...asa...daca nu s-a trimis primul, mai zic o data..
asa e.aerodina aia cu ioni e doar o jucarie,ctotth, da e totusi o aerodina. si chiestia cu bobina...pai am zis si eu ca am dubii(tot la trenuri maglev ma gandeam)...ca sa revin.marturisesc (cine vrea ma crede,cine nu nu) ca prin clasa 1 si eu si maica-mea si frati-miu am vazut un ,,ozene".era seara si ne uitam la Dallas cand tv-ul a inceput s-o ia razna.la fel si ceasu electronic.
De ce spun asta? pai o spun pentru ca cred ca modelele moderne de aerodine (pt. noi sunt aerodine, nu ,,ozeneie") functioneaza pe baza de niste campuri magnetice foarte puternice...altfel nu-mi explic de ce ar afecta tv-ul si ceasu!
in plus fuselaju aparatului emana (da, emana) o lumina de un rosu intens.afara era seara tarziu si eu ma uitam pe geam k si knd era abea pe inserate,asa puternica era lumina.ce intzeleg eu din asta? pai cred ca la bord era un generator electro-magnetic foarte puternic.si ar mai fi ceva. daca lumina rosie venea chiar de pe fuselaj( nu erau becuri,nu nimik!) eu sincer crek ca campul electromagnetic din juru aparatului avea o frecventa apropiata de cea a luminii rosii!...la urma urmei si lumina e tot radiatie electromagnetica....
deci! acuma sa ma exprim mai clar. curentul alternativ trecand printr-un conductor creeaza un camp magnetic,care variind creeaza la randu lui un camp electric si tot asa...=>radiatie electromagnetik!....sper ca nu ma exprim prea greoi...de asta tind sa cred ca si aerodina cu ioni e realizabila( poate chiar la scara mai mare!)
dar ca sa nu deviez prea mult de la subiect si sa nu va sperii cu ,,marturisirile" mele, ma intorc la aerodina lui coanda. vreau sa zik k am facut si io niste schite si cand o sa pot o sa le postez....daca v-ati da si voi cu parerea chiar ca nu m-as supara...dar de calcule...pai astea vi le las voua,ca eu nu stiu cu ce se mananca!
Aceasta postare a fost editata de nego: 06 July 2006 - 12:51 PM