Modelism - RHC Forum: baloane - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

baloane cum se poate face un balon cu hidrogen

#31 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 13 November 2004 - 08:55 PM

Poti folosi o pompa normala (pompa are supapa ei..), si ceva rabdare. Merg si cu o mica modificare. Circuitul sa fie perfect etans plus restul masurilor de siguranta pe care le-ai spus.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#32 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 14 November 2004 - 03:01 PM

Sau poti incerca o pompa ( asa numita " broasca " ) pentru umflat saltele. Trebuie sa-i adaptezi ceva sa traga gazul din retea.
0

#33 Useril este offline   Iepurila 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 10-November 04

Postat 15 November 2004 - 10:34 AM

Multumesc. O sa ma mai gandesc. De fapt intai o sa incerc fara pompa ca poate merge. Asa cum am revenit mai sus, presiunea din balon este 1.15 atmosfere absolut, pentru calculul densitatii. Diferential e 0.15 asa ca poate ca merge si fara pompa.
0

#34 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 15 November 2004 - 10:42 AM

de ce nu incercati sa vedeti cum fac astia de vand baloane din mylar?
sunt cu heliu sigur,am avut unu si a stat 3 zile lipit de tavan
flying is my life...
0

#35 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 15 November 2004 - 10:29 PM

Eu am umflat baloane mari de la reteaua cea de toate zilele si sigur avea mai mult decat ce scrie acolo. Fara pompa sau alte ghidusenii. Si baloanele s-au ridicat, ba chiar si cu o mica incarcatura.
0

#36 Useril este offline   Emanuelu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 08-June 04

Postat 16 November 2004 - 12:59 AM

Presiunea in reteaua de gaze oraseneasca la aragaz e de cca 1,5 atm. Eu zic ca merge direct. Dar atentie mare cand umbli la tevi si mai ales cand montezi din nou aragazul. Eu mai fac pe instalatorul si am montat aragaze. Va sfatuiesc sa nu umblati la racorduri, daca nu stiti bine ce faceti. Sa decuplezi aragazul si sa umflati balonul e simplu. Dificil e sa-l puneti le loc si sa nu iasa gaze pe termen lung. Daca totusi o faceti, folositi ptr verificare, solutie de facut baloane de aia in tub, ptr copii, aplicata peste tot, cu un pamatuf ptr barbierit sau cu o pensula flocoasa. Solutia apa cu sapun, mai da si zbarci, daca pierderea e mica. Nu folositi bricheta. Si nu ptr ca-r fi cu adevarat periculos, ca daca ar fi pierderea asa de mare, ai auzi si ai mirosi, inainte de a aprinde flacara. Dar daca rasufla putin, nici nu vezi la flacara brichetei. Si a doua zi, dupa ce s-au acumulat gaze, in bucataria inchisa, te duci ca omul sa faci un ceai si cand ai aprins lumina sau daca esti mai somnoros sau cu nasul infundat, aprinzi chibritul, faci: http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_13.gif :D :D si te inalti. Fara balon sau aeroplan http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_06.gif

Butanul din butelii si spray-uri nu ar fi bun? Ca presiunile sunt mult mai mari in buteliile cu gaz lichefiat. Si mult mai simplu de montat racorduri ptr umflat baloane. Si mult mai sigur! Sau chiar spray ptr incarcat brichete. Care-i greutatea specifica, ptr butan???

Aceasta postare a fost editata de Emanuelu: 16 November 2004 - 01:32 AM

0

#37 Useril este offline   Emanuelu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 08-June 04

Postat 16 November 2004 - 01:13 AM

Se poate si asa ?, la 13 Nov 2004, 07:09, a spus:

Si presiunea pe teva este sub 0,5 atmosfere.

Mosule, e 0,5 atm peste 1 atm. Adica 1,5 atm. 0 atm e vid perfect, iar 1 atm e presiunea la nivelul marii intr-o zi obisnuita, cu soare. :D Daca era cum spui tu, adica 0,5 atm absolut, cand deschideai aragazul in loc sa iasa ceva gaz, ca sa aprinzi focul, iti tragea aerul din casa, in instalatie si daca ai geamul si usa inchise bine, te sufocai. E presiune acolo, nu depresiune (vid) !!!!! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif :D http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif :D

Aceasta postare a fost editata de Emanuelu: 16 November 2004 - 01:31 AM

0

#38 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 16 November 2004 - 01:39 AM

Cand va hotarati sa umflati baloanele anuntati in prealabil si televiziunile, cine stie, poate vedem ceva interesant la stiri.. printre plictisitoarele violuri si talharii ceva mai deosebit, cu imagini incendiare!

;-).

cezar
0

#39 Useril este offline   Iepurila 

• Incepator
  • PipPip

Postat 16 November 2004 - 10:15 AM

SILVIU66:
Numai 3 zile? Sunt profund dezamagit de baloanele din mylar http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif
Unde se gasesc baloane din mylar cu heliu? Asa ceva aproape ca n-am vazut. Pe ultimul l-am vazut acum mai mult de 2 ani la Costinesti.
bitex:
Ce se numeste balon mare?
Emanuelu:
Intentionez sa iau gazul de la duza aia de sub arzator. Nu demontez nimic inainte de robinet.
Un mol de butan cantareste 58g si un mol de aer 28,8g.
Butanul este mai exploziv decat metanul. Metanul face explozie de la 5% metan in aer in timp ce butanul face explozie de la 1,9%

Aceasta postare a fost editata de Iepurila: 16 November 2004 - 10:17 AM

0

#40 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 November 2004 - 11:24 AM

Iepurila, la 16 Nov 2004, 10:15, a spus:

SILVIU66:
Numai 3 zile? Sunt profund dezamagit de baloanele din mylar B)
Unde se gasesc baloane din mylar cu heliu? Asa ceva aproape ca n-am vazut. Pe ultimul l-am vazut acum mai mult de 2 ani la Costinesti.

in parc la cismigiu in fiecare duminika.e un mosuletz de le vinde cu 25000 bucata.
intrebatil pe el cum le umfla si cu ce.
flying is my life...
0

#41 Useril este offline   Iepurila 

• Incepator
  • PipPip

Postat 18 November 2004 - 02:41 PM

In ce zona a Cismigiului?
0

#42 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 November 2004 - 04:07 PM

duminica se plimba prin tot parcul pana vinde toate baloanele.
are ca 50 de obicei
flying is my life...
0

#43 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 18 November 2004 - 07:23 PM

Scuze ca am zis ceva de "balon mare" dar n-am precizat nimic. E vorba de niste baloane care ajung usor la 1m lungime si 0.6 m diametru. Nu mai spui ce-s ca iar imi aud vorbe... Era intr-o zi sa las unul sa se ridice sub cupola Rectoratului, sa ramana lipit de "tavan".
0

#44 Useril este offline   woodpecker 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 12-May 04

Postat 19 November 2004 - 12:08 AM

am gasit niste baloane faine si iefitne pe http://www.rctoys.com

dar cel mai mult de acolo imi place chestia cu 4 elici. Ma apuc sa strabg deja 4999 USD.
0

#45 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 November 2004 - 06:07 AM

care sunte-ti din bucuresti si va pasioneaza subiectul,recomand o vizita la Cora Hipermarche.
in fata caselor de marcat e un baiat cu o statie,cu un dirijabil care pluteste de fo 3 m.
din cate am vazut ca am trecut cam in viteza-il controleaza cu 3 sau 4 motoare gen speed400,si cu o statie clasica.
flying is my life...
0

#46 Useril este offline   Iepurila 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 November 2004 - 11:46 PM

bitex, multumesc. Nu credeam ca se pot umfla atat de mult, n-am incercat niciodata. Dupa calculele mele ar trebui - cu metan, bineinteles - sa ridice cam 80-90g
In Cismigiu n-am ajuns.
Am fost la Cora, si era un balon de dirijabil acolo legat cu doua sfori deasupra unei mese unde se facea reclama la nu stiu ce banca parca - n-am retinut. Ce am retinut, cu mare aproximatie, dimensiunea balonului: cam 4 metri lungime si 1,5 m diametru - cam 5m3 - sa tot ridice 5kg ca presupun ca era cu heliu, nu cu metan.
Telecomandat nu era nimic. Avea ceva pe burta - parea sa fie o tevusca de completat pierderile de heliu, un soi de buric - oricum, nu conteaza.
0

#47 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 22 November 2004 - 12:21 AM

Sa nu fi fost cu aer cald! In partea de jos a matului ala e o mica aeroterma care face aer cald, balonul nefiind perfect etans. Sunt si unele mai ciudate care stau umflate din cauza presiunii mai mari din interior, dar nu-s inchise. Astea ies din calcul, ca nu-s baloane. Nu stiu, ca n-am vazut si pe frigul asta nu cred ca mai vad baloane... O sa vad stele!
Hai pa!
0

#48 Useril este offline   Iepurila 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 November 2004 - 09:39 AM

Nu, nu era nimic legat la tevusca. Era un mat negru scurt si subtire de vreo 5-10 cm la care se putea lega eventual ceva. Nu stiu...
Oricum, pacat de heliu. Acelasi rezultat se putea obtine daca il umflau cu aer si-l suspendau de tavan.
Apropo de frig si baloane, daca lestezi corespunzator un balon si il tii la frig, cand il bagi in casa e mai greu decat aerul. Pe masura ce se incalzeste, se mareste putin si la un moment dat decoleaza. Daca temperatura de afara e -20°C si inauntru +25°C, atunci balonul se mareste de 1,18 ori, ceea ce inseamna pentru un balon de 5l (inauntru) o "usurare" cu ceva mai putin de un gram.
0

#49 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 23 November 2004 - 06:16 AM

Citeaza

Oricum, pacat de heliu. Acelasi rezultat se putea obtine daca il umflau cu aer si-l suspendau de tavan.

Nu prea e asa - eu am vazut un dirijabil cam la 3m - 3 si ceva. Sigur e cu heliu. Si cu 3 motoare - o elice in spate care sufla perpendicular pe ax ca sa-l roteasca stanga dreapta si 2 DF GWS in mijloc, pe nacela, care puteau fi si rotite sus-jos, a.i. putea sa afecteze tractiunea cu +/-300 de grame. In bot avea un saculet de lest.
Draguta jucaria, precisa in miscari (facea "manevre" de 1-2m) da si f.scumpa din cate stiu eu.

cezar
P.S.
bitex a zis:

Citeaza

Nu mai spui ce-s ca iar imi aud vorbe...
..ca doar n-or fi prezervative?

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 23 November 2004 - 06:21 AM

0

#50 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 November 2004 - 06:26 AM

ctotth, la 23 Nov 2004, 06:16, a spus:

Nu prea e asa - eu am vazut un dirijabil cam la 3m - 3 si ceva. Sigur e cu heliu. Si cu 3 motoare - o elice in spate care sufla perpendicular pe ax ca sa-l roteasca stanga dreapta si 2 DF GWS in mijloc, pe nacela, care puteau fi si rotite sus-jos, a.i. putea sa afecteze tractiunea cu +/-300 de grame. In bot avea un saculet de lest.
Draguta jucaria, precisa in miscari (facea "manevre" de 1-2m) da si f.scumpa din cate stiu eu.

asta-i ala de la cora de care vorbeam eu
flying is my life...
0

#51 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 23 November 2004 - 08:33 AM

Ba chiar de prezervative vorbeam. Sa vezi explicatii pentru nevasta cand vedea cate unul in cutia mea cu fleacuri... Mai bine nu incercati asta acasa!
0

#52 Useril este offline   otonel 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 117

Postat 16 May 2005 - 08:53 PM

a incercat cineva sa construiasca baloane solare care folosesc energia solara sa incalzeasca aerul si sa se ridice ca am descoperit ceva pe net si vreau sa fac unul
http://perso.wanadoo.fr/ballonsolaire/en-m...-miniballon.htm
mi se par f simple si sunt facute din bucati de polietilena negra imbinata cu banda adeziva

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1116269626.jpg

0

#53 Useril este offline   otonel 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2005 - 08:56 PM

alta

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1116269812.jpg

0

#54 Useril este offline   Iepurila 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 May 2005 - 12:55 PM

Imi place ideea. M-am gandit si eu la asta acum multi ani. M-am gandit la un balon cu aer incalzit prin efect de sera. Partea de sus ar trebui sa fie transparenta si partea de jos ar trebui sa fie neagra in interior si argintie in exterior.
0

#55 Useril este offline   otonel 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2005 - 06:38 PM

e f simplu de construit doar folie de naylon neagra si banda adeziva si poti sa l faci sa ridice si o persoana.
transparenta la p superioara se poate face dar argintie la exterior nu are rost pt ca exista unde solare reflectate de pamant inapoi care s ar pierde dak ar fi argintie
in plus e free energy

Aceasta postare a fost editata de otonel: 25 May 2005 - 06:39 PM

0

#56 Useril este offline   Iepurila 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 May 2005 - 11:52 AM

Mie nu mi se pare simplu sa-l faci sa ridice o persoana. Trebuie sa existe elemente de rezistenta, de distribuire a greutatii - altfel se rupe. Oricum, de putut se poate. E si poza, s-au facut atatea baloane dar eu personal nu stiu cum se poate face simplu. Balonul mare din poza are diametrul de vreo 20m.
In ce priveste partea argintie la exterior nu stiu. Poate sa nu merite deranjul ca oricum pana la urma se ridica, deci nu e ceva important. Cred totusi ca partea neagra de la umbra radiaza mai mult decat absoarbe.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu