Modelism - RHC Forum: Aeromodel Delta - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Aeromodel Delta Sfaturi despre alegerea modelului

#31 Useril este offline   9unuunu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 802
  • Inregistrat: 07-July 08
  • Interests:flying, skydiving,snowboarding,paragliding

Postat 13 November 2009 - 07:12 PM

Vezi postareaoachidori, la Nov 12 2009, 10:39 PM, a spus:

supeeerrr misto!!
mi se pare mie sau e cam instabil ?sau e de vina filmarea? :rolleyes:

mersi! e foarte stabil, cel putin asa mi se pare mie...avea cursele prea mari, la profundor nu era problema....dar eleroanele la anvergura de 600 mm trebuia sa se miste foarte putin...si probabil din cauza aia a dat impresia de instabilitate...cand miscam 3-4mm de stick facea roll :))
FLYING IS AN ART
0

#32 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 13 November 2009 - 08:36 PM

Cum ziceai tu cu bani cat mai putini.

Se cumpara niste depron.. spuma gen.. 18 lei niste lipici Bizon hobby glue (10 lei dar iti ajunge pentru 10 aripi si 100 de reparatii) resturi de carbon dar merge si cu bagheta de fag (cam 5 lei).. gasesti toate astea la Mr Bricolage si scotch ordinar.

Cauti pe net sipkil profile si iti printezi o hartie dupa care o maresti sau o micsorezi sa faci niste nervuri la aripa.

la incastrare ai dublu cat la capat si incepi si tai . Dupa ce ai taiat 4 bucati ca in poze (la mine are 1.2 m aripa cu 15 cm la capat si 30 la incastrare) incepi sa lipesti, pe profilul ala taiat tot din depron, coaja aripii. O lasi bine sa se lipeasca.. o asiguri cu bolduri cu scotch cu ce vrei tu . A doua zi dupa ce e bine bine lipita inchizi aripa dar inainte bagi si tu ceva prin ea sa nu se rupa in aer la primu zbor..

Pui scotch pe bordu de atac (io aveam niste resturi de autocolant cu aspect de carbon o sa pun poze mai incolo). Pe bordu de fuga la fel .

Revin mai incolo cu alte poze si cum sa iti faci eleroanele . Inca ma gandesc cum fac suportu la motor nu m-am hotarat inca.

Motor brushless cum am zis gasesti in sperantei... la 18 lei.. regulator bun tot acolo .. si pacuri tot acolo.. Io am prin casa un brushless welgard un controler antic GWS si un pumn de HS 55 (sper sa tina).

Bafta.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Zagi_008.jpg
  • Imagine atasata: Zagi_001.jpg
  • Imagine atasata: Zagi_004.jpg
  • Imagine atasata: Zagi_005.jpg

DT
0

#33 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2009 - 08:40 PM

PS : Poti folosi cu incredere NI MH daca n-ai bani. Nu a murit nimeni cand ia folosit. Dar sunt grei si nu dau curent calumea

Cat despre cei din telefon aia sunt pentru telefon..

lasa tigarile cola sau ce viciu ascuns ai tu 2 saptamani si o sa fi surprins ca ai bani de tot ce trebuie.. 18 lei un brushless... daca si asta e mult..
DT
0

#34 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 924
  • Inregistrat: 17-May 07

Postat 13 November 2009 - 09:07 PM

Vezi postareaZOD, la Nov 10 2009, 11:52 AM, a spus:

Zilele astea ma apuc sa fac un zagi de depron asa de fun.. o sa revin cu poze cand pot...

Fa-ti baaaa depronel de indoor, lasa-ne cu aripa. :angry2: Sau vrei sa te intorci la prima dragoste aero?
0

#35 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 05-November 09

Postat 13 November 2009 - 10:00 PM

Vezi postareaZOD, la Nov 13 2009, 08:40 PM, a spus:

PS : Poti folosi cu incredere NI MH daca n-ai bani. Nu a murit nimeni cand ia folosit. Dar sunt grei si nu dau curent calumea

Cat despre cei din telefon aia sunt pentru telefon..

lasa tigarile cola sau ce viciu ascuns ai tu 2 saptamani si o sa fi surprins ca ai bani de tot ce trebuie.. 18 lei un brushless... daca si asta e mult..

Sunt din Piatra-Neamt, in afara de comanda pe net sau de un SH nu am cum:)
Dami te rog un PM cu un site ieftin de unde pot cumpara.
Am un NI-MH de 8,4 V insa nu stiu de cati amperi este, este format din 7 celule AAA...probabil ceva de genu 300-500 mAh
Care sunt cele mai bune servouri calitate/pret, si ce marime sa folosesc? O sa construiesc fix acest model http://www.rcgroups....ad.php?t=943610
0

#36 Useril este offline   9unuunu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 802
  • Inregistrat: 07-July 08
  • Interests:flying, skydiving,snowboarding,paragliding

Postat 13 November 2009 - 10:21 PM

Vezi postareaStefan646, la Nov 13 2009, 10:00 PM, a spus:

Sunt din Piatra-Neamt, in afara de comanda pe net sau de un SH nu am cum:)
Dami te rog un PM cu un site ieftin de unde pot cumpara.
Am un NI-MH de 8,4 V insa nu stiu de cati amperi este, este format din 7 celule AAA...probabil ceva de genu 300-500 mAh
Care sunt cele mai bune servouri calitate/pret, si ce marime sa folosesc? O sa construiesc fix acest model http://www.rcgroups....ad.php?t=943610

nu cred ca poti sa faci mare branza cu acumulatorul ala...cat despre servo , nano sg 90 sau pico sg 50 :rolleyes:
FLYING IS AN ART
0

#37 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1253
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 13 November 2009 - 10:37 PM

Spre disperarea, unora in loc de Delta pentru inceput, mai bine construieste un BB cu acelasi minim pret[vezi forum] si vei fi mult mai multumit de realizari.Delta ,mai tarziu dupa ce reusesti sa stapanesti mai bine un aeromodel in zbor.Multa bafta in realizarea scopului propus si zbor reusit.
0

#38 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 14 November 2009 - 02:25 AM

Daca imi permiti un sfat, ti-as sugera BB-ul. O cofiguratie clasica te va avantaja....parea mea.
0

#39 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 05-November 09

Postat 14 November 2009 - 08:51 AM

Vezi postareadan_mitea, la Nov 14 2009, 02:25 AM, a spus:

Daca imi permiti un sfat, ti-as sugera BB-ul. O cofiguratie clasica te va avantaja....parea mea.

Asta am vrut sa fac la inceput insa sa fim seriosi tot ai nevoie de un sfatuitor langa tine ca sa il construiesti, asa ca am ramas pentru inceput la o delta si dupa aia fac BB-ul :rolleyes:
0

#40 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 November 2009 - 01:34 PM

Imi scapa acum ce e BB ... dar io am invatat intai cu un planor si dupa aia cu zagi... E robust face si ceva tonou looping... daca il centrezi bine e iertator si se repara cu scotch..

Continui cu pozele

Dupa ce inchizi aripile le lipesti intre ele. Eleroanele io le-am facut din depron si mai aveam niste resturi de balsa de 0.8 . Cel mai bine e sa le faci din balsa de 3 mm acoperita cu scotch. Wingletii sunt absolut necesari la tipul asta de zburatoare .. fara ei nu prea zboara. Pot fi orice forma orice marime atata timp cat sunt acolo. Totusi niste wingleti prea mici fac aripa instabila.

Un lucru pe care l-am invatat de-a lungul timpului e ca motorul nu trebuie prins de avion cu beton armat cu fiare de titan sau mai stiu io ce. Am avut rezultate exceptionale cu doua picaturi de superglue si cu scotch. In poza e turnuletu ala facut din 3 randuri d depron de 3 mm. Intre ele am bagat doua bucatele de platband de carbon. Poate fi folosit orice acolo...Turnu va mai avea doi montanti sa nu joace stanga dreapta si o sa revin cu poze detaliate cu privire la prinderea motorului.

Pe intrados e obligatoriu sa ii puneti niste benzi de scotch.. 1-2-3 . Sistemul asta rezista cel mai bine . Am avut zagi din polistiren expandat fara niciun fel de lonjeron in ea . Se tinea doar in scotch-ul ala. Aripa s-a retras de plictiseala.

Bordu de atac e acoperit cu autocolant pentru a mai reduce din damage-ul facut de aterizarile prin balarii. Puteti folosi orice fel de autocolant si merge foarte bine scotch-ul ala argintiu cu fibra. Io am folosit d;asta ca asta aveam in casa.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Zagi_010.jpg
  • Imagine atasata: Zagi_011.jpg
  • Imagine atasata: Zagi_013.jpg
  • Imagine atasata: Zagi_014.jpg

Aceasta postare a fost editata de ZOD: 14 November 2009 - 01:35 PM

DT
0

#41 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 November 2009 - 01:40 PM

Pentru calcularea CG-ului puteti folosi cu succes asta :

http://fwcg.3dzone.dk/

daca vreti sa va inspirati www.zagi.com . Au manuale la ce vand ei acolo . Studiati-le sunt ok.. va invata multe.
DT
0

#42 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 November 2009 - 03:36 PM

Am pus suportul motorului si am mai facut o poza cu electronica pe care o voi folosi. HS 55 sunt cam mici pt aripa asta dar asta e ce am in casa... mergem incet sa nu faca blowback....

Acum fara lipiciu la servouri si tijele de comanda are 337 g.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Zagi_017.jpg
  • Imagine atasata: Zagi_019.jpg
  • Imagine atasata: Zagi_020.jpg
  • Imagine atasata: Zagi_026.jpg

DT
0

#43 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 14 November 2009 - 06:02 PM

Vezi postareaZOD, la Nov 14 2009, 02:34 PM, a spus:

Imi scapa acum ce e BB ... dar io am invatat intai cu un planor si dupa aia cu zagi...

Este un trainer clasic.
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...st&p=339464
De aceea sugeram sa inceapa cu el.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu