smarius36, la Jun 17 2010, 07:22 PM, a spus:
I-am mutat CG-ul la 75-80 mm de BA si acuma la turatie mica pina la medie merge drept, dupa ce maresc turatia spre maxim incepe sa coboare iar in zbor pe spate urca foarte tare inca de la turatii destul de joase.
Are un comportament ciudat si pare a nu fi din cauza C.G. De ce spun asta ?! - anume - daca un model este greu de bot atunci cand il intorc pe spate ca sa mearga drept va trebui sa imping tare de profundor caci TOT in jos vine ! Al tau pe spate se duce in sus iar pe fata vine in jos.
Eu cred ca ar trebui sa mergi normal ( pe fata ) si sa trimezi profundorul pana merge drept in mai toate regimurile de viteza ( nu prea mica caci cade ) dupa care sa incerci si pe spate unde ar trebui sa mearga drept impingand foarte foarte putin de profundor.
Pentru testul dinamic al C.G.-ului si toate celelalte metode de trimare a unui aeromodel gasesti prezentata explicit pe site-ul lui ZOD toate aceste lucruri ( cu zborul pe spate la 45 grade, cu picajul si revenitul brusc fara motor etc etc. )
P.S.
Fa urmotorul test in simulator :
Trimeaza un model ( pe impins ) asa incat la viteza in mers drept sa vina in jos destul de tare dupa care incearca sa il intorci in mers pe spate si vezi daca nu o ia in sus ca al tau ?!
Corecteaza trimurile invers pana merge drept si verifica si pe spate.
Bafta !
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !