Electronic Safe Am nev de ajutor cu scheme :)
Postat 05 December 2009 - 01:59 PM
La partea cu programarea microcontroler ma ajuta un coleg de camera ... dar cam atat ... in rest nu prea are timp pentru ca face un CNC pentru lucrarea de licentza
tastatura care vreau sa o folosesc:
tastatura
driver pentru motor:
driver motor
Postat 05 December 2009 - 05:49 PM
Si pe motorul asta il comanzi tot din procesor direct...poate doar cu 2 tranzistori in plus pentru faze si poti sa ii si spui cat sa se invarta exact....adica misti zavorul ca la cremaliera exact cat ai tu nevoie fara sa fortezi motorul la capete cum ar fi la floppy disk.
parerea mea...
Postat 05 December 2009 - 06:56 PM
Aceasta postare a fost editata de H3ineken: 05 December 2009 - 06:57 PM
Postat 05 December 2009 - 08:06 PM
Daca zavorul este mai mare, poate o sa ai nevoie de un angrenaj ceva intre motor si zavor si atunci va trebui ori sa misit motorul un EXACT numar de ture (deci pas cu pas) ori sa misti motorul pana atingi ceva palpatori si atunci opresti motorul (deci mai complicat, motor simplu dar mai ai nevoie de ceva care sa simta captul de cursa la zavor)...sau te doare la basca si dai cu motorul stanga dreapta pana se blocheaza ca deh...nu conteaza la a aplicatia ta ca nu este vora de seiful bancii mondiale ci de usa de la grajd etc.
A doua intrebare este care este bugetul pentru aceasta aplicatie?
Aceasta postare a fost editata de charlie: 05 December 2009 - 08:10 PM
Postat 05 December 2009 - 10:37 PM
uite aici pt microcontrolere atmel : http://www.avr-asm-t...d/keyboard.html
unde zici ca esti student? si ce an?
le : stimuleaza-l si tu pe colegul de camera cu ceva berici sa vezi ce cooperant o sa devina :rolleyes:
Aceasta postare a fost editata de hash84: 05 December 2009 - 10:38 PM
/------------------------\ |~~\_____/~~\__ | | Hash84 |______________ \______====== )-+ | | ~~~|/~~ | \------------------------/ ()
Postat 05 December 2009 - 11:10 PM
Postat 06 December 2009 - 12:18 AM
H3ineken, la Dec 5 2009, 11:10 PM, a spus:
vorbeste si tu cu colegii din anii 2-3 sa vezi ce o sa studiezi. ce microcontrolere. macar ce inveti acum sa iti fie cat de cat de folos...
/------------------------\ |~~\_____/~~\__ | | Hash84 |______________ \______====== )-+ | | ~~~|/~~ | \------------------------/ ()
Postat 06 December 2009 - 11:37 AM
Apoi mai sunt microcontrolerele de la Atmel foarte populare si cu tone de aplicatii pe net ca si la PIC.
Deci Google...
Postat 08 December 2009 - 10:29 PM
charlie, la Dec 8 2009, 10:11 PM, a spus:
stiam eu ca sunt ceva porturi care nu misca nici moarte :blink:) astea erau atunci.mi-au mancat cateva zile bune, pana sa abandonez si sa folosesc altele... H3ineken citeste si tu ceva de microcontrolere.
charlie, a-i putea te rog sa faci un mic rezumat de ce nu le poti "misca" chiar daca sunt setate ca iesiri?
Postat 09 December 2009 - 12:34 AM
H3ineken, la Dec 8 2009, 07:59 PM, a spus:
...si spui ca reprezinti viitorul elevat si licentiat al electronicii de maine ?!!! :lol:
Postat 09 December 2009 - 09:08 AM
Deci trebuie aprofundat subiectul daca vrei sa faci ceva. Proiectul cu zavorul electronic este mai mult un fel de lucrare de control cu care verifici ca studentul a aprofundat ceva legat de microcontrolere. E cam greu sa inveti direct facand un zavor electronic. Ar trebui sa incepi facand un LED sa clipeasca.
Aplicatia nu este greu de facut dar este greu sa gasesti pe cineva care sa-ti faca proiectul de diploma (sau ce o fi el) si sa-i spui ca "am un buget minim". L-ai motivat TOTAL. Cu alte cuvinte din bugetul asta trebuie sa facem si lucrarea de licenta dar marea parte trebuie sa ramana pentru berile cu care sarbatorim dupa ce luam licenta. Deh...nu prea se poate.
Postat 09 December 2009 - 12:30 PM
Postat 09 December 2009 - 12:39 PM
Atunci ca sa incepi iti trebuie:
1. "AVRstudio" cu care scrii programul. Se ia free de pe site-ul www.atmel.com
2. Ponyprog cu care versi fiserul hex in microcontroler.
3. Un cablu de programare pe care il gasesti de cumparat sau il faci tu. Schema tot de unde iei si PonyProg. In el sunt 3 rezistente, 3 diode si un tranzistor.
4. Un controler. Sa zicem ca poti incepe cu ATmega 8. Costa aprox 10RON la orice magazin de componente.
5. Foaia de catalog a controlerului care se ia de pe www.atmel.com
6. Un document cu setul de instructiuni al familei respective (ATmega) il gasesti tot pe www,atmel.com
7. Internet unde gaesti TONE de aplicatii si programe gata scrise.
8. Ambitie...
9. Rabdare
10. Nopti pe care sa-ti permiti sa nu le dormi...