Modelism - RHC Forum: tub pupa si carma - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

tub pupa si carma ce ziceti

#1 Useril este offline   saili_teo 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 155
  • Inregistrat: 27-October 09
  • Interests:de toate

Postat 08 December 2009 - 07:34 PM

tub pupa bucsat si carma productie proprie acum lucrez la tib pupa cu rulmenti o sa fac an serie

Fisiere atasate

0

#2 Useril este offline   nando_cobra 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 145
  • Inregistrat: 28-April 08

Postat 08 December 2009 - 09:07 PM

bucsile din ce sint?
0

#3 Useril este offline   saili_teo 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2009 - 09:19 PM

dur aluminiu restuldin alama
0

#4 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 08 December 2009 - 09:38 PM

Nu te supara,dar calitatea lasa de dorit,bucsile trebuiesc sa fie din bronz grafitat,axul elicei din inox ,perfect drept si la luciu sticla iar jocurile intre ax si bucsi la sutime.Cit despre cirma........
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#5 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 08 December 2009 - 09:39 PM

Baaai dece nu m-am gandit io ca esea de o afacere! Supper bucsa de dural cu axul de otel !!
0

#6 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 08 December 2009 - 09:43 PM

La cat m-ar ajunge o barca de nadit completa sau cat mai completa (n-am mari pretentii la partea artistica dar sa fie ceva functional)? Poti face? Adica daca ai timp sa faci, ca de putut cred ca poti. Eu stau rau cu timpul liber si mi-as cumpara una. Poate fi din orice material, numai sa-si faca treaba...
Echipament RC cred ca am. Nu-i testat la apa dar pot sa o rezolv.
Ca sa revin la carma: din ce e facuta? Parca are muchiile tesite oarecum, dar nu-mi pot da seama din ce este, din poza. Tot aluminiu? Parghia aia de comanda cum se fixeaza pe tija? Sta bine acolo?
Si ca sa revin la ce ai prezentat in poze, arata bine. In fond totul sta in apa, nu se vede. Daca merge e suficient. Nu gandesc bine? Doar n-o sa pun barca cu carma in sus sa o admir. E parerea mea. Zic si eu...

Multam fain anticipat!
Spor la treaba!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 08 December 2009 - 09:47 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#7 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2161
  • Inregistrat: 04-September 07

Postat 08 December 2009 - 10:37 PM

mai ascute toporul.... pare cam tocit
0

#8 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 08 December 2009 - 10:39 PM

Vezi postareabitex, la Dec 8 2009, 09:43 PM, a spus:

La cat m-ar ajunge o barca de nadit completa sau cat mai completa (n-am mari pretentii la partea artistica dar sa fie ceva functional)? Poti face? Adica daca ai timp sa faci, ca de putut cred ca poti. Eu stau rau cu timpul liber si mi-as cumpara una. Poate fi din orice material, numai sa-si faca treaba...
Echipament RC cred ca am. Nu-i testat la apa dar pot sa o rezolv.
Ca sa revin la carma: din ce e facuta? Parca are muchiile tesite oarecum, dar nu-mi pot da seama din ce este, din poza. Tot aluminiu? Parghia aia de comanda cum se fixeaza pe tija? Sta bine acolo?
Si ca sa revin la ce ai prezentat in poze, arata bine. In fond totul sta in apa, nu se vede. Daca merge e suficient. Nu gandesc bine? Doar n-o sa pun barca cu carma in sus sa o admir. E parerea mea. Zic si eu...

Multam fain anticipat!
Spor la treaba!

...adica vrei tu sa zici ca spui cum ca te lasi de baut si te apuci de pescuit?!!! :blink:
...tabula crasa, mortua est!
0

#9 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 08 December 2009 - 11:22 PM

Eu vorbesc serios si tie iti arde de glume! Nu stiu cum sa-i propun omului o afacere sa adunam de un kit complet la pret potrivit (calitate ar fi suficienta dupa cum se vede) si sa-l vindem, si tu ma faci de ras. Nici nu stiu cat timp a trecut de la ultima gura de bere, nu-mi mai amintesc nici ce gust are. Sa tot fie jumate de ora? O eternitate cum zice DEX-ul!
Apropo, cum se zice la navo cand kitul e vandut complet si gata de pus pe apa? Ca la auto am vazut RTR, la aero am observat RTF... La navo cum este? Sa vezi ce ne creste moderatorul de la navo cota de piata, cu cate 10 procente la fiecare!

Hai sa ramanem la subiect si sa ne "concentram" pe carma.
La varianta cu rulmenti cum o sa procedezi? Ma intereseaza mai mult unde se gasesc tevi drepte si arbori care sa se potriveasca cu cotele rulmentilor. In talcioc n-am gasit nimic bun si magazine cu tevi faine nu stiu. Zici ca o sa produci in serie, e fain. Cam pe la ce pret estimezi ca vinzi un set din asta, cu rulmenti? S-ar putea pune rulmenti si la tubul de la carma? Tot fac calcule sa vad cum e rentabil de facut ceva...
Spor la treaba!

PS. Scuze ca revin, am inca o neclaritate! In capatul tubului vad in poza ceva care seama a surub. Nu-mi dau seama ce este. Surub nu vad de ce ar fi, doar nu e pus acolo sa blochezi axul in tub. E cumva un element din ala cu bila in cap, pentru gresare? Nu stiu cum se cheama dar am vazut pe la bucse deseori. Ma gandesc ca-i pentru gresare dar nu pot aprecia dimensiunile. Nu-i prea mic? Sau ce-i ala si pentru ce-i acolo? Posibil ca nu-i pentru gresare ca in capatul cu elicea n-am vazut. tare nu pricep ce-i si de ce nu-i la ambele capete.
Acum am mai observat ceva! Arborele nu-i tot din teava de alama, in pozele tale? E bun din alama? Pare galben la culoare, parca e din alama. Gresesc?

Aceasta postare a fost editata de bitex: 08 December 2009 - 11:36 PM

0

#10 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 December 2009 - 11:37 PM

...surubul e pus pt a descentra rectiliniaritatea axiala si sporirea numarului de decibeli, dar daca pune rulmenti din aluminiu zgomotul va fi mai mic, pariez!!!
...P.S. pentru maxima silentiozitate si evitarea deformarilor mecanice recomand utilizarea arborilor de cauciuc, cica-s buni si nu fac zgomot!!!

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 08 December 2009 - 11:41 PM

0

#11 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 26-July 05

Postat 08 December 2009 - 11:38 PM

Vezi postareabitex, la Dec 8 2009, 11:22 PM, a spus:

Eu vorbesc serios si tie iti arde de glume! Nu stiu cum sa-i propun omului o afacere sa adunam de un kit complet la pret potrivit (calitate ar fi suficienta dupa cum se vede) si sa-l vindem, si tu ma faci de ras. Nici nu stiu cat timp a trecut de la ultima gura de bere, nu-mi mai amintesc nici ce gust are. Sa tot fie jumate de ora? O eternitate cum zice DEX-ul!
Apropo, cum se zice la navo cand kitul e vandut complet si gata de pus pe apa? Ca la auto am vazut RTR, la aero am observat RTF... La navo cum este? Sa vezi ce ne creste moderatorul de la navo cota de piata, cu cate 10 procente la fiecare!

Hai sa ramanem la subiect si sa ne "concentram" pe carma.
La varianta cu rulmenti cum o sa procedezi? Ma intereseaza mai mult unde se gasesc tevi drepte si arbori care sa se potriveasca cu cotele rulmentilor. In talcioc n-am gasit nimic bun si magazine cu tevi faine nu stiu. Zici ca o sa produci in serie, e fain. Cam pe la ce pret estimezi ca vinzi un set din asta, cu rulmenti? S-ar putea pune rulmenti si la tubul de la carma? Tot fac calcule sa vad cum e rentabil de facut ceva...
Spor la treaba!

PS. Scuze ca revin, am inca o neclaritate! In capatul tubului vad in poza ceva care seama a surub. Nu-mi dau seama ce este. Surub nu vad de ce ar fi, doar nu e pus acolo sa blochezi axul in tub. E cumva un element din ala cu bila in cap, pentru gresare? Nu stiu cum se cheama dar am vazut pe la bucse deseori. Ma gandesc ca-i pentru gresare dar nu pot aprecia dimensiunile. Nu-i prea mic? Sau ce-i ala si pentru ce-i acolo? Posibil ca nu-i pentru gresare ca in capatul cu elicea n-am vazut. tare nu pricep ce-i si de ce nu-i la ambele capete.
Acum am mai observat ceva! Arborele nu-i tot din teava de alama, in pozele tale? E bun din alama? Pare galben la culoare, parca e din alama. Gresesc?

esti moderator,
nu ai dreptul sa infuentezi aripa tinara.
si totusi se invirte !
0

#12 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 08 December 2009 - 11:49 PM

Nu doresc sa influentez nici o aripa. Poate o tanara fara aripa...

Vezi postareasaili_teo, la Dec 8 2009, 07:34 PM, a spus:

tub pupa bucsat si carma productie proprie acum lucrez la tib pupa cu rulmenti o sa fac an serie

Am luat la cunostinta. Si acum ce facem? Ma gandeam ca pana apare tubul cu rulmenti sa discutam despre asta fara. Ala o sa fie mai scump din cauza rulmentilor. Parerea mea! Poate o sa aflam si preturi.
Spor la treaba!
0

#13 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 December 2009 - 11:50 PM

...e moderator, are tot dreptul, in fond asta suna a incurajare, e pe drumul cel bun si dupa cum vad dupa ce am studiat pozele mai bine, chestia aia alba chiar seamana cu o carma ,daca nu te uiti atent ai putea jura ca-i chiar o carma!!!
0

#14 Useril este offline   irion 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 286
  • Inregistrat: 11-September 08

Postat 08 December 2009 - 11:55 PM

Bucse din aluminiu?Vai de mama noastra!Ce garantie mai putem oferi la barcute cu astfel de axe?Dupa 50 de rotatii tre sa scimbam bucsle.ATENTIE.Imi cumpar strung si imi fac atelier de schimbat bucse,la barcute.
0

#15 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 26-July 05

Postat 09 December 2009 - 12:09 AM

Vezi postareaipsihi, la Dec 8 2009, 11:50 PM, a spus:

...e moderator, are tot dreptul, in fond asta suna a incurajare, e pe drumul cel bun si dupa cum vad dupa ce am studiat pozele mai bine, chestia aia alba chiar seamana cu o carma ,daca nu te uiti atent ai putea jura ca-i chiar o carma!!!

trebuie recalibrat CNC-ul,
asta e tot.
oricum Asigurarea CASCO e subtire.
si totusi se invirte !
0

#16 Useril este offline   saili_teo 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 December 2009 - 08:33 AM

hariian an privinta varstei sa sti ca ai gresito iar voi ceilalti an frunte cu moderatorul daca santeti destepti de ce nu faceti si voi asfel de lucruri azi o sa fac tuburi cu bucsi de bronz si cu rulmenti si carme cu admisie de racire ca sa aveti ce comenta si de cine sa faceti misto faceti si voi un lucru de care sa va mandriti va mandriti ca faceti misto de alti
0

#17 Useril este offline   saili_teo 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 December 2009 - 08:36 AM

radeti unpic si de harrian an legatura cu gramatica asa ati facut si la mine la anceput cum se scrie"influientez"
0

#18 Useril este offline   saili_teo 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 December 2009 - 08:41 AM

si ca sa stiti ca am vandut barci echipate complet cu doua cuve cu revenire nu pe arc cum fac alti de ati ramane mamaliga an cuva si testate 1 ora mers an gol si 1 ora pe apa la 800de ron nu la 1400ron
0

#19 Useril este offline   nando_cobra 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 145
  • Inregistrat: 28-April 08

Postat 09 December 2009 - 09:17 AM

1 bucsile fale macar din teflon grafitat, daca pe tine te costa 800 ron tota barca cu manopera cu tot inseamna ca este varza , pe altii ai duc numai piesele1100 1200, fara coca si fara manopera
0

#20 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 09 December 2009 - 10:14 AM

Vezi postareasaili_teo, la Dec 9 2009, 08:33 AM, a spus:

hariian an privinta varstei sa sti ca ai gresito iar voi ceilalti an frunte cu moderatorul daca santeti destepti de ce nu faceti si voi asfel de lucruri azi o sa fac tuburi cu bucsi de bronz si cu rulmenti si carme cu admisie de racire ca sa aveti ce comenta si de cine sa faceti misto faceti si voi un lucru de care sa va mandriti va mandriti ca faceti misto de alti

Nu-s moderator la navo si cand scriu pe forum, nu scriu in calitate de moderator. O fac foarte rar si atunci se observa. In rest, mai glumim si noi. Sper ca nu iei de bun tot ce se comenteaza si ca nu te superi de toate prostiile. Important e sa fii tu multumit.
Si DA, ai dreptate, spre deosebire de mine, tu chiar faci ceva. O sa vina si vremea calitatii, nu-i asta o problema acum.
In ce-i priveste pe ceilalti, nu-i valabil. Adica mai fac si ei cate ceva dar n-au aparat foto sa puna poze.
Lasa ca o sa se stearga toate mesajele care sunt offtopic, dar tot nu se intelege care-i ideea subiectului.
Important e ca te-ai prins, faceam aluzie la cateva probleme legate de constructie. Puteai evita comentariile inutile daca se intelegea din subiect ce doresti. Sa comentam ce vedem, sa apaludam ca faci, sa te felicitam pentru poze? Sau vrei sa fie reclama pentru postul de la vanzari? Ca nu iese de reclama oricat ne-am stradui. Nu pentru varianta asta.
Daca te-am suparat sper sa ne ierti, 5 minute vom sta cu fata la colt, rusinati. Dar ne trece repede! :)
Spor la treaba!
0

#21 Useril este offline   saili_teo 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 December 2009 - 10:30 AM

poze cu carma cu admisie de racire an stare de perfectionare

Fisiere atasate

0

#22 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 December 2009 - 10:34 AM

...carma cu racire e super, mare lucru sa ai o carma stabila din punct de vedere termic, face toti banii!!!
P.S....poti sa ne explici cum functioneaza?!!!

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 09 December 2009 - 10:38 AM

0

#23 Useril este offline   nch 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1121
  • Inregistrat: 13-September 07

Postat 09 December 2009 - 10:44 AM

Vezi postareaipsihi, la Dec 9 2009, 10:34 AM, a spus:

...carma cu racire e super, mare lucru sa ai o carma stabila din punct de vedere termic, face toti banii!!!
P.S....poti sa ne explici cum functioneaza?!!!

Stai sa o breveteze! :)

Inca un exemplu din seria "ce poate face o minte odihnita"

Teo fa si tu o schema cum o vezi montata pe barca. Sincer ca asta nu mi-a trecut prin minte.

Felicitari si spor la bricolat!

Aceasta postare a fost editata de nch: 09 December 2009 - 10:45 AM

0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#24 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956

Postat 09 December 2009 - 10:46 AM

Inca un exemplu din seria "ce poate face o minte odihnita"

Nu mai CE POT FACE DOUA MAINI DIBACE!!! Era pe vremea mea nu stiu acum!
0

#25 Useril este offline   saili_teo 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 December 2009 - 01:25 PM

sa mai facut un tub pupa cu rulment si tub de ungere

Fisiere atasate

0

#26 Useril este offline   pescarul36 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 08-August 07

Postat 09 December 2009 - 01:46 PM

Vezi postareasaili_teo, la Dec 9 2009, 01:25 PM, a spus:

sa mai facut un tub pupa cu rulment si tub de ungere

Se pot schimba rulmentii?
O treaba inceputa este pe jumatate terminata.
0

#27 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 09 December 2009 - 02:23 PM

Vezi postareasaili_teo, la Dec 9 2009, 08:36 AM, a spus:

radeti unpic si de harrian an legatura cu gramatica asa ati facut si la mine la anceput cum se scrie"influientez"

Te rog sa nu te superi pe mine. La inceputul cuvantului se foloseste ''î'' din ''i''.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 09 December 2009 - 02:26 PM

0

#28 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 09 December 2009 - 02:45 PM

Citeaza

RTB sau daca vreti, tot RTF se zice, doar ca F nu vine de la Fly (ca sa nu chicotiti, vine de la fishing).

Acuma fiind foarte serios: titlul topicului este "tub pupa si carma, ce ziceti". Presupunand ca trebuia sa fie un semn de intrebare la sfarsit si primindu-se destule raspunsuri, daca nimeni nu e impotriva, propun sa stergem topicul caci toata lumea s-a lamurit. Nu de alta dar e benefica aceasta stergere: ptr Teo la viitoarea productie in serie, pentru sectia de Navomodelism ptr ca sa nu candideze cu acesta la "topicul anului" acum in final de decembrie cand or sa fie si astfel de alegeri.
Ce ziceti, il stergem?

Aceasta postare a fost editata de navigator: 09 December 2009 - 02:49 PM

0

#29 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 December 2009 - 03:00 PM

...cum sa stergi bre, adica ne vaduvesti de divertisment asa pe fatza, lasa sa vedem ce mai poate, ca-i prolific!!!
0

#30 Useril este offline   saili_teo 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 December 2009 - 03:14 PM

sterge ca asa a fost de la anceput prosti e aia care intra pe forumul asta
0