A incercat cineva? Navomodel de polistiren extrudat frezat.
Postat 08 August 2004 - 01:24 PM
Acum vin si intreb... oare din mai multe placi lipite suprapus (se realizeaza un calup), nu se poate freza un model de barca? Mai ales cu un CNC ar mere fain de tot!
Si inca ceva... am vazut undeva o acoperire a unei suprafete cu silicon. Nu stiu cum a reusit sa finiseze asa de fin suprafata (a folosit cred un solvent) dar m-a dus cu gandul la o discutie de pe forum legata de modul in care ar trebui sa fie suprafata unei ambarcatiuni. Cred ca daca as reusi sa aflu tehnica ar fi super sa-mi dau barca cu asa ceva!
Voi ce parere avetzi?
Postat 17 August 2004 - 08:38 PM
user vechi:stamy
Postat 03 July 2005 - 12:26 AM
o masa metalica cu un cadru metalic din varful caruia intinzi o bucata de nichelina ( se poate lua de la un reseu) trecuta perpendicular prin masa metalica, sub masa se poate lasa bucata de nichelina spiralata apoi legata la un cablu si bagata in priza. Acum vine problema mare careia i-am gasit repede o rezolvare. firul de nichelina se inroseste cea ce nu e bine. nu va taia bine, asa ca voi scurta cate putin din firul de nichelina apoi il bag iar in priza si tot asa pana ce voi reusi sa gasesc lungimea corecta pentru a nu se mai inrosi. Normal aceasta distanta se calculeaza dar eu nu stiu cum. Sunt doar un pusti cu multe idei nu cunosc calcule. :lol:
ps pe marginea mesei se pot atasa rigle si chiar pe masa se poate pune ceva in cenul circularului pentru a taia drept.
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de luciffer: 03 July 2005 - 12:27 AM
:::::: De ce sa dai bani pe masini , cand inca mai exista ranga ! ::::::
===================================================
Postat 03 July 2005 - 02:27 AM
Tre sa pui mai multe fire in serie, sa maresti rezistenta - deci sa micsorezi amperii.
Da treaba cu firu direct in priza nu-i deloc sanatoasa. Tu ai multi metri de nichelina acolo care incalzesc camera cu sute de watt, desi nu tai decat cu 1/2 metri . Plus ca se mai intampla sa atingi firu sau contactele alea la 220V...
Mai bine ia un traf de 24V de vreo 100-150Watt si un variator de lumina pus pe primar. Alimentezi nichelina (scurta) in secundar si din variator il incingi cat ai nevoie.
Postat 03 July 2005 - 09:54 AM
ctotth, la 3 Jul 2005, 02:27, a spus:
Mai bine ia un traf de 24V de vreo 100-150Watt si un variator de lumina pus pe primar. Alimentezi nichelina (scurta) in secundar si din variator il incingi cat ai nevoie.
Si mai trebuie sa tii cont de un aspect, de loc neglijabil: in momentul in care nichelina se inroseste, se produce si un fenomen de alungire, determinat de o relatie foarte simpla:
L(final)=L(initial)x(1+alfa x delta T)
unde:
L(final)= lungimea firului dupa inrosire
L(inital)=lungimea la rece
alfa=constanta de material (nichelina)
delta T= diferenta de temperatura dintre situatiile extreme: rece si rosu!
Daca o sa faci socotelile o sa vezi o alungire semnificativa a firului, materializat intr-o "bucla" care va face ca taierea sa se faca foarte aproximativ, daca nu vei compensa cumva acest lucru.
Stima,
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 03 July 2005 - 10:43 AM
domnu_doctor, la 3 Jul 2005, 09:54, a spus:
se prinde la capete cu arcuri si se compenseaza.dar oricum nu poti sa tai cu nichelina la rosu ca e prea mare temperatura.nichelina trebuie doar sa fie incinsa nicidecum rosie.
Postat 03 July 2005 - 10:55 AM
SILVIU66, la 3 Jul 2005, 10:43, a spus:
domnu_doctor, la 3 Jul 2005, 09:54, a spus:
Pai zicea si ctoth ca-i indicat sa foloseasca un variator pus pe un trafo de fo 24 de V si sa n-o incinga la rosu!
Eu am vrut sa insist asupra riscului de a taia ondulat daca nu tine firul INTINS, indiferent de temperatura.
Stima,
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 03 July 2005 - 03:25 PM
nimeni nu a zis ca nu e periculos. Dar cam asta e daca nu esti disponibil sa dai bani pe masinarii. sunt sigur ca reusesc sa remediez majoritatea problemelor si va multumesc pentru ca ati zis cam care sunt acestea.
:::::: De ce sa dai bani pe masini , cand inca mai exista ranga ! ::::::
===================================================
Postat 05 July 2005 - 06:49 AM
Pentru ce va trebuie un aparat de taiat polistiren? Omul respectiv care facea
machete , lucra poate blocuri si alte cladiri din asa ceva , Toate au un punct comun
SUNT CU FETE PLANE . CA sa te apuci sa faci nu stiu ce inginerii , si dupa aia sa
i-ei la slefuit o barca de polistiren, nu cred ca-i ce-a mai buna solutie.
Pentru ca in acceptiunea mea , o asfel de barca , e destul de efemera,
cred ca nici macar n-er trebui sa ne gindim la finisaje. Pur si simplu, cu un calup cu smirghel
ii dai forma, repede un motoras si hai la balta.
Oricum e o parere personala.
Silicon cu un solvent ? Sincer eu unul n-am prea vazut siliconul ca material de finisaje.
Mi se pare cel putin gresita alegere.