Modelism - RHC Forum: Plan Rascal - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Plan Rascal Cumparat sau imprumut

#91 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 28 December 2009 - 08:54 PM

ARE O TENTA PERSONALA ! ATAT ! NU CU INTENTIA DE A ELUDA LEGEA!

O VARIANTA ! EXISTA MULTE DIFERENTE INTRE RASCAL SI WASCAL!

Aceasta postare a fost editata de gun man: 28 December 2009 - 08:57 PM

0

#92 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 28 December 2009 - 09:03 PM

Nici macar nu vorbesc de lege.
Vorbesc de bun simt.
Anul acesta SIG implineste 50 de ani. Este in prag de a se inchide. Cel putin pe mine ma mahneste acest lucru. Poate si de aceea am acceptat sa port aceasta discutie cu tine.
0

#93 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 December 2009 - 09:08 PM

Dane am toata bunavointa ! Dar cand eu astept de 2 ani un model si nu pot sa il cumpar ! Am facut cea mai rapida varianta si SINGURA ! Eu sunt indragostit de acest model ! Daca nu pot sa cumpar unul nou va trebui sa ma multumesc cu ceva aproximativ!!Atata timp cat eu fac unu doua trei modele pentru UZ PERSONAL ! Nu poate nimeni sa-mi puna pumnul in gura sa nu o fac ! Eu acum lucrez la Un kit cumparat de la SIG ! Cred ca sunt extraordinari ! Dar eu vreau sa zbor un model care nu este la fel ci asemanator cu Rascalul ! NU VAD PROBLEMA !
0

#94 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 28 December 2009 - 09:18 PM

oricum e bine ca ati trimis mail detinatorului de drept al acestui plan. Ai procedat corect. Dar atentie, chiar daca n-o zice in clar, o zice asa mai pe ocolite: "pentru uz personal".

Nu stiu ce pretentii au dar ai putea pune problema asa, si, probabil in schimbul unei plati (poate modice) va poate da drept de productie in masa. Personal consider ca ar avea succes in romania un producator de asemenea modele fie si un neamtz care nu da doi bani pe noi. Atata timp cat face o munca onorabila are respectul meu.

In rest automoderarea topicurilor, cu deschiderea doar pentru a da cu tifla n-am ce sa mai zic... Este o caracteristica a comunistilor care fac orice sa inchida gura oricui e impotriva regimului. Aviz amatorilor :lol:

Numai bine,
Calin

Aceasta postare a fost editata de Calin: 28 December 2009 - 09:22 PM

0

#95 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 December 2009 - 09:22 PM

Dac nu ataci tu parca frate nu te simti bine ! Parerea mea ca ai o problema cu Walter sau cu toti nemtii! ASTA SE CHEAMA Rasism si se pedepseste prin lege asa ca te rog controleaza-te putin! Si de acum eu cred ca e de la scufita !!! Parerea mea!
TU VORBESTI DE RESPECT esti amuzant !

Aceasta postare a fost editata de gun man: 28 December 2009 - 09:25 PM

0

#96 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 December 2009 - 09:24 PM

nu e vorba de rasism, e vorba de respect reciproc. Repet, atata timp cat faci o treaba onorabila n-am nimic de comentat, cand in schimb ceea ce faci contravine principiilor elementare pe care pretinzi ca le promovezi, demonstrand ipocrizie, atunci voi avea ceva de zis.

0

#97 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 December 2009 - 09:43 PM

Gun_man. Ca sa-ti faci tu un model, doua, trei, nu spune nimeni nimic. Chiar as urmari cu mult interes topicul. Pe mine m-a deranjat atitudinea lui Wabo. Faptul ca a schimbat numele ...ce drept are el asupra Rascalului?...si intentia de a-l produce.
Cred ca, in sfarsit, ajungem la un numitor comun.
0

#98 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 December 2009 - 10:00 PM

Vezi postareadan_mitea, la Dec 28 2009, 09:43 PM, a spus:

Gun_man. Ca sa-ti faci tu un model, doua, trei, nu spune nimeni nimic. Chiar as urmari cu mult interes topicul. Pe mine m-a deranjat atitudinea lui Wabo. Faptul ca a schimbat numele ...ce drept are el asupra Rascalului?...si intentia de a-l produce.
Cred ca, in sfarsit, ajungem la un numitor comun.

NU NU CRED Vad ca voi o tineti pe a voastra ! NIMENI Eu walter sau oricine altcineva NU A SPUS CA VA FACE PRODUCTIE ! Si schimbatu numelui NU PRIVESTE PE NIMENI !!!!
0

#99 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 28 December 2009 - 10:17 PM

Gata ! Deja argumentele tale aduc a copil razgaiat si imatur !
"...eu astept de 2 ani un model si nu pot sa il cumpar ..."
"...Si schimbatu numelui NU PRIVESTE PE NIMENI !!!!..."
Ba este exact diferenta intre "vleau jucalia" si "fac orice, chiar fur, ca sa o am" !
Este modelul mic pe toate drumurile, cine te impiedica sa il iei ?
Este prea scump? Nu iti permiti, nu pui mana !
Si lamureste-te odata ca schimbatul numelui a fost o chestie mai grava decat copierea modelului !
... cu picioarele pe pamant ...
0

#100 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 December 2009 - 10:20 PM

Vezi postarearenatoa, la Dec 28 2009, 10:17 PM, a spus:

Gata ! Deja argumentele tale aduc a copil razgaiat si imatur !
"...eu astept de 2 ani un model si nu pot sa il cumpar ..."
"...Si schimbatu numelui NU PRIVESTE PE NIMENI !!!!..."
Ba este exact diferenta intre "vleau jucalia" si "fac orice, chiar fur, ca sa o am" !
Este modelul mic pe toate drumurile, cine te impiedica sa il iei ?
Este prea scump? Nu iti permiti, nu pui mana !
Si lamureste-te odata ca schimbatul numelui a fost o chestie mai grava decat copierea modelului !

Vad ca esti putin indus in eroare!! EU VREAU MODELUL DE 110 INCI!!!!de 2,8 m
CE sa fac cu ala mic??
Si sa stii ca am bani nui problema. Baiu este ca nu gaseste!! Eu as da si 500Euro DAR NU SE GASESTE NICAERI IN LUME!
AM DAT PE GOGU PANA LA PAGINA 70 zeci de mailuri de un an de zile!!! TERMEN nu se stie !

Aceasta postare a fost editata de gun man: 28 December 2009 - 10:34 PM

0

#101 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 December 2009 - 10:30 PM

uite-l
http://www.advantagehobby.com/product.php?...634&cat=175

Pardon, nu e pe stoc aparent. Dar poti sa le dai un mail sa-i intrebi daca si cand mai aduc...

Iar cu "*Cannot be shipped to Alaska, Hawaii, or outside of the USA" te pot ajuta daca au stock si esti cu adevarat interesat. Pretul e mai mult decat atragator...

Aceasta postare a fost editata de Calin: 28 December 2009 - 10:31 PM

0

#102 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 December 2009 - 10:31 PM

ORICUM AM FACUT TOT CE ERA DE FACUT DAR SUNT CATIVA CARE NU PRICEP !!! PROBLEMA LOR !ESTE ULTIMA MEA INTERVENTIE PE ACEST SUBIECT! CAINII LATRA CARAVANA TRECE!!!!
0

#103 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 December 2009 - 10:36 PM

CALIN vad ca nu intelegi NU EXISTA IN STOC!!!!!NICAERI!
0

#104 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 28 December 2009 - 10:40 PM

Vezi postareagun man, la Dec 28 2009, 10:20 PM, a spus:

Vad ca esti putin indus in eroare!! EU VREAU MODELUL DE 110 INCI!!!!de 2,8 m
CE sa fac cu ala mic??
Si sa stii ca am bani nui problema. Baiu este ca nu gaseste!! Eu as da si 500Euro DAR NU SE GASESTE NICAERI IN LUME!
AM DAT PE GOGU PANA LA PAGINA 70 zeci de mailuri de un an de zile!!! TERMEN nu se stie !

Am priceput, am priceput... dumneata VREI si cu asta crezi ca ai zis tot...
Si size matters, ca la tot omul care are bani si vrea... ce sa faci cu ala mic... placerea vine de la marime.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#105 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2396
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 28 December 2009 - 10:47 PM

personal nu inteleg ce va certati in halul asta;dc vrea cu adevarat modelul asta si nu se mai gaseste nicaieri de cumparat nu inteleg de ce nu il face;mai ales ca spune ca varianta mica se gaseste pe toate drumurile;ce mare lucru sa il scalezi si sa il produci in ce varianta vrei si de 5 m dc vrei!!
dc tot ne numim modelisti;mai era la un moment dat o discutie intre zburatori si constructori;eu cred ca fiecare din cele doua categorii are cunostintele necesare dc si doreste sa faca la un moment dat un avion de la 0;mai ales dc are si planuri pt el;cu atat mai simplu.
eu personal nu am planuri pt f 22 dar studiez si pana la urma sunt sigur ca va iesi ceva bun si va zbura foarte bine;tot ce iti trebuie doar dorinta si vointa.
toate cele bune si lasati cearta pe ceva mai constructiv...
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#106 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 December 2009 - 10:49 PM

Vezi postareaoachidori, la Dec 28 2009, 10:47 PM, a spus:

personal nu inteleg ce va certati in halul asta;dc vrea cu adevarat modelul asta si nu se mai gaseste nicaieri de cumparat nu inteleg de ce nu il face;mai ales ca spune ca varianta mica se gaseste pe toate drumurile;ce mare lucru sa il scalezi si sa il produci in ce varianta vrei si de 5 m dc vrei!!
dc tot ne numim modelisti;mai era la un moment dat o discutie intre zburatori si constructori;eu cred ca fiecare din cele doua categorii are cunostintele necesare dc si doreste sa faca la un moment dat un avion de la 0;mai ales dc are si planuri pt el;cu atat mai simplu.
eu personal nu am planuri pt f 22 dar studiez si pana la urma sunt sigur ca va iesi ceva bun si va zbura foarte bine;tot ce iti trebuie doar dorinta si vointa.
toate cele bune si lasati cearta pe ceva mai constructiv...

da da ai drepturi de autor ! Ca de aici o plecat scandalul!
0

#107 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2396
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 28 December 2009 - 10:56 PM

pai parca il doreai pentru tine nu sa il produci in serie sau nu am citit eu printre randuri?iar eu pe cel pe care il fac pur si simplu il concep eu dupa avionul real,ori pt asta nu cred ca iti trebuie drepturi de autor cu atat mai mult cu cat nu fac asta pentru a avea vreun folos material din asta ci doar pt a-mi satisaface acest hobby.
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#108 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 28 December 2009 - 11:27 PM

cititi bine legea dreptului de autor. intamplator sau nu, eu m-am lovit de nenumarate ori de aceasta lege (mai ales pe parte foto):

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp..._text?idt=10396

daca, prin modificarea planului si a numelui, Wabo foloseste planurile originale cu consimtamantul autorului de drept, in scop privat, nu incalca nici o lege. dar, daca intentioneaza sa comercializeze produsul, in vederea dobandirii de bunuri si foloase, atunci este pasibil de pedeapsa.

si cum pedepsele internationale sunt f dure...

in fine, din raspunsul celor de la SIG, scrie clar: in scop personal. si din ce am citit in celalalt topic, Wabo dorea sa faca o afacere.

deci, ca sa incepem cu concluzia, mare atentie... una este in scop personal si privat, alta este pentru dobandirea de bunuri si foloase!

PS: vedeti ca acesta lege a fost actualizata anul acesta

PPS: citat din lege:
Obiectul dreptului de autor il pot constitui:
- operele originale de creatie intelectuala din domeniul literar, artistic, stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma de exprimare si independent de valoarea si destinatia lor;
- operele derivate care au fost create plecand de la una sau mai multe opere preexistente

Aceasta postare a fost editata de allen_g30: 28 December 2009 - 11:38 PM

_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#109 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 29 December 2009 - 01:11 AM

Vezi postareaallen_g30, la Dec 28 2009, 11:27 PM, a spus:

cititi bine legea dreptului de autor. intamplator sau nu, eu m-am lovit de nenumarate ori de aceasta lege (mai ales pe parte foto):

PPS: citat din lege:
Obiectul dreptului de autor il pot constitui:
- operele originale de creatie intelectuala din domeniul literar, artistic, stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma de exprimare si independent de valoarea si destinatia lor;
- operele derivate care au fost create plecand de la una sau mai multe opere preexistente

Ce-mi mai place sa ma amestec unde nu-mi fierbe oala...
Citat din lege:
"Nu pot beneficia de protecţia legală a dreptului de autor fotografiile unor scrisori, acte, documente de orice fel, desene tehnice şi altele asemenea."
E incurcata asta cu planurile... La fel ca si aia cu softul protejat ca inventie.
Tare incurcata...
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#110 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 December 2009 - 01:22 AM

Te rog frumos sa fii sincer. Esti de acord cu schimbatul numelui? Ti se pare moral? Dar te rog sa fii sincer.

PS. Planul de lucru al modelului este un desen tehnologic?
PPS. Dupa ceea ce spui, TU144 a fost un lucru corect.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 29 December 2009 - 01:25 AM

0

#111 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 December 2009 - 01:26 AM

Vezi postareabitex, la Dec 29 2009, 01:11 AM, a spus:

...documente de orice fel, desene tehnice ÅŸi altele asemenea."

acest citat se refera strict la actul patentarii, unde nu poti pretinde drept de autor doar pe un desen tehnic fara maculatura si explicarea ideii, asa cum nu poti pretinde drepturi asupra oricarei lucrari publicate in orice canal media etc.

Pentru asta sunt asa numitii pattent atorneys ( http://en.wikipedia....Patent_attorney ) care asta fac. Iti iau ideea si o cauta prin toate canalele specifice pentru a nu gasi duplicat. Daca se gaseste orice mica informatie (chiar si nepatentata) datata, patentul tau este refuzat.

Aceasta postare a fost editata de Calin: 29 December 2009 - 01:29 AM

0

#112 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 29 December 2009 - 02:08 AM

Vezi postareadan_mitea, la Dec 29 2009, 01:22 AM, a spus:

Te rog frumos sa fii sincer. Esti de acord cu schimbatul numelui? Ti se pare moral? Dar te rog sa fii sincer.

PS. Planul de lucru al modelului este un desen tehnologic?

Nu trebuie sa ma rogi sa fiu sincer ca asa sunt de obicei.
Nu mi-a placut ideea de schimbare a numelui. Putea sa se ajunga la asta daca sau cand era cazul. A fost o foarte neinspirata idee. In mintea mea credeam ca urmeaza o discutie cu proprietarul planului pentru a reincepe o productie de modele la alta scara, cu mici modificari, etc. M-am bucurat cand am vazut sigla originala vectorizata frumos. Ma si gandeam ca omul va fi bucuros sa stie ca modelele proiectate de el zboara din nou. Poate se ajungea la o oarecare implicatie financiara dar pentru un lucru corect facut, se merita efortul.

Nu mi se pare normala insusirea sub nici o forma a muncii altcuiva, fara un acord in acest sens. Si nu ma refer doar la planuri. Ma refer la ORICE.
Nu am deschis nici o imagine marita sa vad cat de detaliat este planul sau daca poate fi considerat desen tehnic. Nici nu are importanta. Ca o curiozitate, legea drepturilor de autor din Moldova protejeaza explicit pana si desenele tehnice. Ai nostri stiu s-o faca incurcata, o lasa de regula neclara.

Am avut fericirea sa vad unul langa altul un TU144 si un Concorde.
Nu evit comentariul, dar raspund exact la afirmatie: TU144 a fost un lucru corect, din moment ce zbura. Daca e sa ma iau si de faptul ca a aparut inainte de Concorde, nu stiu de ce n-ar fi corect. Presupun ca se putea si mai bine. Asta fara sa stiu detaliile pe care presupun ca tu le cunosti.

Daca ar fi vorba de alt aspect al problemei, adica daca as aproba faptul ca ceva a fost facut dupa planuri copiate, sustrase, furate de la celalalt, raspunsul este NU. Adica NU aprob astfel de practici indiferent de rezultat. Dar nu-s asa de pasionat de aero 1:1 incat sa cunosc astfel de detalii. Ma limitez la maruntisurile tehnice. Eu nu deosebesc nici macar tipurile de avioane, cu atat mai putin sa le cunosc si istoria. Din pacate...

Ca sa fac un rezumat, mi-a stricat ziua acea sigla cu W in fata. Totusi nu imi place sa trag concluzii pripite, fara sa cunosc toata problema. Si cred ca noi asta facem, judecam o actiune fara sa stim tot adevarul. Presuunem, banuim, dar nu stim sigur. Nu stim ce urma sa fie facut, cand, cum. Era exclusa obtinerea acordului de la proprietar chiar si pentru o eventuala productie? Nu reiese din mesaj. Poate asta urma sa fie facut, poate a fost facut dar nu e fost comunicat in topic, poate... Nu era nimic finalizat, nimic nu exclude nimic in acel subiect. Prea multe incertitudini ca sa-mi fac griji ca acea actiune era corecta sau incorecta. Parerea mea este ca a fost vorba de un management nereusit al problemei, pe forum. Imi place sa cred ca intentia a fost corecta sau ca se finaliza corect.

PS. Citatul ala cu desenul tehnic n-a fost pus degeaba acolo. Este o provocare, poate o mai citeste careva legea, macar sa-mi taie macaroana...
Cu cativa ani in urma am facut niste cursuri de proprietate intelectuala si ceva notiuni de baza inca am. S-a mai schimbat legislatia dar nu e greu s-o recitesc si sa pricep ce-i acolo. Multumesc pentru link!

PPS (ca sa nu raman in urma :lol: ) Sper ca nu vrei sa ma aduci in situatia sa-ti spun la fel de sincer ca pentru mine un plan de model este similar cu licenta unui soft.
Cumpar modelul construit, e OK platesc si partea de proiectare, cata o fi aia.
Daca vreau sa construiesc modelul cu materialele mele ar fi OK din partea mea ca macar planul sa-l cumpar, ca plata pentru proiectare. Nu ca n-as avea hartie format A0 aici si trebuie sa primesc prin posta.
E bine asa?

Aceasta postare a fost editata de bitex: 29 December 2009 - 02:46 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#113 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 924
  • Inregistrat: 17-May 07

Postat 29 December 2009 - 02:56 AM

Mda, deci eu nu stiu ce se discuta pe aici.
Daca cineva doreste sa produca in serie un model inspirat din pozele unui alt model (deci fara a avea planurile originale ale producatorului) e liber s-o faca, pt. ca planurile si le va face singur bazandu-se doar pe poze si inspiratie din alt model. Nu il va copia adliterram, ca nu va putea(neavand planul original). Obiectele sunt protejate prin dreptul de autor , prin continut si forma. Daca forma se schimba, si acest caz nu trebuie decat un cm in plus la anvergura sau alte astfel de artificii, la revedere drepturi de autor. Mai mult, va dau un exemplu: Cate firme produc Yak? Si ati observat ca nu seamana de la producator la producator? Tocmai ca s-a plecat de la un proiect de baza pe care fiecare firma si l-a desenat cum a vrut. Si in momentul asta nu pot fi acuzat de plagiat, atata timp cat modelul nu seamana cu al aluilalt. Chestia cu semanatul se face banal de simplu, schimband un reper.

Allen a scris mai jos asa:

"Obiectul dreptului de autor il pot constitui:
- operele derivate care au fost create plecand de la una sau mai multe opere preexistente"

Deci , eu chiar daca am planul original al Rascalului, si-i schimb un pic forma(bot mai ascutit sau mai plat sau etc.) , e opera derivata si pot cere drept de autor. Scurt. Nu e Rascalul original. Si nici Sig, nici mama lui nu imi poate face nimic. Se cheama inovatie, i-am facut deriva mai mare cu 3 mm, a?
Si atunci vine Sig cu planurile originale cu r-ul si TM-ul(pe care ma indoiesc sincer ca le au) si-mi masoara avionul cu comisie; si? surpriza , al meu e un pic disproportionat fata de planurile lor. Si am si prin legea mai sus citata dreptul de autor asupra operei mele care e derivata.

Concluzia?

Spor la discutii.
0

#114 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 924
  • Inregistrat: 17-May 07

Postat 29 December 2009 - 03:06 AM

A, si mi-a mai scapat o chestie: dreptul de autor se obtine independent de forma si continut, si pe brand si nume
SIG e un brand, Rascal e un nume. Cine vrea sa reproduca Rascal, automat nu il va denumi Rascal ( e limpede de ce). Asta coroborat si cu faptul ca modelul seamana doar in proportie de 99.99% cu Rascalul original, deja il face sa fie alt model. Cam ca asemanarea dintre Lexus si Mercedes S, si mai nou seria 7.

Tot ce am scris si mai sus sunt d.p.d.v. tehnic si legal. Acum cu partea morala, daca vrei sa castigi bani din asta, e bine ca macar sa ai meritul tau in gandirea modelului 90% nu 10%

Aceasta postare a fost editata de nimsoc: 29 December 2009 - 03:18 AM

0

#115 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 29 December 2009 - 08:39 AM

Vezi postareadan_mitea, la Dec 29 2009, 01:22 AM, a spus:

Acum pot zice si eu ca asta e rasism! Ne place sau nu, nu cred ca poate contesta cineva meritul rusilor cand e vorba de tehnologie aerospatiala. Nici eu nu-i suport pt. multe, dar cand e vorba de domeniul asta, jos palaria!

PS: Tu-144 a zburat inaintea Concorde-ului, ca sa nu amintesc de accidentul de la Paris cand baietii cu Mirage-ul au incercat sa fotografieze canardul Tu-ului.

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 29 December 2009 - 08:42 AM

Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#116 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 December 2009 - 08:43 AM

Va rog inchideti acest subiect ! NU MAI ESTE NIMIC DE DISCUTAT ! Noi vom continua restu vor discuta DAR NU NE MAI INTERESEAZA!!!
0

#117 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1553
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 29 December 2009 - 09:29 AM

Nu am zis nicarieri ca intentionez sa-l comercializez. Daca era asa nu puneam aici planuri la dispozitie.
Chiar ma gindeam sa fie un project open source.
In senzul asta, planul a ajuns deja prin mail/skype/messenger la cei doritori sa participa la idea si sa dezvolta mai departe cu interpretarea lor.
Planul in stare care sa afla acum chiar a ajuns la SIG Europa.
Eu doresc un asemenar model care numai exista pe piata in marime mai mare, si dupa parerea mea am facut citeva imbunatatiri deja care am sezisat ar fi bine facut.

Cum sunt , sau ma rog, in Romania fost, dealer de modele SIG puteti sa ma credeti, sau nu, ca am legtura cu ei de circa 20 ani si mai buna de cit oricine care aici crede sa vorbeasca in cauza. A mai aparut si o informatie chiar aici in topic ca SIG ar avea probleme. Si ce? Multe alte firme au probleme cu criza. Pana la urma eu sunt convins problema asta este foarte grav cind ai un produs care puteai sa vinzi, si nu reusesti sa-l faci. Am avut vreo 10 comenzi in 2009 doar pentru cel de 110 care nu puteam livra. Am primit 2 bucati in doi ani, ultimul era parca cindva in primavara 2008. De atunci nu sa mai poate cumpara. Alti dealeri din Germania care conosc personal au altceas experienta.

Si la alte aeromodele care aveau un oricare success au aparut planuri, unele forte modificate. Multe public domain, open source, am enumit citeva.
La multe aeromodele exista de exemplu fuselaje din fibra din aftermarket.
Si mai departe intrebat, citi dintre voi folosesc doar piese originale auto?

Folosire de nume original pentru un produs similar este exclus. Cu cit am avansat in a construi acest model, am vazut ca multe trebuie facute altfel
si din considerente de pozibilitate de ar fi facut fara mari probleme si fara scule speciale. Uitati i va la aripa mai atent si ginditi i va cum o poti construi fara laser.

Cine dintre cei care urlu aici macar au avut un Rascal in mana sau au suprapus planul meu cu cel scanat?
Macar formele?

Sincer eu cred scandalul aceasta nu ar fi iesit, daca modelul Rascal nu era asa de frumos si asa de iubit, dupa ce am adus primul in tara, si daca era altcineva care propunea idea. Cine observa atent de unde a izbucnit scandal si stie sa numere pana la 3, o are imagina care este problema reala. Cine crede ca trebuie sa se profileze cu intrige, acuzatii, banuieli, interpretari si alte alea, mult inainte.

Ma mira totusi faptul cite banuieli sint folosite in discutia asta cind putea fi intrebat omul direct care o acuzati sa se compoarte incorect.

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 29 December 2009 - 09:36 AM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#118 Useril este offline   ACS 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 275
  • Inregistrat: 01-October 07

Postat 29 December 2009 - 10:17 AM

Domnilor toti aveti dreptate daca va citeste cineva pe rind, dar acum treaba este pur in spirit romanesc (si credeti-ma sunt un bun roman ) in loc sa punem cu toti umarul sa iasa ceva pentru modelism ne certam romaneste, ganditiva putin inainte de a scrie si incercati ceva constructiv, ajutati daca puteti daca nu .............. SA MOARA SI CAPRA VECINULUI.
Regret cele scrise cu majuscule dar e tipic pentru noi si nu imi place.
O zi buna!
Optimisti construiesc avioane,pesimisti cumpara parasute.
0

#119 Useril este offline   lefmir 

• Chupacabra
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 724
  • Inregistrat: 14-March 09

Postat 29 December 2009 - 11:37 AM

Vezi postareawabo1, la Dec 29 2009, 09:29 AM, a spus:

In senzul asta, planul a ajuns deja prin mail/skype/messenger la cei doritori

pai si cu asta cum ramane?

Citeaza

o sa pun rezultatele mele sub forma dxf/dwg aici la dispozitie

chiar te rog :rolleyes: ...sunt interesat.

Nu stiu daca ai gresit cu ceva pana la urma...sunt atatea planuri vechi redesenate cu acordul autorului(scrie clar...Proiectat la origine de: X, Redesenat de: Y ).
Dar dupa parerea mea nu trebuia sa-i schimbi denumirea in Wascal...e lipsa de respect fata de omul care l-a proiectat.

Pace!si un an nou cat mai bun tuturor!

Aceasta postare a fost editata de lefmir: 29 December 2009 - 11:37 AM

0

#120 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1553
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 29 December 2009 - 11:47 AM

Vezi postarealefmir, la Dec 29 2009, 11:37 AM, a spus:

pai si cu asta cum ramane?
chiar te rog :rolleyes: ...sunt interesat.

Ma mira faptul ca cu un rind ma faci a-moral cu alt rind doresti sa participi la rezultatele de actiunea mea amorala.
Walter Born
rhc@born.ro
0

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis