Modelism - RHC Forum: Teren de zbor - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Teren de zbor ...din nou in actualitate...

#31 Useril este offline   kerosen 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 127
  • Inregistrat: 25-September 03

Postat 28 September 2004 - 08:40 AM

La clubul unde sint eu membru platesc in jur de 80 euro anual si am dreptul sa folosesc terenul oricind si oricit. Sintem cam 200 de membrii deci se aduna bani frumosi. Din acesti bani se intretine terenul si cabana (unde se afla citeva mese si scaune, un gratar, citeva dulapuri etc), se platesc impozite si asigurari individuale. Acum vreo doi ani un acrobat a "invins" o vaca si clubul a suportat despagubirile catre proprietar - o ferma la vreo doi Km.
De fapt unde vroiam sa ajung este ca acest club e afiliat la federatia nationala la care plateste o taxa nesemnificativa. Dar federatia contribuie cu bani buni la mentinerea clubului pe linia de plutire in sensul ca orice competitie pe acest teren este sponsorizata de federatie, imbunatatiri ale infrastructurii (un gard, o reparatie, o tabela noua de freq, o bariera etc) sint din nou partial platite de federatie. Deci federatia nu ne da o suma anuala ci e parte la cheltuielile de mentinere ale clubului, procentual chiar mai mult de jumatate.
La noi in Romania federatia ar fi dispusa sa se implice (financiar in primul rind) in infiintarea unui club de modelism?

K.
"Simplicity is the ultimate sophistication."
0

#32 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 28 September 2004 - 09:05 AM

Hai sa-ti raspund: cel mai bun raspuns e o intrebare, zic aia de la Tel Aviv...
Ce povestesti tu acolo e intr-o lume -probabil- normala; intrebarea care se pune e: de unde are Federatia aia (Britanica?) banii; daca vin de la bugetul de stat, asa ceva la noi nu va functiona; cred ca nu e nevoie sa-ti explic motivele.
Si dupa parerea mea, nici FRM nu va fi interesata -in conditiile date- sa sprijine (daca n-are de unde....) infiintarea cluburilor. Ne cam invartim dupa coada...
Incearca sa te documentezi in ce priveste sursa de venituri de acolo si spune-ne.
Iarasi la noi pare greoaie -daca nu imposibila- atragerea de venituri din sponsorizari; daca nu ne punem poalele in cap, sa ne dea la tevereu, nu da nimeni banu'; poate daca aranjam vreun viol... :) , ca altfel nu vad cum, decat iar RHC si altii...aceiasi
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#33 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1301
  • Inregistrat: 17-April 02

Postat 28 September 2004 - 09:43 AM

Se pare ca detin un teren de 10000 mp, agricol, la Magurele de la bunica. Am sa ma duc sa vad despre ce e vorba. daca mi se pare OK vin cu detalii.
Este cineva interesat sa punem gazon si sa facem o cabanutza din lemn?

Sunt de acord cu Bogdan. Nimeni nu vine sa faca nimic pentru tine daca nu este direct interesat. Deci mai bine facem singuri din puterile proprii care le avem.
PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
0

#34 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1966
  • Inregistrat: 08-May 02

Postat 28 September 2004 - 09:55 AM

Ma bag si eu in vorba, pentru ca ma preocupa subiectul de mai mult timp.
Referitor la BMFA (federatia engleza de AEROMODELISM!!!-NU MODELISM ca la noi...): pe antetul oficial, in dreapta sus scrie:

Patron: HRH The Duke of Edinburgh KG
President: Air Chief Marshall Sir Michael Alcock
GKB KBE DSc FEng FIMechE FRAeS(astea sunt diestinctiile tipului)

Cred ca raspunde in (mare) parte intrebarilor referitoare la sursa lor de bani....

Daca Federatia Romana de MODELISM(si nu AEROMODELISM numai, ca in toata lumea..) poate sprijini infiintarea de noi cluburi? V-as trimite la acest subiect initiat de BIG pe GENERALITATI.....oricum, bani nu avem decat sa o ducem de la an la an... :)

In ceea ce priveste campul de zbor, in opinia mea (si nu zic ca e cea mai buna) sistemul de succes mi se pare cel cu cotizatie anuala. Incasarea unui ban "gramada) usureaza intretinerea campului, paza, amenajarea, si cate or mai fi.
No brain, no headache.....
0

#35 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 September 2004 - 09:56 AM

Dom*PROFESOR, la 28 Sep 2004, 09:43, a spus:

Se pare ca detin un teren de 10000 mp, agricol, la Magurele de la bunica. Am sa ma duc sa vad despre ce e vorba. daca mi se pare OK vin cu detalii.

Sunt de acord cu Bogdan. Nimeni nu vine sa faca nimic pentru tine daca nu este direct interesat. Deci mai bine facem singuri din puterile proprii care le avem.

Eu sint SIGUR interesat si mai am un prieten la fel de interesat.
Ramane de vazut cum o sa te simti atunci cand o sa te vezi in realitate stapanul unui hectar ..... :)
0

#36 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 September 2004 - 09:59 AM

@Bogdan Stancu: nu-i nevoie de viol! Trebuie doar sa gasim vreun mahar psihopat ascuns, să sufere de fetişism incurabil, să se excite la avioane goale....ăla sigur dă banul :)
0

#37 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 September 2004 - 10:01 AM

...si ca sa il necajesc pe Dom*Profesor, as parafraza bancul cu Pobeda furata:
si nu erau 10000 ci 100;
si nu e in camp, e terenul pe care a fost reactorul de la Magurele;
si nu e de la bunica, e de la Gheorghiu Dej. :)

Trebuie musai vazut terenul ! Nu te invat cam cum trebuie sa fie, stii si tu. Mai departe, vedem.

0

#38 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 September 2004 - 10:08 AM

pitts, la 28 Sep 2004, 10:59, a spus:

@Bogdan Stancu: nu-i nevoie de viol! Trebuie doar sa gasim vreun mahar psihopat ascuns, să sufere de fetişism incurabil, să se excite la avioane goale....ăla sigur dă banul :)

a, atunci e usor: il gasim si il lasam sa se violeze singur, da' inainte chemam vreo 2-3 televiziuni si pe fundalul reportajului, ne dam cu avioanele, bizzz, bizzz, buf.
si o sa ne plateasca aia gras sa ne potolim;
iar daca vrem si un bonus, il aducem pe Etaju, sa ii ia prin invaluire, eventual sa le bage vreo 2-3 []
atunci sa vedem cine o sa plece legat fedeles, cu manecile la spate.

0

#39 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1301
  • Inregistrat: 17-April 02

Postat 28 September 2004 - 10:26 AM

Deja am 5000de metrii in Ghencea de la aceeasi bunica si m-am saturat cate acte am facut ca sa ajung eu proprietar. Numai gardul m-a costat 7000 $!
Acolo in camp nu am fost niciodata. Ce stiu e ca lucrurilear merge mai repede intrucat nu e Bucuresti, e o primarie mica si treburile se rezolva mai repede.
Acum o luna chiar l-am abordat serios pe Presul de la FRMd , radu Berceanu si i-am spus ca ar fi timpul sa intervina pe unde stie el sa luam o bucata de pamant pe langa bucuresti, unde sa facem in numele gloriei partidului un teren de zbor cu iaz si pista de masinute. Treaba a sunat foarte bine pe deoparte ca ar fi un capital electoral , pe de alta parte este in joc mandria lui Radu si cinstea de a ramane ceva pentru comunitatea modelistica in numele lui. bani sunt.De exemplu au fost bani pentru 400 de sali de sport in tara facute dupa tehnologie moderna.
Oameni buni eu va garantez ca daca va exista o vointa comuna cu interventii serioase vom putea reusii.
PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
0

#40 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 September 2004 - 11:39 AM

Dom*PROFESOR, la 28 Sep 2004, 11:26, a spus:

bani sunt.De exemplu au fost bani pentru 400 de sali de sport in tara facute dupa tehnologie moderna.

Octav,
Radu "al tau" e modelist cam cum mai sunt eu pionier: a fost, se bate cu ea pe piept, da' daca-mi cereti bani, va trimit elegant la plimbare, ca avem buget de austeritate si avem alte prioritati; da' ce frumos lipeam noi stinghii de brad la Palatul Pionierilor, nu? va mai aduceti aminte? hai, bai, nu fii suparat, ca o sa vina si vremuri mai bune si va promit io (eventual baga si un "sa moara mama daca te mint") ca o sa fie bine...ce mandria mea, te-am mai mintit io si ai mei vreodata?!

In ceea ce priveste salile de sport, am impresia ca salile alea s-au facut si pentru spaga grasa pentru pavimentele puse in salile alea si pe care, gasca fotbalistilor, implicata in afacerea cu aceste pavimente, plateste bani frumosi si negri pentru partid; ca tot vin ele, alegerile....
...ca sa nu mai punem la socoteala ca tehnologia moderna nu spune ca dupa receptia (nesemnata!), e bine sau nu sa ploua in cladiri facute de mantuiala cu banii nimanui si ai tuturor

0

#41 Useril este offline   IlPadrino 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1437
  • Inregistrat: 17-January 04

Postat 28 September 2004 - 12:00 PM

propun ca totzi doritorii de "playground", sa ne vedem astazi, la cafeneaua actorilor (in spate la Inter, langa teatrul de opereta Ion Dacian), ora 20:30, pt a dezbate subektul feis tu feis, ca e mai bine.

Sa ne vedem cu bine akkolo
If You don't have enough time, than sleep faster
0728.26.93.19
0

#42 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 28 September 2004 - 12:03 PM

ma da alta ora n-ai gasit?
si de ce nu ai anuntat cu o jumad de ora inainte ca era mai bine
flying is my life...
0

#43 Useril este offline   IlPadrino 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 September 2004 - 12:23 PM

Citeaza

....pai cam de asta nu are ursu coada, a aparut deja prima obiectzie
0728.26.93.19
0

#44 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 28 September 2004 - 12:47 PM

Ati pomenit de cluburi - ce cluburi sunt prin Bucuresti?

Cat despre televiziuni - astia se mai agita cand mai pica un parapantist mai tare. Sa-i anuntam ca mai pica cate un aeromodel tip Cessna/Delta/etc.. pe tarlaua de la Calugareni. Precis vin in fuga mare sa vada pagubele.

cezar

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 28 September 2004 - 01:07 PM

0

#45 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 September 2004 - 05:01 PM

IlPadrino, la 28 Sep 2004, 12:23, a spus:

Citeaza

....pai cam de asta nu are ursu coada, a aparut deja prima obiectzie

pai asta e democratia de care vorbeai cand eu vroiam sa bat de copac tabela de frecvente!

nu te apuci sa propui ceva ,si astepti ca toata lumea sa sara in pozitie de drepti!
intalnirile se fac de comun acord anuntate cu mai mult timp inainte sa aibe lumea timp sa-si organizeze agenda! :blink:
flying is my life...
0

#46 Useril este offline   ice.age 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 256
  • Inregistrat: 24-July 04

Postat 28 September 2004 - 06:09 PM

marfa
acum am vazut dar am treaba
propun pt simbata sa ne intilnim pina atunci poate mai vede cineva mesajul si ora
ca la citi sint pe forum acum plus citi pot sa-si rezolve agenda asa repede pt a avea timp nus citi o sa vina
0

#47 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 28 September 2004 - 11:12 PM

Si ca sa revin la subiect, tocmai am vazut in altul: "Solutii de genul 100 euro pe an nu cred ca incurajeaza pe nimeni cu atit mai putin pe juniori." si mi-am zis ca poate merge si ideea ca un junior insotit de un cotizant poate pilota gratis (pe "barba" mosului, ca pare anormal sa-ti iei copilul la zbor si sa platesti aceeasi taxa si pentru el). Ca de regula juniorii piloteaza supravegheati (asistati), deci tot un singur model e in aer. Si chiar dac-ar fi doua nu cred ca-i bai mare. E ca a doua undita a unui pescar... daca se permite comparatia. Zic si eu, nu dau cu parul. Pana una alta trebuiesc incurajati sa ajunga la zbor.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#48 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 28 September 2004 - 11:45 PM

Citeaza

Pana una alta trebuiesc incurajati sa ajunga la zbor.

legat de asta... s-a incercat vreodata ceva mai de anvergura, gen "Miting Aeromodelistic", cu anunturi/reclame in reviste de specialitate, afise pe la scoli/licee, cu tarabe ale firmelor de modelism, pliante pentru vizitatori si mai ales: spectacol. Atragerea interesului presei, televiziunii.

De ex. la palat - sa vina multi copii care sa-si traga parintii de maneca ca vor sa zboare.

O fi posibil?

A fost acu cateva saptamani un concurs automodelistic acolo, da destul putin public.

cezar
0

#49 Useril este offline   Olaf The Viking 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1259
  • Inregistrat: 17-June 03
  • Interests:Machete statice, Feteasca Neagra

Postat 29 September 2004 - 02:22 PM

Revenind la topic, Pletila, eu platesc 50 000 lei intrarea ca sa vin sa ma uit la altii cum zboara cu conditia sa am o bancuta de lemn la umbra cu masa, sa am de unde sa cumpar bere Skol rece la 15 000 lei , si eventual niste carnati cu muraturi (merge si cu mustar la limita). Si soferul meu (sotia) sa intre gratis. :lol:
Iar daca merge afacerea prost, vin cu prietenii si se va tine terenul numai din bere. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif :lol:
Intai da cu toporu' si pe urma intreaba-l ce-a vrut!
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
0

#50 Useril este offline   IlPadrino 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 September 2004 - 04:33 PM

SILVIU66, la 28 Sep 2004, 17:01, a spus:

pai asta e democratia de care vorbeai cand eu vroiam sa bat de copac tabela de frecvente!

futuifutui - pai ezact asta era buba - zisesi ca bati tabela de copac, lucru care putea sa se intoarca impotriva nostra....,
daca ziceai de o tabela cu trepied sau gen shevalet, veneam shi te pupam shi mai saream shi cu un spray de vopsea, sabloane de numere shi tziple, da' matale vroiai piroane ...

cat despre subectul asta cu terenul, suntem de rasul curcilor, daca incepem sa ne certam asupra locatziei, orei respectiv zilei de intalnire etc...Este clar ca unii dintre noi trebuie sa faca modificari in programul zilnic, ca sa ajunga la intalnire, dar fara sacrificii nimic nu merge.

Am ales locul cat mai central sa nu existe discutzii de genul - e departe de mine... - precum shi ora de asa maniera incat, orice om sa poata fi incheiat programul de lucru shi sa faca act de prezentza.
0728.26.93.19
0

#51 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 September 2004 - 04:41 PM

IlPadrino, la 29 Sep 2004, 16:33, a spus:

daca ziceai de o tabela cu trepied sau gen shevalet, veneam shi te pupam shi mai saream shi cu un spray de vopsea, sabloane de numere shi tziple, da' matale vroiai piroane ...

nu vroiam ,propuneam-pentru ca eu umplu portbagaju cu ea de nu mai incape altceva!
si oricum a ajuns shevalet da fara shevalet ca sta sprijinita de copac.

asa ca sari cu sabloane si alte alea
hai ca am aberat destul in subiectul lu dom'pletila
flying is my life...
0

#52 Useril este offline   LooSeR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1108
  • Inregistrat: 14-May 04

Postat 29 September 2004 - 05:00 PM

pletita ! te-am rugat eu cel putin sa ne dai si noua mai multe detalii despre teren ! un plan eventual ...cu lungime latime ! unde e tras curentul unde e trasa apa ! etc etc
Pt inceput eventual nu ar tre sa fie dita mai cabana etc etc ... ceva cu 4 stalpuri de sustinere un acoperis ! eventual daca iese prea mare mai punem 2 la mijloc pt rezistanta la furtuna frig etc

Fisiere atasate

A pilota e un vis frumos..... dar devine greu o realitate
Galeria mea
0

#53 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 September 2004 - 05:23 PM

mai loosere aberezi!
omu a intrebat in general daca am fi de acord si cam cat am plati.si in principiu ar avea pe cineva cu un teren.
nicidecum sa mai pui tu doi stalpi la cine stie ce cabana.
in principiu omu a zis ca pune el la dispozitie toate conditiile.de ce te intereseaza unde e tras curentu sau apa?
daca o sa se faca o sa fie trase utilitatile acolo unde trebuie sa fie.

Citeaza

pletita ! te-am rugat eu cel putin sa ne dai si noua mai multe detalii despre teren ! un plan eventual ...cu lungime latime ! unde e tras curentul unde e trasa apa ! etc etc

si e pletila,nu pletita!

Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 29 September 2004 - 05:24 PM

flying is my life...
0

#54 Useril este offline   LooSeR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 September 2004 - 07:41 PM

seorry pt ca am pocit numele ! ca sa nu mai aberez ! raspund scurt si la obiect !
Sunt de acord sa se dea pana la 5euro pe zi de zburat !
Galeria mea
0

#55 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 30 September 2004 - 07:47 AM

IlPadrino, la 29 Sep 2004, 16:33, a spus:

- precum shi ora de asa maniera incat, orice om sa poata fi incheiat programul de lucru shi sa faca act de prezentza.

Orice om cu program normal, de fiinta umano-humanoida neafectata de flagelul exploatarii omului de catre om!

Stabiliti ceva, si voi incerca sa ma strecor si eu.

Oricum, parerea mea este ca in cazul in care, printr-un miracol anume, va fi sa avem vreodata, in viata asta, un teren de zbor, in Romania, atunci nu se poate construi pe el nimic daca nu va fi si pazit 24/7. Asta inseamna sa angajezi trei persoane de paza, 8 ore pe zi, etc.

Daca locatia apartine altora si noi doar vom plati pt servicii, atunci se schimba calimera. Cel mai ieftin totisi, ar fi sa gasim un teren vai de mama lui, pe care sa-l amenajam cumva (indreptat, cosit, etc.) si pe care sa nu se construiasca nimic, nici macar un gard. Mai tre gasit ciobanul local caruia sa i se permita sa-si pasca cele trei capre si doua oi pe terenul nostru. Atfel, este complicat, desi indiscutabil, ar fi de nepretuit macar un umbrar de ala pe patru stalpi.

Pana atunci, vorba lui Marinaru' "la CLG inca e gratis". Dar este prea departe, totusi...
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#56 Useril este offline   LooSeR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 October 2004 - 06:11 PM

Buna ziua ! dupa o scurta vacanta am primit un raspuns in state cu preurile din cluburi !
Pt inscrierea in trun club se plateste 50$ si pe an cam 100 - 175 $ pe zi cam 3.5 - 5 $
pt a pune un teren in picioara am fost anuntat ca iti tre cu 3000 - 4000$ dar pt noi se poate si mai putin ( inprovizam )
asta a fost tot ce am avut de supus !
Galeria mea
0

#57 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 October 2004 - 06:43 PM

175 usd pe an nu bate cu 3,5-5 usd pe zi.ca anu are 365 de zile.iese pe la jumad de dolar pe zi.
pentru a pune un teren in picioare itzi trebuie in primul rand terenu care nu face 3-4000 usd.
nu-i asa usor cum crezi tu.
de fapt mi-ar place si mie ce spui tu inclusiv taxele.
da inca nu e cazu la noi.
asa ca visam mai departe si ne dam pe unde apucam :D
flying is my life...
0

#58 Useril este offline   LooSeR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 October 2004 - 06:49 PM

Eu am raspunsul din state dintrun club din Ohio ! am inteles ca 175$ pe an este in florida nu acolo in ohio e 100$
La teren se ferefera banuesc pusul ierbi taiatul .. o cabana .. etc etc..! poate zicea sa incepi de la 0 :D acum nu stiu asta e raspunsul primit de acolo
Galeria mea
0

#59 Useril este offline   ice.age 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 256
  • Inregistrat: 24-July 04

Postat 02 October 2004 - 10:13 PM

Mai baieti, frumoase calcule si interesante, singurul calcul pe care l-ati uitat si care e de BAZA, e sa raportati totul la salariul din USA si la salariul din Romania :D
sa vedeti atunci ce fain e . :D

Aceasta postare a fost editata de ice.age: 02 October 2004 - 10:14 PM

0

#60 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 03 October 2004 - 05:33 AM

Dom*PROFESOR, la 28 Sep 2004, 09:43, a spus:

maestre profesore... ia sa-mi dai adresa poate facem un zbor in decembrie daca nu-i prea frig si vant aiurit... :D fix prin zona am facut facultatea si chiar am zburat in terenurile pe stanga cum te duci spre institutul de fizica. Loc de prabusire mai mare ca ala n-am vazut nicaieri :D

MIG-29
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu