Modelism - RHC Forum: kit de heli - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

kit de heli

#1 Useril este offline   echipa 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 18-February 10

Postat 21 February 2010 - 12:01 AM

salut. as dori sa stiu ,va rog, cam in cat timp imi si soseste kitul de heli daca il cumpar de pe net? daca aveti idee va rog sa imi spuneti , site-ul este acesta http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/u...idproduct=10811
Va rog mult...
0

#2 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 20-December 08

Postat 21 February 2010 - 07:54 AM

Cam 3 saptamani - o luna daca totul este ok . In preajma sarbatorilor se poate si o luna jumate . Dar ai grija stocul de v2 e sub zero asa ca trebuie sa astepti sa fie refacut .
HK500GT ,EZGlider twin ,Mini Tricopter
0

#3 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 502
  • Inregistrat: 04-January 09

Postat 21 February 2010 - 08:46 AM

atentie echipa! nu stiu cat ati mai avut de a face cu heli de aceea scriu. sub el e scris  

Required items. 

Brushless Outrunner Motor
Servos, Gyro, Receiver and ESC
Lipoly Battery (2200mAh 3S)

asta inseamna ca e numai mecanica. nu are nici motor, nici regulator(electronica care invarte motorul), nici servo(comenzile),nici receptor( piesa care primeste comenzile de la telecomanda) si nici baterie. nici vorba sa aiba telecomanda.

Concluzie : trebuie multi bani in plus sa zboare. Sper ca ati vazut asta. Prima data va sfatuiesc sa vedeti de ce are nevoie un elicopter sa zboare si sa faceti calculele. Oricum daca va uitati atent observati ca exista un topic despre hk450 unde sunt facute recomandari de colegi. cititi cu atentie acolo prima data
Videoclipurile mele Spektrum DX8

elicoptere:blade msr, t-rex450sev2, t-rex 600esp si o jumate de t-rex 500esp

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#4 Useril este offline   alexroad 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 621
  • Inregistrat: 29-June 07

Postat 21 February 2010 - 09:05 AM

Vezi postareafiredragon, la Feb 21 2010, 08:46 AM, a spus:

atentie echipa! nu stiu cat ati mai avut de a face cu heli de aceea scriu. sub el e scris  

Required items. 

Brushless Outrunner Motor
Servos, Gyro, Receiver and ESC
Lipoly Battery (2200mAh 3S)

asta inseamna ca e numai mecanica. nu are nici motor, nici regulator(electronica care invarte motorul), nici servo(comenzile),nici receptor( piesa care primeste comenzile de la telecomanda) si nici baterie. nici vorba sa aiba telecomanda.

Concluzie : trebuie multi bani in plus sa zboare. Sper ca ati vazut asta. Prima data va sfatuiesc sa vedeti de ce are nevoie un elicopter sa zboare si sa faceti calculele. Oricum daca va uitati atent observati ca exista un topic despre hk450 unde sunt facute recomandari de colegi. cititi cu atentie acolo prima data

Pai la pretul care il are cu transport cu tot ajungi pe la 42$ adica aprox.130 lei
Ar fi culmea sa bage si electonica in pretul asta.
Hodina-i ca slanina
Sa imbatrinesti e obligatoriu!
Sa te maturizezi e optional!
0

#5 Useril este offline   echipa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 February 2010 - 10:10 AM

nu se poate plati mai mult ? ca sa imi vina mai repede de o luna? un fel de curierat?? sau ceva orice solutie pentru a veni mai repede de o luna?
va multumesc
0

#6 Useril este offline   misumat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 19-November 08

Postat 21 February 2010 - 10:16 AM

Vezi postareaechipa, la Feb 21 2010, 10:10 AM, a spus:

nu se poate plati mai mult ? ca sa imi vina mai repede de o luna? un fel de curierat?? sau ceva orice solutie pentru a veni mai repede de o luna?
va multumesc

Voi nici macar nu cititi ce scriu cei de aici in topicul vostru?? Conteaza doar cat dureaza transportul? Nu ati inteles ca pe acel site nu au in stoc acel produs? Si ca pe langa acel kit ciudat de ieftin mai aveti nevoie de alte componente mult mai scumpe? Si, oricum, un transport rapid de care vreti voi costa cu mult peste valoarea produsului....
ALIGN Trex 600N (in fuselaj de Bell Jet Ranger), OS 50SX-H, Futaba T10C 2,4 Ghz, GY-520/S9254, GV-1 Governor, 3xS3152
CMPro YAK-54 (1,3m) fiberglass, 100 g/dm2, OS 91 FX, 5xS3003, MA 14x8
CMPro Transall C-160 (1,85m) fiberglass, 118 g/dm2, 2 x OS 35 AX, 6xS3003, 2xAPC 10x6 cu 4 pale
CMPro Cessna 182 Skylane (1,65m) fiberglass, 109 g/dm2, OS 55 AX, 7xS3003, MA 13x6
Canadair CL-415 (2,05m) fiberglass, 2 x OS 55 AX, 9xS3003, 2 x MA 13x6
0

#7 Useril este offline   echipa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 February 2010 - 10:33 AM

Stiu de stoc dar am ales alt heli http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/u..._Helicopter_Kit care are stocul peste 0.... si stiu ca imi trebuie si alte componente pe care am de gand sa le comand si pe acelea dar am nevoie sa imi vina cat mai repede...
va multumim
0

#8 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2010 - 11:22 AM

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/u...-Rex_Compat.%29

Asta e mai aproape de ce ai vrut la inceput . Poti alege EMS expres , costa dar vin mai repede (o saptamana max doua din auzite dar nu bag mana in foc cand e vorba de Ro ) .
Dar ceva e in neregula cu graba asta , cu elicopterele nu e bine sa te grabesti .
0

#9 Useril este offline   alexroad 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 621
  • Inregistrat: 29-June 07

Postat 22 February 2010 - 07:32 AM

Vezi postareamisumat, la Feb 21 2010, 10:16 AM, a spus:

Voi nici macar nu cititi ce scriu cei de aici in topicul vostru?? Conteaza doar cat dureaza transportul? Nu ati inteles ca pe acel site nu au in stoc acel produs? Si ca pe langa acel kit ciudat de ieftin mai aveti nevoie de alte componente mult mai scumpe? Si, oricum, un transport rapid de care vreti voi costa cu mult peste valoarea produsului....

Cu electronica(motor ,servo ,receptor,gyro)eu am ajuns pe la 100$ ,ceea ce e cam la un sfert fata de magazinele de aici.Pe linga pret am inteles ca toti cei care il au sint multumiti de ce poate.
Eu inca de abia pe la faza de hoover sint .Cred ca de cind il am(din vara) ,nu stiu daca am acumulat 3 minute de hoover si asta mai mult din lipsa de timp.
Si inca ceva: cumparati servo care chiar daca sint ceva mai scumpe sa nu va "lase" in plin zbor .Eu asa am patit la ultima incercare si m-am ales cu pagube destul de insemnate.
Servo ce le am pe el sint TG-9(Turnigy) ,iar cel in cauza era servo de platou ,mai exact cel din spate(nu stiu cum sa-l denumesc)

Aceasta postare a fost editata de alexroad: 22 February 2010 - 07:33 AM

Hodina-i ca slanina
Sa imbatrinesti e obligatoriu!
Sa te maturizezi e optional!
0

#10 Useril este offline   RAPTOR 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 277
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Interests:heli,aero......

Postat 22 February 2010 - 09:29 AM

Mai "echipa" acel heli vi l-am recomandat in primul post,ati spus ca bugetul va depaseste si acuma ce faceti?.
Din ce inteleg eu acuma ati ramas doar unul din moment ce vorbesti la singular,colegi te-au lasat? sau tu te ocupi de heli si ceilalti de statie si incarcator....

ps,Ce faceti cu heli?sa nu imi spuneti ca vreti sa il zburati....mai aveam eu un prieten care vroia un aeromodel fpv sa sa dea cu vopsea pe casa poporului :blink: din cauza asta nu o sa primiti prea multe detali si singuri sunt sanse mici sa zburati un heli fara pagube...
0

#11 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 22 February 2010 - 11:14 AM

Gata cu glumele, hai sa vedem ce fac baietii mai departe. multumesc
0

#12 Useril este offline   echipa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 February 2010 - 10:47 PM

Apreciem glumele:)). Banuiesc ca le meritam ca suntem incepatori si nu stim ce facem.
Totusi avem o intrebare : am gasit un kit "http://www.okazii.ro/catalog/37268000/Elic...Trex-450-S.html#forum", ieftin din pc de vedere al pretului si al calitatii dar bugetul e strans si ne descurcam cum putem, momentan e un proiect - hobby(care bate mai mult spre proiect). Daca verificati linkul, o sa vedeti "Elicopter HKH 450 kit - compatibil Align Trex 450 S" ce inseamna mai exact acel "compatibil"? din cate am inteles de la alte persoane sunt diferite. Sau daca vi se pare mult prea stupida/ciudata intrebarea va rog sa ne trimiteti sau sa ne dati un schita de asamblare, un manual pt modelu Elicopter HKH 450. Mersi.
0

#13 Useril este offline   RAPTOR 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 February 2010 - 11:07 PM

Heli hkh 450 este acelas de pe HOBBYKING insa la alt pret,referitor la compatibilitatea cu renumitul t-rex 450 S este aproape adevarata,in sensul ca multe piese se potrivesc de la unul la altul,HKH450 fiind o clona ieftina si cu materiale ordinare,facuta in asa fel incat sa te faca sa tot schimbi la piese in functie de cat de mult zbori cu el,la un moment dat tot schimband rulmenti si alte maruntisuri ajungi la pretul unui t-rex 450 insa avand defapt o clona...cam asta ar fi logica clonei.

Dupa parerea mea,daca pui 400g pe acest heli o sa zboare doar daca il aruncati in sus,sau o sa zboare insa cu flacarile valvoi,va lua foc si motorul si regulatorul simultan....ma refer la varianta aia de 100$ care v-am tot ziso de ceva vreme si eu si colegi...poate daca schimbati motorul (200w)si regulatorul(60A),pale carbon,pack 40c,e posibil sa mearga insa va consuma repede acumulatorul,bafta
0

#14 Useril este offline   echipa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 23 February 2010 - 10:09 AM

Mersi pt info Raptor. Ai zis ca se termina repede bateria, asta inseamna 5 min sau cat? app. ce inseamna pack 40 c?
0

#15 Useril este offline   RAPTOR 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 23 February 2010 - 11:01 AM

http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/u...40C_Lipoly_Pack
Acesta e un pack 40c,adica suporta curenti mari de descarcare fata de cei clasici20-25c,bineinteles ca si la pret sunt dubli,iar legat de timp....cred ca se incadreaza in 5 minute.
Fara sa va descurajez,eu nu vad proiectu vostru realizabil(doar partea de heli,statie,incarcator)mai ieftina de300$,si asa e posibul sa fie putin.Bafta
0

#16 Useril este offline   echipa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 23 February 2010 - 10:14 PM

suntem pregatiti sa platim 300$ pentru tot ... am reusit sa facem rost de sponsori pentru proiect asa ca este mult mai bine... nu ne asteptam sa coste asa de mult totul la inceputul proiectului dar acum am facut tot felul de calcule si am ajuns la concluzia ca aveti dreptate in ceea ce priveste pretul.
acum intrebarea noastra este aveti idee unde sa gasesc in romnia un pack 40C??
multumim
0

#17 Useril este offline   RAPTOR 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 23 February 2010 - 10:20 PM

Avem.cautati pe saiturile de profil din RO,insa preturile sunt exorbitante,pe hobbyking sunt cele mai bune preturi dupa parerea mea,daca o sa luati din tara toate cele necesare,veti cheltui cu minim 50%mai mult,Bafta
0

#18 Useril este offline   radulp 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 832
  • Inregistrat: 09-August 08
  • Interests:elicoptere

Postat 24 February 2010 - 08:54 AM

Salut echipa: uite aici un kit complet cu statie: http://www.rhc.ro/fo...showtopic=29050
Mai jos de atat la bani nu cred ca iesiti.Bafta!
0

#19 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2010 - 10:30 AM

Nu cred ca poate cara 400g . 300 poate , eu l-am zburat FPV cu 200g in plus fara probleme .
E totusi foarte potrivit pt cineva cu buget restrans care vrea sa invete hover, orientari , forward flight fara sa riste sa dea de pamant cu ceva mult mai scump . Tocmai faptul ca era "expendable" mi-a dat curajul sa-l zbor FPV .
Dar daca o sa avem ceva mai multe detalii despre "aplicatie" poate o sa va dam sfaturi mai bune .
De exemplu eu construiesc acum un tricopter pt FPV , tocmai pentru ca e mai stabil , mult mai usor de reparat si cu capacitate de incarcare mai mare decat Belt-ul . Pe 500GT nu indraznesc sa-l zbor FPV desi e net superior Belt-ului pentru ca e mult prea periculos in caz de crash .
0

#20 Useril este offline   echipa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 February 2010 - 10:30 PM

Multumim pentru toate informatiile ... am am ami avea inca o intrebare ... daca pun pale carbon,motor 200w,regulator 40 A este vreo problema ? adik amperajul de la regulator trebuie sa fie mai mare neaparat?
0

#21 Useril este offline   RAPTOR 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 February 2010 - 11:38 PM

Sa va mai spun ceva,ca sa zbori un heli care poarta o greutate suplimentara iti trebuie sigur mai multa experienta decat un incepator,o sa fie foarte instabil,iar cu regulatorul de 40A...cred ca va face fata dar se va incinge tare.
0

#22 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 26 February 2010 - 08:17 AM

Vezi postareaRAPTOR, la Feb 25 2010, 11:38 PM, a spus:

Sa va mai spun ceva,ca sa zbori un heli care poarta o greutate suplimentara iti trebuie sigur mai multa experienta decat un incepator,o sa fie foarte instabil,iar cu regulatorul de 40A...cred ca va face fata dar se va incinge tare.

Daca il ingreunezi, (cu tren suplimentar, cu baterie mai mare, cu maimute agatate....) devine mai stabil pentru ca are inertie mai mare.
Nu numai regulatorul, intreg grupul propulsor va fi mai incarcat, are sa degaje mai multa caldura (acumulatorul, variatorul, motorul, firele, conexiunile si mecanica).
0

#23 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2010 - 09:37 AM

Vezi postareavlad1, la Feb 26 2010, 08:17 AM, a spus:

Daca il ingreunezi, (cu tren suplimentar, cu baterie mai mare, cu maimute agatate....) devine mai stabil pentru ca are inertie mai mare.

Asa credeam si eu dar nu e adevarat , a mai fost o discutie , un heli mai mare e mai stabil decat un heli mai mic dar un heli mic ingrasat are tendinta sa o ia intr-o directie si sa nu mai vrea sa se intoarca . Marirea headspeed-ului ajuta , dar nu face minuni .
0

#24 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 26 February 2010 - 01:25 PM

Vezi postareaAhernar, la Feb 26 2010, 09:37 AM, a spus:

Asa credeam si eu dar nu e adevarat , a mai fost o discutie , un heli mai mare e mai stabil decat un heli mai mic dar un heli mic ingrasat are tendinta sa o ia intr-o directie si sa nu mai vrea sa se intoarca . Marirea headspeed-ului ajuta , dar nu face minuni .

Daca tot m-ai citat, eu nu am scris despre marirea head-sped-ului (p'aici ii zice viteza de rotatie). Aceasta mareste stabilitatea pentru ca mareste stabilitatea giroscopica (energia in rotatie), eu m-am referit la masa, inertie si incarcare.

Fa urmatorul experiment, zboara 450-ul cu un acumulator usor sa zicem 3S1P 1800/30C, si cu unul mai greu 3S1P 2600 /30C. Probabil diferenta de masa este 50-70g, dar pe stabilitate in zbor (dinamica si la punct fix), se simte din plin. Evident, ca fiind mai greu, daca o ia intr-o parte, il controlezi ceva mai greu ('nu mai vrea sa se intoarca') pentru ca ai marit masa (implicit inertia) nu capacitatea de guvernare.
0

#25 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2010 - 01:47 PM

Eu am vorbit din experienta , am zburat belt-ul cu 200g in plus (echipamentul FPV) si era mai dificil de pilotat in mod vizual - FPV nu mai zic . Poate la o diferenta mai mica s-ar putea sa existe o imbunatatire dar sigur dupa depasirea unui prag efectul devine rapid negativ , iar +200g in cazul meu a fost .
0

#26 Useril este offline   RAPTOR 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 26 February 2010 - 02:14 PM

Hei,ce aveti?...faceti oameni sa inteleaga,voi vorbiti se 70g si oameni vor 400g,eu la greutatea aia ma refeream nu ca ar avea un acumulator mai greu,eu am ridicat cu raptorul 2kg si pot sa spun ca deabia il tineam cand se lasa intro parte eram transpirat,daca nu e echilibrata bine greutatea...e tragic,eu asa cred ca un 450 cu 400g o sa sa zboare insa jalnic,bafta
0

#27 Useril este offline   ady23 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 724
  • Inregistrat: 06-October 07

Postat 26 February 2010 - 07:00 PM

Vezi postareaRAPTOR, la Feb 26 2010, 02:14 PM, a spus:

Hei,ce aveti?...faceti oameni sa inteleaga,voi vorbiti se 70g si oameni vor 400g,eu la greutatea aia ma refeream nu ca ar avea un acumulator mai greu,eu am ridicat cu raptorul 2kg si pot sa spun ca deabia il tineam cand se lasa intro parte eram transpirat,daca nu e echilibrata bine greutatea...e tragic,eu asa cred ca un 450 cu 400g o sa sa zboare insa jalnic,bafta

NU ai in totalite dreptate, eu am filmat cu o camera normala cu un minititan si a mers excelent( timpul de zbor a scazut cu 2-3 min si tot a tinut 6 min la 2200 25 C) si nu ma refer la hover .

http://www.youtube.com/watch?v=LCBLyUkir1E...feature=channel

Aceasta postare a fost editata de ady23: 26 February 2010 - 07:01 PM

0

#28 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2010 - 08:02 PM

cate grame = normala ? Am una mai grea ca un mini titan .

PS - misto filmul
0

#29 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 26 February 2010 - 08:42 PM

offtopic. am vazut si filmul lui Ahernar FPV si filmul lui Ady (chiar mai demult). Amandoua sunt foarte misto, mult mai calme decat filmele facute din avion. Felicitati la amandoi. A tinut bine BeltCP. Stefan

Vezi postareaAhernar, la Feb 26 2010, 08:02 PM, a spus:

cate grame = normala ? Am una mai grea ca un mini titan .

PS - misto filmul

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu