Energie pe baza de HHO discutii...
#1
Postat 25 January 2010 - 07:29 PM
Bineinteles ca este doar o parere personala.
Bafta multa.
#2
Postat 25 January 2010 - 11:42 PM
...costul unei farfurii camping din inox ,de 18cm diametru este undeva intre 6 si 8 lei , tijele filetate din inox 10mm ,in practiker erau undeva la 25-30 lei metrul, poate mai ieftin !!!
#3
Postat 26 January 2010 - 09:20 PM
ipsihi, la Jan 25 2010, 11:42 PM, a spus:
am vazut chestia asta pe o dacie ramolita, avea un randament de invidiat !!!
...
La Viorel... o mai avea-o ?
Eu am vazut in functionare un generator "tip Honda" (chinezarie de 500 lei in Doraly) care avea atasata o "celula" construita intr-o carcasa de filtru de apa, din acelea cu cartus filtrant. Despre randament nu-s convins dar dupa spusele mesterului a scazut consumul de benzina de la 4 l/h la mai putin de 3 l/h.
Electrozii sunt facuti din 2 cani de inox de diametre diferite asezate una in cealalta si ca vas tampon foloseste un pet de 2,5 l bricolat cu teava de cupru folosita la sistemul de franare la dacie. Alimentarea cu 12 V e luata direct de pe acumulatorul generatorului, consumul celulei nefiind masurat niciodata. Ca electrolit foloseste apa distilata amestecata cu praf de copt. La 2 plinuri de benzina mai adauga apa in "celula".
#4
Postat 27 January 2010 - 01:06 AM
#6
Postat 27 January 2010 - 05:21 PM
Use search on youtube : Free energy, Water engine, HHO gas,Water car.....etc
Nu mai fiti carcotasi! Experimentati in conditii de siguranta!
http://www.youtube.c...1UrlDNkYSo&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=smQEBW9UFNI...feature=related
Link-urile de mai sus sunt date la nimereala.......
Aceasta postare a fost editata de nch: 27 January 2010 - 05:24 PM
Bucuresti/Rahova
#7
Postat 27 January 2010 - 07:04 PM
ipsihi, la Jan 27 2010, 05:04 PM, a spus:
Am rasuflat usurat. Chiar nu puteam sa-mi inchipui ca poti crede asa ceva.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
PS. Filmuletele nu spun nimic. Randamentul este inferior unui sistem alcatuit din acumulator si un motor electric.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 27 January 2010 - 07:08 PM
#8
Postat 27 January 2010 - 11:41 PM
nu de alta dar daca luam consumul de carburant in litri la motoarele clasice am vea sa zic 8-9-10 litri la suta de kilometrii , iar o ceula bine gandita si cu ceva electronica este capabila sa dea intre 2-20 litri pe minut in functie de volnatj si amperaj :lol: .
Daca este sa luam celula simpla ea ''face''' energie cam 70-80% din cat consuma poate chiar mai mult , iar un motor pe benzina cca 20 % .
Haide-ti totusi sa revenim la subiect , care este totusi sudura cu gaz brown , nu cat consuma X sau Y , si nici ecologia...
#9
Postat 27 January 2010 - 11:54 PM
Motiv pentru care Stanley Mayers a murit fara motiv , desi a aplicat patentul in Canada , Japonia, U.S.A saracul de el .......deja povestea seamana cu a lui Nikolai Tesla....desi in subsidiar toate serviciile secrete se folosesc de patentele lui
Vezi H.A.A.R.P ....Aplicatii ale unor idei
Bah voi sunteti naivi? dan_mitea aveam pretentii la tine........
Motorul pe baza de hidrogen e pus la punct din anii ' 70.....
dan_mitea pot sa fiu indiscret si sa te intreb care este totalul dobanzii pe care o datorezi bancii?
Problema: Un automobil in conditii de zi, in mers si stationare(semafor), produce energie electrica fara a fi consumata. Unde o pui Dane? O pui la incalzirea globala?
Aceasta postare a fost editata de nch: 28 January 2010 - 12:02 AM
Bucuresti/Rahova
#10
Postat 28 January 2010 - 02:00 AM
Am spus ca atata timp cat hidrogenul este generat de curentul electric obtinut de la alternatorul masinii care are la baza arderea benzinei, sistemul, in totalitatea lui, are randament mai mic decat daca ar merge motorul normal, doar cu benzina.
Explicatia este simpla. Gazul generat in urma electrolizei poate genera prin ardere aproximativ 30% din energia necesara producerii lui. Basca randamentul generatorului, randamentul alternatorului si al motorului termic.
Da, cand vom avea o metoda de stocare pe masina a hidrogenului (produs aiurea) cu un raport greutate-kWh cat de cat comparabil cu al benzinei planeta va fi salvata. Daca ar mai obtinut curentul electric din hidrocentrale am fi deja in rai.
Baftaaaaaaaaaaaaaaa si sa fiti iubiti.
PS. Apropos de ultima fraza. Mai bine il lasi la relanti si nu-l pui sa faca nimic. Daca il fortezi sa invarta generatorul ca sa faci hidrogen, datorita explicatiei de mai sus, mai mult vei pierde.
Am putea discuta daca in loc de frana ai folosi alternatorul. Oricum nu vei castiga mare lucru.
PPS. Cu dobanda de la banca m-ai pierdut. Nu inteleg despre ce-i vorba.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 28 January 2010 - 02:07 AM
#11
Postat 28 January 2010 - 02:53 AM
1. Povestea cu dobanda era oarecum o ironie la visul american extrapolat la locatia dumneavoastra din semnatura. (evident daca este reala)
2. In link-ul de mai jos este vorba despre aplicatia unui brevet de inventie detinut de Stan Mayer (cetatean american)
3. Masina care o vedeti in imagine functioneaza strict pe baza de apa!!! ( apa de la robinet, apa de ploaie, apa de rau, apa din ocean)
4. Probabil locuind in zona francofona a Canadei nu ati inteles ce se spune in link?
http://www.youtube.c...1UrlDNkYSo&NR=1
http://www.youtube.c..._A&feature=fvsr
Pentru mine singura televiziune de ceva vreme este Youtube..... plus discernamant en-gross
Adaugati la cautare " free energy" in caz ca am omis....
Aceasta postare a fost editata de nch: 28 January 2010 - 03:01 AM
Bucuresti/Rahova
#12
Postat 28 January 2010 - 03:53 AM
-Energie gratis nu exista...ca orice altceva din acest univers. Totul se plateste...adica trebuie sa consumi ceva. Altfel este un perpetuum mobile.
-Apa de la robinet plus energie....
-Afirmatia ca Youtube este singurul lucru la care te uiti...este un pic jenant, te rog sa ma scuzi.
Te invit sa te ambitionezi si sa faci o Dacie care merge doar cu apa. Dar sa postezi si rezultatul. A mai fost, acum vreo doi ani, cineva care vroia sa-si incalzeasca casa cu gazul produs de electroliza facuta cu baterii de casetofon. Expresia ii apartine. Era extrem de hotarat, dar, ciudat, nu a mai postat nimic.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 28 January 2010 - 04:04 AM
#13
Postat 28 January 2010 - 04:52 AM
am mai gasit un filmulet
http://www.youtube.c...h?v=QgQXYBRYwbg
Bucuresti/Rahova
#14
Postat 28 January 2010 - 05:28 AM
#15
Postat 28 January 2010 - 10:17 AM
Putem continua aici discutia espre motoare pe baza de HHO, energiea obtinuta prin arderea amestecului si performante. O sa schimb titlul subiectului cu unul mai potrivit, daca-mi propuneti unul. Este greu de atasat discutia la alt subiect, mesajele se vor ordona cronologic si probabil se vor amesteca printre altele.
Multumesc pentru intelegere.
bitex
Telefon: 0721 385365
#16
Postat 28 January 2010 - 01:01 PM
De exemplu o centrala nucleara .. functioneaza cam asa , elementii de uraniu plutoniu sau ce o fi , incalzesc apa pana cand se transforma in abur , iar cu puterea aburilor se invart niste turbine si atata tot ....
Dar daca in loc de apa s'ar folosii un gaz lichefiat , iar in loc de ''celule radioactive'' am folosii ceva mai usor , si anume caldura apei din lacuri , sau lumina concenentrata cu o serie de oglinzi sau lupe sau caldura din pamanat . Deci gazurile lichefiatate au pana la urma un punct de fierbere foarte scazut , iar in cazul asta ar fierbe si la cele 4.5 grade cate sunt in sol iarna , ''fierband'' cazul se dilata , este impins in niste turbine , apoi in niste camere de condensare si inapoi la 'fierbere'' . ce ziceti ? ar merge asa ceva sau este SF ?
Revenind la HHO , indiferent de cat de eficient este produsul lui pe mine unul m'a bucura ca totusi lumea il foloseste , ba chiar il face in casa .
In plus de asta am vazut ca si masinile hibrid sunt destul de ieftine , de exemplu un Prius pleaca de la 17000 .... in loc de 50000-XXXXx euro cat costa un hibrid acvum trei patru ani , deci incet incet devenim mai verzi :)
#17
Postat 28 January 2010 - 01:15 PM
#18
Postat 28 January 2010 - 02:03 PM
Ca sa fie clar , nu vorbesc de energie din nimic , ci din energie din ceva reutilizabil si practic nelimitatat , si care nu depinde de ''toanele'' vantului sau de nori :)
Ipsihi deci nu apa , gaz lichefiat , avantajul ar fi ca gazul lichefiat fierbe la temperaturi mult mai mici decat apa :) , deci ''vaporizatorul '' ar putea pus chiar in zapada si tot ar produce energie , bineinteles gazul licehfiat ar trebuii impins cu ceva pompe (cum sunt cele de la frigider ) pentru un randament mai mare .
Ca sa fie clar , nu vorbesc de energie din nimic , ci din energie din ceva reutilizabil si practic nelimitatat , si care nu depinde de ''toanele'' vantului sau de nori :)
#19
Postat 28 January 2010 - 02:09 PM
De putut se poate orice. Dar se va utiliza in practica ceea ce este eficient. In mod concret la autoturisme, conteaza cat te costa un km cu o viteza data. In cazul centralelor, conteaza cat costa un kWh. Restul este poezie. Ceea ce nu-i neaparat un lucru rau, daca suntem dispusi sa platim pentru ea.
PS. Am postat in acelasi timp. ''Ceva pompe'' consuma energie. Deci reduc randamentul instalatiei. Diferenta mica de temperatura este similara cu randament mic...
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 28 January 2010 - 02:14 PM
#20
Postat 28 January 2010 - 02:20 PM
Povestea asta cu HHO e vraja , se poate separa procesul pe etape arhicunoscute si toate prezinta pierderi .
-Alternatorul are pierderi , eficienta lui este de 80% in cel mai bun caz , in care s-ar folosi magneti din pamanturi rare (nici nu e cazul in ceea ce priveste filmele de pe youtube)
-Electroliza are pierderi , maximul TEORETIC este de 80-94% .
-In cele din urma, belea mare, motorul cu hidrogen nu poate avea o eficienta mai mare de 45% (e totusi un motor obisnuit cu ardere interna)
Imi spune si mie un amator de HHO care etapa din cele de mai sus are randament supraunitar si pe ce baza isi fundamenteaza afirmatia ?
Partea cea mai distractiva e ca totusi se poate obtine energie din belsug din apa ,dar pentru asta e nevoie de fuziune .Si se lucreaza la asta , destul de activ din ce vad , NIF , ITER , Z-MACHINE sunt trei cai de abordare cu sanse reale de succes , desi departe de a fi viabile economic .
#21
Postat 29 January 2010 - 11:32 PM
http://www.youtube.c...h?v=6rdmpx39PRk
Aceasta postare a fost editata de nch: 29 January 2010 - 11:33 PM
Bucuresti/Rahova
#22
Postat 30 January 2010 - 04:40 AM
Nu a spus nimeni ca hidrogenul nu arde. Dimpotriva am precizat, de cateva ori, ca este combustibilul ideal. Nu este...inca folosit....deoarece nu poate fi stocat in cantitate suficienta pe masina.
Ceea ce am spus si te rog mult sa incerci sa intelegi, este ca, daca compari doua situatii:
1. arzi benzina in motorul tau.
2. arzi benzina in motorul tau, o parte din energia motorului o folosesti pentru a invarti generatorul, o parte din electricitatea produsa o folosesti la electroliza, gazul rezultat il arzi in motor.
Datorita pierderilor suplimentare in al doilea caz, vei avea randamentul global mai mic.
Cateva precizari:
-1. in film sunt explicate fenomene pe care le-ai invatat in clasa a sasea.
-2. pentru Zola. Tot m-am abtinut, dar, parca, ar fi bine sa-l lamuresc si pe el. Intr-un post anterior compara litrul de benzina cu litrul de gaz. Volumul de gaz nu este definit decat daca precizam si presiunea. Ceea ce conteaza in discutia noastra este masa substantei pe care o ardem si puterea ei calorica. Deci un litru de banzina ar avea in jur de 0,7kg...nu m-am uitat in tabele, spun si eu o valoare....iar un litru de hidrogen, la presiunile la care il utilizezi ar avea ...sa zicem...0.001Kg. Deci, daca ai vazut ca generatorul produce 10l de gaz pe minut, asta inseamna ca ai la dispozitie 10g de gaz pe minut.
Daca vrei ne uitam prin carti, dar, ca ordin de marime, cam asta este situatia.
Despre eficienta am spus mai sus.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 30 January 2010 - 04:52 AM
#23
Postat 30 January 2010 - 07:51 AM
dan_mitea, la Jan 30 2010, 04:40 AM, a spus:
Nu este deloc combustibilul ideal , densitatea lui este mica , ceea ce implica rezervoare foarte mari si exista probleme majore atunci cand vine vorba de stocare (vorbim ori de volume imense ,ori de presiuni inalte ori de criogenie ). E adevarat ca arde bine si curat dar problema trebuie privita intotdeauna in ansamblu .Petrolul este un combustibil aproape ideal , este atat de bun incat se foloseste inclusiv la cateva din lansatoarele spatiale , in ciuda impulsului specific redus . Acolo pretul combustibilului este irelevant , tot ce conteaza e cat de bun este acesta pentru aplicatia respectiva iar petrolul este excelent pt utilizare la treapta I a vehiculelor grele , din cauza densitatii energetice excelente .
Dar m-a frapat un singur lucru apropo de treaba asta cu HHO . De ce cei care au "reusit " nu au mai facut un pas minor si nu au adaugat un condensator dupa teava de esapament ... conectat la borcanul bolborositor . Asa motorul ala nu mai trebuia sa consume nimic , nici macar apa . Dar asta se pare ca se loveste de "common sense" oricat ar fi de naivi , oamenii inteleg instinctual ca nu poti obtine ceva din nimic .
Apropo de filmuletul cu generatorul , el a fost postat recent dar treaba e veche , din 2002 .
http://en.wikipedia.org/wiki/Motionless_el...netic_generator
Oare cat poate sa se miste un "generator " de-asta daca pun vre-o 5 kg de lipo intr-un rotor inchis si un brushless mic care sa-l invarta ?. Daca-mi fac unul am sa-i pun multe led-uri si ceva celule solare camuflate .Dupa aia chem pro-tv-ul . Am sa ajung celebru ! Apoi o sa vand cateva planuri , careva prototipuri si dispar in Brazilia . Suna cunoscut ?
#24
Postat 30 January 2010 - 08:23 AM
nch, la Jan 27 2010, 11:54 PM, a spus:
Nu poti produce energie fara sa o consumi, chiar daca consumatorul este un acumulator!
Iar discutia e in balarii rau! Cum spune si Dan, e mult mai eficient sa invarti un motor electric cu energia necesara fabricarii HHO-ului decat sa arzi HHO intr-un motor termic.
Mai spunea cineva pe aici de folosirea gazelor lichefiate ca agent primar intr-o termocentrala. Nu merge! Ca sa lichefiezi gazul la loc dupa ce il vaporizezi si-l treci prin turbina ai nevoie de un compresor care va consuma un pic mai mult decat produci. Ca sa produci energie cand dispui de diferente mici de temperatura e mult mai eficace sa folosesti un motor Stirling.
PS: Subiectul ar trebui mutat in alta parte, nu contine nimic tehnic si nu aduce vreo contributie forumului. Cred ca locul lui e la EtajulIII.
Aceasta postare a fost editata de MLGore: 30 January 2010 - 08:35 AM
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
#25
Postat 30 January 2010 - 12:03 PM
si apoi bagati-l in masina si mergeti cu ea consumand hidrogenul (este echivalentul unui acumulator electric).Insa aici apar numeroase probleme,cum ar fi stocarea hidrogenului,necesitatea unei mari productii acasa(daca sunteti dispusi sa va transformati toata bucataria intr-o celula de producere hidrogen e ok) si nu in ultimul rand faptul ca motoarele de pe masini se distrug relativ usor in timp datorita exploziei mai violente a hidrogenului. Si ca sa mergem si mai departe,va spun ca mai eficient ar fi daca nu ati arde acel hidrogen intr-un motor cu piston,ci l-ati "arde" intr-o celula care produce curent electric cu randament destul de mare(e un fel de invers al celulei de electroliza),curent care s-ar duce la un motor electric de pe masina.Dar pe principiul asta mai simplu iti iei o Toyota Prius...
#26
Postat 30 January 2010 - 12:40 PM
Iar un motor de 1000cmc care sa functineze numai pe HHO si sa generezeminim cca 60cp sunt convins ca se poate face daca nu s-a facut deja . Iar motorul acesta cu o cutie de viteze bine ''segmentata'' si gandita incat sa beneficieze la maxim de turatia si putera motorului , ar fi suficient pentru un sedan .
Forumul este facut pentru schimbul de idei , nu pentru adevarul absolut , daca il cautati pe cel din urma aveti mai multe sasnse sa il gasiti in vreun curs de filozofie , decat pe forum sau in viata reala :rolleyes:
#27
Postat 30 January 2010 - 03:23 PM
@Zola. Ceea ce spui tu este foarte interesant. Doar ca muti problema. In loc sa avem rezervor de combustibil, vom avea "rezervor" pentru electricitate. In acest caz, avand electricitate in masina este mult mai eficient si usor de utilizat un motor electric. In momentul in care vom avea un acumulator, cat de cat, eficient, care sa fie ieftin, sa aibe o rata de kWh/Kg comparabil cu un rezervor cu benzina, sa aibe numar mare de cicluri de incarcare-descarcare si energia electrica sa fie obtinuta ca mai sus, planeta va fi salvata. Cred ca aici avem, cu adevarat, sperante care se pot materializa intr-un timp relativ scurt.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 30 January 2010 - 03:25 PM
#28
Postat 30 January 2010 - 04:23 PM
Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 30 January 2010 - 04:23 PM
#29
Postat 30 January 2010 - 05:28 PM
Motorul asta clasic cu ardere interna nu tine cont de masa carburatului ci de volumul lui si energia potentiala (a carburantului ) . O masina complet electrica (de ex tesla ) nu rezita mai mult de doua ore pe autostrada (fapt stiut din forumurile de specialitate nu dupa sietul firmei producatoare ) asta cu ''porbagajul plin de acmulatori litium fier .
Daca exista un motor care sa functioneze cu HHO si sa aiba acelasi propietati ca al unui motor clasic ( putere gabrit si greutate ) , atunci cu os impla baterie de masina ai putea avea o autonomie de minim , minim , 5-6 ore .
Iar atunci ar putea exista la ''benzinarii'' packuri de acumulatori gata incarcati , adica sa se vand in regimul buteliior de gaz metan ...
Apoi daca spunem si faptul ca un motor normal cu benzina poate functina la o putere mai redusa cu HHO , am putea lua in considerare eventualele kituri de transformare a motoarelor , si/sau disponibiliattea unor kituri care sa combine benzina cu HHO (nu draciile existente acum ) , ca exemplu in loc de injecatrea hho prin admisia de aer , sa fie facut direct prin injectoare ....
Cam astea sunt ideile pe care le am eu despre folosirea HHO-ului in industria auto .
Ipsihi , ai drepate atat timp cat suntem multi si cererea este mare . Iar atat timp cat exista interese doar pentru a face bani cat mai multi bani m-a tem sincer de vremurile in care nu o sa mai existe combustibil solid . Daca o ''simpla'' banca a putut ''creea'' o depresiune mondiala , oare extinta combustibilului cum o sa fie ?
Solutii eco exista unele viabile unele nu , dar oare exista si oameni capabili sa le cerceteze si sa le imbunatateassca si mai mult sa le puna in prcatica ?
Oare in momentul de fata daca un roman sau un chinez pune la punct o instalatie perfect viabila de combustibil ''eco'' o patenteaza apoi se duce la concenrul X si o prezinta , o pune cineva in practica ?
#30
Postat 30 January 2010 - 06:18 PM
zola, la Jan 30 2010, 05:28 PM, a spus:
Oare in momentul de fata daca un roman sau un chinez pune la punct o instalatie perfect viabila de combustibil ''eco'' o patenteaza apoi se duce la concenrul X si o prezinta , o pune cineva in practica ?
Nu o sa o puna nimeni in practica , or sa prefere sa dea faliment (GM, SAAB, ARO :) etc. ) ....
Pe la 8 ani desenam si eu chestii de genul asta (atasament ) . Unde e eroarea ?