si cu un alt receptor?Bafta si sper sa-i dai de capat! :)
0

#3 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 15 May 2010 - 08:58 PM

Am si eu niste specimene din astea,nu sunt hitec,dar au acelasi comportament care il spui tu.Banuiesc ca se datoreaza potentiometrelor de slaba calitate.
0

#4 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1567
  • Inregistrat: 08-March 06

Postat 15 May 2010 - 09:05 PM

nu are legatura e doar delay la mixajul de platou ...
asta e si unul din motivele pt care am trecut pe futaba , cu receptoarele hs care au prioritate de semnal pe 1-2-6.

problema e mult amplificata in 35 -50 mhz , si o vedeti cel mai bine la hs-65 alimentate cu 4.8 volti ...alimenteaza-le cu 6v si partial dispare problema

p.s ca sa vezi ca am dreptate schimba canale intre ele o sa vezi ca intotdeauna problema e pe canalul respectiv

Aceasta postare a fost editata de nen77: 15 May 2010 - 09:10 PM

West Hobby Team
Van kit conversie T-rex 250e in 700Nitro
0

#5 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 15 May 2010 - 09:27 PM

Hmmm,

O sa investighez mai departe. Am verificat (in urma sugestiilor) si HK450 cu servo Inolab si se misca bine, nu au nici un bump, nu l-am desfacut, numai la ochi, se misca bine, nu perfect. Statia este un Spektrum DX6i.

Deocamdata tot servo raman vinovate. Heli zboara bine si cred ca nu se simte decat putin in anumite momente. Oricum asta e heli nr.2, de rezerva, in caz ca il rup pe nr.1 (cu servo Inolab).

Multam de sugestii, mi-ati dat idei noi. Stefan
0

#6 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 May 2010 - 09:34 PM

Vezi postareastiganas, la May 15 2010, 10:27 PM, a spus:

Hmmm,

O sa investighez mai departe. Am verificat (in urma sugestiilor) si HK450 cu servo Inolab si se misca bine, nu au nici un bump, nu l-am desfacut, numai la ochi, se misca bine, nu perfect. Statia este un Spektrum DX6i.

Deocamdata tot servo raman vinovate. Heli zboara bine si cred ca nu se simte decat putin in anumite momente. Oricum asta e heli nr.2, de rezerva, in caz ca il rup pe nr.1 (cu servo Inolab).

Multam de sugestii, mi-ati dat idei noi. Stefan

hs 65 mg au 0.17 la 4,8 volti -destul de lente insa foarte serioase.Delay-ul ala il simti foarte foarte greu..probabil allan szabo il simte.

Dsm 2 ramane putin in urma deja a aparut noul standard de la spektrum.

Ajuta foarte mult sa rulezi pe bec de 6 volti iti creste si puterea si viteza servourilor, si desi nu simti delay-ul de la servouri vei simti categoric un raspuns mult mai bun la pas ciclic.
West Hobby Team
0

#7 Useril este offline   patrocle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 319
  • Inregistrat: 07-September 08

Postat 15 May 2010 - 10:30 PM

Vezi postareanen77, la May 15 2010, 10:05 PM, a spus:

nu are legatura e doar delay la mixajul de platou ...
asta e si unul din motivele pt care am trecut pe futaba , cu receptoarele hs care au prioritate de semnal pe 1-2-6.

problema e mult amplificata in 35 -50 mhz , si o vedeti cel mai bine la hs-65 alimentate cu 4.8 volti ...alimenteaza-le cu 6v si partial dispare problema

p.s ca sa vezi ca am dreptate schimba canale intre ele o sa vezi ca intotdeauna problema e pe canalul respectiv

eu unul n-as zice.... daca tin minte bine, Spektrum 6i si receptaorele aferente au servo sync, adica semnalele de la servourile de pe ciclic vin fix in acelasi moment, nici urma de intarziere intre ele din electronica...

pariu cu nen77 pe 10 beri ca daca schimbi canalele, problema ramane fix la acelasi servo :blink:

plus ca un delay nu explica diferenta de cursa si de pozitie static (cand nu te mai joci la stickuri). e de la servouri zic eu, au potentiometrele mai slabe... de aici diferenta de pozitie. Diferenta de viteza poate fi de la frecari, am patit si eu asta, dar fiindca le ungeam cu vaselina necorespunzatoare (cu litiu in loc de siliconica, e mult mai vascoasa)
Mircea

Blade 400 3D, Gaui 200V2, Spektrum DX6i 2,4 GHz
Trez 450 Pro FBL, Mikado 400 FBL
0

#8 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 May 2010 - 11:08 PM

Vezi postareapatrocle, la May 15 2010, 11:30 PM, a spus:

eu unul n-as zice.... daca tin minte bine, Spektrum 6i si receptaorele aferente au servo sync, adica semnalele de la servourile de pe ciclic vin fix in acelasi moment, nici urma de intarziere intre ele din electronica...

pariu cu nen77 pe 10 beri ca daca schimbi canalele, problema ramane fix la acelasi servo :blink:

plus ca un delay nu explica diferenta de cursa si de pozitie static (cand nu te mai joci la stickuri). e de la servouri zic eu, au potentiometrele mai slabe... de aici diferenta de pozitie. Diferenta de viteza poate fi de la frecari, am patit si eu asta, dar fiindca le ungeam cu vaselina necorespunzatoare (cu litiu in loc de siliconica, e mult mai vascoasa)

fara alcool pt mine.

nu e noua problema ,nu am inventat roata
West Hobby Team
0

#9 Useril este offline   patrocle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 May 2010 - 11:15 PM

fara alcool pentru tine, ca o sa pierzi :blink:

cauta pe net, semnalele la servo sunt sincronizate, nu exista nici un fel de delay. Era chiar si un demo video cand a aparut, exact cu asta, swash-ul ramane drept si in mod dinamic, spre deosebire de concurenta (nespecificata verbal, dar clar era o futaba :blink: )

Another new feature is Servo Sync. Servo Sync resenquences the data bits to mixed control surfaces so that they receive the information simultaneously. This is especially beneficial for mixed control surfaces like dual elevators and CCPM 3 servo heli's. It ensures that all mixed servos are receiving the signal in unison for even, smooth movement.

Aceasta postare a fost editata de patrocle: 15 May 2010 - 11:17 PM

Mircea

0

#10 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 May 2010 - 11:55 AM

evident ca fiecare isi lauda produsul lui ,asa a facut si spektrum cand a lansat dsm 2, insa a fost mai demult , nu fac reclama pro sau contra o firma sau alta.
Eu personal am mers la pomul laudat cu sacul ..asa am luat Ifs

Ma bazez pe ceva cand zic spun asta avand statie spektrum dsm2(dx7, si modul spektrum pe futaba t12) in 2,4 . graupner ifs 2.4 , futaba fasst in 2,4.(si t9 si t8)

desi in teorie ei pot demonstra ce vor nu ai decat sa testezi pune 3 servouri de peste 0.15 - pe un heli si testeaza intotdeauna aceeasi pozitie iti va ramane putin mai in urma.- nu acelasi servo ci servo aferent aceluaiasi canal.chiar am dat un search pe google si nu mi-a esit in cale insa am citit despre problema asta de mai multe ori.
West Hobby Team
0

#11 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 16 May 2010 - 03:01 PM

Regleaza bilele de pe servouri sa mearga usor in gol, si pune-le cite o picatura de ulei.
0

#12 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 502
  • Inregistrat: 04-January 09

Postat 16 May 2010 - 09:00 PM

e reglat bine bratul de servo pe subtrim si trim 0?? ..cat mai perfect orizontal?

a reglat bine orizontalitatea swash atat la mijloc cat si la capete?

eu folosesc dx7 cu ar7000 si servo hs65mg pe t-rex se v2 si nu am nici o problema. servo se sincronizeaza perfect, heli se ridica si coboara perfect.

eu stiu ca ar7000 are servo sync de aici unele delayuri la miscarea lor

iar despre folosirea la 6V nici o problema . la t-rex 500 totul e pe 6V cu acelasi receptor ar7000 totul perfect.

eu zic sa se uite bine la servo arms  si swash leveling si la subtrimurile si trimurile pe statie poate a reglat asimetric. daca nu poate e ceva defect servo, receptor, tx...nu stiu cum au fost tinute pana acum

Aceasta postare a fost editata de firedragon: 16 May 2010 - 09:01 PM

Videoclipurile mele Spektrum DX8

elicoptere:blade msr, t-rex450sev2, t-rex 600esp si o jumate de t-rex 500esp

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#13 Useril este offline   patrocle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 May 2010 - 09:09 PM

Vezi postareanen77, la May 16 2010, 12:55 PM, a spus:

evident ca fiecare isi lauda produsul lui ,asa a facut si spektrum cand a lansat dsm 2, insa a fost mai demult , nu fac reclama pro sau contra o firma sau alta.
Eu personal am mers la pomul laudat cu sacul ..asa am luat Ifs

Ma bazez pe ceva cand zic spun asta avand statie spektrum dsm2(dx7, si modul spektrum pe futaba t12) in 2,4 . graupner ifs 2.4 , futaba fasst in 2,4.(si t9 si t8)

desi in teorie ei pot demonstra ce vor nu ai decat sa testezi pune 3 servouri de peste 0.15 - pe un heli si testeaza intotdeauna aceeasi pozitie iti va ramane putin mai in urma.- nu acelasi servo ci servo aferent aceluaiasi canal.chiar am dat un search pe google si nu mi-a esit in cale insa am citit despre problema asta de mai multe ori.

n-am dx7 asa ca nu pot sa ma pronunt, o fi defect. al tau sau toate.

dx 6i nu face asa, sau poate nu vad eu...

uite aici doua filmulete de la 500, servo de 0.11. Scuze de calitate, da' n-am alta camera

http://www.youtube.c...h?v=QH6iji40Rzg
http://www.youtube.c...h?v=lxRRoBKpLXg

acum zi-mi care e servoul ce ramane in urma, sa stiu sa il mut pe alt canal si sa fac proba din nou....

Aceasta postare a fost editata de patrocle: 16 May 2010 - 09:11 PM

Mircea

0

#14 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 May 2010 - 09:35 PM

Vezi postareapatrocle, la May 16 2010, 10:09 PM, a spus:

n-am dx7 asa ca nu pot sa ma pronunt, o fi defect. al tau sau toate.

dx 6i nu face asa, sau poate nu vad eu...

uite aici doua filmulete de la 500, servo de 0.11. Scuze de calitate, da' n-am alta camera

http://www.youtube.c...h?v=QH6iji40Rzg
http://www.youtube.c...h?v=lxRRoBKpLXg

acum zi-mi care e servoul ce ramane in urma, sa stiu sa il mut pe alt canal si sa fac proba din nou....

am specificat mai sus..servo lente peste 0.15 hs65 mg are 0.17 alimentat la 4,8 v cu 6v scade sub 0.15- efectul nu se vede cu servouri rapide.

@stiganas fa testul pt mine te reg ..muta pozitia servourilor o sa vezi foarte simplu ca am dreptate.Chiar te rog sa il faci

@vlad poti sa pui si ulei de floarea soarelui tot asa ramane

@ firedragon ce efect are trimul asupra faptului ca un servo ramane in urma?
West Hobby Team
0

#15 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 May 2010 - 09:40 PM

subtrimul are efect asupra simetriei semnalului pe un canal fata de mijloc. deci pe o jumate de canal cursa sa fie mai scurta si pe alta jumate mai lunga.

mie mi se pare ca servo de la elevator la sfarsitul cursei e prea inalt, si o miscare ciudata are si servo din fata dreapta aproape de mijloc.

cred ca mai trebuie un pic lucrat la orizontalitatea swash

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#16 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 May 2010 - 09:46 PM

Vezi postareafiredragon, la May 16 2010, 10:40 PM, a spus:

subtrimul are efect asupra simetriei semnalului pe un canal fata de mijloc. deci pe o jumate de canal cursa sa fie mai scurta si pe alta jumate mai lunga.

mie mi se pare ca servo de la elevator la sfarsitul cursei e prea inalt, si o miscare ciudata are si servo din fata dreapta aproape de mijloc.

cred ca mai trebuie un pic lucrat la orizontalitatea swash

cursa ar fi mai scurta nu desincronizata .
West Hobby Team
0

#17 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 May 2010 - 09:51 PM

sa vedem un film cu un swash leveler pe el...asa am vedea mai clar. eu zic ce imi pare la ochi din lateral...se poate inca bibili.

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#18 Useril este offline   patrocle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 May 2010 - 10:01 PM

Vezi postareanen77, la May 16 2010, 10:46 PM, a spus:

cursa ar fi mai scurta nu desincronizata .

am si heli cu servouri mai lente de 0.15, nu face nici ala nimic aiurea

insa m-ai pierdut de tot... cum s-ar vedea un defect de semnal nesincronizat mai bine cu servouri mai lente?? daca vorbim despre cursa, ce are ea a face cu servo sync???. si ce legatura are viteza cu cursa????? adica tu zici ca daca ii pun un servo mai lent se schimba cursa? static??? static viteza servoului e irelevanta...

probabil imi scapa ceva....
Mircea

0

#19 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 May 2010 - 10:36 PM

Vezi postareapatrocle, la May 16 2010, 11:01 PM, a spus:

am si heli cu servouri mai lente de 0.15, nu face nici ala nimic aiurea

insa m-ai pierdut de tot... cum s-ar vedea un defect de semnal nesincronizat mai bine cu servouri mai lente?? daca vorbim despre cursa, ce are ea a face cu servo sync???. si ce legatura are viteza cu cursa????? adica tu zici ca daca ii pun un servo mai lent se schimba cursa? static??? static viteza servoului e irelevanta...

probabil imi scapa ceva....

evident ca nu sunt chiar idiot.Nu am studiat despre ce e vorba , desi sunt electronist nu mi-am batut capul cu asa ceva.
Asta a fost marele pas facut inainte cu trecerea in 2,4 ..servo sync ,influenta mai mica a factorilor - diferite bruiaje, influenta regulatoarelor, etc SI TOTUSI apare acest fenomen cu servouri lente unul se desincronizeaza, desi am cautat vreo 20 minute posturile in care am gasit asta nu imi iese nimic in cale.
primele 3-4 pagini de pe google, sunt cu laude despre spektrum : astepr si testele lui Stefan, din cate am inteles el testeaza cu dx6i care e nativa spektrum
Din motiv de servo sync am renuntat la t12 fiindca e functional doar pe cele native spektrum cele cu modul nu il au functional...
ar 7000
Key Features
6 Channels
Internal and remote receiver
Dual Link
Model Match prevents flying a model using the wrong model memory (feature does not work with module systems)
Servo Sync (feature does not work with module systems)
Smart Safe fail-safe system
West Hobby Team
0

#20 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 May 2010 - 10:46 PM

uhhh e posibil sa ma fi inselat ...partial.Problema era la dx6 ...statia care nu are servosync....

si totusi astept sa vad testul lui stefan
West Hobby Team
0

#21 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 May 2010 - 07:51 AM

Saptamina precedenta am doctoricit doua.
Un Falcon 3D, si un HK 450H. Amindoua aveau aceesi problema, cind dadeai din colectiiv, platoul urca in salturi, si se desincroniza (se inclina aleator). Parca agata in ceva. Amindoua, zburau in socuri, si dificil la pilotat. La amindoua, dupa ce am reglat cuplajele dintre servo si platou, dupa ce le-am uns, parca au intinerit cu 100 de ani. Efectul a disparut, platoul urca perfect, elicopteruil se simte perfect in zbor. Pur si simplu, zboara mai lin, si toate inclinarile (din ruliu si tangaj) sunt imbunatatite vizibil. Un heli are 3XFS61BB digital in 2.4 absolut noi noute, celalalt are un digital noname, doua analogice diferite noname pe platou, si statie un 40 MHz. Asta nu-l impiedica sa mearga ireprosabil.

Sa mearga usor, egal, si cu o picatura de ulei la cele 6 bile.
0

#22 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 May 2010 - 08:18 AM

PS.

In nici un fel nu comentez nici problema, nici sfaturile date de colegi. Dau un sfat pe baza experientei proprii, cred ca eficent, usor de aplicat.

PPS.
Amandoua elicopterele sunt in sala, in conditii de mediu excelente, INAINTE de ungere.

http://www.youtube.c...h?v=LqZTB3jTa2c

Dupa, nu le-am filmat.
0

#23 Useril este offline   RAPTOR 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 277
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Interests:heli,aero......

Postat 17 May 2010 - 09:03 AM

Vezi postareavlad1, la May 17 2010, 07:51 AM, a spus:

Un Falcon 3D, si un HK 450H. Amindoua aveau aceesi problema, cind dadeai din colectiiv, platoul urca in salturi, si se desincroniza (se inclina aleator). Parca agata in ceva. Amindoua, zburau in socuri, si dificil la pilotat. La amindoua, dupa ce am reglat cuplajele dintre servo si platou, dupa ce le-am uns, parca au intinerit cu 100 de ani. Efectul a disparut, platoul urca perfect, elicopteruil se simte perfect in zbor. Pur si simplu, zboara mai lin, si toate inclinarile (din ruliu si tangaj) sunt imbunatatite vizibil. Un heli are 3XFS61BB digital in 2.4 absolut noi noute, celalalt are un digital noname, doua analogice diferite noname pe platou, si statie un 40 MHz. Asta nu-l impiedica sa mearga ireprosabil.

Din cate imi aduc eu aminte,Falconul nu are platoul de 120 de grade ci are un servo care se ocupa singur de pich,iar in cazul asta nu prea vad cum si cu cine trebuie sa se sincronizeze el. POATE MODELELE MAI NOI SUN DIFERITE DE MODELUL AVUT DE MINE.Bafta.
0

#24 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 May 2010 - 09:39 AM

Corect.
Nu e falcon 3D este falcon 450. Compatibil T-rex 450X. Are platou la 120 grade. Nu e al meu, scuze ca nu stiam exact ce model are colegul.
0

#25 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 17 May 2010 - 11:38 AM

Avand in vedere ca la toate celelalte heli swash-ul se misca OK, nu ma apuc sa rotesc servo intre ele sa vad ca se intampla, nu imi place sa desfac mufe.

Dar, avand in vedere ce dezbatere lunga a iesit am mai facut niste teste. Servo din spate, elevator are o pozitie in care tremura semnificativ. Sper ca se vede in filmulet. Ignorati sunetul, stau cu cel mic acasa, e putin bolnav.

http://www.youtube.c...h?v=fYMNDTmoyBo
trebuie putina rabdare la vizionare ca nu sare in ochi si aparatul meu nu are macro la filmare, mai mult nu pot sa ma apropii.

Mi-am adus aminte ca intr-un clip Finless zicea ca servo astea cu gear de metal se pot bloca daca au carcasa putin deformata asa ca l-am mai slabit nitel in frame, minune, nu mai tremura. Tot merge cu hopuri dar nu mai tremura. Am si uns putin linkurile, sa fie. Am vazut si eu destule heli care de la montajul prea entuziast, ori de la prea mult locktite - frecau peste tot. Cred ca pe la noi se exagereaza si se pune muult prea muult locktite.

In final sunt convins ca servo au probleme, sper sa nu ma lase.

Legat de servo synch, cred ca e in mare masura o chestie de marketing, la un heli mic cu servo modeste clasa 450 ma indoiesc ca are vreo influenta. La un heli mare pentru competitii de precizie FAI unde se puncteaza cel mai mult acuratetea miscarilor un pilot bun cu experienta poate simte diferenta.

De exemplu statia Futaba FF9 are cam cea mai mare latenta intre statiile moderne dar asta nu-l impiedica pe Florin sa zboare cum zboara.

O sa mai scriu dupa ce o sa zbor efectiv cu el, cine stie cand. Nu ma asteptam sa starnesc atatea posturi :rolleyes:

Stefan

Vezi postareavlad1, la May 17 2010, 08:51 AM, a spus:

0

#26 Useril este offline   radulp 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 832
  • Inregistrat: 09-August 08
  • Interests:elicoptere

Postat 20 May 2010 - 04:59 PM

Raspuns ptr. Bogdyys:
Din ce spune Vlad_1 : facand masuratorile la -100% ,0% ,+100% , exista o toleranta intre servourile de la platou.De exemplu, la 0% cele trei servo sa faca contact cu piesa de calibrare,iar la punctul -100% cel de pe elevator sa fie mai putin cu 2 mm pana la piesa de calibrare.In acest caz, intri in meniu la statie si ajustezi limita de jos a sevoului de la elevator.Asa se face indiferent cu care servo de platou.Sper ca m-am facut inteles.
0

#27 Useril este offline   bogdyys 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 20-October 08

Postat 20 May 2010 - 08:57 PM

Vezi postarearadulp, la May 20 2010, 05:59 PM, a spus:

Raspuns ptr. Bogdyys:
Din ce spune Vlad_1 : facand masuratorile la -100% ,0% ,+100% , exista o toleranta intre servourile de la platou.De exemplu, la 0% cele trei servo sa faca contact cu piesa de calibrare,iar la punctul -100% cel de pe elevator sa fie mai putin cu 2 mm pana la piesa de calibrare.In acest caz, intri in meniu la statie si ajustezi limita de jos a sevoului de la elevator.Asa se face indiferent cu care servo de platou.Sper ca m-am facut inteles.

http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif Perfect! :) Multumesc.

FOREVER YOUNG.......
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu