Modelism - RHC Forum: Modul si receptor corona 2,4 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Modul si receptor corona 2,4 pentru JR si nu numai

#31 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 07 March 2010 - 12:14 AM

.....m-am spurcat si eu in 2.4ghz.....dar pe modul Hitec...a fost pachet cu 2 buc de optima7 si relativ convenabil ca malai...singurul ce m-a atras la modulul hitec a fost telemetria, altfel nici ca il luam....dar nu renunt la cel de 35mhz...preventiv....si scrie pe el MADE in KOREA....sunt in extaz cand NU vad scris China.... :rolleyes: :unsure: :D
Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#32 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 07 March 2010 - 12:50 AM

Vezi postareazgr_44, la Mar 7 2010, 12:14 AM, a spus:

.....m-am spurcat si eu in 2.4ghz.....dar pe modul Hitec...a fost pachet cu 2 buc de optima7 si relativ convenabil ca malai...singurul ce m-a atras la modulul hitec a fost telemetria, altfel nici ca il luam....dar nu renunt la cel de 35mhz...preventiv....si scrie pe el MADE in KOREA....sunt in extaz cand NU vad scris China.... :rolleyes: :unsure: :D

Mai obosit deja cu Hietc-ul tau corean.Sa il stapanesti sanatos dar nu vad legatura cu corona sau alte module si receptoare in 2,4 CHINEZESTI.

Cat despre faptul ca scrie pe el made in K"u"rea...nu ma incanta cu nimic,mai tot ce este pe piata acum este facut la chinezi asa ca nu asta este principala mea preocupare,m-am referit strict la un model anume,CORONA...si chiar si altele la fel de chinezesti.

Deci?

L.E

Pacat ca "mansa" o ai de firma daca avioanele sunt tot chinezesti(exceptie "scartul" de la multiplex)

Aceasta postare a fost editata de aantikk: 07 March 2010 - 12:53 AM

0

#33 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 07 March 2010 - 03:47 AM

Vezi postareaaantikk, la Mar 7 2010, 12:50 AM, a spus:

Mai obosit deja cu Hietc-ul tau corean.Sa il stapanesti sanatos dar nu vad legatura cu corona sau alte module si receptoare in 2,4 CHINEZESTI.

Cat despre faptul ca scrie pe el made in K"u"rea...nu ma incanta cu nimic,mai tot ce este pe piata acum este facut la chinezi asa ca nu asta este principala mea preocupare,m-am referit strict la un model anume,CORONA...si chiar si altele la fel de chinezesti.

Deci?

L.E

Pacat ca "mansa" o ai de firma daca avioanele sunt tot chinezesti(exceptie "scartul" de la multiplex)

.....toate ca toate.....dar daca ai o statie BUNA....nu o spurca cu ieftinisme.....pacat de statie....si e foarte buna cum a facut-o masa in 35.....dar daca tot te-a luat apa cu 2.4ghz....macar punei ceva mai de soi chiar daca-s chinezarii toate....dar macar nu e de 2 lei, ma rog 28$.....Corona e bun....dar pt. statii la fel de ieftine...e ca si cum ti-ai lua un Porsche si cand salti capota dai de Trabant... :D
Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#34 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 07 March 2010 - 08:52 AM

Am luat modul Corona pentru ca asta era pe stoc la HK si era cel mai ieftin. Daca vrei un modul ieftin fara repros poti sa cumperi Assan.

Este pe piata de mult (cred ca a aparut dupa Spektrum, inaintea Futaba si mult inaintea Hitec), are un feedback impecabil, multe tipuri de receptoare, nu mult mai scump decat Corona.

La HobbyKing sunt perioade lungi cand nu e pe stoc - pe mine asta m-a retinut

Corona FSHH a avut multe probleme, in final hobbyking l-a retras cu totul de la vanzare. Chiar si asa Horja a avut succes rezonabil cu el. A doua mare problema cu Corona e ca tot schimba protocolul.

Piata de FM clasic e moarta demult, Rx-urile clasice sunt stocuri vechi, cand or sa se epuizeze, altele noi nu vor venii. Ce e mai trist, piata de module e moarta de asemenea. Nici un producator major nu mai face statii cu module (nu le convine), asa ca cei de la Assan si Corona fac module si RX-uri pentru statiile vechi care se vor duce.

Eu imi cumpar partea radio cu gandul la urmatorii 5-10 ani. Peste 10 ani statia Futaba FF9 e posibil sa mearga inca foarte bine dar voi mai gasii eu oare RX-uri Corona sau Assan ?

Am inteles ca Aurora 9 este inca cu module, este o exceptie, dar e versiunea 1.0; urmatoarea nu o sa mai aibe module.

Deci, marea intrebare e, pe langa cea legata de calitate, vom mai gasii receptoare Corona peste 2-3 ani ? Si daca vom gasii, vor fi ele compatibile cu modulele luate azi ?
0

#35 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 07 March 2010 - 10:39 AM

Offf... aceleasi "droburi de sare" ca si in forumurile de foto.

Ca si cum atunci cand firma care ti-a facut aparatul a dat faliment, camera ta brusc incepe sa nu mai faca poze la fel de bune ca inainte. Nu tot o folosesti pana moare, mai pune azi cineva baza in garantii sau reparatii dupa ce a trecut garantia ?! Eu, dupa ce m-am ars cu Nikon, NU !
Sau, ca si cand daca ti-as lua "degetalul" si ti-as pune un aparat cu film in mana ai deveni un fotograf mai prost. Asta de fapt a fost un exemplu invers fata de ce se vehiculeaza de regula pe forumuri: "mama, ce poze as face daca as avea FF-ul ala de 5000 de para..."

Daca te indoiesti de Hitec ca nu va mai scoate statia urmatoare cu module, insemna ca daca ti-ai luat Aurora acum, nu ii dai nici 5 ani de viata? Altfel de ce te roade ca "urmatorul" nu ii va suporta modulele? Modulul poate fi moft, receptoarele trebuie sa le suporte, acolo e investitia, la fel ca si obiectivele in foto. Daca o firma mi-ar face asa ceva, mi-as baga instant "loialitatea" in ei.
Eu sper urmatoarea statie de la Hitec sa nu mai aiba touch scren, acolo ii vad eu punctul slab. Poate atunci imi iau si eu. Dar slabe sanse, deja e in faceri clona chinezeasca a sistemului lor de module, cu telemetrie, la jumate de pret. Puse pe FF9 vor fi deajuns ca Aurora sa nu mai reprezinte o tentatie.

Si atunci, daca ai astfel de indoieli, de ce sa bagi banii in ceva scump, si sa nu iei chinezisme, macar sa nu iti para rau dupa ele cand se duc?

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 07 March 2010 - 10:42 AM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#36 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 07 March 2010 - 11:38 AM

Ma roade sa gasesc RX-uri Corona sau Assan si peste 5 ani ca nu vreau sa cumpar de pe acum 10-20 bucati. Am modul in 40Mhz dar 100% peste 5 ani nu o sa mai gasesc RX-uri sau cristale.

Si da, daca camera sau statia sau heli-ul tau nu se mai produc nu e bine.

De aceea am strans din fund si am cumparat Rx-uri Spektrum. Sunt convins ca peste 5-10 ani or sa merga si cu statie Spektrum DX25 care o fi pe atunci. Dar vreau si o alternativa ieftina - ideal pe la 10-12 USD RX-ul, Corona e inca scumpa comparat cu Spektrum (la 50 USD RX-ul) de aceea am luat numai modulul si 2 RX-uri.

Daca se ieftinesc si merg bine mai cumpar, daca nu, le abandonez.

Daca intre timp RX-ul Spektrum e 20 USD - imi cumpar numai Spektrum.

Un lucru e sigur, daca acum 4 ani cand am intrat in hobby ascultam de sfaturi si cumparam statie si Rx-uri scumpe de 100 USD bucata (ca sunt bune o viata) acum plangeam dupa bani.

Am multe spume mici care imi plac, nu imi place sa plimb Rx-urile, alti, ca morph, au tot timpul unul, maxim 2 modele - nu ii doare capul de RX-uri.

Stefan
0

#37 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 07 March 2010 - 02:50 PM

Vezi postareadan_mitea, la Mar 6 2010, 11:37 PM, a spus:

Si eu sunt un dinozaur ramas in 72MHz.....

Tot in 72 MHz.
 "Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#38 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 March 2010 - 05:23 PM

Vezi postareazgr_44, la Mar 7 2010, 03:47 AM, a spus:

.....toate ca toate.....dar daca ai o statie BUNA....nu o spurca cu ieftinisme.....pacat de statie....si e foarte buna cum a facut-o masa in 35.....dar daca tot te-a luat apa cu 2.4ghz....macar punei ceva mai de soi chiar daca-s chinezarii toate....dar macar nu e de 2 lei, ma rog 28$.....Corona e bun....dar pt. statii la fel de ieftine...e ca si cum ti-ai lua un Porsche si cand salti capota dai de Trabant... :D

Nu cred ca ai inteles ideea.

Nu ma intereseaza ca am luat "ferari"ca si statie si ii pun motor de trabant.Ceea ce tu nu ai inteles este ca spre deosebire de tine nu are cine dracu sa ma bruieze.
Zbor singur de vreo 4 ani pe aici,cine sa ma bruieze? poate doar nevasta cu vreun facalet dupa ceafa.Buuuun,asta cu bruiatul iesind din calcul si avand destule modele din polistiren la care se mai adauga vreo 3-4 in curand,plus vreo 2 barci si vreo 2 masinute am zis sa iau ceva IEFTIN in asa fel in cat fiecare model sa aibe receptorul lui fara sa fiu nevoit sa schimb toata ziua circurile de pe unul pe altul.
Daca tot este modulara statia am zis sa ii pun in 2,4 pt ca tot cumpar cateva receptoare si investitia este mica.Fie ca iau corona,asan sau mai nou fly nus cum,toate chinezesti,normal.Care e riscul?
Poate sa dau cu un mic polistiren de nisipul de pe plaja,mare lucru.
La intalnirile din Romania la care o sa particip(la unele din ele)in aceasta vara o sa folosesc modulul si receptoarele in 35 de la JR asta ca sa nu stea lumea cu frica in san din cauza unor eventuale probleme venite din partea chinezismelor folosite la receptie.Tinand cont ca multi au migrat deja la 2,4 nu o sa fie o problema prea mare pentru mine sa zbor in 35.

Sper ca cu asta te-am lamurit de ce vreau atat de mult sa iau ceva anume si nu ceva de firma.Ia fa tu un calcul simplu la un modul si vreo cinci receptoare de "firma" si vezi ce poti lua cu acesti bani de la chinezi.

NU UITA!!!

Zbor singur de nebun,nu am vazut picior de modelist pe langa mine in 4 ani cu exceptia lui Valteras care si asta a zburat vreo juma de ora in 7 zile cat a stat ca nu avea aprobare de la turnul de control(sefu).

Atunci de ce mama dracu sa iau ceva scump? sa nu ma bruiez intre urechi singurel sau sa nu ranesc un polistiren de 1 metru?

Sa nu uit,mai am un JR in 72 care merge de rupe si ala.

Bafta,

Cristi.
0

#39 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 March 2010 - 06:18 PM

In cazul asta ia receptoare pe 35MHz, fara nici un comentariu !
Alea de care vorbiram sunt 30$ cu transport cu tot, la banii astia gasesti receptoare second ca lumea, e plin eBay-ul tocmai pentru ca se migreaza la 2.4Ghz
Pe mine tot ce am Hitec nu m-a costat nici unul peste 12 lire.
0

#40 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 07 March 2010 - 06:26 PM

Vezi postareaaantikk, la Mar 7 2010, 06:23 PM, a spus:

Sa nu uit,mai am un JR in 72 care merge de rupe si ala.

Cristi.

In acest caz ia receptoare Berg, ieftine, usoare si bune.
0

#41 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 March 2010 - 06:39 PM

Este o idee numai ca pe aceea in 72 o folosesc foarte rar(nu este nici macar legala).

Totusi la cea in 35 raman la ideea de a cumpara modul si receptoare in 2,4 fie si din cauza antenei cu care este destul de greu sa ma strecor vara prin multimea de turisti de pe plaja unde zbor sau ma dau cu barcutele.Daca stau bine si ma gandesc...in afara de avantajul pretului si cel al antenei nu vad altul.

Pt voi care iesiti mai multi la zbor este clar avantajul dar pt mine care sunt singur cuc pe aici....

In fine,raman chitit pe 2,4 si din ceea ce sa scris aici si pe M.I. mi-am facut deja o parere despre sistemele chinezesti in 2,4.Parerea mea este ca merita investitia atata timp cat nu zbori modele mari si pretentioase.Daca te rezumi la parkflyer nu vad nici o problema in folosirea lor.

Va multumesc tuturor pentru idei si lamuriri.Subiectul ramane deschis pentru lamurirea altora ca mine.
0

#42 Useril este offline   silver arrow 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 635
  • Inregistrat: 14-July 09

Postat 14 April 2010 - 04:22 PM

Fiindca subiectul este deschis va pot arata ce am facut eu. Dupa o lunga asteptare si cu ajutorul unui prieten de nadejde am intrat in posesia a doua module corona 2,4 GHz DIY V2.
Imagine atasata: P030410_14.23__800x600_.jpg
Imagine atasata: P030410_14.23__01___800x600_.jpg
Imagine atasata: PICT0167__800x600_.jpg
Imagine atasata: P030410_14.24__01___800x600_.jpg
0

#43 Useril este offline   silver arrow 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 April 2010 - 04:41 PM

Spec.
Size: 38.5*21.8*6.5mm
Voltage : 8V - 13V
Weight: 5g
Range : more than 1500m
Operating current : 100 MA
Resolution : 10bit
Latency : 22ms

Included.
2.4Ghz Module
Antenna
2.4Ghz Receiver
Datele tehnice ale modului au intinerit bunica mx-12 ce are deja aprox. 25 de ore de zbor. Mi-am luat inima in dinti, am desfacut statia si prima surpriza: conectorul modulului de 35MHz era lipit direct pe cablaj. Imagine atasata: P030410_14.25__800x600_.jpg Imagine atasata: P030410_14.26__800x600_.jpg Imagine atasata: P030410_14.27__800x600_.jpg Imagine atasata: P030410_14.31__800x600_.jpg
0

#44 Useril este offline   silver arrow 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 April 2010 - 04:55 PM

Imi cer scuze pentru calitatea pozelor facute cu telefonul, dar sper ca sunt utile. Pentru a evita eventualele surprize am preferat sa testez modul inainte de fixarea mecanica. Imagine atasata: P030410_14.31__01___800x519_.jpgImagine atasata: P130410_16.30__800x535_.jpgjpg]Imagine atasata: P130410_17.05__800x600_.jpgImagine atasata: P130410_17.05__01___800x600_.jpg0_.jpg]
0

#45 Useril este offline   silver arrow 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 April 2010 - 05:09 PM

Au urmat prelucrarile mecanice inerente. Am preferat sa folosesc numai capacul din spate pentru a nu afecta electronica statiei. Alte poze:
Imagine atasata: P130410_19.01__800x600_.jpgImagine atasata: P130410_19.31__800x436_.jpgjpg]Imagine atasata: P130410_19.32__800x600_.jpgImagine atasata: P130410_20.26__800x633_.jpg3_.jpg]
0

#46 Useril este offline   silver arrow 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 April 2010 - 05:36 PM

Am procurat modulul tinand cont de parerile pro si contra de pe hobbyking si de pe rcgroups. Entuziasmul tipului de aici m-a convins sa fac ceea ce v-am prezentat.Inainte de comentarile voastre va asigur ca statia functioneaza fara probleme in ambele moduri si acesta este rezultatul final:
Imagine atasata: P130410_20.43__800x600_.jpgImagine atasata: P140410_16.51__800x600_.jpgjpg]Imagine atasata: P140410_16.51__01___800x600_.jpgImagine atasata: P140410_16.51__02___800x600_.jpg0_.jpg]
0

#47 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 June 2010 - 10:33 AM

Vezi postareasilver arrow, la Apr 14 2010, 06:36 PM, a spus:

Am procurat modulul tinand cont de parerile pro si contra de pe hobbyking si de pe rcgroups. Entuziasmul tipului de aici m-a convins sa fac ceea ce v-am prezentat....

Daca investigai putin plecand de la filmulet, care e destul de vechi, ai fi gasit ca Bruce si-a gasit o jucarie noua, mult mai evoluata decat Corona, care recent a stat pe podium alaturi de Hitec intr-un shootout 2.4Ghz realizat de dumnealui.
http://www.rcmodelre...zshootout.shtml
Am citit in alt topic de cineva care cita impresionat dintr-un forum despre un range de 3.5km. Atunci, de 5.2km ce ziceti ? :rolleyes: Masurati de mine ;)
0

#48 Useril este offline   silver arrow 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 June 2010 - 04:07 PM

Vezi postarearenatoa, la Jun 7 2010, 11:33 AM, a spus:

Am citit in alt topic de cineva care cita impresionat dintr-un forum despre un range de 3.5km. Atunci, de 5.2km ce ziceti ? ;) Masurati de mine :D

Aici unde se agata harta in cui multi si-ar dori "sa vada peste gard". Nu intentionez sa aterizez in Ucraina desi ar fi "multe de transportat" :wacko: .
Mx-12 si Corona au fost un episod frumos in activitatea mea. Investigatii am facut, dar m-au dus in alta parte. Ma bucur acum de noua mea jucarie Hitec Aurora 9 cu doua rx-uri Optima 9.
Bafta, iar eu imi doresc cat mai multe postari la jurnalul de zbor.
Imagine atasata: PICT0001__1024x768_.jpg
Cu stima, Ady.
0

#49 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1065
  • Inregistrat: 02-May 03
  • Interests:navomodelism ,airsoft ,etc.

Postat 29 July 2010 - 10:03 AM

am cumparat asta pentru un mx12
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/u...?idProduct=7380
acum ,tinind cont ca trebue sa dezlipesc firele de pe placa veche,vreau si eu un sfat legat de cum le lipesc pe placa noua.nu am nici o schema de montaj.si poate ma lamureste cineva la care din pozitiile de pe receptor,de la 1 la 8 se baga mufa de la pack-ul de receptie.
Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face."- C.Brancusi
user vechi:stamy
0

#50 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 29 July 2010 - 10:28 AM

Vezi postareastamy, la Jul 29 2010, 11:03 AM, a spus:

am cumparat asta pentru un mx12
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/u...?idProduct=7380
acum ,tinind cont ca trebue sa dezlipesc firele de pe placa veche,vreau si eu un sfat legat de cum le lipesc pe placa noua.nu am nici o schema de montaj.si poate ma lamureste cineva la care din pozitiile de pe receptor,de la 1 la 8 se baga mufa de la pack-ul de receptie.

Ori la baterie ori pe oricare din gaurile libere din receptor poti pune alimentarea deoarece ea foloseste doar 2 fire nu 3...Atentie la polaritate !!!!

Citeste aici o modificare similara cu ceea ce dorsti sa faci tu - doar ca modulul este Assan si nu Corona

http://www.rcgroups....ad.php?t=994433

si altii cu Corona :

http://www.rcgroups.com/forums/showthread....8983&page=2

Succes
0

#51 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 11:09 AM

multumesc de raspuns.totusi ei aveau trei fire care ieseau din modul.eu am o mufa,nu stiu care si cum e ordinea.
Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face."- C.Brancusi
0

#52 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 11:43 AM

Vezi postareastamy, la Jul 29 2010, 12:09 PM, a spus:

multumesc de raspuns.totusi ei aveau trei fire care ieseau din modul.eu am o mufa,nu stiu care si cum e ordinea.

a dreacu mufa !!!!

3 fire

minus plus si semnal !!!! huh ?

daca ai un voltmetru cu detector de continuite' afli in 3 minute care pe care

succes
0

#53 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 01:23 PM

nu-i chiar asa,am 5 gauri si numai 3 fire.
0

#54 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 03:06 PM

Vezi postareastamy, la Jul 29 2010, 02:23 PM, a spus:

nu-i chiar asa,am 5 gauri si numai 3 fire.

Du-l la EBA ca te rezolva in 5 minute !

Da 3 fire - plus, minus si semnal PPM !
0

#55 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 05:16 PM

am rezolvat intre timp ,m-am ghidat dupa o schema de pe net.se aprinde,clipeste ledul dar nu se leaga cu receptorul.
0

#56 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 08:56 PM

Vezi postareastamy, la Jul 29 2010, 06:16 PM, a spus:

am rezolvat intre timp ,m-am ghidat dupa o schema de pe net.se aprinde,clipeste ledul dar nu se leaga cu receptorul.

Ai facut binding-ul receptorului cu statia ?

Citisi manualul orataniei aleia ?
0

#57 Useril este offline   Men 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 05-May 03

Postat 29 July 2010 - 11:28 PM

Salutare! O sa deschid nitel Cutia Pandorei si o sa pun o intrebare: In 5 ani, conform antevorbitorilor mei, piata o sa geama de receptoare de 2,4 la vreo 5 dolari bucata, statii clone ale brandurilor de azi. pentru, sa zicem, 30-40 USD buc. Suuuuuuper ! Si apoi? Ce urmeaza? La acel moment JR, Futaba, MPX, Hitec vor fi istorie. CINE DEZVOLTA NOI SISTEME? Chinezul platit din receptoare de 5 dolari bucata? Oare se vor vinde miliarde, in asa fel incat sa faca profit pe volum de vanzari? Sincer, nu prea cred. Ori, in acest conditii, incotro ne indreptam? Creativitatea chinezului s-a oprit (zice istoria, eu nu sunt asa sigur) la busola, praf de pusca si hartie. Ar mai fi si cuceririle revolutionare de tip chiloti tetra, tenisi, si mingi de ping pong. Dar "point"-ul este DE LA CINE MAI FURA tehnologie? Uitati-vala televizoare, daca nu ar fi coreenii, sa impinga treapa cu LED si OLED, am cam fi "pe loc".

Sa nu ma intelegeti gresit, AICI si ACUM nu pledez nici o cauza, imi pun o intrebare de bun simt, poate ma ajuta unul dintre voi cu un raspuns argumentat si logic.

Sunt curios
Multumesc ca nu veti da cu pietre
0

#58 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 30 July 2010 - 12:32 AM

Nu conteaza, important este sa economisim cativa dolari acum. Ce va fi? Prea putini gandesc ca tine...ai tot respectul meu...Poate nici nu este nevoie de a dezvolta ceva. In marinimia lor, chinejii, scriu "cadou" pe cutie ca sa nu ramana nici TVA-ul in tara. Sa distruga tot. Intr-un final, cand pe aici nu va mai fi nimic, se vor juca, singuri, cu tehnologie invechita.
0

#59 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 30 July 2010 - 07:11 AM

Eu nu vad atat de neagra situatia.

Pana acum 3-4 ani receptoarele erau universale - asta insemna ca puteam sa cumpar de la receptoare Esky de 10 USD pana la unele multiplex sau Futaba de 100 USD. Lumea cumpara in continuare multe receptoare scumpe si multe receptoare ieftine.

Sa ne uitam acum la servo si ESC-uri. Astea sunt iarasi universale. Si costa de la 3 la 100 USD. Iarasi nu cred ca vanzarile bradurilor bune Futaba, JR, Hitec au avut de suferit, din contra. La fel si Kontronik la care un esc (pe care il cumpar din China cu 20 USD) costa 250 USD. Cu toate astea vand foarte bine.

Intotdeauna calitatea se vinde la pretul corect.

Sunt locuri unde lucruirle stau altfel. De exemplu bateriile lipo. Acolo desteptii de europeni sau americani cumparau baterii china, aruncau pe ele o eticheta si cereau pret de 5-10 ori mai mare. Ei bine, asta nu mai merge. Robbe nu a investit nimic, nu a facut nici un efort inafara designului etichetei si vrea multi bani - nu merge.

Si mai este ultimul aspect. Multe firma mari cumpara ca atare produse China, nu clone, arunca pe ele o eticheta si le vand la preturi duble. 2 exemple rapide:

motoplanorul Diamond de la artech - robbe il vinde ca Arcus Sport - identic si la fel.

elicoptele nine eagle (100% china - inclusiv proiectarea) - le vinde Robbbe si altii intr-o veselie, evident sub numele lor, mai scumpe.

In final cei buni vor ramane, cei slabi or sa dispara. Hooby-ul o sa progreseze, asa a fost intotdeauna. Stefan

Vezi postareaMen, la Jul 30 2010, 12:28 AM, a spus:

Salutare! O sa deschid nitel Cutia Pandorei si o sa pun o intrebare: In 5 ani, conform antevorbitorilor mei, piata o sa geama de receptoare de 2,4 la vreo 5 dolari bucata, statii clone ale brandurilor de azi. pentru, sa zicem, 30-40 USD buc. Suuuuuuper ! Si apoi? Ce urmeaza? La acel moment JR, Futaba, MPX, Hitec vor fi istorie. CINE DEZVOLTA NOI SISTEME? Chinezul platit din receptoare de 5 dolari bucata? Oare se vor vinde miliarde, in asa fel incat sa faca profit pe volum de vanzari? Sincer, nu prea cred. Ori, in acest conditii, incotro ne indreptam? Creativitatea chinezului s-a oprit (zice istoria, eu nu sunt asa sigur) la busola, praf de pusca si hartie. Ar mai fi si cuceririle revolutionare de tip chiloti tetra, tenisi, si mingi de ping pong. Dar "point"-ul este DE LA CINE MAI FURA tehnologie? Uitati-vala televizoare, daca nu ar fi coreenii, sa impinga treapa cu LED si OLED, am cam fi "pe loc".

Sa nu ma intelegeti gresit, AICI si ACUM nu pledez nici o cauza, imi pun o intrebare de bun simt, poate ma ajuta unul dintre voi cu un raspuns argumentat si logic.

Sunt curios
Multumesc ca nu veti da cu pietre

0

#60 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 July 2010 - 06:10 PM

functioneaza perfect,multumesc de raspunsuri.
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu