Air Brush
Postat 05 August 2004 - 11:00 AM
Auzisem mai demult cand eram super pasionat (din cate imi dau seama ma apuca din nou:)))))) ceva de air brush conventional ... facut dintu-un pai si suflai cu gura.... ceva de genu asta.
!hELp!
Mihai
Postat 05 August 2004 - 11:19 AM
Shtiu ca se gaseau unele metalice in comert, special pt suflat ( cu gura ). Dar mi-a trecut unul prin mana shi l-am testat cu apa, shi n-am facut mare lucru ( era sa raman fara suflu, shi asta mai mult stropea decat "pulveriza"...) ( nici n-aveam conditie fizica... ) http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
In schimb am facut unul dintr-un spray consumat, care functzioneaza pe acelashi principiu, doar ca ma foloseam de o pompa de mashina. Daca itzi imbunatatzeshti pistolul de vopsit facut din spray cu nishte tzevutze metalice, treaba cu pompa merge BRICI, mai ales pt. machete.
Spor la vopsit !
Am auzit ca airbrush de-ala de suflat se gaseste la un magazin cu materiale pt pictura, pe langa Gara de Nord.
Aceasta postare a fost editata de Dan Popa: 05 August 2004 - 11:21 AM
Postat 05 August 2004 - 12:43 PM
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
Postat 05 August 2004 - 04:50 PM
si cu eforturi minime iti poti confectiona un compresor (un motor de frigider, o butelie de extinctor, un manometru, un robinet si inca citeva maruntisuri) si un air brush de la Revell (in jur de 600000lei), sau chiar un Aerograf daca esti mai pretentios.

Postat 06 August 2004 - 09:58 AM
Am vazut in targ unele, facute de un nene. Erau din cutie de tabla, de la ness, aveau maner si alte alea.
Sau, in functie de unde-l folosesti, poti utiliza si borcanul ala de la unele aspiratoare. E cam grosolan, era pentru zugravit, dar functioneaza.
Postat 06 August 2004 - 01:40 PM
Crios, la 5 Aug 2004, 17:50, a spus:
Pai merita atunci sa-ti iei un aerograf rusesc cu capete interschimbabile, la 900 000 lei si sa-l pui la compresor.
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
Postat 06 August 2004 - 02:01 PM
dar si cu ala iti faci treaba.
Compresorul are totusi aproape aceleasi performante cu unul
profesional. Si oare citi dintre noi nu au asa ceva fabricat oarecum pe
genunchi dar cu care ne facem treaba minunat.

Postat 17 October 2004 - 10:11 PM
Olaf The Viking, la 6 Aug 2004, 13:40, a spus:
Crios, la 5 Aug 2004, 17:50, a spus:
Pai merita atunci sa-ti iei un aerograf rusesc cu capete interschimbabile, la 900 000 lei si sa-l pui la compresor.
SALUT,
va scriu mai tarziu pentru ca eu oricum mai m-am inregistrat mai tarziu, dar pentru ca subiectul imi este cunoscut.
intimplator eu chiar am construit asa ceva
un compresor de la o lada frigorifica, o butelie de freon goala , manometre, filtre, supapa de siguranta, chiar si un presostat ca sa functioneze automat.
"aerograful " l-am facut din ace de seringa care se gasesc in comert, dar tot pe principiul suuuuuflaiului 8)
mergea brici, presiunea era de max 8 bari din cate imi amintesc, dar din cauza debitului, puteai sa vopsesti numai machete (la un moment dat ma gandisem sa mai montez un compresor)
el, compresorul sta aruncat acum la taica-meu in beci la Brasov
cand o sa ajung pe acolo o sa-l scot si poate pun si niste poze
numa' bine
Aceasta postare a fost editata de SERBINATOR: 17 October 2004 - 10:12 PM
Postat 19 July 2005 - 01:50 PM
Cu compresorul, treaba este mai complicata.
Gasesti aici.cate ceva despre. Nu fi derutat de titlu si sectiunea unde se afla. Citeste pana la capat.
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de Crios: 19 July 2005 - 01:55 PM