irion, la Jan 19 2010, 11:22 PM, a spus:
Gandeste-te ca daca pui acele garnituri si din moment ce stringi acea bucsa la ax, automat intervine o frecare cu garniturile si consumul va fi mai mare .Lasa axul liber,cum zicea si ipsihi cu o toleranta de citeva zecimi(2-3).Vrei un exemplu?Ia un ax-tub baga vaselina in el si incearca sa sufli cat poti tu de tare sa vezi daca trece aerul apoi mai vorbim.Succes in continuare.
daca acele garnituri rezista la vaselina/ulei eu zic ca pot fi lasate si pentru a centra axul si a reduce vibratiile/frecarea... evident cu tubul plin de vaselina intre bucsi.
cred ca frecarea se va face doar pe acele "bucsi de cauciuc"... si va fi destul de redusa.
cred ca le poate lasa de proba... si eventual sa le inspecteze ulterior dupa primele incercari.
eu as incerca adaptarea unui semering de supapa auto pe un ax si un tub port elice... la ambele capete... cu destula vaselina in tub... putin amestecata cu seu de oaie si ulei sintetic ( reteta proprie ) ... dar asta daca ma gandesc la un nou proiect dupa ce-l termin pe cel pe care l-am inceput.
:rolleyes: