Modelism - RHC Forum: cel mai mic motor comercial pe benzina? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

cel mai mic motor comercial pe benzina? RCS SV17 17cc

#1 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 08 January 2010 - 04:07 AM

Poate gresesc eu dar este acesta cel mai mic motor comercial pe benzina?

RCS SV17 17cc cu niste proprietati interesante:

Cilindrie: 17cc
Plaja RPM: 1800-8000rpm
Cai putere: 1.6hp
Greutate: 1.18kg cu aprindere si toba
Amestec combustibil: Benzina/ulei 32:1
Aprindere: Electronica 4.8v-6v
Elice: 14x7 nylon cu care scoate 7200rpm

Ei zic ca trage 3.6kg la 8200 RPM, greutatea totusi e cam ca aceea a MVVS 26cc...

[/url]&">[/url]&" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350" />

Fisiere atasate

0

#2 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 08 January 2010 - 08:18 AM

Iote aici: http://www.webra-austria.at/motor.php?sear...ERO&lang=DE
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#3 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 08 January 2010 - 08:55 AM

Vezi postareaMLGore, la Jan 8 2010, 08:18 AM, a spus:

Si nu e singurul!!!

http://www.bmeengine.com/engines.htm
0

#4 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 08 January 2010 - 09:00 AM

SAU CRED CA ASTA ESTE!
http://www.mecoa.com...nucci/index.htm
0

#5 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2010 - 09:02 AM

Unul mic in 4T: http://www.horizonhobby.com/Products/Defau...EG20#quickSpecs
0

#6 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2010 - 09:03 AM

Vezi postareagun man, la Jan 8 2010, 09:00 AM, a spus:

Bestial!
0

#7 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 08 January 2010 - 09:52 AM

[quote name='MLGore' post='359607' date='Jan 8 2010, 09:03 AM']Bestial![/quote]

Fac pentru auto, navo si aeromodele, toate fiind de 6,3 cmc. Sau faceau, ca nu stie nimeni daca mai exista. Acum 3 ani i-am trimis un mail producatorului din Italia si mi-a raspuns o doamna ca la ei se poate cumpara cu 170-250 de euro motorul, fara tva inclus (in functie de destinatia lui: aero, auto, navo).
Toate motorasele Compagnucci sunt convertibile: merg si pe benzina si pe alcool, in functie de bujie (si sistemul de aprindere, fireste).

Mai multe detalii aici [url="http://www.compagnucci.it/r2004/eng/"]http://www.compagnucci.it/r2004/eng/[/url] cautati butonul engine, dupa care undeva jos-stanga alegeti motorul.

Extas din mailul primit in noiembrie 2006, cu preturi la motoare aero si navo/auto, dar si la masinute electrice si pe gaz :
[quote]...... [size=2]qui di seguito la nostra migliore offerta per gli articoli richiesti:[/size][size=2][/color][/size] [size=2]il prezzo per l'acquisto di 1 motore Serie Mac6 per aeromodelli in genere è Euro 167,58 + IVA[/size][size=2]Per l'acquisto da 5 a 10 pezzi il prezzo è di Euro 150,82 + IVA l'uno[/size][size=2]Per l'acquisto di 30 pezzi il prezzo è di Euro 142,44 + IVA l'uno[/size][size=2]Per l'acquisto di 50 pezzi il prezzo è di Euro 127,36 + IVA l'uno[/size][size=2][/size][size=2]Il prezzo d'acquisto di un motore per scafi in genere è di Euro 248,72 + IVA[/size][size=2]Per l'acquisto da 5 a 10 pezzi il prezzo è di Euro 223,84 + IVA l'uno[/size][size=2][size=2]Per l'acquisto di 30 pezzi il prezzo è di Euro 211,41+ IVA l'uno[/size][size=2]Per l'acquisto di 50 pezzi il prezzo è di Euro 189,03 + IVA l'uno[/size][size=2][/size][size=2]Per quanto riguarda il prezzo degli automodelli versione elettrica il prezzo per un pezzo è di Euro 271,20 + IVA[/size][size=2]
[size=2]
[size=2]Per l'acquisto da 5 a 10 pezzi il prezzo è di Euro 244,08+ IVA l'uno[/size][/size][size=2]Per l'acquisto di 30 pezzi il prezzo è di Euro 230,52 + IVA l'uno[/size][size=2]Per l'acquisto di 50 pezzi il prezzo è di Euro 206,11+ IVA l'uno[/size][size=2][/size][size=2][size=2]Per quanto riguarda il prezzo degli automodelli versione a benzina il prezzo per un pezzo è di Euro 551,20+ IVA[/size][/size][size=2][color="#0000ff"]
[size=2]
[size=2]Per l'acquisto da 5 a 10 pezzi il prezzo è di Euro 496,08+ IVA l'uno[/size][/size][size=2]Per l'acquisto di 30 pezzi il prezzo è di Euro 486,52+ IVA l'uno[/size][size=2]Per l'acquisto di 50 pezzi il prezzo è di Euro 418,91+ IVA l'uno[/size][size=2][/size][size=2]Il pagamento è anticipato con bonifico bancario e i tempi di consegna sono 1 settimana dal ricevimento dell'ordine.[/size][size=2]Il trasporto è ex-works nostro stabilimento di Castelfidardo in provincia di Ancona[/size][size=2][/size][size=2]Augurandoci che le nostre quotazioni soddisfino le sue esigenze, rimango a disposizione per qualsiasi informazione[/size][size=2]di cui abbia bisogno.[/size][size=2][/size][size=2]Cordiali saluti[/size][size=2][/size][size=2]Compagnucci SpA[/size][size=2]Ufficio Commerciale[/size][size=2]Valeria Vecci[/size][/size][/size][/size][/quote]

Aceasta postare a fost editata de navigator: 08 January 2010 - 09:55 AM

0

#8 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2010 - 11:10 AM

foarte foarte interesant! Nu mai stiu unde am citit ca benzina sub anumita cilindrie nu mai are combustia asa eficienta... iar cilindia minima ar fi ~20cc... a evoluat tehnologia sau am fost prost informat eu?

Numai bine,
Calin

Aceasta postare a fost editata de Calin: 08 January 2010 - 11:12 AM

0

#9 Useril este offline   atro 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 168
  • Inregistrat: 10-February 07
  • Interests:Aeromodele

Postat 08 January 2010 - 12:50 PM

Unul si mai mic 4T:

http://shop.lindinger.at/product_info.php?...oducts_id=80302
0

#10 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2010 - 01:24 PM

Acum dau si eu cu parul: Nu renteaza benzinar sub 20cmc! Greutatea aprinderii+pack-ul aferent e pe undeva la 250grame. Ca sa nu mai vorbesc de putere, care e mai mica la benzinare decat la metanol.
0

#11 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 08 January 2010 - 02:06 PM

Inainte de razboi motoarele mici pe benzina dominau piata. Datorite multor inconveniente si cu ajutorul lui nenea OS care a facut un motor pe metonol aproape perfect, au fost trecute in istorie. Acum le redescoperim. Oricum, in afara de ceea ce a spus MLGore ar mai fi complexitatea mai mare...deci fiabilitatea mai mica... si reglajul mai delicat. Principalul lor avantaj, combustibilul ieftin, nu mai are relevanta la cele mici unde consumul este redus. Bineinteles ca este doar o parere.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 08 January 2010 - 02:07 PM

0

#12 Useril este offline   ARU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1427
  • Inregistrat: 15-February 08
  • Interests:aero

Postat 09 January 2010 - 01:58 PM

Vezi postareadan_mitea, la Jan 8 2010, 02:06 PM, a spus:

Inainte de razboi motoarele mici pe benzina dominau piata. Datorite multor inconveniente si cu ajutorul lui nenea OS care a facut un motor pe metonol aproape perfect, au fost trecute in istorie. Acum le redescoperim. Oricum, in afara de ceea ce a spus MLGore ar mai fi complexitatea mai mare...deci fiabilitatea mai mica... si reglajul mai delicat. Principalul lor avantaj, combustibilul ieftin, nu mai are relevanta la cele mici unde consumul este redus. Bineinteles ca este doar o parere.

Asa este , ......poate cei care dispun de bani si doresc sa aiba ceva mai complex, un sunet aparte , e dreptul lor ! dar comparativ cu OS MAX la aceiasi capacitate , nu are puterea acestuia.
0

#13 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 January 2010 - 04:56 PM

Vezi postareaARU, la Jan 9 2010, 01:58 PM, a spus:

... nu are puterea acestuia.

si nici greutatea :rolleyes: Chiar si fara ignition sunt mai grele.

0

#14 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 405
  • Inregistrat: 31-July 04

Postat 18 February 2010 - 12:04 AM

Vezi postareaMLGore, la Jan 8 2010, 01:24 PM, a spus:

Acum dau si eu cu parul: Nu renteaza benzinar sub 20cmc! Greutatea aprinderii+pack-ul aferent e pe undeva la 250grame. Ca sa nu mai vorbesc de putere, care e mai mica la benzinare decat la metanol.

Vin si eu sa completez:peste 20cc nu renteaza metanoalele.Iar Webra de 15cmc l-am vazut functionind aici in Germanica si suge la benzina mai ceva ca fratiorul lui pe metanol.Benzinar sub 20 cc intr=adevar nu renteaza.Dar ca sa fiu si eu mai catolic decit papa am vazut motor Super Tigre de 23 cc convertit la benzinica si am ramas cu gurita cascata:elice de 18X8 Menz S cu 8000 rpm si toba originala.Cintareste cu tot cu toba 1150 gr.Si intra usor in orice model ca nu e un motor cu cilindru de drujba si carter modificat ca majoritatea benzinarelor de astazi.Combustibil 12:1 ulei ca nu are lagare cu ace la biela ,bujie CM 6 cu filet de 10X1mm ,carburator Walbro si aprindere RCXL .(Mi-am luat si eu un Super Tigru ca sa il modific).Citind pe net,am mai dat de un nene care a convertit alt metanoler celebru,Thunder Tiger Pro 120,obtinind un benzinar minuscul care bate de departe la spate motorul de drujba cosmetizat ZG 20 si care mai e si scump in draci...
Chiar daca e benzinar industrial de 15cc,tot un motor de drujba modificat ramine...Mare si urit...
0

#15 Useril este offline   MihaiD 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 112
  • Inregistrat: 24-September 08

Postat 20 February 2010 - 04:05 PM

Da de asta ce ziceti?

RCGF 15cc

http://img193.imageshack.us/img193/4712/2010012330143361.jpg

Displacement (cc) : 15cc
Bore x Stroke (mm): 29mm*26mm
Carburetor : Walbro Pump(made in Japan) & Made in China (Diaphragm butterfly valve type)
Ignition : DC-CDI (Computer Controlled auto advance, electronic ignition system)
Power supply: 4.8-6V
Maximum Output : 2.1 hp/1.54KW
speed rang : 1500-15000rpm
Gasoline-Version : Pre-mixed Fuel, 25-40 (Gasoline):1 (recommended : 30:1)
(90% high otcane unleaded gasoline, Import gas into carbon fiber installations valves)
Lubrication Oil : 2 cycle engine oil
Propeller : 15*8 8000 rpm; 13*8 10000rpm (Standard Two leafs prop)
recommended props 13 x 6, 14 x6,13X8,15X8,15X6
recommended Airplane: 60 size plane,50 size plane,40 size plane
Cooling System : Air Cooled
Packing Weight :
N.W. (Including ignition and muffler ): 825g
N.W. (Not including ignition and muffler) : 635g

Pe ebay se vinde cu 230$...

http://www.youtube.c...h?v=cls_hLyVPBQ

http://www.youtube.c...h?v=yMwbWN0aiwE

http://www.youtube.c...h?v=qzRsv5QUfY8
0

#16 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 February 2010 - 04:49 PM

Si cu pack-ul de aprindere ajunge la 950grame. Iar elice 15 * 8 nu invarte nici in vis! Mai au de pilit la ele pana vor ajunge la greutatea alora pe metanol
0

#17 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 21 February 2010 - 11:54 AM

Pentu cei interesati,cititi aici:
http://tech.flygsw.o...0conversion.htm
0

#18 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2010 - 02:03 AM

Vezi postareanitrometan, la Feb 21 2010, 12:54 PM, a spus:

Pentu cei interesati,cititi aici:
http://tech.flygsw.o...0conversion.htm

Totusi este cu 35% mai putin puternic, mai greu si mai scump....

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 22 February 2010 - 02:11 AM

0

#19 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2010 - 08:19 AM

Eu nu cred ca un motor nitro convertit la benzina va avea aceleasi performante cu unul pe benzina de aceeasi capacitate dar proiectat pt. benzina de la inceput. La un motor in 2T, geometria camerei de ardere si a ferestrelor de transfer joaca un rol foarte important si sunt elementele cel mai greu de proiectat, de aici si diferentele de performanta intre brand-urile consacrate (DA, 3W) si no-name-uri; de aici si parerea mea ca un motor pe metanol convertit la benzina va merge prost.
0

#20 Useril este offline   RAPTOR 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 277
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Interests:heli,aero......

Postat 22 February 2010 - 09:14 AM

Vezi postareaMLGore, la Feb 22 2010, 09:19 AM, a spus:

Eu nu cred ca un motor nitro convertit la benzina va avea aceleasi performante cu unul pe benzina de aceeasi capacitate dar proiectat pt. benzina de la inceput. La un motor in 2T, geometria camerei de ardere si a ferestrelor de transfer joaca un rol foarte important si sunt elementele cel mai greu de proiectat, de aici si diferentele de performanta intre brand-urile consacrate (DA, 3W) si no-name-uri; de aici si parerea mea ca un motor pe metanol convertit la benzina va merge prost.

Eu te sfatuiesc sa te mai interesezi,daca vei lua 2 motoate china(aceasi firma)de capacitati identice insa unul pe metanol si celalalt pe benzina,vei constata ca sunt lafel,chiar si piesele de schimb de pe situri sunt comune,mai putin capacul chiuloasei,carburatorul si senzorul,deci geometria si locul ferestrelor sunt identice,sa mai discutat pe alt forum problema si eu chiar sunt unul care a comvertit un magnum de heli cu foarte mare succes insa am intampinat o problema la relantiu si sper ca odata cu vremea buna sa ma apuc din nou de reglat.

ps.sunt mai multi de pe forum care au facut transformari si cred ca te pot contrazice in privinta fortei....
Bafta
0

#21 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2010 - 01:58 PM

Vezi postareaRAPTOR, la Feb 22 2010, 10:14 AM, a spus:

...eu chiar sunt unul care a comvertit un magnum de heli cu foarte mare succes insa am intampinat o problema la relantiu si sper ca odata cu vremea buna sa ma apuc din nou de reglat.

Aceste mici diferente fac deosebirea intr-um motor bun si unul care te va necaji tot timpul.
Un amic si-a cumparat un motor pe benzina, chinezism, care pe hartie era nemaipomenit. Si in practica s-a aratat puternic. Doar ca nu tine relantiul. Dupa cautari, discutii, etc, firma i-a recomandat sa puna doua garnituri de chiulasa si sa-i dea o gaura de 0.6mm in carburator.
0

#22 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 February 2010 - 03:33 PM

@Dan Mitea:Nu stiu ce ai citit tu,dar clar Thunder Tigre convertit e mult mai usor si mai puternic.
@ MLGore :Te inseli!Un Super Tigre ST 3000 convertit bate la spate oricind orice DL de 30cc si e la fel cu 3W 28i de puternic,numai ca 3W-ul e 500 de euroi,iar eu pot converti 3 ST-uri la banii astia...
0

#23 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 22 February 2010 - 04:30 PM

Ma, voua v-a intrat morcovu` cu metanolul din legislatie, ca prea va-ti aprins la convertit motoare... :)

Oricum am da-o, alcoolul metilic din cate sti eu are puterea calorica mai mare decat benzina...poate ma insel...

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 22 February 2010 - 04:33 PM

Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#24 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 February 2010 - 04:36 PM

Mai ZGR-ule,aici ai dat cu carbit-ul in balta... :)
0

#25 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 22 February 2010 - 04:38 PM

Vezi postareanitrometan, la Feb 22 2010, 04:36 PM, a spus:

Mai ZGR-ule,aici ai dat cu carbit-ul in balta... :)

am...poate ma insel...si asa este , am gresit, are puterea calorica mai mica decat benzina, n-am stat sa caut sa vad ce si cum...dar din cate imi aduc aminte, aia la dritrak merg pe metanol si nu pe benzina...nush daca am scris bine dirtrak.

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 22 February 2010 - 04:50 PM

Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#26 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2010 - 04:53 PM

Vezi postareaRAPTOR, la Feb 22 2010, 09:14 AM, a spus:

Eu te sfatuiesc sa te mai interesezi,daca vei lua 2 motoate china(aceasi firma)de capacitati identice insa unul pe metanol si celalalt pe benzina,vei constata ca sunt lafel,chiar si piesele de schimb de pe situri sunt comune,mai putin capacul chiuloasei,carburatorul si senzorul,deci geometria si locul ferestrelor sunt identice,sa mai discutat pe alt forum problema si eu chiar sunt unul care a comvertit un magnum de heli cu foarte mare succes insa am intampinat o problema la relantiu si sper ca odata cu vremea buna sa ma apuc din nou de reglat.

ps.sunt mai multi de pe forum care au facut transformari si cred ca te pot contrazice in privinta fortei....
Bafta

Eu nu vorbesc de chinezarii iar ce patesti tu cu relantiul nu face decat sa-mi dea dreptate. Transformand un metanol in benzinar, vei fi obligat sa folosesti mai mult ulei in amestec deoarece moatoarele pe metanol au bielele bucsate nu pe rulmenti; lucru(asta cu ulei mai mult) care se traduce prin ancrasarea prematura a bujiei, scanteie proasta, etc. Nu mai vorbesc de racirea motorului, care are de suferit. Daca erau atat de bune astfel de modificari, ne faceam toti motoarele in bucatarie si falimentam marile firme producatoare de motoare.

@nitrometan: motorul de care pomenesti, ST 3000, nici nu mai apare pe site-ul ST, posibil sa nu se mai faca. Oricum, presupunand ca dai 200 euro pe motor, inca 100 pe aprindere si carburator, deja gasesti un chinez cinstit sau un MVVS la banii astia si nu mai stai de filetat chiulase si adaptat carburatoare cu rezultate mediocre.

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 22 February 2010 - 04:57 PM

0

#27 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2010 - 04:56 PM

Vezi postareazgr_44, la Feb 22 2010, 04:38 PM, a spus:

am...poate ma insel...si asa este , am gresit, are puterea calorica mai mica decat benzina, n-am stat sa caut sa vad ce si cum...dar din cate imi aduc aminte, aia la dritrak merg pe metanol si nu pe benzina...nush daca am scris bine dirtrak.

Are putere calorica mai mica, dar poti arde, in aceeasi cantitate de aer, o masa de 2,7 ori mai mare decat cea de benzina. De aici puterea mai mare.

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 22 February 2010 - 04:56 PM

0

#28 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2010 - 05:44 PM

am impresia ca iar cadem in vesnica raca intre cei care cumpara stuff dă firmă si cei care cumpara stuff ieftin da' merge...
Personal convertirea n-o vad viabila pe nici un plan. Eu merg pe principiul ca un motor facut pentru ceva este maxim optimizat pentru acel ceva si modificarea lui pentru alt sistem nu aduce performate decat batai de cap. Asta poate ca e aberatie pentru ca nici nu mi-am pus vre-odata problema sa modific vre-un motor si deci nu stiu ce implica asta. Dar timpul pierdut cu modificarea, usurarea, optimizarea etc se poate traduce si in banii pe care i-ai da pe unul consacrat, optimizat pentru aplicatia ta.

0

#29 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2010 - 06:37 PM

Vezi postareaCalin, la Feb 22 2010, 05:44 PM, a spus:

am impresia ca iar cadem in vesnica raca intre cei care cumpara stuff dă firmă si cei care cumpara stuff ieftin da' merge...
Personal convertirea n-o vad viabila pe nici un plan. Eu merg pe principiul ca un motor facut pentru ceva este maxim optimizat pentru acel ceva si modificarea lui pentru alt sistem nu aduce performate decat batai de cap. Asta poate ca e aberatie pentru ca nici nu mi-am pus vre-odata problema sa modific vre-un motor si deci nu stiu ce implica asta. Dar timpul pierdut cu modificarea, usurarea, optimizarea etc se poate traduce si in banii pe care i-ai da pe unul consacrat, optimizat pentru aplicatia ta.

Nu e vorba de stuff scump si ieftin aici, am vazut si motoare chinezesti care merg bine si motoare "da firma" care merg prost, nu e o regula. Dar nu o sa cred niciodata ca un motor gandit pt. metanol va merge la fel de bine pe benzina sau, cum am vazut niste afirmatii, sa aibe aceeasi putere ca varianta pe metanol. Da, se poate porni un motor gandit pe metanol cu benzina fara aprindere cu scanteie (se porneste cu bujia incandescenta) dar va merge numai la turatii mari, va merge in regim detonant iar puterea va fi pe undeva la jumate. Durata de viata o apreciez pe undeva la 1/10 din durata de viata data de producator. Sincer, doresc sa reusiti sa ma contraziceti prezeintandu-mi un motor convertit astfel, care sa functioneze brici si sa nu crape cand mi-e lumea mai draga; poate o punem de o afacere.
0

#30 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 February 2010 - 06:50 PM

Caline,nu e vorba de da firma sau nu,ci pur si simplu de faptul ca acu 5-6 ani o aprindere cu avans automat costa 200 de usd.Acuma costa 45.Saito face motoare pe benzina in 4 timpi mult mai proaste decit Moki,asta la pret dublu.Si eu cred ca daca exista loc de experimentat,de ce nu?
@MLGore
Motorul ST 3000 de 30 de cc este CEL MAI DURABIL SI FIABIL motor pe metanol.Americanii s-au apucat sa il modifice.La unii zboara de 7 ani.Am vazut personal motoare modificate aici de nemti si merg ceas(peste 100 ore de functionare).O sa-l modific si eu pe cel pe care l-am cumparat.Puterea e egala sau un pic mai mare decit a variantei pe metanol datorita raportului mare de compresie.Vrei relanti la 900rpm,kein problem,mai pui o garnitura groasa de chiulasa,dar nu mai ai putere.Cel mai important lucru la aceste motoare convertite este aprinderea electronica.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu