Postat 03 August 2004 - 04:43 PM
Vad ca va inflamati apoteotic pe acest subiect. Pieptul scos a inlocuit argumentele logice, securile si lipsa de toleranta a ajuns sa inlocuiasca logica, bunul simt. Imi pare rau dar trebuie sa dezavuez acest comportament care mi se pare cel putin suburban. De fapt, pe lipsa de intelegere, si apoi pe lipsa de toleranta generata de aceasta, s-au bazat o gramada de conflicte ale societatii umane. Voi incerca deci sa fiu transant, sa vedem daca reusesc:
1. Cine afirma ca doar muzica disco sau numai muzica pop-dance etc. este de calitate mi se pare ca nu vrea sau nu poate sa vada pana la orizont. Este ca si cand ai spune ca doar berea este buna, vinul nu! Discutam de o atitudine total extremista, care imi pare extrem de rau sa o spun, este apanajul personalitatilor inguste sau diluate. Toti evreii sunt porci... Toti tiganii sunt hoti... Toti romanii sunt neseriosi... Toti negrii sunt murdari... Cunoasteti discursul????
2. Ha1 sa lasam imaginea si sa privim mai in detaliu. Nu se schimba nimic cand, cu virulenta, declaram sus si tare ca noi nu ascultam manele. Asa ne-a pervertit pe noi comunismul sa incercam sa construim imagini pt ca sa camuflam fondul. La serviciu sau la scoala il preaslveam pe semidoct si il Numeam Geniu al Carpatilor, iar acasa il injuram de mama focului. In muzica e mai simplu. Chiar ca este o problema de gusturi si nimc mai mult; cine si ce asculta, atata timp ca nu ii deranjaza pe cei din jur! Va asigur ca am amic cu conservatorul, care asculta merillion, al di meola, sau alte sofisticarii (care sunt si pe gustul meu dealtfel) si care, asculta cu interes uneori, si manele! Domnilor, la inmormantare nu poti sa canti muzica pentru copii!
3.Originea manelelor este cam aceeasi cu a altor genuri pe care le acceptam usor doar pt ca vin din occidentul cel nemaipomenit. La fel a aparut si muzica country, slow-hand, si multe alte genuri. Daca aveti curiozitatea sa cititi istoria muzicii, veti intelege. Nu stau eu sa fac pe dascalul, nici nu vreau sa conving sau sa educ pe cineva, dar putintica lectura nu strica stimabililor.
4. Acceptam extrem de usor orice marfa de proasta caliatate , obiceiuri, cuvinte care vin de aiurea, si care nu ne reprezinta. Si negam tot ceea ce poporul asta a generat si genereaza, fie ca e vorba de muzica , poezie, arta ilustrativa etc??? Oare nu gresim?
Insa cel mai mult ma enerveaza lipsa de toleranta si incapacitatea de a accepta si opinia celui de langa noi, chestii pe care le vad ca razbat din fraze scrise cu dusmanie! Ce s-a intamplat oameni buni cu voi? Pt ce aruncati cu jigniri in cei de langa voi? Cu ce v-a gresit cel care canta pe gustul altora? Sau cu ce v-a gresit cel care asculta ce canta nu-stiu-cine? Sau cu ce va deranjaza ca unu' are 3 sau 23 de dinti in gura, 8 sau 28 de clase? Poate are ceva interesant ,totus,i de zis. Sunt de acord sa il penalizati pe cel care va deranjaza punand volumul la maxim. Dar de aici pana la a ajunge sa ii urasti pe toti cei care asculta manele sau rock sau jazz, este o cale enorma...
Big
FROGS CAN FLY!