Modelism - RHC Forum: Trade rating system - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Trade rating system ca sa stii de la cine cumperi/cui vinzi

#1 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 381
  • Inregistrat: 09-September 08

Postat 09 March 2010 - 02:19 PM

Nu credeti ca ar fi utila implementarea unui asemenea sistem? Exista pluginuri de phpbb, iar dpdv al userilor avantajul ar fi considerabil.
Align T-rex 450 SE V2, Gaui Hurricane 200 V2 FES, Blade MSR,
Starmax He-162, V-Mar Do-335, Parkzone P-51D ultra-micro
Spektrum Dx7
0

#2 Useril este offline   Diesel 

• Diesel
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2849
  • Inregistrat: 29-December 05
  • Interests:www.mrtclub.ro

Postat 10 March 2010 - 01:37 AM

Vezi postareaGerula, la Mar 9 2010, 02:19 PM, a spus:

Nu credeti ca ar fi utila implementarea unui asemenea sistem? Exista pluginuri de phpbb, iar dpdv al userilor avantajul ar fi considerabil.

Sustin ideea...
0

#3 Useril este offline   Flo234 

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 2307
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 10 March 2010 - 09:30 AM

E o chestie practicata in mai multe locuri ar fi frumos.
0

#4 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 08:27 PM

Din pacate, judecand dupa cele spuse pe acest topic http://www.rhc.ro/fo...showtopic=29520 , sansele ca propunerea cu trade rating system sa fie implementata par si ele destul de mici.
Spektrum Dx7
0

#5 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 15 March 2010 - 10:27 PM

Totusi ce vrei? Sa faci okazii.alabala din forum de modelism?
 "Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#6 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 10:34 PM

As prefera sa stiu, in limita posibilitatilor desigur, de la cine cumpar un lucru. Dupa cum vezi mai sunt si altii care cred ca o asemenea facilitate ar fi utila.

De altfel, imi vine greu sa inteleg pe cine ar putea deranja implementarea unei asemenea facilitati pe forum(exceptand teparii, desigur).
Spektrum Dx7
0

#7 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 15 March 2010 - 11:19 PM

Si cu ce m-ar ajuta in zbor/pe apa/pe sol asta? Ratingul se face intre prieteni, pe camp, apa, la aer curat, nu neaparat dupa puncte pe forum. Exemplu : un membru vechi, deja se cunoaste ca e de incredere dupa diferite criterii, dar are punctaj zero ca pana acum nu a vandut/cumparat nimic. E de incredere pentru cei care se iau dupa punctaje?

Vine altul, isi face vreo 10 conturi clona prin proxy internationale, isi da ratinguri bune, ca are timp de stat pe net si apoi iti ia banii. E de incredere pentru cei care se iau dupa punctaj?

PS: Orice sistem are defecte, dar sistemul hai sa ne intalnim la camp si sa ne cunoastem, rar isi arata dintii.

Apropo, eu am cumparat majoritatea cu plata inaintea marfii. Nici o problema pana acum, ca am sortat cum trebuie, adica cautat dupa profil si posturi unde activeaza, intreb pe unii pe altii daca il cunosc si altele. Unul care e majoritatea pe vanzari pe un forum de modelism, deja denota neincredere si/sau chip de bisnitar, pe care oricum eu il evit.

PPS: Poate nu stiai dar orice plugin in plus, aduce un stres si un punct problema in plus pentru un server, care server, la acest forum, este un calculator simplu.

Aceasta postare a fost editata de protheus: 15 March 2010 - 11:28 PM

"Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#8 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 March 2010 - 03:54 PM

Asta cu ajutatul in aer/pe apa/la sol e deosebita. :rolleyes:

Sigur ca ai dreptate cand spui ca a cumpara de la cunoscuti e cel mai sigur. Dar asta nu e intotdeauna posibil.
Restul argumentelor tale, din pacate, nu rezista. Un sistem de trade rating nu inseamna doar o cifra, inseamna ca poti da click pe cifra aia si poti vedea topicurile, poti vedea imediat daca respectivul a incheiat tranzactii cu amici de-ai tai (de la care te poti apoi informa) sau cu useri cunoscuti si seriosi de pe forum samd. Normal ca daca vezi doar "tranzactii" cu useri cu 5 posturi iti dai seama ca e ceva putred, nu?

Si eu am cumparat pe incredere de la useri arhicunoscuti pe forum (nu cu banii inainte, dar ramburs fara sa am cum sa studiez ce-i in cutie samd), dar asta nu schimba cu nimic datele problemei. Trade rating e un sistem prin care te poti informa cu privire la un user pe care nu-l cunosti inainte de a cumpara de la el sau de a-i vinde ceva.

Iar chestia cu serverul sa i-o spui altuia, nu mie :lol:. Un plugin ca trade rating consuma resurse infime comparativ cu pluginul care permite afisarea pozelor in thumb si full, cu next picture samd :lol: .

Oricum, discutia e cumva inutila, celalalt topic vad ca a fost inchis dupa postarea unui argument mai degraba comic (de parca daca vezi ca un Kit s-a vandut cu 1500 cu tot cu servo-uri marca X model y si cu gyro cutare, iar altul s-a dat cu 500 fara electronica, nu-ti faci o idee oricum mai buna decat nimic). Probabil si asta va avea aceeasi soarta.

Daca nu se doreste un dialog pe teme care tin de facilitatile oferite de forum, ce sens are sa ne racim gura de pomana?
Spektrum Dx7
0

#9 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 31 March 2010 - 10:24 AM

Noi discutam aici despre ajutatul in aer/pe sol/pe apa? :(

Nu intotdeauna poti cumpara de la cunoscuti/prieteni, pentru asta e util un trade rating system. In plus, poti vedea si cine sunt cei care i-au mai dat TR pozitiv celui cu care esti pe punctul de a incheia o tranzactie si in felul asta stii imediat de la cine ai putea eventual cere informatii despre cum au decurs lucrurile. Pe de alta parte, daca vezi acolo numai useri cu 4-5-10 postari, activi doar la vanzari, stii cu cine ai de-a face si ai scapat de o teapa.

Chestia cu incarcarea serverului e usor comica. Pe forumul asta sunt implementate facilitati care consuma MULT mai multe resurse, vezi afisarea fotografiilor dintr-un post ca slide show etc.

Aceasta postare a fost editata de Gerula: 31 March 2010 - 10:24 AM

Spektrum Dx7
0

#10 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 31 March 2010 - 03:40 PM

Gerula, asta este un forum de modelism si nu de bishnitzarie. Pe alte forumuri de modelism ce le cunosc nici nu se admit discutii despre tzepele luate. Aici s-au admis cele doua topicuri. Sistemul de care vorbesti tu se gaseste pe siteurile specializate ca ebay, ocazii, care traiesc din asta. Pricepi? Iar n-ai ce construi si-ti bati tastele pe la Administrative?

0

#11 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 31 March 2010 - 09:47 PM

Vezi postareanavigator, la Mar 31 2010, 04:40 PM, a spus:

Gerula, asta este un forum de modelism si nu de bishnitzarie. Pe alte forumuri de modelism ce le cunosc nici nu se admit discutii despre tzepele luate. Aici s-au admis cele doua topicuri. Sistemul de care vorbesti tu se gaseste pe siteurile specializate ca ebay, ocazii, care traiesc din asta.

Forumul RC Groups traieste cumva din asta? :rolleyes: Inainte de a face asemenea afirmatii, n-ar strica putina documentare...

In cazul in care nu se poate purta o discutie argumentata pe subiectul facilitatilor oferite de forum, ajunge raspunsul "n-avem chef sa ne batem capul dom'le" . In caz contrar, replici ca asta de mai jos nu fac cinste, parerea mea:

Pricepi? Iar n-ai ce construi si-ti bati tastele pe la Administrative?

Spektrum Dx7
0

#12 Useril este offline   misumat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 19-November 08

Postat 31 March 2010 - 10:25 PM

Pricepi? Iar n-ai ce construi si-ti bati tastele pe la Administrative?

Se poate? Lasa omul in pace, tocmai a revenit din binemeritata vacanta data de un moderator si trebuie sa recupereze, nu?
ALIGN Trex 600N (in fuselaj de Bell Jet Ranger), OS 50SX-H, Futaba T10C 2,4 Ghz, GY-520/S9254, GV-1 Governor, 3xS3152
CMPro YAK-54 (1,3m) fiberglass, 100 g/dm2, OS 91 FX, 5xS3003, MA 14x8
CMPro Transall C-160 (1,85m) fiberglass, 118 g/dm2, 2 x OS 35 AX, 6xS3003, 2xAPC 10x6 cu 4 pale
CMPro Cessna 182 Skylane (1,65m) fiberglass, 109 g/dm2, OS 55 AX, 7xS3003, MA 13x6
Canadair CL-415 (2,05m) fiberglass, 2 x OS 55 AX, 9xS3003, 2 x MA 13x6
0

#13 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 01 April 2010 - 01:58 PM

Vezi postareaGerula, la Mar 31 2010, 10:47 PM, a spus:

Forumul RC Groups traieste cumva din asta? :rolleyes: Inainte de a face asemenea afirmatii, n-ar strica putina documentare...

Forumul RC Groups traieste din reclama !!
Ceea ce nu este cazul aici....
Ne ocupam de modelism,sectiunea de vanzari second-hand este acceptata pentru a veni in ajutorul modelistilor....aici nu este magazin !
RHC.RO nu isi asuma raspunderea pentru tranzactiile incheiate in sectiunea vanzari,si dupa cum bine stii un"smecher" poate vinde de cateva ori corect sa aibe un feedback bun pentru ca la sfarsit sa "traga un tun" unui nefericit nou intrat/incepator pe forum care s-a luat dupa trade rating.
Sunt de acord cu Navigator....(daca eram in locul lui iti mai dadeam o vacanta dupa cum zice Misumat-apropos de faptul ca nu este documentat); ocupa-te de modelism si lasa-ne pe noi sa administram forumul.
flying is my life...
0

#14 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 01 April 2010 - 02:19 PM

Navigator a inteles corect argumentul pe care i l-am adus: in exemplul dat de el era vorba de trait din vanzari de la user la user (cum fac site-uri ca ebay sau okazii) . Nici RC Groups, nici RHC nu scot bani din vanzari de la user la user si nici nu cred ca o vor face vreodata. Cu toate astea RC Groups ofera facilitatea numita trade rating.

Trade rating este pur si simplu un instrument menit sa-i ajute pe useri, in plus fata de relatiile personale cu alti modelisti (si informatiile care se pot obtine in acest fel despre un vanzator sau cumparator), cand vine vorba de a incheia o tranzactie cu un alt membru al unei comunistati online.

Daca nu se poate (nu stiu ce plugin ar fi necesar pentru IP Board) sau pur si simplu exista costuri asociate (pluginul poate sa nu fie free etc) se putea raspunde asa. Sau, pur si simplu, daca nu se vrea, pana la urma e dreptul proprietarului forumului sa ofere ce facilitati doreste. Dar impotriva facilitatii in sine argumentele sunt destul de putine. Asta daca nu cumva deranjaza doar persoana care a facut propunerea...
Spektrum Dx7
0

#15 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 01 April 2010 - 02:28 PM

Gerula, nu e vorba de rea vointa!
Esti relativ nou pe forum si probabil ca nu ai prins scandalurile pe nr de stelute date de terti tertilor si cei contra lor care ripostau :rolleyes:
Chiar nu mai e nevoie de inca un motiv de raca pe tema "io am mai multe stele ca tine da' nu zbor nimic" :)
Asta cred ca e argumentul forte, ar aduce mult mai multe probleme decat ar rezolva. Momentan topicul de tzepari e pus acolo cu un scop, e rusinos sa fii postat acolo si sunt convins ca multi se vor gandi de doua ori inainte de a face vre-o tranzactie cu tine daca esti acolo.

Numai bine,
Calin

0

#16 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 01 April 2010 - 02:38 PM

Vezi postareaCalin, la Apr 1 2010, 03:28 PM, a spus:

Gerula, nu e vorba de rea vointa!
Esti relativ nou pe forum si probabil ca nu ai prins scandalurile pe nr de stelute date de terti tertilor si cei contra lor care ripostau :)
Chiar nu mai e nevoie de inca un motiv de raca pe tema "io am mai multe stele ca tine da' nu zbor nimic" ;)
Asta cred ca e argumentul forte, ar aduce mult mai multe probleme decat ar rezolva. Momentan topicul de tzepari e pus acolo cu un scop, e rusinos sa fii postat acolo si sunt convins ca multi se vor gandi de doua ori inainte de a face vre-o tranzactie cu tine daca esti acolo.

Numai bine,
Calin

Am inteles acum, habar n-aveam de treaba asta. Pai nu era mai simplu sa-mi spuna asa din prima???

OK, topic closed, poate mai discutam cand se mai vindeca ranile trecutului :rolleyes:
Spektrum Dx7
0

#17 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 01 April 2010 - 05:05 PM

Vezi postareaGerula, la Apr 1 2010, 03:38 PM, a spus:

Am inteles acum, habar n-aveam de treaba asta. Pai nu era mai simplu sa-mi spuna asa din prima???

OK, topic closed, poate mai discutam cand se mai vindeca ranile trecutului :rolleyes:

Pai daca stii ca nu ai habar,de ce nu iti vezi de treaba?
flying is my life...
0

#18 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 April 2010 - 10:41 AM

Propunerea era si ramane utila (in opinia mea cel putin). Faptul ca pica intr-un moment oarecum nepotrivit nu aveam de unde sa-l stiu. Si, in conditiile astea, nu vad de ce a fost intampinata cu atata ţâfnă. Ce a spus Calin dupa ce se batuse deja apa-n piua destul de mult puteai sa-mi spui tu de la inceput.
Spektrum Dx7
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu