Modelism - RHC Forum: Zbor pe timp de iarna - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zbor pe timp de iarna Constructie ski-uri

#1 Useril este offline   neataticu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1428
  • Inregistrat: 25-October 07
  • Interests:Aero - auto - moto - velo - sport
    Multi roto !

Postat 15 December 2009 - 10:35 AM

Salutare tuturor,

Am cautat mai multe solutii de zbor iarna si am ramas la ski-uri. Mi se par mult mai usor de construit decat un set de flotoare. Am gasit prin state pe site-uri mai multe modele. Va atasez unul mai jos. Vreau sa ma apuc sa confectionez o pereche de ski-uri din placaj de mesteacan de 2mm si vreau sa va intreb daca aveti idee cum as putea sa indoi acest placaj. Am gasit metoda clasica la abur, dar este mai greu de pus in practica. Ma poate ajuta cineva cu indicatii ?

Am pus pe hartie un sistem de schi-uri mult mai avansat, cu ski-ul mobil pe axul roti dar cu rotatie limitata la 10 grade fata de ax. Astfel ski-ul sta liber si nu forteaza trenul indiferent de unghiul cu care se vine la aterizare.
Singura problema care mi-a mai ramas este curbarea varfului si tratarea placajului cu un lac rezistent la apa/carburant. Aveti vre-o sugestie ?

Va multumesc,

O zi buna in continuare !

Fisiere atasate

12CM Records

Freestyle - Armattan Rooster /T-motor f40 pro II - 2400kv motors / Kiss 32A ESC / Kiss V2 FC / Foxeer Pedator / FrSky Taranis x9d+ on TBS Crossfire / TBS Unify Pro V3
DJI Mavic Pro
0

#2 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 15 December 2009 - 11:10 AM

Placajul ca sa poata fi curbat trebuie udat foarte bine tras pe pozitie si lasat la uscat pe calorifer! Iar ca izolare cateva maini de nitrolac ar face treaba! Eu am facut schiurile du plexiglas indoit la cald !
0

#3 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 15 December 2009 - 11:19 AM

Daca bagate in apa fiarta si pe urma tinute curbat este greu ( ca sa ramana curbate eu as lungii pana in fata piesa verticala de care se fixeaza trenul si as decupa-o la traforaj pe
forma la care as dorii raza curburii din fata ) atunci poti incerca doua variante :

1 ) taieri paralele cu disc sau freza foarte subtire ( 1 - 1,5 mm ) pe partea superioara a pisei si indoita - in zonele frezate pui adeziv si cand se usuca va ramane asa - ai dezavantaj
de design ( se vad acele frezari - dar poti lipi furnir peste dupa ce sa curbat - prea mult de munca insa faza cu furniru )

2 ) faci zona din fata ( cea indoita ) din aluminiu sau fibra si o prinzi de placaj cu nituri sau surubele - trebuie frezat placajul in partea de jos ca sa aduci la acelasi nivel cu placa de aluminiu ca grosime - in partea de sus nu conteaza daca nu sunt la fata

3 ) faci totul din fibra de carbon pe o " matrita " - din fibra de sticla cred ca iese greu

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 15 December 2009 - 11:20 AM

Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#4 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 15 December 2009 - 12:27 PM

Aveti idee cam cat trebuie sa fie incarcarea maxima ca sa nu se scufunde in zapada ?
Adica, cat sa fie suprafata in functie de greutatea avionului.
0

#5 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 15 December 2009 - 01:00 PM

Vezi postareaDragos Avramescu, la Dec 15 2009, 12:27 PM, a spus:

Aveti idee cam cat trebuie sa fie incarcarea maxima ca sa nu se scufunde in zapada ?
Adica, cat sa fie suprafata in functie de greutatea avionului.

Nu stiu daca era gandit sa zbori pe strat gros de zapada " virgina " si sa nu se scufunde ! Poate cand sta pe loc sau la decolare nu se afunda dar la aterizare ar fi cam greu.
Cred ca era gandit pentru o zapada " calcata " - " umblata " si doar cu ceva denivelari in care rotile clasice s-ar fi impiedicat.
Poate gresesc !
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#6 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 15 December 2009 - 07:13 PM

Aici pot sa va impartasesc din propria-mi experienta. Daca zapada este estrem de afanata, adica imediat dupa ninsoare, un termic de marime medie....aproximativ de 1 600mm avergura....se va afunda indiferent de schiuri. Daca este foarte frig, schiurile se lipesc de zapada. Atunci sunt mai bune rotile. Sunt curios cum se vor comporta rotile albinutei la zapada.
Pentru cazuri normale sunt bune schiurile vandute pe Tower.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

PS. Pentru confectionat. Iti sugerez sa le faci din trei foi de placaj de 0.8-1mm, laminate cu epoxi si lasate la intarit pe calapod curbat...parea mea.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 15 December 2009 - 07:20 PM

0

#7 Useril este offline   Maverick 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 719
  • Inregistrat: 10-October 08

Postat 15 December 2009 - 08:36 PM

Nu imi dau seama cat de mari trebuie sa fie schiurile, dar forma respectiva se gaseste in stare naturala :rolleyes: gata confectionata si la un pret modest la suporturile de betisoare parfumate. Respectivele suporturi se gasesc in perioada asta a anului cam la orice supermarket (eu am vazut chiar ieri in Carrefour). Par suficient de rigide si totusi destul de usoare.. Ce nu stiu este ce incarcare suporta..

Aceasta postare a fost editata de Maverick: 15 December 2009 - 08:39 PM

Both optimists and pessimists contribute to our society. The optimist invented the airplane and the pessimist the parachute. ~Gil Stern

If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
0

#8 Useril este offline   neataticu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1428
  • Inregistrat: 25-October 07
  • Interests:Aero - auto - moto - velo - sport
    Multi roto !

Postat 15 December 2009 - 09:34 PM

Asa gasesti forma in orice sticla de plastic. Am o sticla de sampon la care lateralele sunt ideale pentru ski-uri, dar totusi nu vreau sa iasa o combinatie dintre MacGyver si Wash'n'Go. Daca tot am timp acum cu sarbatorile vreau sa iasa ceva frumos.
M-am apucat azi si am desenat schitele pentru skiuri. Maine o sa le decupez si ma apuc de curbarea lor. Revin cu poze pe parcurs.
12CM Records

Freestyle - Armattan Rooster /T-motor f40 pro II - 2400kv motors / Kiss 32A ESC / Kiss V2 FC / Foxeer Pedator / FrSky Taranis x9d+ on TBS Crossfire / TBS Unify Pro V3
DJI Mavic Pro
0

#9 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 15 December 2009 - 11:07 PM

Vezi postareadan_mitea, la Dec 15 2009, 07:13 PM, a spus:

Daca este foarte frig, schiurile se lipesc de zapada.

Le dam cu ceara ;)
0

#10 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 15 December 2009 - 11:47 PM

Vezi postareaneataticu, la Dec 15 2009, 10:35 AM, a spus:

Salutare tuturor,

Am cautat mai multe solutii de zbor iarna si am ramas la ski-uri. Mi se par mult mai usor de construit decat un set de flotoare. Am gasit prin state pe site-uri mai multe modele. Va atasez unul mai jos. Vreau sa ma apuc sa confectionez o pereche de ski-uri din placaj de mesteacan de 2mm si vreau sa va intreb daca aveti idee cum as putea sa indoi acest placaj. Am gasit metoda clasica la abur, dar este mai greu de pus in practica. Ma poate ajuta cineva cu indicatii ?

Am pus pe hartie un sistem de schi-uri mult mai avansat, cu ski-ul mobil pe axul roti dar cu rotatie limitata la 10 grade fata de ax. Astfel ski-ul sta liber si nu forteaza trenul indiferent de unghiul cu care se vine la aterizare.
Singura problema care mi-a mai ramas este curbarea varfului si tratarea placajului cu un lac rezistent la apa/carburant. Aveti vre-o sugestie ?

Va multumesc,

O zi buna in continuare !

...de ce nu fibra de sticla, e usoara, rezistenta si elastica, posteaza o schita cu designul final si dimensiunile!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#11 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 20-August 06
  • Interests:aeromodele

Postat 25 December 2009 - 12:32 AM

nu te mai chinui cu tot felul de incercari, tot felul de materiale si minuni......solutiile simple sunt cele mai bune....foloseste niste chestii d-alea pe care se ard betisoare parfumate.....eu am incercat si merg perfect.....sunt gata indoite si lacuite, lemnul e foarte bun si usor. poti sa dai un strat de lac ca sa fi sigur....uite aici...
http://www.youtube.com/watch?v=wrkV8C9MYNM...feature=related
poti vedea unul din modelele mele echipate de iarna.....din pacate nu mai exista cel din filmulet....dupa ultimul zbor l-am folosit ca lemn de foc sa ne incalzim....iesise la pensie.

Aceasta postare a fost editata de nicajohn: 25 December 2009 - 12:37 AM

pasarile fac oua si din ele ies pui iar avioanele fac oua de aluminiu si ies aeromodele....din intelepciunile lui fiu-meu<span style='font-size:8pt;line-height:100%'> </span><!--coloro:red--><span style="color:red"><!--/coloro--> <!--colorc--></span><!--/colorc-->
0

#12 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 20-August 06
  • Interests:aeromodele

Postat 25 December 2009 - 12:57 AM

am vazut ca a mai avut cineva ideea.....schiurile de genul asta sun destul de rezistente, modelul din filmulet avea o greutate cosiderabila pentru categoria sa...aproape 4 kg rezultate in urma numeroaselor experiente la care a fost supus, avea chiar si o camera foto de vreo 400g....era cobaiul meu, in ultima perioada devenise un fel de ghiulea cu aripi.....ma miram si eu ca zbura.

Aceasta postare a fost editata de nicajohn: 25 December 2009 - 01:03 AM

pasarile fac oua si din ele ies pui iar avioanele fac oua de aluminiu si ies aeromodele....din intelepciunile lui fiu-meu<span style='font-size:8pt;line-height:100%'> </span><!--coloro:red--><span style="color:red"><!--/coloro--> <!--colorc--></span><!--/colorc-->
0

#13 Useril este offline   sacalu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 185
  • Inregistrat: 25-August 04

Postat 26 December 2009 - 04:21 PM

http://www.youtube.c...h?v=S6ITkxm0na0 Model personal, schiuri din masca care e deasupra chiuvetei la baie, un fel de plastic, indoite la cald. Modelul aprox 1400g, merge de pe orice tip de zapada.

Fisiere atasate

0

#14 Useril este offline   adyc 

• Fly-Free DreamTeam
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 764
  • Inregistrat: 02-November 08

Postat 28 December 2009 - 07:39 AM

Vezi postareasacalu, la Dec 26 2009, 04:21 PM, a spus:

http://www.youtube.c...h?v=S6ITkxm0na0 Model personal, schiuri din masca care e deasupra chiuvetei la baie, un fel de plastic, indoite la cald. Modelul aprox 1400g, merge de pe orice tip de zapada.

Si te mai miri de ce te alearga nevasta cu facaletul prin casa....ai distrus si masca de la chiuveta ;)) .... domnilor, o sugestie daca permiteti, incercati sa faceti schiurile din placaj de 1,5 mm pe care il bagati in apa la inmuiat iar curbarea o faceti deasupra aragazului ..veti vedea ca functioneaza si procedeul de curbare dureaza 10 minute. Succes !
0

#15 Useril este offline   Neagoe Adrian 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 112
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 28 December 2009 - 06:05 PM

Bune ideile cu schiurile :rolleyes:, dar vedeti ce rupeti prin casa :rolleyes:

Pacat ca nu mai este zapada.

Las ca poate ne mai da o tura :rolleyes:
0