aparat de masurare distanta cu display oare chiar nu poate cineva ?
Postat 29 December 2009 - 11:12 PM
Postat 29 December 2009 - 11:21 PM
charlie, la Dec 29 2009, 11:12 PM, a spus:
Toata treaba tine de soft si de programare....
Dane ma bucur ca ai rezolvat si vezi ca vin si eu din urma http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
Chiar pooti sa inchizi topicul asta... :D
Postat 30 December 2009 - 12:02 AM
Bucuresti/Rahova
Postat 30 December 2009 - 06:24 AM
nando_cobra, la Dec 29 2009, 11:39 PM, a spus:
PAI FOARTE SIMPLU: am luat un benoclu de 25 lei ,un ghem de sfoara ,si un om cu ziua care intra in apa si masoara cu pasul sau numara vaslele .e foarte eficienta treaba .eu nici nu ma mai deplasez pe balta ,doar ii dau coordonatele prin telefon .
va doresc sarbatori fericite !
Postat 30 December 2009 - 08:28 AM
king_tzapone, la Dec 30 2009, 06:24 AM, a spus:
va doresc sarbatori fericite !
Multumim pentru lamuriri, domnule King :D Eu ma gandisem sa fac invers, dar e mai bine cum spui tu :D
Ma intreb, de ce ai mai deschis topicul din moment ce la solutia asta te-ai gandit din prima ?
Sarbatori fericite !
Aceasta postare a fost editata de laurcon: 30 December 2009 - 08:34 AM
Postat 30 December 2009 - 12:18 PM
Postat 30 December 2009 - 05:50 PM
oxygen2k8, la Dec 30 2009, 12:18 PM, a spus:
probabil ca da .poate si raspunsurile la caterinca le-ai citit. sau nu le-ai observat ? doar 2 oameni la care am vazut ca pe parcurs li sa alaturat si al 3-lea au fost de acord sa discute la modul serios aceasta problema care pentru altii era un mijloc de a glumi .ca sa nu fie ceata acei 3 insi sunt: charlie,ipsihi si marian dmd .
nu cerusem pareri despre benoacle,vasle,sfori ,pasi sau mai stiu eu ce ,ci pur si simplu era vorba despre un aparat care unora le poate fi foarte folositor pe balta .inclusiv acelora care ar masura cu toate cele enumerate mai sus .acum vorbind la modul cel mai serios :mi-am rezolvat problema si ca atare imi permit sa ma retrag din discutii .
va doresc toate cele bune !
Postat 07 January 2010 - 08:55 AM
Sa presupunem ca avem un "ceva" ...cum ar fi un GPS cu ecran si cu harti si cu tot ce vri tu in el. Inauntru exista MODULUL de GPS care comunica serial sa zicem cu restul aparatului. Ei bine se poate scoate modulul de GPS care se va monta pe barca si va transmite printr-un mic Tx datele de GPS. Astefl ...stand pe mal poti avea un super GPS cu harta si cu coordonate ...care tine minte si traseul barcutei si afiseaza totul pe LCD-ul lui.
Mai clar e ca si cum ai avea telefon cu GPS pe bluetooth si te uiti pe ecranul telefonului doar ca in loc de bluetooth trebuie sa fie ceva mai potent si de raza mai mare.
In acest fel poti pilota o barca pe un lac mare chiar si dincolo de raza ta vizuala stiind ca nu vei da peste malul celalalt. Dar asta este o treaba prea traza de par.
Deci cred ca se poate modifica un GPS dinacela portabil.
Sau ...avand un laptop si un GPS serial...se poate transmite usor seriala pe un link in 433MHz si sa vezi pe ecranul de la laptop pe unde umbla barcutza cu GPS-ul.
Vei vedea distanta de la plecare pana la locul unde este barca...si MULTE MULTE alte chestii.
Dar si asa...IEFTIN nu este dar pentru celelalte facilitati, salvarea rutei, salvarea locurilor unde a "muscat" in alate dati, si multe alte chestii poate ca merita modificat un astfel de GPS.
Succes.
Postat 07 January 2010 - 09:44 PM
charlie, la Jan 7 2010, 08:55 AM, a spus:
Sa presupunem ca avem un "ceva" ...cum ar fi un GPS cu ecran si cu harti si cu tot ce vri tu in el. Inauntru exista MODULUL de GPS care comunica serial sa zicem cu restul aparatului. Ei bine se poate scoate modulul de GPS care se va monta pe barca si va transmite printr-un mic Tx datele de GPS. Astefl ...stand pe mal poti avea un super GPS cu harta si cu coordonate ...care tine minte si traseul barcutei si afiseaza totul pe LCD-ul lui.
Mai clar e ca si cum ai avea telefon cu GPS pe bluetooth si te uiti pe ecranul telefonului doar ca in loc de bluetooth trebuie sa fie ceva mai potent si de raza mai mare.
In acest fel poti pilota o barca pe un lac mare chiar si dincolo de raza ta vizuala stiind ca nu vei da peste malul celalalt. Dar asta este o treaba prea traza de par.
Sau ...avand un laptop si un GPS serial...se poate transmite usor seriala pe un link in 433MHz si sa vezi pe ecranul de la laptop pe unde umbla barcutza cu GPS-ul.
Vei vedea distanta de la plecare pana la locul unde este barca...si MULTE MULTE alte chestii.
Dar si asa...IEFTIN nu este dar pentru celelalte facilitati, salvarea rutei, salvarea locurilor unde a "muscat" in alate dati, si multe alte chestii poate ca merita modificat un astfel de GPS.
Succes.
Daca te incumeti... pun "la bataie" un GPS pe care ti-l dau la test sa te joci cu el. e un sistem American... ceva pentru vanatoare/pescuit... cu coordonate si tot tacamul.
Are un display mai mic... alb-negru. E unul din modelele de start ale GPS-ului... dar cred ca face mult mai bine ceea ce ne dorim noi... adica sa masoare distanta... prin coordonate doar...
se conecteaza la nu stiu cati sateliti si da la cerere coordonatele exacte. E putin mai rudimentar... dar are vreo 6-10 ani in carca.
Problema e ca e pus "undeva" intr-o cutie... de catre "cineva" ... care nu mai stie exact unde l-a pus cand a facut "ordine/curatenie". Cred ca stiti cum se intampla.
Asadar... daca te incumeti sa te apuci de teste... ma apuc si eu sa-l caut... si ti-l aduc.
daca-mi faci un pret "bun" o sa platesc pentru modificari. daca mi-l dai impachetat in batista... voi considera ca dintr-un motiv "nefericit" l-am pierdut definitiv.
ce zici?
Aceasta postare a fost editata de Adistul: 07 January 2010 - 09:44 PM
La fel e si cand esti prost.
tel: 0771 088 207
adistul@yahoo.com
Postat 07 January 2010 - 09:56 PM
Postat 07 January 2010 - 10:38 PM
Aveam un link pe undeva...dar imi scapa... cine dracu crede acuratetea unui GPS pentru uz public in zilele razboiului "antitero" !?
Aceasta postare a fost editata de nch: 07 January 2010 - 10:44 PM
Bucuresti/Rahova
Postat 07 January 2010 - 11:01 PM
ce-o fi asa greu? cand ai ajuns la marker... basculezi.
poti ca prima data sa duci o cupa cu nada si o lanseta pe care faci marcajul... apoi o recuperezi, fara sa o basculezi.
apoi trimiti 2 lansete... basculezi pe cea marcata... o marchezi pe cea pe care o aduci inapoi si ai iar o lanseta marcata la mal.
apoi trimiti 2 lansete... basculezi pe cea marcata... o marchezi pe cea pe care o aduci inapoi si ai iar o lanseta marcata la mal.
si tot asa... doar ca la inceput... vei marca pe toate firele aceeasi distanta... si poti sa le dispui sub forma de arc de cerc fata de locul de pe care lansezi/plantezi.
apoi de fiecare data... daca te duci in acelasi loc vei avea toate lansetele marcate si vei planta in acelasi fel.
se poate aproxima cu o diferenta de 5-10m si se poate face un alt marcaj... de alta culoare.
Marcarea firelor se poate face cu band-izolier de diverse culori... in functie de distanta. Ex: 150m=rosu, 175m=negru, 200m=galben. Daca se doreste mai mult... se reia ciclul.250-rosu, 275-negru, 300-galben.
Intre marcaje se pot folosi alte culori.
pentru "profesori" de plantat cu barcuta... vorbesc despre cei care nu incurca firele... nu despre KingTzapone... pot lega o lanseta deja legata de barca... marcata de prima data cand se face patul de nada... urmand ca de fiecare data sa fie trimise cate 3 lansete... cea din mijloc fiind "lanseta de marcaj" iar cele 2 din laterale se basculeaza la distanta dorita.
Cei care vor sa fie comozi... si nu vor sa masoare "manual" vor adopta metoda propusa de Charlie... cu un GPS de performanta despre care Ipsihi zicea "costa de-ti trece pofta"...
Oricum topicul ramane in continuare interesant.
Sincer... si eu sunt interesat de o metoda "automata" de masurare... dar deocamdata o folosesc pe cea "manuala". stiti cum e: "Scopul scuza mijloacele"
in acest sens... am sa va pun un filmulet din care fiecare intelege ce doreste:
Aceasta postare a fost editata de Adistul: 07 January 2010 - 11:02 PM
adistul@yahoo.com
Postat 07 January 2010 - 11:13 PM
Tel. 0744915775
Postat 07 January 2010 - 11:19 PM
manolo, la Jan 7 2010, 11:13 PM, a spus:
io de cand am vazut-o ma tot gandesc : cum naiba o conving sa "planteze" pentru mine? :)
daca reusesc... o sa vedeti anunt la Mocca: dau barcuta de plantat... cu jet... perfect functionala (sper... ca n-am incercat-o inca) mocca.
Aceasta postare a fost editata de Adistul: 07 January 2010 - 11:20 PM
adistul@yahoo.com
Postat 10 February 2010 - 01:43 PM
&
Garmin GPS
cred ca se poate monta GPS-ul pe barca... acesta are o harta pe care se face pozitionarea plantarilor... iar camera transmite Wireless pe mal pozitiile marcate pe GPS
doar daca solutia nu e prea scumpa pentru King_Tzapone.
solutia ar costa cam 7-800 ron + destula munca.
Aceasta postare a fost editata de Adistul: 10 February 2010 - 01:44 PM
adistul@yahoo.com
Postat 10 February 2010 - 02:09 PM
Postat 10 February 2010 - 03:40 PM
mariandmd, la Feb 10 2010, 02:09 PM, a spus:
cred ca ar trebui cativa gonaci care sa arunce cu pietre in balta pe malul opus.
:D
acum sa nu-mi ceri si formula de calcul pentru numarul gonacilor in functie de dimensiunea baltii... ca aia e secreta!
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif
adistul@yahoo.com
Postat 10 February 2010 - 03:43 PM
Aceasta postare a fost editata de Adistul: 10 February 2010 - 03:55 PM
adistul@yahoo.com
Postat 10 February 2010 - 04:18 PM
Tel. 0744915775
Postat 10 February 2010 - 04:33 PM
manolo, la Feb 10 2010, 04:18 PM, a spus:
nu stiu ce sa zic... dar parca marja de eroare este cam mare 5-10m.
la cel prezentat de mine nu stiu cat este... dar daca e tot la fel atunci nu prezinta o solutie.
ar mai fi interesant cat bate Bluetooth-ul.
din cate stiu eu bate pe o distanta de maxim 10m.
adistul@yahoo.com
Postat 10 February 2010 - 08:05 PM
Tel. 0744915775
Postat 10 February 2010 - 08:24 PM
Postat 10 February 2010 - 10:03 PM
mariandmd, la Feb 10 2010, 09:55 PM, a spus:
mai-mai ca ma convingeti si pe mine sa-mi dau barcuta gata terminata pe un asemenea sistem.
e rezistent la scufundari? ca-l pun pe lanseta pe post de plumb... si revin de unde am plecat.
:)
adistul@yahoo.com
Postat 08 March 2010 - 11:33 PM
charlie, la Jan 7 2010, 08:55 AM, a spus:
Succes.
Salut Charlie, ce zici de antena asta?
Se poate mari raza de transmisie?

Number of downloads: 98
Overview
The Holux GPSlim236 Wireless Bluetooth GPS Receiver provides a easy-to-use trip guiding tools.
You are able to enjoy a brand new experience in driving with BluetoothTM technology of GPS Receiver,
you could have the GPS connection without a cable, it's more convenient and flexible.
Enjoy the GPS's life!
The GPSlim236 is high performance BluetoothTM GPS Receiver which featured with:
1. Dual function (Bluetooth + GPS-mouse)
2. Compatible with BluetoothTM Serial Port Profile (SPP) completely
3. Built-in rechargeable Lithium-ion battery without external power supply
 Features
‧ Use SiRF Star III chipset.
‧ 20 - channel GPS Receiver for fast acquisition and reacquisition
‧ 200,000 effective correlators for fast Time To First Fix (TTFF), even at poor satellite signal.
‧ Built-in WAAS/EGNOS Demodulator.
‧ Built-in rechargeable/ changeable Lithium-ion battery for at least 10 hours operation.
Built-in rechargeable battery for memory for RTC backup and fast Time To First Fix (TTFF)
Support NMEA0183 v2.2 data protocol or SiRF binary code
FLASH based program memory. New software revisions upgradeable through serial interface
Provide expand terminal and can contact to other system without Bluetooth device
Specification:
‧ Tracks up to 20 satellites
‧ Receiver: L1, C/A code.
‧ Update rate: 1 HZ(max)
‧ Antenna Type: Built in Patch Antenna.
‧ Minimum signal tracked: -159dBm *
‧ Dimension: 46.3(W) x 67(L) x 19 (H) mm
‧ Weight : < 56g
‧ On/off switch: slide switcher
‧ Lithium-ion battery lasts for more than 10 hours of use.
‧ Operation Temperature: -10 ℃ to + 60 ℃
‧ Store Temperature: -20 ℃ to + 85 ℃
‧ Operation Humidity:5% to 95% No condensing
Position
‧ Non DGPS (Differential GPS):
‧ Position : 5 - 25 m CEP without SA
‧ Velocity : 0.1m / sec
‧ Time : 1 μsec sync GPS time
‧ EGNOS/WAAS /Beacon:
‧ Position : < 2.2 m, horizontal 95 % of time 
‧ < 5 m, vertical 95 % of time
Acquisition Time
‧ Reacquisition 0.1 sec. averaged
‧ Hot Start 1 sec. averaged
‧ Warm Start 38 sec. averaged
‧ Cold Start 42 sec. averaged
Interface & Protocal
‧ Compatible with Bluetooth devices with Serial Port Profile (SPP)
‧ Bluetooth version 1.1 compliant
‧ Bluetooth Class 2 operation (up to 10 meter range)
‧ Frequency : 2.400 to 2.480 GHz
‧ Modulation: FHSS / GFSK
‧ RF channels: 79
‧ Input sensitivity: -80dBm
‧ Output level: 4dBm
‧ Output terminal: Mini-USB (DATA I/O ﹜CMOS Level)
‧ NMEA protocol output : V 2.2
。 Baud Rate: 38400 bps
。 Data bit: 8
。 Parity: N
。 Stop bit: 1
‧ Output Format:
。 Standard : GGA(1),GSA(5),GSV(5), RMC(1),VTG(1).
。 Optional : GLL, SiRF Binary
LED Function
‧ Bluetooth , Navigation Update status Indication
Aceasta postare a fost editata de Osiris: 08 March 2010 - 11:41 PM
Postat 08 March 2010 - 11:43 PM
Aceasta postare a fost editata de Adistul: 08 March 2010 - 11:44 PM
adistul@yahoo.com
Postat 09 March 2010 - 12:43 AM