Primul Model BB M-am hotarit sa construiesc un BB
Postat 19 September 2009 - 10:07 AM
Am citit citeva zile prin sectiunile acestui forum si in sfirsit m-am decis sa incep construcia unui model cit mai simplu. Am optat pentru modelul BB , despre care se spune ca este usor de construit si zboara mai mult ca sigur. Constructia nu a pus probleme deosebite. M-am oprit din lucru pentru ca nu stiu ce motor, radiocomanda, etc sa achizitionez. Sper sa primesc ajutorul dumneavoastra pentru a executa primul zbor :lol: . De asemenea accept oferte pentru un kit second, de prin debaraua experimentatilor...
Atasez poze cu inceputul constructiei.
Modelul este realizat din depron, anvergura aripilor 84 cm.
Postat 19 September 2009 - 11:29 AM
Postat 19 September 2009 - 12:02 PM
copierservice, la Sep 19 2009, 11:07 AM, a spus:
Am citit citeva zile prin sectiunile acestui forum si in sfirsit m-am decis sa incep construcia unui model cit mai simplu. Am optat pentru modelul BB , despre care se spune ca este usor de construit si zboara mai mult ca sigur. Constructia nu a pus probleme deosebite. M-am oprit din lucru pentru ca nu stiu ce motor, radiocomanda, etc sa achizitionez. Sper sa primesc ajutorul dumneavoastra pentru a executa primul zbor :lol: . De asemenea accept oferte pentru un kit second, de prin debaraua experimentatilor...
Atasez poze cu inceputul constructiei.
Modelul este realizat din depron, anvergura aripilor 84 cm.
In principiu ( daca poti ) ar fi bine sa-ti cumperi o telecomanda computerizata cu 6 canale in 2,4GHz ( pentru motive amintite deja in mai multe posturi de la Coltul Incepatorului ). Daca nu, una in 35 sau 40 MHz cu 4 canale - comp.desigur pentru a putea seta DR si EXPO suprafetelor de comanda.Motor brushless cu tractiune de macar 300 gr. pentru o greutate gata de zbor a modelului de 350 gr.; servo-uri de 9 gr. ( 1-1.5 kg.la 4,8 V ) ; regulator ce poate livra mai multi amperi decat afirma producatorul motorului ales ( de exemplu pentru un consum al motorului de 10-12A regulator de 18-20A samd....) ; acumulator LIPO cu 2 sau 3 celule ( in functie de turatia/tractiunea motorului ales ).
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Postat 19 September 2009 - 12:05 PM
copierservice, la Sep 19 2009, 12:31 PM, a spus:
La rece fara accesorii, la aruncare din mina tendinta aparatului a fost de a se ridica de bot , si bineinteles ca a tras o cazatura pe coada ...
Asta inseamna: ori ca centrul de greutate este prea departat de bordul de atac ; ori ca nu l-ai lansat orizontal si s-a angajat ...
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 19 September 2009 - 12:08 PM
copierservice, la Sep 19 2009, 12:29 PM, a spus:
Ar fi bine ca la imbinarea lor sa le poti incastra intr-o bucata de teava de alama sau aluminiu de 4,5 cm lungime , preindoita la unghiul diedru dorit. Cam asa :
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 19 September 2009 - 02:31 PM
Asi dori de la cei experimentati un calcul aproximativ al elementelor necesare pentru zbor:
-motor, regulator, acumulator, emitator, receptor, servo, raportat la acest model (Blue Baby ) ... asa cum am scris in primul post prefer sa iau ceva second deoarece nu am experienta in domeniu !
Postat 19 September 2009 - 09:26 PM
copierservice, la Sep 19 2009, 03:31 PM, a spus:
Asi dori de la cei experimentati un calcul aproximativ al elementelor necesare pentru zbor:
-motor, regulator, acumulator, emitator, receptor, servo, raportat la acest model (Blue Baby ) ... asa cum am scris in primul post prefer sa iau ceva second deoarece nu am experienta in domeniu !
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...rt=#entry328953
Pentru concret da-mi mesaj sau email
Numai bine
Postat 27 September 2009 - 07:34 PM
Am indoit aripa pentru a-i da profilul necesar . Am observat ca depronul pe care-l folosesc are niste nervuri, dar nu am tinut cont de ele la decupare si indoire. ... cum se face corect?
atasez desen ( V1 si V2 ) care ar fi varianta optima pentru a realiza o curbura cit mai buna ?
Aceasta postare a fost editata de copierservice: 27 September 2009 - 07:37 PM
Postat 27 September 2009 - 09:05 PM
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Postat 27 September 2009 - 09:32 PM
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 28 September 2009 - 08:47 PM
Zboara deosebit si acum.
La bordurile de atac si de fuga am lipit baghete de 4x4 pe care le-am slefuit dupa.
La coarda aerodinamica, cam in dreptul CG (centrul de greutate) am lipit cu adeziv termic o frigaruie de diametru 5mm si lungime 500 mm.
Bine inteles ca in prealabil am indoit-o la unghiul diedru cu ajutorul aburului de la un vechi ceanic.
In aceasta configuratie iti garantez ca va rezista la orice nazdravanie . Batranul meu ,cel putin ,rezista inca , si nu mai reusesc sa-l deteriorez orice as incerca.
Aceasta postare a fost editata de Horja: 28 September 2009 - 08:53 PM
Postat 09 October 2009 - 08:08 AM
Modelul este gata, intarit bine cu bete de frigarui. Sambata sau duminica il scot la aer ... O sa fac poze inainte si dupa ... si sper sa arate la fel dupa zbor .
Am respectat toate indicatiile de pe forum si sper sa fie bine ! Din pacate la Tulcea nu am gasit inca parteneri de zbor ...
Revin duminica cu foto si detaliile tehnice ale modelului ( electronica, greutate, motorizare, etc... )
Postat 09 October 2009 - 03:55 PM
copierservice, la Oct 9 2009, 09:08 AM, a spus:
Modelul este gata, intarit bine cu bete de frigarui. Sambata sau duminica il scot la aer ... O sa fac poze inainte si dupa ... si sper sa arate la fel dupa zbor .
Am respectat toate indicatiile de pe forum si sper sa fie bine ! Din pacate la Tulcea nu am gasit inca parteneri de zbor ...
Revin duminica cu foto si detaliile tehnice ale modelului ( electronica, greutate, motorizare, etc... )
1. Daca ai respectat detaliile de constructie ( geometrie corecta - CG-ul ca in plan sau chiar mai avansat catre bordul de atac ; incarcare alara =< 20 gr/dm2; motorizare spre 1:1 ) te vei descurca si fara parteneri de zbor . Incearca sa-l lansezi din mana orizontal ( si fara tren montat ).De asemenea ajuta sa montezi elicea cu prop-saver.
BAFTA !!! .....
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 13 October 2009 - 03:13 PM
incepatoru, la Oct 13 2009, 12:30 PM, a spus:
Subscriu !!! Si dupa zbor , ca sa ne bucuram si noi de bucuria ta ....
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 18 October 2009 - 05:34 AM
Postat 18 October 2009 - 05:42 AM
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D