Modelism - RHC Forum: Giroscop Esky defect - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Giroscop Esky defect se mai poate repara

#1 Useril este offline   Marius HBK2 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 04-January 09

Postat 30 December 2009 - 12:11 AM

Am un giro de la esky fara head lok si l-am stricat cand mi-am facut o lipitura la planor cu silicon acid si de atunci giroscopul nu mai raspunde decat intr-un singur sens si la acceleratii mari. Daca modific potentiometru de amplificare se observa o modificare de cursa la servou. iar butonul de revers functioneaza si el.
Ce parere aveti?
Trex 450, CAP 232, Sharon, yak 54
0

#2 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 05 January 2010 - 06:48 PM

Daca esti convins ca-i defect, cel mai sigur este sa-ti iei altul.
0

#3 Useril este offline   Mirc_El 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 28-January 09
  • Interests:Nu este evident? :D

Postat 05 January 2010 - 07:23 PM

Recomand http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/u...Head_Lock_Gyro_ . La cat de ieftin e, chiar merita. Transportul e 5$ (mail inregistrat). Daca nu ai incredere in copii, ia originalul, dar costa cat elicopterul HBK2.

Aceasta postare a fost editata de Primus: 06 January 2010 - 08:49 AM
Motiv editare: o copie, doua copii

0

#4 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 06 January 2010 - 08:46 AM

Vezi postareaMirc_El, la Jan 5 2010, 07:23 PM, a spus:

Recomand http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/u...Head_Lock_Gyro_ . La cat de ieftin e, chiar merita. Transportul e 5$ (mail inregistrat). Daca nu ai incredere in copi, ia originalul, dar costa cat elicopterul HBK2.

"Recomanzi"? L-ai testat, stii ceva despre el sau despre giroscoape in general?

Tipic pentru forumuri... Omul intreaba daca se mai poate repara dracia lui si imediat apare un habarnavist care "recomanda" el ce e de facut. Si toate astea doar pentru ca i-a venit ideea geniala sa-l intrebe pe Gogu'.

Giratie linistita.

P.S. A nu se considera "Gogu'" reclama! Altfel recomand Yahuhu!
0

#5 Useril este offline   Mirc_El 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 January 2010 - 08:58 PM

Vezi postarearad_gaby, la Jan 6 2010, 08:46 AM, a spus:

"Recomanzi"? L-ai testat, stii ceva despre el sau despre giroscoape in general?

Tipic pentru forumuri... Omul intreaba daca se mai poate repara dracia lui si imediat apare un habarnavist care "recomanda" el ce e de facut. Si toate astea doar pentru ca i-a venit ideea geniala sa-l intrebe pe Gogu'.

Giratie linistita.

P.S. A nu se considera "Gogu'" reclama! Altfel recomand Yahuhu!

De fapt, domnul stiganas a fost primul care cel putin eu am vazut ca l-a recomandat, si a dat si un link. ( http://www.rhc.ro/fo...showtopic=27380 ) Am mai cautat si eu reviewuri si este laudat. Sincer si eu am de gand sa il cumpar pe acesta la viitorul meu elicopter.
Partea cu habarnavistul ai dreptate, nu am pus niciodata mana pe un giroscop de elicopter, si nici nu stiu ce problema are giroscopul esky si cum poate fi reparat.

Vezi postarearad_gaby, la Jan 6 2010, 08:46 AM, a spus:

L-ai testat, stii ceva despre el sau despre giroscoape in general?

Nu l-am testat. Un giroscop este un dispozitiv care indica si mentine orientarea. Un volant care are libertatea sa se roteasca in orice directie, odata ce are o miscare de rotatie, isi pastreaza orientarea; chiar daca il lovesti el se opune si revine. Era chiar un filmulet facut pe o statie spatiala unde se plictiseau astronautii si au lipit cu scotch 3 CD playere la un unghi de 90 de grade cu cele trei axe, le-au dat la toate play si cand le imbranceau, aveau "numai" miscare de translatie in sensul ca oscilau putin, nu se roteau mai mult de 20 de grade. Alt giroscop poate fi un pendul mare, odata ce oscileaza, isi pastreaza sensul de oscilatie chiar daca partea de care e legata sfoara se invarte. Asta in cazul in care nu sunt frecari, in realitate trebuie un mic rulment intre carlig si tavan.

La elicoptere, un giroscop este un dispozitiv electronic (exceptie la coaxiale) care "sta" intre receptor si servoul de coada si anuleaza miscarea de rotatie in mod normal, in mod heading hold o anuleaza si revine la directia initiala a cozii. Nu stiu exact cum functioneaza, dar stiu ca are un senzor pe o axa si un microprocesor care ia cele doua valori de intrare (sunt mai multe, inclusiv gainul setat la el, gainul din statie) input de la stick si acceleratia din sensor, le prelucreaza cu un algoritm care nu il stiu exact (banuiesc ca ceva in genul output = x*stick - y*acceleratie )si are valoare de iesire pozitia servoului.

Nu cred ca are legatura cu realitatea, dar iti spun ca am facut o platforma 'stabilzata' intr-un joc folosind 3 giroscoape care returneaza unghiul cu originea, 4 'thrustere', care funcitioneaza ca cele de pe o nava spatiala si cateva porti. Algoritmul pentru anluarea vitezei unghiulare era daca imi amintesc eu bine thrust=-4*delta(unghi).

Te rog frumos, nu ma mai judeca prost dupa ce mi-ai citit un singur post. Oi fi eu mic si nu cunosc totul, dar nu sunt prost si am si eu acolo un minim necesar de cunostinte.

Imi cer scuze de off-topic.
Ce mai am de adaugat este ca acel giroscop clona are probleme la temperaturi sub 0 grate: are ceva drift. Si este mult mai sensibil la vibratii decat cel original. (asta tot din ce am citit)

Primus a spus:

Motivul editarii: o copie, doua copii

Scuze, am mancat un I.

PS: La algoritmul care l-am dat pentru giroscop de elicopter, coada va avea un wobble gigantic.

Aceasta postare a fost editata de Mirc_El: 06 January 2010 - 09:01 PM

0

#6 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 08 January 2010 - 03:48 PM

"...La elicoptere, un giroscop este un dispozitiv electronic (exceptie la coaxiale)..."

Si la coaxiale cum e ?
0

#7 Useril este offline   Mirc_El 

• Incepator
  • PipPip

Postat 08 January 2010 - 06:04 PM

Vezi postarearad_gaby, la Jan 8 2010, 03:48 PM, a spus:

"...La elicoptere, un giroscop este un dispozitiv electronic (exceptie la coaxiale)..."

Si la coaxiale cum e ?

Iti bati joc de mine? Serios acum... Mentionez ca era vorba de modele radiocomandate, nu de cele 1:1. Am zis exceptie pentru ca (,) coaxialele au de fapt doua giroscoape. Cel electronic care controleaza viteza motoarelor (yaw), si cel mecanic, stabilizatorul, care il tine drept. Prin definitia data de wikipedia, stablizatorul acela este un giroscop.

Aceasta postare a fost editata de Mirc_El: 08 January 2010 - 06:05 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu