Modelism - RHC Forum: intrebari heli - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

intrebari heli

#1 Useril este offline   echipa 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 18-February 10

Postat 07 March 2010 - 01:36 PM

salut... inca odata dorim ajutorul vostru.... Avem mai multe probleme sper sa ne puteti respunde:
Prima problema este ca oricat de tare am incerca sa strangem suruburilr de la palele mar, ele tot se misca din incheieturi. Mai trenbuie pus ceva pe langa surub si piulita? Noi am cautat peste tot schema dar nu am gasit nimic....
A doua problema este cum facem tot reglajul de servo motoare... Am inteles ca trebuie pus pe pozitia 0 si de acolo se face reglajul sau ceva de genul... Daca stiti unde sa gasim documentatie necesara sau daca puteti sa ne explicati orice ar fi de mare folos..
Va multumim
0

#2 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 07 March 2010 - 04:41 PM

Nu stringeti foarte tare suruburile alea. Palele se string in grip-uri, doar un pic. Se tine rotorul vertical (cu axul la orizontala), cu palele la orizontale, si trebuie sa nu coboare singure. Nu se string mai tare, fortele centrifuge in rotatie trebuie si oricum le aliniaza corect. Dar atentie, stringeti-le egal. Daca e una mai strinsa ca cealalta, rotorul are sa bata.

Reglarea servourilor si a pitghiilor, este o operatie mai laborioasa. In mod normal este descrisa in manualul elicopterului, daca nu-l aveti cautati manualul unui elicopter similar.

O metoda mult mai rapida si mai sigura este sa va declinati pozitia (locatia) si identitatea. Atunci aveti sansa sa intilniti un coleg mai avansat, v-ar scuti de mult efort si greseli inerente si costisitoare.

Aceasta postare a fost editata de vlad1: 07 March 2010 - 04:46 PM

0

#3 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 07 March 2010 - 04:42 PM

Palele trebuie sa aiba posibilitatea sa se miste. Nu trebuie stranse pana cand nu mai misca
Trebuie sa se poata echilibra singure din cauza fortei centrifuge

Am scris in acelasi timp cu vlad 1

Aceasta postare a fost editata de alexvid: 07 March 2010 - 04:43 PM

0

#4 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 502
  • Inregistrat: 04-January 09

Postat 07 March 2010 - 06:07 PM

1.sper ca avetiImagine atasata: DSC00115redim.jpg si un subler

2.vedeti indrumarul pus de primus la reglarea ccpm(cam rapid explicat pentru un incepator dar va baga in subiect)

3. vedeti reglarea mecanicii cozi facuta de nen77

4.de aici click trebuie sa descarcati videoclipurile cu balansarea palelor, reglarea ccpm(2 videoclipuri) si setarea gyroscopului si a mecanicii de coada. plus ce o sa mai aveti nevoie

Distractia incepe pentru voi. si dupa ce o sa va chinuiti mult ,daca nu ati setat ceva bine  sau nu stiti sa pilotati heli o sa fie ca aici

P.S. Desi e greu de gasit un pilot de heli RC merita sa gasiti unul, sa va ajute. la experienta voastra aveti nevoie de ajutor atat la montat si reglat, dar si la pilotat. Ganditiva bine si gasiti un membru de pe aici care sa va ajute.
Videoclipurile mele Spektrum DX8

elicoptere:blade msr, t-rex450sev2, t-rex 600esp si o jumate de t-rex 500esp

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#5 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 381
  • Inregistrat: 09-September 08

Postat 07 March 2010 - 08:23 PM

Nu e chiar asa usor cu ajutorul asta, mai ales cand vremea e urata. Cand e frumos afara, daca iei heli-ul cu tine si mergi intr-un loc unde se zboara, gasesti cine sa te ajute. Cand ploua/ninge etc, am constatat ca lumea nu prea are chef de vizite cu necunoscuti :rolleyes: .
Align T-rex 450 SE V2, Gaui Hurricane 200 V2 FES, Blade MSR,
Starmax He-162, V-Mar Do-335, Parkzone P-51D ultra-micro
Spektrum Dx7
0

#6 Useril este offline   echipa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 07 March 2010 - 09:43 PM

Pai in primul rand ma numesc Matei Cristian si sunt din Petrosani Hunedoara,oricine din apropiere care ma poate ajuta ar fi foarte bine. Daca exista vreun voluntar numarul meu de telefon este 0740973897 sau id de mess: iammatei .
Acuma as vrea sa stiu daca folosesc unelte normale adica nicio firma sau ceva este vreo problema?:rolleyes:
Multumesc
0

#7 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 07 March 2010 - 10:40 PM

Pune niste poze cu ce ai cumparat pana acum si te sun eu maine sa ne sfatuim. Pozele tale, nu de pe net.

Cele bune, Stefan

Vezi postareaechipa, la Mar 7 2010, 09:43 PM, a spus:

Pai in primul rand ma numesc Matei Cristian si sunt din Petrosani Hunedoara,oricine din apropiere care ma poate ajuta ar fi foarte bine. Daca exista vreun voluntar numarul meu de telefon este 0740973897 sau id de mess: iammatei .
Acuma as vrea sa stiu daca folosesc unelte normale adica nicio firma sau ceva este vreo problema?:rolleyes:
Multumesc

0

#8 Useril este offline   echipa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 07 March 2010 - 11:14 PM

Vezi postareastiganas, la Mar 7 2010, 10:40 PM, a spus:

Pune niste poze cu ce ai cumparat pana acum si te sun eu maine sa ne sfatuim. Pozele tale, nu de pe net.

Cele bune, Stefan

Salut matei cristian sunt. In seara asta nu pot posta pozele dar le voi posta maine . Multumesc mult pentru tot ajutorul acordat.
0

#9 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 March 2010 - 08:08 AM

Daca ai respectat instructiunile din manual, pune pasul colectiv (gazul) la mijloc, dar cu motorul oprit, si fa citeva poze la platoul ciclic cit mai din orizontala (fara carlinga). Vedem cum sta, si te sfatuim dupa.
0

#10 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 09 March 2010 - 12:27 AM

Asteptam poze. Chiar si cu celularul.

Vezi postareaechipa, la Mar 7 2010, 11:14 PM, a spus:

Salut matei cristian sunt. In seara asta nu pot posta pozele dar le voi posta maine . Multumesc mult pentru tot ajutorul acordat.

0

#11 Useril este offline   echipa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 March 2010 - 06:43 PM

Scuzati de intarziure dar nu am avut cu ce sa fac poze si acuma am reusit .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Imagine0131.jpg
  • Imagine atasata: Imagine0128.jpg
  • Imagine atasata: Imagine0129.jpg

0

#12 Useril este offline   echipa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 March 2010 - 06:47 PM

si acestea sunt celelalte.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Imagine0130.jpg
  • Imagine atasata: Imagine0127.jpg

0

#13 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 09 March 2010 - 07:18 PM

OK, acum ca vad cam ce aveti o sa sun maine sa vedem ce putem lamurii pe telefon. In principiu ce aveti e perfect zburabil.

Stefan
0

#14 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 March 2010 - 08:49 AM

Din poze, inteleg ca ai un 450 S V?. Eventual o copie. Daca nu ai manual, i-ti recomand sa-l downloadezi de la align sau helitown. Acolo, gasesti pasii si punctele critice ale montarii servourilor. Nu cunosc statia asta, mie mi se pare mult prea rudimentara pentru heli RC, in rest pare OK.

Metoda cea mai rapida (o zi) este te intelegi si sa mergi o data pina la un coleg mai avansat, sa ti-l regleze si seteze minimal, dupa asta totul depinde de tine.
0

#15 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 10 March 2010 - 08:14 PM

OK, am vorbit cu echipa. Acum ca au luat deja un heli merg inainte. Cu mici probleme nu au luat rau deloc. Intre timp s-au lamurit si ei ca nu e chiar asa, zoom-zoom, si zbori ca pe youtube.

E posibil sa vina in Bucuresti intr-un week-end ocazie cu care testam elicopterul si dam sfaturi la fata locului. Sper ca s-au lamurit si cu forumul si vor extrage maximul de aici. Cu atat mai mult cu cat nu sunt prea multi care sa ii ajute acasa.

E un hobby fantastic, cu cat suntem mai multi cu atat mai bine ^_^

Stefan
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu