Modelism - RHC Forum: Plan Rascal - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Plan Rascal Cumparat sau imprumut

#61 Useril este offline   ACS 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 275
  • Inregistrat: 01-October 07

Postat 25 December 2009 - 11:11 AM

Vezi postareagun man, la Dec 25 2009, 10:35 AM, a spus:

Deci Modelul e facut de SIG sau era facut ! Momentan nu se mai face de 2 ani ! Walter mi la vandut mie si ii este dor de model asa ca va proiecta unul din documentatia care se gaseste! Sig vindea numai ARF ! Deci nici un plan nimik! Dimensiunile s-au raportat deja !Walter lucreaza ! :)

OK asteptam rezultate.
Optimisti construiesc avioane,pesimisti cumpara parasute.
0

#62 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1553
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 25 December 2009 - 02:05 PM

imi trebuie o poza a semiaripei de pe asupra unde sa vad pozitiile si forma eleroanelor. Pe desen nu iese dupa dimensiuni care o am. Nu pusca cu placare de aripa spate....

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 25 December 2009 - 02:06 PM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#63 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 25 December 2009 - 03:18 PM

Ai niste poze si aici:

http://www.barnyard-buzzards.com/Builders_...al110/index.htm
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#64 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 December 2009 - 06:11 PM

Unde am ajuns astazi:
http://www.wabo.ro/download/25dec.jpg
Am modificat eleroane... putin mai mare
Am si adaugat flapsuri.
Mai de facut:
fuselaj vedere de pe asupra,
imbinari
nervuri,
placari,
desene la piese separat,
pregatiri pentru cnc...
Walter Born
rhc@born.ro
0

#65 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 December 2009 - 11:16 PM

Daca nu ar fi prea complicat, poate te gandesti si la o varianta in care ampenajul orizontal sa fie demontabil, probabil in doua parti (stanga-dreapta), pentru a usura transportul.
Eventual asta sa fie oferita ca o optiune, pentru ca in mod cert treaba este mai complicata decat in varianta cu ampenaj orizontal ne-demontabil.
0

#66 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 26 December 2009 - 06:50 AM

Vezi postareagun man, la Dec 25 2009, 11:35 AM, a spus:

Deci Modelul e facut de SIG sau era facut ! Momentan nu se mai face de 2 ani ! Walter mi la vandut mie si ii este dor de model asa ca va proiecta unul din documentatia care se gaseste! Sig vindea numai ARF ! Deci nici un plan nimik! Dimensiunile s-au raportat deja !Walter lucreaza ! :rolleyes:

S-ar parea ca este inca de vanzare:

http://www.sigmfg.com/cgi-bin/dpsmart.exe/...ort_20Models_01

Este un model cum nu se poate mai frumos. Nu vreau sa fiu patetic, dar, este o capodopera.
Sa fiti iubiti, zburatorilor.
0

#67 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 December 2009 - 10:14 AM

Vezi postareadan_mitea, la Dec 26 2009, 06:50 AM, a spus:

S-ar parea ca este inca de vanzare:

Ai incercat sa-l cumperi? NU este de cumparat nicaieri...vezi mai sus... Ce sa vede pe internet nu trebuie neaparat luat ca si sfint, real sau corect. Suna la SIG si vei afla realitate.
Marian a asteptat 2 luni sa vine un ampenaj ca piesa rezerva.
E ca si in catalogul Graupner actual. Acollo gasesti multe care nu sa mai fac si numai vor fi. Sint acollo doar umplutura, sa arata mai frumos catalogul si pentru ca, cine stie, daca undeva pe coltul lumi mare are cineva o bucata pe raft, sa nu sa simte ofensat , sa aiba ceva depasit de moda in posesie. Sau ca si referinta pentru modelisti.

Idea este sa putem face Rascal in mai multe marimi, chiar si mai mare de cel 110 sau mai mic de cit cel electric cu 800mm anvergura. Sau pentru cei care nu au 500 EUR la dispozitie sa cumpere kitul ci doar au placaj si balsa si timp...

Si da Florin, parca gandim cu in singur creier. Exact de problema asta ma gindeam sa ma mai ocup, ca de multe ori am rupt ampenaje de pe fuselaj, cind am iesit din casa, cind am introdus in masina, pe transport samd. Ma gindesc doar la o varianta sa fixez ambele ampenaje cu 2 surube, similar ca si aripa, si sa am servouri montate pe ampenaje. Iar initial sa rezolvam nervuri si alte generalitati. Apoi detalii..
Walter Born
rhc@born.ro
0

#68 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 December 2009 - 03:13 PM

Vezi postareawabo1, la Dec 24 2009, 11:22 AM, a spus:

Apoi am marit totul cu 2,1808 dupa anvergura de la 1250mm la 2794mm ...

Walter,

Am incercat sa fac si eu niste schitze, in special pentru ampenajul orizontal detasabil.
Incercand sa estimez cam ce grosime ar avea profilul la incastrare, folosind, sa zicem, un NACA 0010, am observat niste neconcordante intre socotelile tale si ale mele.
Tie ti-a iesit anvergura AO ca fiind 896,5mm. Mie-mi iese ceva mai mare: 961mm.
Problema pare a avea originea in factorul e scara, calculat de tine, si anume 2,1808 (de la 1250 la 2794).
Este gresit. Corect este 2,2352
Sau, ca sa simplificam, daca zicem ca anvergura ar fi pe rotund, 2800mm, factorul ar iesi de 2,25

Am vectorizat si "logo-ul" RASCAL C, in caz ca-ti trebuie pe undeva, pe la decoruri.

Fisiere atasate

0

#69 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 December 2009 - 05:07 PM

Anvergura profundorului dupa masuratorile la original iese 930mm.
Grossimea profundorului va fi 10mm, pe desen inca este 8mm.
Latimea fuselaj am facut dupa desen scanat si in fata dupa dimensiuni primite de la Marian in speranta sa se potriveasca capota originala.

Desenul este facut la 2800mm anvergura
Pozitia trenului de aterizare in realitate este altfel de cit pe desenurile "lor"....la cel 110, vezi poze de la Marian si desen cu 2 vederi mai sus in topic.

Fuselaj si prindere ampenajului sint facute.
Urmeaze panouri fuselajului in vedere plan si nervuri de la aripa.
Apoi separarea pieselor din plan.

Nu o sa desenez detalii care sa inteleg de la sine, piese ranfortare, echie, bechia etc.

Rezultat astazi:

http://www.wabo.ro/download/wascal110.gif
Walter Born
rhc@born.ro
0

#70 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 26 December 2009 - 05:19 PM

Foarteeee Tareeeeee!!!! Si pana la urma ampenajul e dintr-o bucata???
0

#71 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 December 2009 - 05:47 PM

Vezi postareawabo1, la Dec 26 2009, 10:14 AM, a spus:

Ai incercat sa-l cumperi? NU este de cumparat nicaieri...vezi mai sus... Ce sa vede pe internet nu trebuie neaparat luat ca si sfint, real sau corect. Suna la SIG si vei afla realitate.

N-am sunat, dar am mers cu cumparatul pana mi-au cerut numarul cartii de credit. Era ultimul pas.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

PS. Nu vreau sa fiu rautacios...dar la drepturile de autor te-ai gandit?

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 26 December 2009 - 05:49 PM

0

#72 Useril este offline   Red Sky 

• Gold Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 15-March 06

Postat 26 December 2009 - 06:04 PM

Vezi postareadan_mitea, la Dec 26 2009, 05:47 PM, a spus:

PS. Nu vreau sa fiu rautacios...dar la drepturile de autor te-ai gandit?

Pai nu vezi ca e "Powasonic"?
www.redsky.ro
0

#73 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 December 2009 - 06:15 PM

[quote name='dan_mitea' date='Dec 26 2009, 05:47 PM' post='356722']
N-am sunat, dar am mers cu cumparatul pana mi-au cerut numarul cartii de credit. Era ultimul pas.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Dane SIGUR nu este pe stoc Eu am sunat la sig si miau raspuns cat se poate de clar ca nu au idee cand va aparea in stoc ! Mi era varianta de pe Ebay care de fapt este lipsa la fel daca citesti atent vezi ca cumperi un avion care e asteptat sa vina Dar termen ceva NIMIK!

Cat despre DA nu ne trebuie ca nu facem sa vindem si oricum e Wascal nu rascal!! :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de gun man: 26 December 2009 - 06:16 PM

0

#74 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 December 2009 - 06:15 PM

@dan mitea
Da, si magazine in Germania ieau comenzi, dar nu livreaza.
Stie din cite surse poti cumpara Funtana/Katana/Telemaster/Extra/UglyStick...
Oricum daca o sa ai originalul cumparat de la SIG si apoi l verifici cu planurile noastre, vei vedea ca detalii cint altfel, doar optica si in fine....

Si oricum2, o sa pun aici o varianta de plan la dispozitie si faceti ce vreti cu el. Cine sa apuca sa produca in serie, poate sa se gindeasca daca trebuie modifica ceva...
Walter Born
rhc@born.ro
0

#75 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 December 2009 - 06:17 PM

Vezi postareagun man, la Dec 26 2009, 06:15 PM, a spus:

pe Ebay care de fapt este lipsa la fel daca citesti atent vezi ca cumperi un avion care e asteptat sa vina Dar termen ceva NIMIK!

scrie acollo pe Ebay termen neconoscut si explicit "irgendwann" =cindva
Walter Born
rhc@born.ro
0

#76 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 December 2009 - 06:36 PM

Wabo, eu te respect mult, te rog sa nu te superi pe mine si sa nu crezi ca vreau sa ma bag in seama.
Atitudinea corecta, mai ales pentru tine, care traiesti, practic in occident, este cea a lui Dragut. Cand a vrut sa faca planorul Guppy, a contactat autorul si i-a cerut asentimentul. In nici un caz nu a schimbat numele sub motivul ca nu stiu ce detaliu este modificat. Asta cam seamana cu ceea ce fac chinejii.
Scuze si muuulta bafta.
0

#77 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 27 December 2009 - 12:30 AM

daca tot banam taiem si spanzuram pe cei care cer rip-uri software pe acest forum, propun acelasi tratament si pentru initiatorul acestui topic. Imi pare rau dar modificarea oricarei lucrari protejata cu drept de autor nu te face stapan pe el. Nici daca il botezi Wascal sau cum a zis mai sus RedSky, powasonic...

Pentru a se considera munca originala, planul trebuie modificat in proportie de 70%. Asta daca fac analogie cu ultimele dispute pe licentele software pe care le-am dezvoltat recent nestiind si nefiind in cunostiinta de cauza ca sunt revendicate ca inventie.

Am impresia ca se va ajunge la un produs vandabil. Pentru ca stiu "afaceristul" si observ modelul. Asa ca propun ca acest topic sa dispara iar initiatorii sa continue pe privat... asa din respect pentru altii...

0

#78 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 December 2009 - 08:29 AM

Vezi postareaCalin, la Dec 27 2009, 12:30 AM, a spus:

daca tot banam taiem si spanzuram pe cei care cer rip-uri software pe acest forum, propun acelasi tratament si pentru initiatorul acestui topic. Imi pare rau dar modificarea oricarei lucrari protejata cu drept de autor nu te face stapan pe el. Nici daca il botezi Wascal sau cum a zis mai sus RedSky, powasonic...

Pentru a se considera munca originala, planul trebuie modificat in proportie de 70%. Asta daca fac analogie cu ultimele dispute pe licentele software pe care le-am dezvoltat recent nestiind si nefiind in cunostiinta de cauza ca sunt revendicate ca inventie.

Am impresia ca se va ajunge la un produs vandabil. Pentru ca stiu "afaceristul" si observ modelul. Asa ca propun ca acest topic sa dispara iar initiatorii sa continue pe privat... asa din respect pentru altii...

Calin pana nu faci tu pe grozavul nu te saturi! Ce treaba ai tu cu treaba asta Acesta nu este o treaba afectata de drepturile de autor din cauza ca nu exista documentatie copiata !ESTE O INTERPRETARE A NOASTRA ASUPRA ACESTUI AVION! Daca voia sa faca o afacere Walter NU Facea un topic public !
0

#79 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 December 2009 - 10:03 AM

Era cumva clar si asteptam momentul sa iese scandal si era clar mai ales de unde incepe.
A sosit momentul inchideri topicului.
Dupa parerea mea poate fi si sters.
Am dezactivat si linkuri.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#80 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 27 December 2009 - 05:29 PM

Vezi postareawabo1, la Dec 26 2009, 06:15 PM, a spus:

oricum2, o sa pun aici o varianta de plan la dispozitie si faceti ce vreti cu el. Cine sa apuca sa produca in serie, poate sa se gindeasca daca trebuie modifica ceva...

pai cum ramane?
flying is my life...
0

#81 Useril este offline   ACS 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 275
  • Inregistrat: 01-October 07

Postat 27 December 2009 - 05:45 PM

Subscriu la parerea lui SILVIU 66.

@Calin
Lasa omule lucrurile sa decurga de la sine poate iese ceva bun pentru toata lumea, rautatile in perioada asta nu sunt bune.
Optimisti construiesc avioane,pesimisti cumpara parasute.
0

#82 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 December 2009 - 05:56 PM

Noi vom continua proiectul in privat ! Pe forum nu va mai aparea nimic ! Cel putin asa spune Walter si tind sa il cred!
0

#83 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 27 December 2009 - 06:08 PM

Nici eu nu-i las pe ai mei studenti sa copieze, dar inainte de examen au dreptul sa se uite pe notite cateva minute. Sa plece de la ele si sa scoata ce pot mai bun. Nu e cazul aici, eu am de invatat...

Pare OK sa pleci de la ceva existent, si sa dezvolti pentru a obtine ceva mai bun. Modelul este frumos, seamana cu multe altele. Daca pui un copil de 5 ani sa deseneze un model, de la formele astea pleaca. Sunt naturale, frumoase, cuminti, fine.
Nu trebuie condamnata ideea de evolutie. Nu se poate trage concluzia ca se urmarea doar copierea planului. S-a discutat mult despre planul original dar presupun ca nu aici se oprea totul. Un pas important era refacerea planului. Pana la urma problema cred ca e e rezolvata acolo unde trebuie, si discutam offtopic. Adevarul e pe undeva la mijloc, legat de evolutia topicului. Dar daca e sa facem sau sa refacem un model frumos, de la formele astea am putea pleca. Si am ajunge la planoarele mai suple, cu aceleasi forme frumoase, fuselaj ingust... Nu e cazul si oricum e tarziu.

Fie ca ratiunea pe unde o mai fi, sa invinga!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#84 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 December 2009 - 06:33 PM

Hai sa privim situatia asa: Modelul Fuego este creatia lui Wabo. Nu-l mai produce si nu exista planurile publicate. Vin eu, Dan, Si zic: "Hai sa-i facem releveul, ii punem numele de Duego si vom publica planurile in ideea ca cineva il va produce in serie. Dar voi modifica ceva: ampenajul orizontal va fi detasabil. Acesta nu este o treaba afectata de drepturile de autor din cauza ca nu exista documentatie copiata !ESTE O INTERPRETARE A NOASTRA ASUPRA ACESTUI AVION!" Sunt extrem de curios de cum ar reactiona Wabo.
Acum, cu tot respectul, ce imbunatatire au adus modelului?

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 27 December 2009 - 06:37 PM

0

#85 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 27 December 2009 - 06:34 PM

Offtopic si malitios: e foarte interesant cum inca observati partea negativa a lucrurilor. Cum sariti ca arsi (defapt unu' cu limbaj de obor si cultura de asemenea) intr-o discutie ideologica despre ce reprezinta munca altuia si cum trebuie s-o tratam. De ce n-ati sarit asa si cand ati fost facut hoti comunisti nemancati si nespalati? Acum dati apa la moara ca aveti interese doar doar pica ceva, munca facuta de unul, adaptata de altul, moca voua :rolleyes: Zaharelul e dulceag.

Acum partea pozitiva, neamtzule daca observai cu atentie ce-am scris intelegeai aluzia. Daca ORDA sta pe forumuri sa vada de warezuri si porcarii iar RHC interzice promovarea oricarui morav asemanator ai fi inteles ca am sugerat sa fii putin mai subtil. Nu-ti poti atribui ORICE munca facuta de altul doar prin schimbarea numelui. Am zis foarte clar si temeiul legal in care poti face asta. Nu sa te intzep si nici sa te infund ce sa te trezesc din ipocrizia de care dai dovada.

Recent am avut foarte multe probleme pe aceasta tema. Am dezvoltat o solutie software si aveam intentia s-o comercializez fara sa stiu ca cineva brevetase ca inventie un set de feature-uri care mie mi se pareau banale si le-am dezvoltat fara sa citesc vre-o maculatura 3rd party. Am fost somat sa:
- platesc o licenta inventatorului
sau
- sa opresc orice activitate comerciala derivata din acea idee.

Nu m-am plans si nici n-am bagat pumnul in bot nimanui cum faci tu neamtzule cand nu-ti convine ceva, ce m-am conformat si am cautat solutii. Solutia e modificarea a 70% din inventie. Atunci poti reemite si obtine un brevet sau drept de autor.

Si acum un rezumat pentru cei care cu siguranta nu vor citi ce-am scris dar vor fi in masura sa traga concluzii si sa ma judece in necunostiinta de cauza:

Derivati din planul SIG orice plan vreti voi, construiti ce vreti voi dar daca o faceti, o faceti in particular, nu pe RHC. RHC (si nu numa) ESTE si VA FI tras la raspundere daca suporta si promoveaza ilegalitati de acest gen. Daca totusi doriti promovarea pe un forum public aveti grija sa respectati autorul original al lucrarii si ori sa-i cereti permisiunea cu creditarea corespunzatoare ori sa modificati in asa maniera munca incat sa nu mai sara in ochi faptul ca e copie.

Aceasta postare a fost editata de Calin: 27 December 2009 - 06:36 PM

0

#86 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 December 2009 - 06:42 PM

de ce sa redeschis? era clar ca sa face doar scandal si trebuie inchis si in plus nu am chef sa ma expun la .... ma abtin...

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 27 December 2009 - 06:48 PM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#87 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 December 2009 - 08:33 PM

Ia uitativa CARCOTASILOR ce zice MR BOB BOB NELSON!!!CITEZ!!!

Hi Marian,

We have no problem with you making some plans for your own use.

Good luck,

Bob Nelson
Design Engineer/Customer Service
SIG MFG. CO.
Montezuma, Iowa
0

#88 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 December 2009 - 08:44 PM

"Ia uitativa CARCOTASILOR ce zice MR BOB BOB NELSON!!!CITEZ!!!

Hi Marian,

We have no problem with you making some plans for your own use.

Good luck,

Bob Nelson
Design Engineer/Customer Service
SIG MFG. CO.
Montezuma, Iowa"

Deja, cred ca depasesti masura.
Planuri pentru uz personal este una, iar copierea in vederea productiei si schimbatul numelui este alta. Este furt. Si cel ce foloseste asa ceva are aceeasi vina.
Va rog sa-mi iertati vehementa dar nu m-am putut abtine.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 28 December 2009 - 08:46 PM

0

#89 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 December 2009 - 08:46 PM

NIMENI NU A SPUS CA SE VA FACE PRODUCTIE!!!
0

#90 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 December 2009 - 08:53 PM

''Idea este sa putem face Rascal in mai multe marimi, chiar si mai mare de cel 110 sau mai mic de cit cel electric cu 800mm anvergura. Sau pentru cei care nu au 500 EUR la dispozitie sa cumpere kitul ci doar au placaj si balsa si timp...''

''Si oricum2, o sa pun aici o varianta de plan la dispozitie si faceti ce vreti cu el. Cine sa apuca sa produca in serie, poate sa se gindeasca daca trebuie modifica ceva...'

Si schimbatul numelui? Ce scop are?

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 28 December 2009 - 08:54 PM

0

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis