Modelism - RHC Forum: Acumulatori - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Acumulatori parerea vostra

#1 Useril este offline   Rares 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 651
  • Inregistrat: 28-September 03

Postat 13 July 2004 - 11:44 PM

zilele trecute am trecut pe la un magazin de electronice si am ramas uimit la vederea unui produs....pack de 3 celule AA la 1000mAh! toate astea la un pret cam mic....145000.acumulat sunt pe baza de ni-cd....
voi ce ziceti...merita investitia macar pt o barcutza?
daca da....se mai ridica o intrebare...de unde fac rost de un incarcator...merge cu unele tipuri de incarcatoare pt telef mobile?daca da...cum fac formatarea cat mai buna?
multumesc
0

#2 Useril este offline   alexella 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 431
  • Inregistrat: 21-May 02

Postat 14 July 2004 - 12:22 AM

Sibiu? De-acolo esti? aaa.. pai zi asa, hai sa-ti livrez neshte comentarii, ca de-acolo vin si eu.

Deci, trei celule de 1000mA la 145 asta face cam 50.000 lei per celula. N-as zice ca-i un pretz bomba, un GP de 1600 ar fi in jur de ...aaa... 80.000 lei (pe la un furnizor din Bucuresti). Deci packu' cela nu-i prea super oferta. In aceeasi ordine de idei, pack-uri similare pentru cordless-uri AT&T am cumparat acum vreo 2 ani cu 90.000 lei, 1600mA. Nu vreau sa te dezamagesc, vreau eventual sa te opresc sa-ti iei un "numar impresionant" de baterii, convins ca ai dat lovitura.

Cu un pack nu faci nimic. Aprinzi un bec.. .sau invarti un motorel. Daca pui doua in serie, poate-poate invarti un motor mai acatarii.

Ca incarcator...hm.... nu stiu daca un charger de mobil e cea mai buna varianta. Astea, de obicei sunt niste alimentatoare foarte simple, partea complicata se afla in telefon. Problema cu ele e ca sunt de curent mic, majoritatea se invart la 500mA. Pe de alta parte, te poti descurca si cu curentul asta, ca doar nu arde. Dar, nu pune alimentatorul direct pe baterii. Risti sa arzi alimentatorul repejor. Ca o varianta foarte simpla, inseriaza cu pack-ul o rezistenta (calculeaza-o mai intai) cu care sa limitezi curentul de incarcare si-n felul asta si curentul care trece prin secundarul alimentatorului. Iar... ca circuit de detectie a incarcarii, pune mana din cand in cand pe pack. Cand s-a incalzit, e gata - copt.

DAR, dintr-un pack (doua?) de 1000mA si un charger de mobil, nu prea faci mare branza. O sa dureze muuult de tot pana il incarci, abia te dai 10 minute si iar tre' sa stai cateva ore sa-i incarci. Nu merge asa...

Si, ca un ultim comentariu, formatarea se face in principiu.. in felul urmator: se incarca acumulatorul cu un curent de vreo 10 ori mai mic decat capacitatea celulei, o durata dubla de timp decat cea necesara. (exemplu, in loc de 11-12 ore cu 100mA pentru pack-ul in discutie, tine-l vreo 20 de ore). Dupa care, descarca-l fara sa-l omori de tot si... mai repeta operatia asta o data - de doua ori. De cate ori ai chef. Dar, pentru pack-ul in discutie, parca-i prea mare efortul...

am vorbit prea mult???

alexella
Oriunde vei merge, acolo vei ajunge............
0

#3 Useril este offline   Rares 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 July 2004 - 12:27 AM

pot spune ca ai vb mult dar cu rost :lol: merci mult pt raspuns...chiar aveam nevoie...acum sa vedem....ce va iesii! B)
din sibiu esti?de unde mai exact?
0

#4 Useril este offline   tavix 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 09-September 04

Postat 09 September 2004 - 01:11 PM

:wacko:
Acumulatorii alcalini de Ni-Cd au un mare avantaj si anume ca pot fi incarcati foarte repede tipic 2-3 ore.
Asta este posibil deoarece in timpul incarcarii se produce o reactie endoterma care absoarbe o parte din caldura disipata pe rezistenta interna, drept urmare eficienta de incarcare creste cu cresterea curentului de incarcare spre 80-85% la 0.5C, culmea scazind spre 60-70% la un curent de 0.1C.
Este deci mult mai bine sa incarci acumulatorii la 0.5C timp de 2-2.5 ore decat timp de 12-15 ore la 0.1C. La terminarea incarcarii reactia endoterma inceteaza si toata energia primita de acc este transformata in caldura, acc incepand sa se incalzeasca semnificativ fata de situatia din timpul incarcarii.
Dar atentie!! din cauza curentului mare (0.5C) daca nu este sesizata la timp terminarea incarcarii acumulatorii se vor ditruge prin supraincarlzire, deci ai nevoie de un circuit care sa sesizeze terminarea (cel mai bine dupa cresterea de temperatura) sau sa fi mereu pe faza sa urmaresti (cu mana) temperatura acumulatorilor.
0

#5 Useril este offline   Rares 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2004 - 08:24 PM

se pare ca acumulat sunt ni-mh....asta ii cel mai nasol.incarcator pana acum am un peak 400 pt ni-cd/ni-mh...treaba nasola ii ca cel mai mic curent cu care ii pot incarca este de 500mAh.acumulat sunt de 1000mAh
....sa vedem...merg incarcati?
0

#6 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 09 September 2004 - 08:27 PM

daca e peak 400 ala de la robbe cel mai mic curent de incarcare e de 50 mah nu de 500mah
am si eu unul.
flying is my life...
0

#7 Useril este offline   Rares 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2004 - 08:30 PM

nu-i de la robbe ii de la greatplanes.se alimenteaza de la bat de masina.
0

#8 Useril este offline   tavix 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 09-September 04

Postat 10 September 2004 - 08:08 AM

:)
La accumulatorii Ni-MH eficienta de incarcare scade cu cresterea curentului spre valori mici 60-70% la 0.5C deoarece in acest caz reactia electrochimica este exoterma, deci ei se incarca optim cu un curent relativ mic 0.1-0.3C. Principalul lor avantaj fiind ca sunt mai putin afectati de "memorare" comparativ cu Ni-Cd, dar tot sunt afectati. Memorarea la acc Ni-Cd sau MH apare dupa mai multe cicluri de descarcare partiala si reincarcare a acc aprox intre aceleasi puncte(de ex. descarcare partiala la 40% si reincarcare completa) si se manifesta prin pierderea aparenta a capacitatii(tensiunea in timpul descarcarii sufera o cadere/treapta inainte de descarcarea completa ca si cum acc ar fi descarcat). Recuperarea acc se face prin descarcare completa(sub 1V pe element) urmata de reincarcare cu overcharge sub curent mic tipic 0.1C si eventual repetarea acestor procese.
Din punct de vedere al randamentului energetic batranii Ni-Cd sunt superiori NI-MH si Li-ion.
0

#9 Useril este offline   Rares 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 September 2004 - 09:16 PM

saru'mana
0

#10 Useril este offline   etaju II 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 53
  • Inregistrat: 02-September 04

Postat 15 September 2004 - 12:47 AM

­­

Aceasta postare a fost editata de etaju II: 09 July 2007 - 07:42 PM

0

#11 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 15 September 2004 - 01:00 AM

etaju II, la 15 Sep 2004, 00:38, a spus:

iata ce am shutit de prin documentele firmei

Folosirea bateriilor
• PerformanÅ£ele bateriei descresc la temperaturi scăzute ale mediului, iar durata de viaţă a acestora se micÅŸorează. Pentru a utiliza mai mult timp bateriile vă recomandăm să le păstraÅ£i în cutia în care au fost furnizate,  Ã®ntr-un buzunar apropiat de corpul dvs. pentru a le încălzi ÅŸi să le introduceÅ£i în camera foto chiar înaintea folosirii.
• Nu udaţi bateriile deoarece nu sunt rezistente la apă.
Durata de viaţă a bateriilor
• Durata de viaţă a bateriilor este limitată. Capacitatea lor descreşte puţin câte puţin în timp, pe măsură ce sunt folosite. Când durata de operare se diminuează considerabil, este posibil să fi expirat durata de viaţă a bateriilor.
• Durata de viaţă a bateriilor variază în funcţie de condiţiile de depozitare, de operare şi de mediu şi diferă de la o baterie la alta.
• Nu folosiţi încărcătorul furnizat pentru a încărca nici un alt tip de baterii în afara celor cu nichel-metal hidrid marca xxxxxxx. Dacă încercaţi să încărcaţi alte tipuri de baterii (cu mangan, alcaline, cu litiu, baterii cu Ni-Cd, etc.) pot apărea scurgeri ale lichidului, supraîncălziri sau explozii ce pot cauza arsuri sau răniri.
• Nu reîncărcaţi baterii cu Nichel-Metal hidrid complet încărcate deoarece se poate scurge lichidul din interior, pot exploda sau se pot supraîncălzi.
• Când încărcaţi cu dispozitivul furnizat o baterie de mare capacitate, alta decât cele furnizate, este posibil să nu se atingă capacitatea maximă a respectivei baterii.
• Când indicatorul luminos CHARGE clipeÅŸte,  aceasta poate semnifica fie apariÅ£ia unei erori legate de baterii, fie faptul că au fost introduse baterii de alt tip decât cel recomandat. VerificaÅ£i mai întâi dacă bateriile pe care vreÅ£i să le încărcaÅ£i sunt de tipul specificat. Dacă tipul de baterii este compatibil cu încărcătorul, scoateÅ£i toate bateriile, înlocuiÅ£i-le cu altele noi ÅŸi verificaÅ£i dacă încărcătorul funcÅ£ionează corect. ÃŽn cazul în care încărcătorul funcÅ£ionează bine de această dată, este posibil ca problema să se fi datorat bateriilor.
• ÃŽn momentul achiziÅ£ionării sau când acumulatoarele cu Nichel-Metal Hidrid  nu au fost utilizate o perioadă îndelungată de timp este posibil să nu se încarce complet. Acesta este un comportament tipic pentru acumulatoarele cu Nichel-Metal Hidrid  ÅŸi nu reprezintă o disfuncÅ£ionalitate. Problema se corectează în mod normal prin folosirea ÅŸi reîncărcarea lor repetată.
• Dacă bornele acumulatoarelor cu Nichel-Metal hidrid  sunt murdare, este posibil ca acestea să nu se încarce corespunzător. CurăţaÅ£i din când în când bornele acumulatoarelor ÅŸi terminalele încărcătorului ÅŸtergându-le cu o pânză uscată.
• Pentru transport, puneÅ£i întotdeauna  acumulatoarele cu Nichel-Metal Hidrid  Ã®n cutia lor (furnizată). ÃŽn caz contrar, dacă bornele +/– intră în contact prin intermediul unor obiecte metalice, există pericol de încălzire excesivă sau de incendiu.
• Acumulatoarele se descarcă în mod natural în timp chiar dacă nu sunt folosite. Vă recomandăm să le reîncărcaţi înainte de a le folosi.
• Dacă reîncărcaţi bateriile cu Nichel-Metal Hidrid înainte să se descarce complet, mesajul de avertizare asupra descărcării lor va apărea mai devreme decât este de aşteptat. Aceasta se numeşte “efect de memorie”*. Dacă se întâmplă aşa, încărcarea bateriei-acumulator după epuizarea completă a energiei înmagazinate trebuie să corecteze această problemă.
* “Efect de memorie” - situaÅ£ie în care acumulatorul acceptă temporar să fie încărcat la o capacitate mai mică decât cea  maximă.
• Pentru a folosi până la epuizare acumulatoarele, puneţi aparatul în modul succesiune de imagini (slide show)şi lăsaţi-l aşa până ce acumulatoarele se descarcă complet.
• Nu îndepărtaţi sigiliile externe şi nu deterioraţi acumulatoarele. Nu folosiţi niciodată acumulatoare cărora le-au fost scoase sigiliile, parţial sau total, sau care sunt cumva crăpate deoarece poate curge lichidul din interior, pot exploda sau se pot supraîncălzi cauzând arsuri sau accidente. De asemenea se poate deteriora încărcătorul.

ADAOS > imi rezerv dreptul de a modifica sau retrage aceasta documentatie

Fara nici o suparare, imi rezerv si eu dreptul de a pastra textul tau asa cum a fost scris prima data, orice modificare sau "retragere" ulterioara devenind astfel inutila... Sper ca e voie si ca nu supar multa lume...
Spor la treaba!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 15 September 2004 - 01:56 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#12 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 15 September 2004 - 07:56 AM

etaju II, la 15 Sep 2004, 07:45, a spus:

etaju II, la 15 Sep 2004, 00:47, a spus:

eu nu folosesc astfel de baterii, deci e greu sa am o parere proprie.
Ce pot sa spun ? S-a lamurit stiintific, in acest forum, ce este aceea Hidrid. Nu este clar din ce este facut Metalul la bateriile cu Metal Hidrid (ice.age -> si nu asta era problema mea)

Daca pun cap la cap info adunate, metalul ar putea fi pur si simplu un metal mai ieftin decat cadmiul - si de aici toata povestea - daca nu cumva s-o fi terminat cadmiul.

De asemenea, situatia pare dinamica. Bateriile cu MH de peste 3 ani pot fi mult mai bune ca cele de azi, deci subiectul ramane deschis - zic eu.

ESU : vezi bitex ca mai ai de sters un slot pe pozitia 10

ce sa stearga?
cum cu glorie ne-ai informat ca nu folosesti ,deci nu stii si nici nu ai o parere proprie.
multumesc ca ne-ai anuntat ca nu stii.eram foarte interesat
flying is my life...
0

#13 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 15 September 2004 - 08:27 AM

Nu l-a sters Bitex ci eu...si ca sa stii, am sters pana acum 48 de "sloturi" sau "sluturi" d-ale etajului prim si secund...colectia ti-o faci la tine acasa, nu in batatura altuia! ...voi sterge in continuare inca 24 de ore, dupa care te banez dupa IP...vad ca nu vorbim aceiasi limba!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#14 Useril este offline   etaju II 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 53
  • Inregistrat: 02-September 04

Postat 15 September 2004 - 09:05 AM

­­

Aceasta postare a fost editata de etaju II: 09 July 2007 - 07:42 PM

0

#15 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 15 September 2004 - 09:32 AM

@ Etaju II, sa ceri tu baterii din alea cand te duci sa cumperi acumulatori. Eu o sa cer tot acumulatori.

Marinarule, sa stii ca i-am sters si eu o gramada de mesaje goale, ca nu degeaba i-am zis de norma pe septembrie de femeie de serviciu... In rest totul e OK. Spor la teaba.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu