Modelism - RHC Forum: Best buy li-po 3s 2200mAh? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Best buy li-po 3s 2200mAh? care baterie are cel mai bun raport calitate-pret

#1 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 381
  • Inregistrat: 09-September 08

Postat 15 March 2010 - 09:37 PM

Pe scurt, din experienta personala, care pack li-po li-po 3s 2200mAh (au pe-acolo, 2150mAh etc) are cel mai bun raport calitate pret? (adica nici sa fie cel mai ieftin dar ultimul stift, nici cel mai tare dar sa coste de 5 ori cat un pack mediu cu care iti poti face foarte bine treaba).
Align T-rex 450 SE V2, Gaui Hurricane 200 V2 FES, Blade MSR,
Starmax He-162, V-Mar Do-335, Parkzone P-51D ultra-micro
Spektrum Dx7
0

#2 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 15 March 2010 - 09:40 PM

zippy e decent intr-un sistem dimensionat corect. Daca abuzezi de el in schimb risti sa crape de pe-o zi pe alta asa neanuntat.

0

#3 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 10:04 PM

Zippy e si cam cea mai ieftina solutie.

Intrebarea ar fi daca, de pilda, un Rhino 2350mAh 3S1P 25C cu burst 37c/15sec care costa 20 de dolari si are 198 de grame n-ar merita cumparat, in dauna unui Turnigy (Zippy) Turnigy 2200mAh 3S 25C cu burst 35c/10sec care costa 13 dolari si are 188 de grame?

Adica na, daca aia de 13 dolari presteaza cat de cat corect si nu cade dupa cateva luni, logic ca n-are sens sa dai 20 de dolari. Daca insa astea de 13 sunt loterie, iar alea de 20 sunt cat de cat decente...
Spektrum Dx7
0

#4 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3630
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 15 March 2010 - 10:11 PM

Eu folosesc de un an jumate Lipo Zippy, am unul 3S 2200 care are la activ circa 30 incarcari, ia inca 2250 mA si il descarc constant la 28-30A.
Inca una bucata 3S 1500 cu care am zburat toata vara cu EG, cam 5 incarcari pe sapamana, inca ia lejer 1400 mA.
Acuma am in stoc 8 pack-uri Zippy 3S de 1300, 1500 si 2200 si sunt foarte multumit de ele si o sa continuu sa le cumpar pina da faliment fabrica la preturile astea.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#5 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 502
  • Inregistrat: 04-January 09

Postat 15 March 2010 - 10:13 PM

daca vrei sa faci hover cu ele nu mai conteaza. daca faci 3d... se schimba treaba, ca tragi tare de pack. cu cat mai multi C cu atat mai putin stresat. e alegerea ta. dar eu as zice o chestie. am doua packuri care se incarca la 1C. imi vine sa le arunc. alea la 5C daca le pun la 3C si nu imi mai fac griji ca nu am baterii la timp. ia sa se incarce repede. la heli e nevoie.
Videoclipurile mele Spektrum DX8

elicoptere:blade msr, t-rex450sev2, t-rex 600esp si o jumate de t-rex 500esp

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#6 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 15 March 2010 - 10:15 PM

Vezi ce teste a facut dumnealui:
http://www.rcgroups....d.php?t=1087725
... cu picioarele pe pamant ...
0

#7 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 10:43 PM

daca a iesit pe locul 1 loongmax nu prea am incredere in testele lui. eu ma uit la mai multe teste de pe forumuri in engleza. apoi trag concluzii!!!

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#8 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 10:47 PM

Treaba e ca, din pacate, testele alea sunt facute pe baterii care nu mai exista la vanzare. Nu stiu daca a trage o concluzie asupra brandurilor strict pe baza testarii unui singur produs ar avea sens.
Spektrum Dx7
0

#9 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 10:52 PM

Ala ce am postat eu e in chineza cumva ? Posteaza si dumneata informatiile pe care iti bazezi concluziile.
Eu am avut si Rhino si Zippy si acum sunt pe Loongmax pentru ca si mie mi se par cei mai buni, am gasit testele lui cand aveam deja formata parerea.
Ai avut vreodata un Loongmax in mana ? Colegii de la aeroclub au fost in primul rand impresionati de cat de bine sunt lucrati, nu clasicul tras in termo si gata.
Din moment ce ii vinde doar o singura firma din Anglie e normal sa nu fie asa cunoscuti.
Nu mai vorbim de faptul ca au iesit si cu incarcare la 5C, nu sunt multe low cost care sa ofere asa ceva.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 15 March 2010 - 10:54 PM

0

#10 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 10:58 PM

Hai mai nu va incingeti ca pe urma iar se inchide topicul.

Foarte importanta in testele alea mi se pare temperatura pack-urilor. Dar, de pilda, la Rhino au schimbat cells-urile folosite, astea de 2350mAh sunt mai subtiri si mai lungi (140mm). Or mai fi valabile rezultatele alea, n-or mai fi? Naiba stie, cum spunea si omul ala, ar trebui testate asa, metodic, toate pack-urile disponibile comercial.
Spektrum Dx7
0

#11 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 11:18 PM

am un coleg de zbor care e tare in avioane. a avut loongmax si nu a fost deloc multumit. dar poate astea mai recente sa fie ok..nu zic ca nu. de postat nu am cum. cel care vrea sa traga concluzii trebuie sa se dea o saptamana pe rcgroups si pe google  sa vada cate postari pro si contra au toate. eu in mod clar am stat cel putin 7 zile seara sa citesc toate nazdravaniile de pe posturi. dar cum te stiu, sunt sigur ca ai vazut foarte multe. tu faci fpv si esti multumit de loongmax low cost de 15-20 euro si 20C. eu fac 3d si sunt multumit de rhino 40C la 35$. altii sunt cu altele. noroc sa aiba cine le cumpara!!!

p.s. ma bucur ca suntem de acord cu ceva=5C incarcare

Aceasta postare a fost editata de firedragon: 15 March 2010 - 11:21 PM

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#12 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 11:21 PM

Apropo, pe astea le-ati vazut pe undeva la vanzare? http://www.elektromo...q3-35c-lipo.htm

Temperaturile si rezistenta arata excelent.
Spektrum Dx7
0

#13 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 16 March 2010 - 03:27 AM

Nu pot sa inteleg cu ce va deranjeaza sa stea o ora la incarcat. Oricum aveti mai multe baterii si presupun, placandu-va zborul electric, si charger cu mai multe iesiri. Cate baterii utilizati intr-o sedinta de zbor?
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
0

#14 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2010 - 08:07 AM

folosesc zippy de aproape un an. Am luat vre-o 5 de la un coleg de zbor mai mult asa din inertie, pe un pret de nimic. Stiind ca-s chinezisme initial nu prea le-am bagat in seama. Asta pana cand am pus mana pe un flightpower evo2 si am fost EXTREM de dezamagit - folosite intr-un sistem bine dimensionat (motor/regulator/pack) nu aveam timpii de zbor cu care eram obisnuit cu libatt de la MPX de exemplu, in plus se incalzeau excesiv si culmea nu intrau in ele mAh specificati... Atunci am zis sa incerc si zippy-urile - daca le tot aveam acolo. Le-am folosit si pe T-Rex-ul 450 v2 si pe acromaster cu rezultate satisfacatoare.

Mai mult MPX-urile au inceput sa se umfle de la atatea cicluri iar zippy-urile sunt ca in prima zi. Nu am forjat nici una din ele, zborul meu cu heli este mai mult decat infect, dar cu acromasterul abia am reusit sa le incalzesc putin.

Deci totul e in dimensionarea corecta si pot avea viata lunga.

0

#15 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2010 - 08:43 AM

Vezi postareaGerula, la Mar 15 2010, 10:58 PM, a spus:

Hai mai nu va incingeti ... Foarte importanta in testele alea mi se pare temperatura pack-urilor. ...

Eu nu ma incing deloc, poate pack-ul :rolleyes:
Daca ti se pare important criteriul asta, ar fi interesanta o imagine cum ar arata impachetarea ideala pentru ventilare optima?
Dupa care sa vedem care producator foloseste sistemul asta.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 16 March 2010 - 08:49 AM

0

#16 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2010 - 09:21 AM

@renatoa am avut si un pack cu distantiere de banda dublu adeziva intre celule, daca la alea te referi. Da e ok dar mai gros decat "standardul" de 3 celule. In plus insist asupra dimensionarii corecte. Un pack nu se va incinge excesiv daca este dimensionat corespunzator sistemului tau. Se va incinge si umfla daca e supra solicitat.

0

#17 Useril este offline   BogdanCta 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 18-March 09

Postat 16 March 2010 - 12:46 PM

http://www.heliguy.com/Extras/LiPo-Batteri...29-2200mAh-35C/
Am 2 baterii din astea si am tras de ele si chiar fac ce zic baietii aia din descriere , nu se incing la un consum de 40 amp si se incarca in 35-40 min.

Aceasta postare a fost editata de Primus: 16 March 2010 - 05:42 PM

0

#18 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2010 - 07:13 PM

Vezi postareadan_mitea, la Mar 16 2010, 02:27 AM, a spus:

Nu pot sa inteleg cu ce va deranjeaza sa stea o ora la incarcat. Oricum aveti mai multe baterii si presupun, placandu-va zborul electric, si charger cu mai multe iesiri. Cate baterii utilizati intr-o sedinta de zbor?
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

pai eu am ajuns la 11 baterii de 3s...si inca mai incarc din ele si pe camp. daca vremea e frumoasa nu ajung ca in 6 minute ori una de 3s la 450 se v2 ori 2 in serie la 500 ESP sunt gata. adica am 3 zboruri de 500 esp si 5 de 450 se v2.... noroc ca incarc repede din ele.

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#19 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 16 March 2010 - 08:27 PM

Incarcatul la 2-5c are o chichita. Pe hartie bateria se incarca in 15-30 minute. In realitate se incarca dupa o curba logaritmica si cand se apropie de final scade curentul.

Concret, o baterie 2650 incarcate la 1c se incarca in 65 minute, la 2c in 45 minute. O solutie ar fi sa opresti incarcarea mai repede de 4,2 V/celula dar statia mea nu stie asa ceva. Incarcare la 2c nu inseamna timp/2

Al doilea clenci este curentul de incarcare. Cate chargere pot sa incarce 6-12s cu 10-20A ? E mai simplu sa cumpar 4 chargere de 35 USD decat unul tare de 200 USD.

Pentru firedragon: cu un adaptor simplu poti sa incarci doua baterii 3s in serie, cu tot cu egalizare. Asta cu conditia sa fi fost descarcate impreuna - de exemplu pe un Trex500.

Ca sa raspund la intrebarea topicului:
-cea mai ieftina baterie de la HK e si cea mai buna - pe bune.

Stefan
0

#20 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2010 - 09:26 PM

Pentru Dan: incarcarea la 5C... e mai mult o chestie de confidenta, er... incredere. Daca vezi ca isi pune ... la bataie sa garanteze 5C, e posibil sa fie ceva de capul lui. Pentru ca oricum, cu un charger popular de 50W, un 3s nu poate fi incarcat la mai mult de 50w/12.6V = 4A, adica nici macar 2C pentru un 2200mAh.

Pentru Stefan: regimul de care spui tu, cu incarcarea rapida, se numeste Fast Charge la cele populare cunoscute generic ca B6. Incarca la curentul maxim pana la 4.19V si de abia acolo scade.
Incep sa devina accesibile si cele de curent mare. Una de 200W 10A este acum 50$ cu transport inclus. Deci 3300mAh poate fi incarcat la 3C pana la 5s.
0

#21 Useril este offline   Olufsen 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 27-September 08

Postat 16 March 2010 - 09:33 PM

Nu inteleg.Toata lumea lauda HK si afirma ca au cele mai tari packuri??!!Celelalte marci chiar nu mai exista?Daca e asa cum spuneti ar insemna ca toti ceilalti Hyperion,FP,TP...sa dea faliment,ceea ce nu se intampla.
0

#22 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 16 March 2010 - 09:47 PM

Citeaza

sa dea faliment,ceea ce nu se intampla.

Dar nici vanzarile nu stau deloc bine... crede-ma.
0

#23 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2010 - 09:48 PM

Nu dau falliment, sunt destui care nu vor si pace sa cumpere decat local, si as zice ca sunt majoritatea.
Si iarasi suficienti de multi care nu stiu altceva decat "you get what you pay for..." Nu au aflat inca, ca asta nu mai e valabila de cand cu HK http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
0

#24 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 16 March 2010 - 09:55 PM

Fast Charge folosesc tot timpul, altfel tine si mai mult. Eu vreau un charger care sa se opreasca cand vreau eu, de pilda curentul maxim/2.

Acum regula este asa, la charge normal se opreste la curentul nominal/10 - daca incarci cu 2A se opreste la 0.2A.
Daca faci fast charge se opreste la curentul nominal/5 - daca incarci cu 2A se opreste la 0.4A.

In mod normal consum cam 2/3 din pak, daca incarc pak-ul la 90% as fi multumit. Singura solutie acum e sa stau cu ochii pe charger si sa il opresc cand ajunge la 4.19 V.

Concret folosesc 2 incarcatoare un B6 cu egalizor MKS si un amarat de Robbe lipoly 300 cu EQ separat tot Robbe. Daca as folosii intr-o zi toate cele 12 baterii 6s si cele vreo 10 baterii 3s pe care le am nu imi ajunge timpul sa le incarc pana a doua zi.

Visez la un iCharger 106B. Daca nu, mai cumpar unul de 30 USD.

Serios acu, la 11 USD cat a ajuns o baterie 3s 2200 iti cumperi 10-15 bucati si nu te doare capul. O baterie de 800mah pentru Trex250 e scumpa, 7-8 USD.

Pentru Olufsen:
- celelalte marci nu mai conteaza, le cumpara fie cei snobi, fie disperatii care au nevoie de baterie de pe o zi pe alta, fie cei care nu stiu ca exista internet.

Stefan

Vezi postarearenatoa, la Mar 16 2010, 09:26 PM, a spus:

Pentru Stefan: regimul de care spui tu, cu incarcarea rapida, se numeste Fast Charge la cele populare cunoscute generic ca B6. Incarca la curentul maxim pana la 4.19V si de abia acolo scade.
Incep sa devina accesibile si cele de curent mare. Una de 200W 10A este acum 50$ cu transport inclus. Deci 3300mAh poate fi incarcat la 3C pana la 5s.

0

#25 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2010 - 09:59 PM

Cu banii de pe un 106B iei doua eBay 110504742432 si mai raman. Tot 10A.
Eu as incepe sa imi fac griji pentru bateria de la masina http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
0

#26 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 16 March 2010 - 10:15 PM

Este offtopic dar cred ca trebuie spus:

HobbyKing nu joaca dupa regulile normale ale pietii, nu se comporta ca o companie ci mai degraba ca o fundatie. O companie normala vinde un produs la cel mai bun pret comparat cu competitia. Daca toti vand un pak cu 30 USD tu il vinzi cu 27-28 USD.

HobbyKing face altfel, daca un pak ii costa 9 USD, il vor vinde cu 10 USD, asta in timp ce cel mai ieftin pak al competitiei este 30-40 USD. De ce fac asta nu stiu, nu cunosc nici o alta companie de acest fel in alt domeniu. Asta impreuna cu pozitia strategica in HK au facut posibila operatiunea.

E ca si cum o companie de telefonie mobila ar oferii un abonamet de 10 USD cu minute nelimitate (pot sa o faca azi si tot ar fi pe plus)

Banuiala mea este ca cei care o conduc sunt realmente hobisti ca si noi si piata de modelism find mica a permis o astfel de politica care altfel este sinucigasa. Din pura intamplare sunt clientul HK cu numarul 1800 asa ca am urmarit de la bun inceput cum au evoluat.

Doua companii au schimbat fata acestui hobby in ultimii ani: HobbyKing si Align. Mentiune speciala merita si HorizonHobby (cu Spektrum si modele lor RTF si BNF) - ne jupoaie dar cel putin ne ofera ceea ce dorim.

In urma cu 10 ani cei de la GWS cu avioanele lor ultraieftine (si foarte zburabile) au fost cei care au condus revolutia.
0

#27 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2010 - 10:21 PM

Mai sunt si giantcod in UK, probabil in gasca cu ei, pentru ca jumate din marfa este de provenienta HK.
Preturi apropiate, adica mai mari aproximativ cu TVA-ul englez, oricum, cele mai ieftine din EU, dar si shipping mai uman si mai ales rapid, 5-7 zile.
Numenclator mult mai mic, totusi...
0

#28 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 20-December 08

Postat 17 March 2010 - 08:38 AM

Vezi postarearenatoa, la Mar 16 2010, 10:21 PM, a spus:

Mai sunt si giantcod in UK, probabil in gasca cu ei, pentru ca jumate din marfa este de provenienta HK.
Preturi apropiate, adica mai mari aproximativ cu TVA-ul englez, oricum, cele mai ieftine din EU, dar si shipping mai uman si mai ales rapid, 5-7 zile.
Numenclator mult mai mic, totusi...

Da , si eu sunt pe cale sa schimb HK cu giantcod . E mai scump dar posta din HK ma omoara , imi vin pachetele in 6 saptamani si mai trebuie sa-mi iau liber de la job ca sa le ridic de la oficiul postal vamal .Asa ca ma pregatesc sa-mi iau o pereche de Loongmax -uri pt elicopterul cel mare .
HK500GT ,EZGlider twin ,Mini Tricopter
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu