unde ash putea gasi un motor eftin,de vreo 70$
Postat 05 October 2004 - 07:56 PM
Postat 05 October 2004 - 08:03 PM
ori datimi voi ceva un indiciu ,va rog,
shi cei asta (variator)?
Postat 05 October 2004 - 08:04 PM
Pot sa-ti raspund la cea mai simpla intrebare, cea legata de cursul valutar.
Pentru viitor ca sa te descurci singur, cauta cu orice motor de cautare (sa zicem Google, fara preferinte...) un convertor valutar.
Am luat doua pagini la nimereala care au un astfel de convertor: http://www.convertor.ro/ sau http://curs-valutar.acasa.ro/
Acolo introduci suma in moneda dorita si programul iti calculeaza echivalentul in ce doresti (atentie la data calendaristica). Cu valoarea "735000 lei " iti gaseste cam 21,97 $ (USD). Trebuie sa stabilesti concret cu partenerul de afacere suma si conditiile exacte ale schimbului. Posibil sa trebuiasca sa iei in calcul si transportul sau alte cheltuieli.
Privind motorul, cred ca e bun, dar nu stiu concret daca pe modelul ala foarte mic incap si acumulatorii. Asa am inteles ca vrei sa faci un model foarte mic. Ceva cunostinte privind proiectarea si constructia cred ca ai, din moment ce ai mai facut avioane si ai curajul sa continui, deci aproape sigur esti in masura sa stii daca ai proiectat totul bine. In principiu avioanele zboara cu acel motor. Dar nimeni nu stie ce avion ai tu si cum sau daca va zbura.
Spor la treaba si succes in tot ce faci!
Te-ai interesat daca se fac livrari in Moldova? Poate ai noroc!
Telefon: 0721 385365
Postat 05 October 2004 - 08:14 PM
Daca il folosesti la acel mic avion captiv nu prea ai nevoie de variator. Nici nu-l poti comanda usor fara o statie de radiocomanda. Acel variator se cupleaza si de receptorul de pe model. Vei alimenta motorul de la acumulatori si acesta va functiona cat vor permite acumulatorii.
Revin cu ideea de a cauta modelisti si acolo, poate iesi mai ieftin cu materialele. Imi pare rau de disparitia acelui magazin cu materiale de modelism. Mai incearca la acel club, usa o fi inchisa dar oamenii poate traiesc! Bafta!
Postat 05 October 2004 - 08:19 PM
Postat 05 October 2004 - 08:41 PM
Fixarea motorului o faci cum poti, ca nu stiu ce dimensiuni ti-ai lasat acolo.
Apoi nu am inteles ce acumulatori ai pentru motor. Acumulatorii incap pe motor? Sau o sa incerci sa alimentezi motorul prin firele cu care e legat avionul?
Ai incercat sa intrebi de modelistii din Ungheni pe un portalul de la voi din oras?
Ia incearca sa pui niste intrebari si aici: http://www.ournet.md/~ourcity/old/
Postat 05 October 2004 - 08:42 PM
Postat 05 October 2004 - 08:52 PM
Postat 05 October 2004 - 08:56 PM
Postat 05 October 2004 - 09:33 PM
Postat 05 October 2004 - 09:40 PM
Postat 05 October 2004 - 09:47 PM
Firele cu care e legat modelul sunt destul de subtiri si lungi, s-ar putea sa ai probleme cu alimentarea prin ele. De multe ori sunt din otel subtire. Cred ca poti incerca sa folosesti niste fire izolate mai groase si mai rezistente prin care sa faci alimentarea. Daca gasesti un acumulator mult mai mare cred ca poti sa-l legi la centura sau sa-l tii intr-o mica geanta, de umar. Pare hazlie situatia, dar cred ca merge. Nu cred ca-i comod sa tii bateriile in maner, ca sunt grele si mari.
Scuze de confuzie, m-am luat dupa locatia pe care ai scris-o acolo. Vad ca esti in Chisinau, dar n-am fost atent.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 05 October 2004 - 09:50 PM
Postat 06 October 2004 - 01:32 AM
alimentat cu 4 baterii (6V). Motoru destul de energic, cred ca se apropia de un motor 280 si tot storcatoru era mult mai ieftin decat un motor din magazinul de modelism. Costa intre 3 si 5$, nu 70.
Nu stiu cat e de puternic un motor de casetofon... Dar daca mentii greutatea totala (motor + avion+ sarme) sub 200 de grame poate ca merita sa incerci.
Legat de sarme - cred ca sarmele scoase din cablul plat de telefon sau chiar scoase din cabluri de retea de calculator ar merge pana la 2-3 amperi fara sa se incinga prea tare..
Daca firele electrice sunt prea slabe poti adauga un al treilea fir de rezistenta - de exemplu fir de pescuit sau racordaj pentru racheta de badminton.
Succes, poate chiar vei reusi sa construiesti cel mai ieftin aeromodel...