Modelism - RHC Forum: Sfat pentru incepator - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Sfat pentru incepator

#1 Useril este offline   kschouston 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 09-August 07

Postat 05 December 2009 - 11:58 AM

Salutare.
Vreau sa intr si eu in hobbyul acesta si as avea 2 solutii: un model gata asamblat, de pe net, sau pe componente, tot de pe net.
Banuiesc ca unul gata asamblat are electronica cam prastie(ma orientasem catre un F4U Corsair, caruia dupa ce il deteriorez putin asa :) sa ii iau electronica si sa o folosesc mai departe)
Pentru a 2a solutie:
Radiocomanda va fi Efly 100B 4ch(impruna cu receiverul cu care vine in set).
As dori sa imi faceti Dvs. o lista cu restul componentelor:motor, elice pt motor, regulator, servouri pico sau nano (ceva pana in 30 lei..), acumulator(minim 1000mAh), incarcator.
Va multumesc.

Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 05 December 2009 - 12:09 PM
Motiv editare: atentie la reclama!

0

#2 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 05 December 2009 - 12:18 PM

In acest hobby nu este recomandat sa se intre cu avioane gen F4U Corsair.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#3 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 05 December 2009 - 01:28 PM

Vezi postareakschouston, la Dec 5 2009, 11:58 AM, a spus:

Salutare.
Vreau sa intr si eu in hobbyul acesta si as avea 2 solutii: un model gata asamblat, de pe net, sau pe componente, tot de pe net.
Banuiesc ca unul gata asamblat are electronica cam prastie(ma orientasem catre un F4U Corsair, caruia dupa ce il deteriorez putin asa :) sa ii iau electronica si sa o folosesc mai departe)
Pentru a 2a solutie:
As dori sa imi faceti Dvs. o lista cu restul componentelor:motor, elice pt motor, regulator, servouri pico sau nano (ceva pana in 30 lei..), acumulator(minim 1000mAh), incarcator.
Va multumesc.

Eu iti recomand un Blu-Baby din depron . Sunt mai multe topicuri deschise ( si in legatura cu BB ) la Coltul Incepatorului , care acopera atat modelul cat si electronica utilizata .
0

#4 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 09 December 2009 - 11:45 AM

Vezi postareakschouston, la Dec 5 2009, 11:58 AM, a spus:

Salutare.
Pentru a 2a solutie:
Va multumesc.

...un F4U Corsair il vei deteriora cum spui tu, in mai putin de 5-10 secunde.....cele 5-10 secunde reprezentand rulajul pe pista... :(.....mai intai iti iei ceva ieftin si din ELAPOR....ceva gen MINIMAG....care zboara mai mult singur daca e bine centrat si motorizat....si dupa aceea mai vedem.....

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 09 December 2009 - 11:49 AM

Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#5 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2867
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Interests:aero

Postat 09 December 2009 - 11:54 AM

recomand BLU-BABY e usor de construit si de zburat..
0

#6 Useril este offline   yr-zbg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1128
  • Inregistrat: 25-November 08
  • Interests:Aviatia

Postat 09 December 2009 - 02:41 PM

salut,
Ca si cei de mai sus recomand sa incepi cu un trainer...fie un depron (BB) fie ceva de-a gata (minimag, cessna 182 bl...sau motoplanoare gen easy star)

daca nu ai buget poti incepe (ca si mine) cu 100B...dar recomandarea generala este sa iei de la inceput o statie buna (repet...daca ai buget).
Ca electronica in afara de statie si receptor iti trebuie:
-regulator BL ...cam 70ron la 20...25A
-un motor BL ...cam 35ron (cele mai accesibile fiind din seria 24xx parca produse de tower pro
-un accu 2 sau 3s de 1300-1500mAh ...cam 70-80ron
-un incarcator pt accu
-3-4 servouri nano ...cam 15-20ron
-elice pt motorul ales ...cam 3-5lei
-ceva elemente de comanda...10ron
-si depron ...care daca gasesti la coala e cam 5lei/coala si cu 2 foi rezolvi problema

asta ar fi in mare o configuratie fara pretentii...sa zicem configuratie acceptabila....

Bafta!
Pacat ca Slz nu zboara.
0

#7 Useril este offline   mandealucian 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 291
  • Inregistrat: 06-December 09

Postat 11 December 2009 - 01:16 AM

saluttt. sunt nou venit dupa cum se vede si poate ma ajutati cu ceva sfaturi .de la inceput vreau sa va anunt ca nu am nici un fel de notiune despre aeromodelism.imi plac dar atat :) .am doua avioane care nu le-am ridicat nici o data de la sol,si nici nu am pus mana pe simulator aerofly professional.acum sa nu radeti de mine :)) asi vrea sa le ridic dar imi este frica :) flantana este ansamblat de mine iar celalat este cumparat.ce sfaturi imi dati ? multumesc anticipat
0

#8 Useril este offline   mandealucian 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 11 December 2009 - 01:18 AM

ma puteti ajuta ?
0

#9 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2867
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Interests:aero

Postat 11 December 2009 - 06:57 AM

SFAT....simulator cam o luna cel putin si dupa aceea la camp.....bafta
0

#10 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 11 December 2009 - 08:49 AM

Vezi postareamandealucian, la Dec 11 2009, 01:16 AM, a spus:

saluttt. sunt nou venit dupa cum se vede si poate ma ajutati cu ceva sfaturi .de la inceput vreau sa va anunt ca nu am nici un fel de notiune despre aeromodelism.imi plac dar atat :D .am doua avioane care nu le-am ridicat nici o data de la sol,si nici nu am pus mana pe simulator aerofly professional.acum sa nu radeti de mine :) ) asi vrea sa le ridic dar imi este frica :unsure: flantana este ansamblat de mine iar celalat este cumparat.ce sfaturi imi dati ? multumesc anticipat

"Frica pazeste bostanaria", zice un proverb. Si zice bine.

Vezi alte topicuri de pe-aici; ia-ti un motoplanor de "spuma" (Easy Glider, Arcus) sau alt avion de incepatori (Easy Star, MiniMag) si DUPA ce bagi simulator la greu, cel putin 10-15 ore (asta e minimul doar ca sa-ti formezi reflexele!) scoate la zbor un avion dintre cele enumerate de mine. O sa vezi ca lucrurile nu sunt atat de simple precum par.

In privinta avioanelor tale... daca incerci sa le ridici in aer acum, o sa le faci praf si pulbere in 15 secunde MAXIM. O evaluare mai realista ar fi de 10 secunde, dar incerc sa fiu optimist.

Una peste alta, toti cei ce ti-au facut recomandari stiu despre ce vorbesc. Ca sa inchei cu o comparatie, e ca si cum tu nici nu ti-ai luat permis de conducere dar vrei sa te urci direct intr-un Ferrari. Crezi ca ai avea vreo sansa sa controlezi masina aia?

Bafta!
Ave
0

#11 Useril este offline   mandealucian 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 11 December 2009 - 12:02 PM

am inteles cu simulatorul.unde va intalniti duminica ?sau cand va intalniti?
0

#12 Useril este offline   liviu mic 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 26-February 10

Postat 28 February 2010 - 09:10 PM

Nu ti-as recomanda sa incepi cu un cesna 182 deoarece am inceput si eu cu el si e foarte agresiv pentru incepatori(adevarat am invatat fara simulator).
Eu,personal,iti recomand un easy-star deoarece e din polistiren si motorul nu e asezat in bot.Asa cand avionul o sa sufera un crash (o aterizare necontrolata http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif ),nu se va indoi axul motorulu.Iar cat despre statie iti recomand o telecomanda Futaba cu 4 sau 6 canale.Iti v-a fi de folos si in viitor.Cat despre servo? niste sg90-uri iti vor fi de ajuns pentru inceput.
0

#13 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 28 February 2010 - 11:30 PM

Vezi postarealiviu mic, la Feb 28 2010, 09:10 PM, a spus:

Nu ti-as recomanda sa incepi cu un cesna 182 deoarece am inceput si eu cu el si e foarte agresiv pentru incepatori(adevarat am invatat fara simulator).
Eu,personal,iti recomand un easy-star deoarece e din polistiren si motorul nu e asezat in bot.Asa cand avionul o sa sufera un crash (o aterizare necontrolata :) ),nu se va indoi axul motorulu.Iar cat despre statie iti recomand o telecomanda Futaba cu 4 sau 6 canale.Iti v-a fi de folos si in viitor.Cat despre servo? niste sg90-uri iti vor fi de ajuns pentru inceput.

O explicatie extrem de pertinenta - Bravo Liviu !
0

#14 Useril este offline   Maverick 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 719
  • Inregistrat: 10-October 08

Postat 01 March 2010 - 12:14 AM

Liviule.. precoc domne :) Le zice bine si la obiect.. n-ai zice la varsta lui (de forum)

Cat despre Cessna 182:
- ete nah agresiv.. ba zboara de nu e adevarat. Si eu tot pe asta am invatat si nu am avut incidente majore cu ea.... dar, ce-i drept am chinuit simulatorul vreo cateva zile bune inainte ( sa iti mai zic si ca statia folosita pt simulator era E-Fly 100b pe interfata de microfon intr-o placa de sunet integrata dintr-un laptop prapadit si la care mai mult compensam glitch-urile interfetei? )
- un adevar totusi, zboara mai rapid decat un planor (cat inca esti incepator conteaza mult)
- elicea este in bot, in caz de doamne fereste axul motorului se poate indoi
- daca este centrata bine, te indragostesti de ea de la primul zbor (mai imi aduc si acum aminte primul zbor cand am venit cu ea la Chitila si era ca dracu de grea de coada, dar eu habar nu aveam. Dupa ce mi-a facut reglajele florin100% si a ridicat-o mi-a pasat-o mie.. tremurau picioarele zici ca batea crivatul.. dar ea zbura cuminte si ascultatoare.. si a venit asa frumos la aterizare.. intreaga.. of, ma apuca emotiile :) )

Parererea mea personala.. planorul are farmecul lui si poate te iarta mai bine la inceputuri, dar dupa ce ai invatat zborul de baza si vrei si tu un pic mai mult.. ce faci? Iei alt model? Asa Cessna mai stie si un zbor pe spate, si un tonou sustinut si face un looping de toata frumusetea. EU daca ar fi sa o iau de la capat nu as incepe cu altceva.. dar fiecare are o parere personala si de obicei recomanda cu ce a inceput el.

Cel mai bine eu zic sa iei ceva ce iti permiti care sa aiba urmatoarele caracteristici de baza (fie el planor, trainer, depron home-made, etc):
- aripa sus
- motor electric
- eleroane (consider ca a nu le "activa" din start e o greseala pe care trebuie oricum sa o "corectezi" mai tarziu)
- sa fie din spuma ca sa poata fi reparat usor (sansele sa nu il busesti la inceputuri deloc sunt mici spre nule; nu trebuie sa te descurajeze, face parte din ciclul firesc prin care am trecut cu totii)
Both optimists and pessimists contribute to our society. The optimist invented the airplane and the pessimist the parachute. ~Gil Stern

If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
0

#15 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 01 March 2010 - 12:05 PM

Vezi postareamotzu, la Feb 28 2010, 11:30 PM, a spus:

O explicatie extrem de pertinenta - Bravo Liviu !

Vezi ma ca e branza buna?
Totul este sa nu ai idei preconcepute...
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#16 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 01 March 2010 - 12:21 PM

:)

Mi-e greu sa nu am - lucrez toata ziua cu ei .....dar, da, ai dreptate !

Cést la vie !

Aceasta postare a fost editata de motzu: 01 March 2010 - 12:22 PM

0

#17 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 924
  • Inregistrat: 17-May 07

Postat 01 March 2010 - 09:36 PM

Ia-ti un tub de ciano si un tub de activator si incepe cu Flatana aia. O dai de pamant o repari rapid la fata locului. Va fi varianta cea mai putin cheltuitoare de bani. Curse miiiici la inceput si n-ai ce pierde. E un depron. Nu mai investi acum in alte avioane. Baga simulator oricum, te va invata in ce parte sa tragi in functie de pozitia avionului.

Aceasta postare a fost editata de TOMY: 01 March 2010 - 09:37 PM

0

#18 Useril este offline   mandealucian 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 02 March 2010 - 12:46 AM

Am tinut cont de toate recomandarile voastre si am mai achizitionat un planor eazyglider de care sunt foarte multumit .nu pot sa zic ca am avut primul zbor pentru ca nu l-am ridicat eu. porumbeu si turok m-au asistat si l-am zburat si eu putin si l-am aterizat de trei ori ca sa ma obisnuiesc cu aterizarile .eu zic ca a fost ok.pentru prima data.simulator nu pot sa zica ca am facut foarte mult 2-3 ore ,dar ce vreau sa mentionez este ca pe acest easyglider am montat un motor axi 2808/20 si li-po 3 cell 11.1v 2200.deci poti face multe cu el (nu eu).pentru moment acesta va fi avionul care o sa il zbor ,cu flantana si extra 260 nu am curajul sa le incerc .
ps.citesc zilnic forumul chiar daca nu am postari pe forum ,ce se discuta pe forum ma depaseste :rolleyes: sunt inca la grupa mica
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu