Modelism - RHC Forum: O BARCA DE PLANTAT - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

O BARCA DE PLANTAT

#61 Useril este offline   casapumrs 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 440
  • Inregistrat: 07-March 09

Postat 07 April 2010 - 10:49 AM

sau poate asa!
0

#62 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 643
  • Inregistrat: 05-November 08

Postat 07 April 2010 - 10:54 AM

Treaba este daca tot iei din puterea motoarelor(o parte din jetul eliciilor este consumat pt pomparea apei) de ce sa mai consumi curent cu un ventilator care in multe cazuri v-a `racii`cu aer cald?
tel . 0765940409

Nu te certa niciodata cu un prost!
Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!
0

#63 Useril este offline   VALI 70 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 14-April 08

Postat 07 April 2010 - 10:09 PM

Buna seara.Aveti perfecta dreptate, nu voiam decat un radiator mai mare aveam unu pe acasa cu ventilator am zis ai sal las si pe asta.Initial ma gandeam sai fac o priza de aer cu o clapeta actionata de un servo,cad termastatu cupleaza sa plece amandoua,am abandonat idea repede ma complic prea mult si nu merita,daca ma gandesc mai bine cred ca o sal dau jos.Am pus motoarele sa merga in gol la maxim si asteptam sa cupleze termostatu,nu a cuplat nici dupa 30 de minute am pus mana pe radiator ne era nici macar caldut,e adevarat in sarcina lucrurile se schimba .Ma duc duminica cu ia pe lac sa o probez sa vad cum se comporta pe apa ,in cada e greu sa o tin .
Am un radiator cu serpentina inclusa o sal caut
Racirea nu e problema ,problema sunt motoarele care nu merg egal
Va multumesc pt sfaturi,nu mai fac nimic pana nu fac o proba pe lac
O seara buna
0

#64 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 April 2010 - 06:49 AM

Te-ai complicat cu 2 motoare si doua carme.Dar si cu doua reg. este complicat pt ca de ex. eu la o barca de viteza cu doua motoare si doua reg. cu turomeru cu tot n-am reusit sa le fac sa aiba aceasi turatie(exact aceasi, diferenta era mica).
Oricum o barca bine reglata si echilibrata v-a merge drept doar daca nu sunt valuri si nu bate vantul.La tine daca deviatia nu este mare poti regla din carme.

Aceasta postare a fost editata de cata2: 08 April 2010 - 06:49 AM

tel . 0765940409

0

#65 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 April 2010 - 09:37 AM

In loc de o gura de cafea am halit un T de la turometru :)
tel . 0765940409

0

#66 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1383
  • Inregistrat: 03-September 06

Postat 08 April 2010 - 08:25 PM

[quote name='cata2' date='Apr 8 2010, 07:49 AM' post='384205']
Te-ai complicat cu 2 motoare si doua carme.Dar si cu doua reg. este complicat pt ca de ex. eu la o barca de viteza cu doua motoare si doua reg. cu turomeru cu tot n-am reusit sa le fac sa aiba aceasi turatie(exact aceasi, diferenta era mica)

......induci omu in eroare.....te contrazic ......exeplifica....la ce barca de viteza, ce motoare, ce ESC. ai folosit .....si cum ti ai dat tu seama ca o barca de viteza cu doua motoare alimentate de doua ESC-uri nu merge drept...
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#67 Useril este offline   amador 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 802
  • Inregistrat: 29-March 08

Postat 08 April 2010 - 08:56 PM

poate urma linia orizontului !!!
Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
0

#68 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 08 April 2010 - 11:32 PM

N-ati inteles nimic: omul se chinuie sa faca o barcuta de plantat la care sa se schimbe automat acumulatorul cu unul de rezerva cand primul se descarca... si spunea ca a incercat o barcuta de viteza cu 2 regulatoare ... 2 motoare si un turometru. E normal sa plimbi un acumulator cu barca... cat si faptul ca 1 turometru nu va avea niciodata aceasi turatie pus la 2 motoare si 2 regulatoare pe o barcuta de viteza. Ce-i neclar: daca bate vantul oricat ai avea barca de bine reglata nu merge drept chiar daca bate vantul din spate.
Parca vad ca iar vine Nch-ul za zica el ca bat campii...

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 08 April 2010 - 11:36 PM

Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#69 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2161
  • Inregistrat: 04-September 07

Postat 09 April 2010 - 07:55 AM

Vezi postareaAdistul, la Apr 9 2010, 12:32 AM, a spus:

Parca vad ca iar vine Nch-ul za zica el ca bat campii...

Si cand ma gandesc cata dreptate avea..... :D
0

#70 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 April 2010 - 08:19 AM

Ce barca de viteza cu.....,era un exemplu,dar nu este subiectul topicului.Barca lui nu o sa mearga drept niciodata privind la poza din spate cea cu carmele(se vede clar ca nu`s paralele sau poate unghiul de pozare?,sau omul a incercat sa regleze din carme diferenta de turatie a motoarelor?)iar reglarea lor cu curea dintata si cred ca roti dintate nu o sa fie prea fina.Radiatorul ala mare montat pe regulator ce suprafata de contact are?Varful aripioarelor de la radiatorul regulatorului?Nu-i cam putin?Omul cauta solutii,unii vin cu idei iar altii cu mistocareli .
Multumesc Mariane dar cred ca singura dreptate pe care am spus-o din acest topic este cea referitoare la T de la turometru.

Aceasta postare a fost editata de cata2: 09 April 2010 - 08:25 AM

tel . 0765940409

0

#71 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2161
  • Inregistrat: 04-September 07

Postat 09 April 2010 - 08:56 AM

Am vazut destule barcute cu 2 motoare care merg bine si drept.... si multe sunt chinezarii cu comenzi tot sau nimic nici decum proportionale....
Asa ca nu va faceti griji.... testati barca pe apa si dupa aia trageti concluzii
Si eu cand mi-am facut prima barca ma gandeam ca o sa mearga nasol, ca o sa se scufunde, ca nu o sa fie stabila.... deh ganduri negre si cand am probat-o pe apa am ramas surprins cat de bine se comporta
Am plantat cu ea de mai multe ori si am fost foarte multumit de ea
Asa ca la apa cu ea si dupa aia tragem concluzii
0

#72 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 April 2010 - 05:43 PM

Ce-ai facut vali?Uitandu-ma mai bine pe pozele de mai sus am vazut ca ai luat si intrerupatorul de la reseu.E bun tine destul dar e mare si greu si cred ca cea mai buna solutie ar fi sa pui un intrerupator mic intre BEC si receptor.A scuze era termostatul de la reseu.

Aceasta postare a fost editata de cata2: 09 April 2010 - 05:44 PM

tel . 0765940409

0

#73 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 April 2010 - 06:40 PM

.....mai cata 2 ....nu incearca nimeni sa fie mistocar si nici nu m am bagat in seama pe acest topic asa ca sa ma aflu in treaba...dar scuza-ma...esti confuz.....daca citesti ce ai scris putin mai sus.... citez " de ex. eu la o barca de viteza cu doua motoare si doua reg. cu turomeru cu tot n-am reusit sa le fac sa aiba aceasi turatie(exact aceasi, diferenta era mica)."..... eu am intervenit si te am rugat sa exeplifici.....de ce crezi tu ca nu ai reusit sa tii drept o barca cu doua motoare.....ce motoare si ce ESC-uri ai folosit, alte detalii (eventual poze) ca sa vedem si sa luam si noi aminte ca sa nu facem aceiasi greseala.....cred ca era important asta si pentru colegul nostru Vali care lucreaza la acest proiect....

.....nu vreau sa ma cert cu nimeni si nici sa fac pe grozavul dar mi se pare normal ca daca faci o afirmatie sa vii si cu niste explicatii....
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#74 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 April 2010 - 08:18 PM

Pote axurile nu erau perfect paralele,poate eliciile nu erau in acelasi plan,poate ,poate a fost un esec, am gresit si cu barca si cu vorbele.Poze nu mai am de la acea barca pt ca am usurat-o prea mult si prea multa putere si si-a luat zborul avand o aterizare ........,nu mai conteza.Chinezariile alea cu doua motoare comandate de multe ori cu relee merg drept dupa ce ajustezi un pic carma aceia semifixa.La barca lui vali un 755/40 era suficient,parere mea.Daca cei care mi-au citit posturile spun ca dau sfaturi proaste sau aberez, promit ca nu am sa mai postez nimic( poate doar la cunparari). Am citit forumul asta din scoarta in scoarta am muncit mult ,cu cheltuielile si greselile de rigoare,dar am invatat si realizat cate ceva. Cei care m-au vizitat pot spune despre realizarile mele, ca eu nu vreau sa ma laud.

Aceasta postare a fost editata de cata2: 09 April 2010 - 08:32 PM

tel . 0765940409

0

#75 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 April 2010 - 08:37 PM

Inainte de P sau B se pune M nu N fraiere( cunparari).M-a lasat vederea de la atata citit pe monitor sau m-au lasat degetele de la atatea ciocane primite?Imi este rusine cand pocesc o limba atat de materna http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/angry.gif Si mai nou mai manac si litere(pote)

Aceasta postare a fost editata de cata2: 09 April 2010 - 08:45 PM

tel . 0765940409

0

#76 Useril este offline   VALI 70 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 April 2010 - 09:11 PM

Buna seara.
Multe intrebari asa ca o iau usor
Am reusit sa fac un radiator racit cu apa (maine poze)pt regulator si 2 noi pt motoare,asa ca schimbam tot
cata2 era un termostat de la o centrala feroli,daca te uiti mai atent la poza o sa vezi o sonda din cupru,la reseu e alceva , ori cum nu are importanta ca nu o mai pun.
Nici un surub nu e strans decat la mana cu exceptia motoarelor,deci carma e pusa sa fie acolo reglajul il fac pe balta numai asa imi pot da seama ,in cada nu cred ca am sanse.
Nu reglajul carmei e problema ,la turatie mica un motor trage mai tare la turatie mare merg relativ egal,un reglaj fin pe care il pot face din telecomanda.
Maine seara poze si detali pt cei interesati

O seara buna
0

#77 Useril este offline   VALI 70 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 April 2010 - 09:15 PM

Vezi postareastelian, la Apr 9 2010, 04:25 PM, a spus:

salut .... :lol: nu ai scoso la apa inca ?

Rabdare tata , crezi ca eu nu vreau :rolleyes: fac si eu ce pot dupa servici,asta daca mai am chef.Maine o scot pe bune
0

#78 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 April 2010 - 09:29 PM

Scuze pt termostat. Reglaj fin din telecomanda poate doar la carme ca la motoare nu ai cum(doar cu un regulator).Eu dupa ultima inundatie din barca am trecut la alt tip de racire care nu mai necesita bransare la `apa curenta`.
tel . 0765940409

0

#79 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 April 2010 - 11:11 PM

of topic.....cata 2 ..... nu ai de ce sa te scuzi.....nu s a intamplat nimic, nu ai gresit cu nimic iar eu ,care ti am citit multe din postari nu consider ca dai raspunsuri aberante , iti expui parerea ta, punctul tau de vedere cu privire la subiectul respectiv.....de asta este forumul ....sa se discute despre modelism si fiecare o face asa cum se pricepe.....

on topic.... Vali...ca sa racesti un esc (la navo) cel mai usor e sa folosesti apa.....ai la dispozitie din belsug acolo unde te dai cu barca....nu are rost sa te complici cu chestii inutile....foarte important cand iti alegi un esc este amperajul suportat de el, si de ce nu , firma producatoare.....personal (nu dati cu pietre) nu sunt adeptul celor homemade.....in principiu (asa procedam noi vitezistii) esc la un navomodel trebuie sa reziste la un curent aproape dublu decat trage motorul (motoarele)....cel mai bine e sa masori curentii (cat consuma motorul) in functie de bateria folosita, elice, greutatea barcii......daca vrei te pot ajuta sa faci teste....ca vad ca esti tot bucurestean....

Aceasta postare a fost editata de dily: 09 April 2010 - 11:22 PM

nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#80 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2010 - 07:45 AM

Tot cu apa racesc ca este cea mai buna,dar nu o mai bag in barca.Inundatia am facut-o din vina mea lasand un furtun mai lung liber m-i la mancat cuplajul de la motor(deci atentie la furtune)Niste aripioare stabilizatoare din cupru trecute prin chila v-or racii mai mult decat necesar(dar din nou atentie pt ca la prima mea realizare de acest fel aripile stabilizatoare mi-au destabilizat directia barcii).Si daca tot racesti motoarele,atunci recestele si unde le e lor mai cald(doar la periate),vezi foto.

Fisiere atasate

tel . 0765940409

0

#81 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2010 - 08:32 PM

....zicea ca astazi face o proba.....asteptam....ne zice el ce nu a mers......sau poate totul a mers snur..... :D
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#82 Useril este offline   VALI 70 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 10 April 2010 - 09:51 PM

BUNA SEARA.
Radiatorul din al 5 gauri de 8 una langa alta frezate si am facut o gaura de 8mmx40mm,cam asa
Fisier atasat  Picture_069.jpg (60.14K)
Number of downloads: 682
Fisier atasat  Picture_065.jpg (77.2K)
Number of downloads: 651
Pt motoare mi-am dat seama ca muncesc aiurea sal fac rotund,lam facut patrat pe exterior,intra mai multa apa,deci o racire mai buna
Fisier atasat  Picture_079.jpg (88.17K)
Number of downloads: 653
cam asa arata
Fisier atasat  Picture_055.jpg (69.94K)
Number of downloads: 659
Fisier atasat  Picture_052.jpg (77.01K)
Number of downloads: 180
Fisier atasat  Picture_062.jpg (38.92K)
Number of downloads: 182

Maine detali daca le doriti
o seara buna

Fisiere atasate

0

#83 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2010 - 10:47 PM

vali....pot sa te intreb ceva?.....de ce nu incerci pt. racirea motorului sau motoarelor o spirala?.....gasesti la botosani la pret rezonabil sau cumperi niste capilar de cupru ( pt. instalatii de clima) si ai o o racire f. buna , e mult mai simplu si eficient....ESC ul ala e un rookie parca .....de cati amperi e?.....dupa parerea mea daca e rookie 35 e cam mic pt barca ta cu doua motoare si un singur esc.....risti sa l strici chiar si cu radiatorul ala mare.....se depaseste sarcina lui.....mai ales daca se "inpotmoleste"putin elicea....sunt curios cum ti se comporta barca pe apa......cam cat ai mers (timp) in full gaz cu ea?
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#84 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2010 - 11:34 PM

Oare nu`i scoate nimeni din cap radiatoarele alea mari?Si sa sti ca poxipolul cam este izolator termic.Mai cumpara un regulator la fel cu al tau si renunta la carme si scapi de unele probleme.Iar tevile de alama puteai sa le cositoresti pe carcasele de racire ca nu te vad bine cu lipiturile acelea.

Aceasta postare a fost editata de cata2: 10 April 2010 - 11:37 PM

tel . 0765940409

0

#85 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2010 - 11:44 PM

Vezi postareacata2, la Apr 11 2010, 12:34 AM, a spus:

Oare nu`i scoate nimeni din cap radiatoarele alea mari?Si sa sti ca poxipolul cam este izolator termic.Mai cumpara un regulator la fel cu al tau si renunta la carme si scapi de unele probleme.Iar tevile de alama puteai sa le cositoresti pe carcasele de racire ca nu te vad bine cu lipiturile acelea.

.....eeee, daca mai cumpara un esc se schimba treaba.....nu de alta dar e pacat sa l strice pe cel care exista deja....rookie 35 sunt regulatoare f. bune dar nu trebuie sa le fortam limitele....

....mai exista la botosani si un model pt. doua motoare cu racire gata montata....f.bun dar cam costa ceva......

.....nu poate sa cositoreasca cupru pe aluminiu....daca nu are vibratii cred ca rezista poxipolul.....presiune nu are, dar totusi e destul de riscant.

Aceasta postare a fost editata de dily: 10 April 2010 - 11:50 PM

nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#86 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 April 2010 - 12:21 AM

Salut Vali.

personal... cred ca ai facut o treaba foarte buna... si abia astept sa vad filmuletul... oricum conteaza daca tie iti place.

posibil ca motoarele folosite de tine sa nu consume mai mult de 3-4A fiecare... insumat 6-8A... deci Rokie 35 face treaba lejer... fara "incalzeala mare".

Cred ca pana la urma mai bine renunti la toata racirea cu apa ( in cazul tau ) daca nu se incalzesc motoarele/regulatorul... si scapi de o cantitate de peste 1 Kg aproximez eu ( componente + apa din circuit )... faci barca ceva mai usoara si pui un ventilator de calc cu turatie mica ( am eu unul pe care ti-l donez... e un brushless si conuma putin... f silentios... 800 - 1000 rot/min ) care sa scoata aerul cald din interior si absoarbe din exterior. La intrarea aerului poti pune un fel sifon cu sicane ca sa nu ai probleme cu apa chiar daca ploua si ai rezolvat problema.

in functie de cum merge barcuta esti singurul care ia deciziile... asa ca...

spor mai departe!

adistul@yahoo.com
0

#87 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 April 2010 - 12:26 AM

Vezi postareaAdistul, la Apr 11 2010, 01:21 AM, a spus:

Salut Vali.

personal... cred ca ai facut o treaba foarte buna... si abia astept sa vad filmuletul... oricum conteaza daca tie iti place.

posibil ca motoarele folosite de tine sa nu consume mai mult de 3-4A fiecare... insumat 6-8A... deci Rokie 35 face treaba lejer... fara "incalzeala mare".

Cred ca pana la urma mai bine renunti la toata racirea cu apa ( in cazul tau ) daca nu se incalzesc motoarele/regulatorul... si scapi de o cantitate de peste 1 Kg aproximez eu ( componente + apa din circuit )... faci barca ceva mai usoara si pui un ventilator de calc cu turatie mica ( am eu unul pe care ti-l donez... e un brushless si conuma putin... f silentios... 800 - 1000 rot/min ) care sa scoata aerul cald din interior si absoarbe din exterior. La intrarea aerului poti pune un fel sifon cu sicane ca sa nu ai probleme cu apa chiar daca ploua si ai rezolvat problema.

in functie de cum merge barcuta esti singurul care ia deciziile... asa ca...

spor mai departe!

.....bai frate.....de unde le scoateti?.....eu unul nu mai zic nimic....
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#88 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 April 2010 - 12:29 AM

Vezi postareadily, la Apr 10 2010, 11:47 PM, a spus:

vali....pot sa te intreb ceva?.....de ce nu incerci pt. racirea motorului sau motoarelor o spirala?.....gasesti la botosani la pret rezonabil sau cumperi niste capilar de cupru ( pt. instalatii de clima) si ai o o racire f. buna , e mult mai simplu si eficient....ESC ul ala e un rookie parca .....de cati amperi e?.....dupa parerea mea daca e rookie 35 e cam mic pt barca ta cu doua motoare si un singur esc.....risti sa l strici chiar si cu radiatorul ala mare.....se depaseste sarcina lui.....mai ales daca se "inpotmoleste"putin elicea....sunt curios cum ti se comporta barca pe apa......cam cat ai mers (timp) in full gaz cu ea?

salut dilly.

VALI a folosit racirea folosita de baieti la barcile de viteza: un tub mai mare ca motorul in diametru... cu doua tevi: intrare /iesire apa care circula pe toata suprafata exterioara a motorului si personal cred ca e mai eficienta decat cea pe serpentina ( care are un contact mai mic cu motorul )... conditia fiind ca varianta aleasa de el sa fie bine realizata.

adistul@yahoo.com
0

#89 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 April 2010 - 12:32 AM

Vezi postareadily, la Apr 11 2010, 01:26 AM, a spus:

.....bai frate.....de unde le scoateti?.....eu unul nu mai zic nimic....

l-as intreba pe Vali cat consuma motoarele lui cu axul blocat... sar de 5A/fiecare?

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 11 April 2010 - 12:36 AM

adistul@yahoo.com
0

#90 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 April 2010 - 06:03 AM

Daca sunt din aluminiu este foarte greu sa le cositoresti(am crezut ca`s din tabla de otel)
tel . 0765940409

0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu