Modelism - RHC Forum: O noua generatie de LiPo ? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

O noua generatie de LiPo ? Incarcare la 5C !

#1 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 31 October 2009 - 08:30 PM

Va povesteam acum cateva zile in alt topic ce incantat sunt de acumulatoarele low cost marca LoongMax descoperite in aceasta vara, cunoscute de altii de mai bine de 2 ani.
Se pare ca aceasta firma chiar vrea sa revolutioneze domeniul, scotand pe piata o noutate absoluta pentru mine, acumulatoarele LiPo cu incarcare la 5C !!! Adica in 12 minute ! Asta daca ai un charger pe masura, caci pentru ca sa incarci 2200mAh la 5C, chargerul ar trebui sa debiteze 11A ! Chiar si asa, sa poti incarca, cu un B6 popular de 50W acumulatoare de 1600mAh cu un curent de 5A, adica 3C, in 20 minute, nu e chiar de ignorat avantajul...
Noua serie poate fi gasita pe net sub numele de Tipple, deocamdata sunt 12 modele disponibile, la doua site-uri din Anglia numai.
http://www.giantcod.co.uk/advanced_search_...keywords=tipple
In Asia sau un SUA inca nu sunt in oferta, curios...
Pretul nu este sensibil mai mare:
- 5C Tipple 2300mAh 3S1P 20C-30C 16.94lire
- standard 2250mAh 3S1P 20C-30C 15.81lire
Greutatea este aceasi, 179 grame.
Daca se vor dovedi ca nu sunt o pacaleala, unul din avantajele acumulatoarelor LiFePo4, incarcarea rapida, a fost demolat. Mai ramane durata lunga de viata...

Cine incearca primul ? :rolleyes:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 5C_charge.jpg

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 31 October 2009 - 08:39 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#2 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1031
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 31 October 2009 - 09:05 PM

Interesant.
Si detaliile de pe forum:
http://www.giantcod.co.uk/forum/viewtopic....;start=0#p10317
Masinute de jucarie. Pe bani adevarati.
0

#3 Useril este offline   B-222222 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 02-May 07

Postat 31 October 2009 - 10:06 PM

Sunt acumulatori li-po ce suporta(?) 5C curent maxim incarcare si aici:http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9612&Product_Name=Rhino_2250mAh_3S_11.1v_40C_Lipoly_Pack
0

#4 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 October 2009 - 11:06 PM

Vezi postareaB-222222, la Oct 31 2009, 10:06 PM, a spus:

Sunt acumulatori li-po ce suporta(?) 5C curent maxim incarcare si aici:http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9612&Product_Name=Rhino_2250mAh_3S_11.1v_40C_Lipoly_Pack

Da, se pare ca acum toate Rhino de 40C suporta 5C la incarcare.
Bun de stiut pentru cazurile cand C-urile unui LoongMax nu sunt suficiente.
Deci pentru 2250-2300mAh 3s optiunile "5C charge" ar fi:
- 20-30C 179gr 27$ Loong Max - UK
- 25-35C 193gr 34$ Loong Max - UK
- 40-50C 213gr 30$ Rhino - HK
Inca odata, o incarcare reala la 5C se poate face numai cu un charger pe masura. Cu unul standard de 50W incarcarea unul acumulator ca cele de mai sus se face la maxim 3,9A, adica aprox 1,8C.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 31 October 2009 - 11:11 PM

0

#5 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 01 November 2009 - 12:37 AM

E poveste veche. Primele pak-uri disponibile comercial au fost cele de la Hyperion - G3 - de anul trecut.

Incarcare la 5C, 35C descaracare continua, 500 cicluri viata, etc, etc. Am luat si eu unul de 2500, pe cel mai tare, GX parca. In utilizare normala pe un heli nu imi pare cu nimic mai bun, se incalzeste precum celelalte. Intradevar il incarc la 4A ca atat duce incarcatorul meu, e echilibrat rezonabil. In genere nu pot spune ca am simtit vreo diferenta.

Se pare ca defapt nu e mare scofala. Toate pak-urile moderne se pot incarca la 5C numai ca producatorii s-au codit sa anunte asta de frica accidentelor. Pana la urma cea mai importanta chestie la pak-urile Hyperion ar fi ca au viata mult mai lunga. Ramane de vazut daca e real sau e BS. Primele rapoarte pe net indica ca rezista la multe cicluri.

La HK sunt niste pak-uri cum nu am vazut inca nicaieri si nu am gasit nici o referinta despre ele, nici macar pe site-ul producatorului nu apar !!!

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/u...C_-_90C_Lipoly_

45C continuu si 90C burst. adica un pak de 2500 poate da 112 A continuu si 225 A burst. Poti suda cale ferata la amperajul asta. Tare ma tenteaza unul de asta dar nu prea am la ce sa il pun. Oricum il descarci in mai putin de un minut. Atentie e vorba de Polyquest - care sunt acum parte din A123 - astia chiar fac ei celulele si chiar au tehnologie cum altii nu au (inca)

Stefan
0

#6 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 November 2009 - 08:40 AM

Vezi postareastiganas, la Nov 1 2009, 12:37 AM, a spus:

E poveste veche. Primele pak-uri disponibile comercial au fost cele de la Hyperion - G3 - de anul trecut.
...

Pai poate tocmai de asta ar fi bine sa anuntam fiecare cand dam de ceva nou care ne poate interesa pe toti.
Iar in cazul acesta este vorba de acumulatoare low cost, care ajung cu tot cu transport, si chiar si cu TVA, mai ieftin decat ce se vinde local drept acumulator standard.
0

#7 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 November 2009 - 08:30 AM

Inca o noutate pe piata "LiPo incarcate la multi C", Thunder Power Pro Power G4
Pe langa faptul ca se incarca la 6C, se lauda si cu o durata de viata mai mare tot de 6x decat un LiPo obisnuit !
Asta ar justifica pretul dublu fata de cele discutate in acest topic, doar ca exemplul pe care il dau ei, ca dupa 100 cicluri, bla, bla, nu mi se pare convingator, unii au exploatat deja in mod corect LiPo standard obtinand 100 de incarcari fara pierderi vizibile de performanta. Graupner dand 20% pierdere capacitate dupa 50 incarcari la un LiPo standard, ma astepatm la minim 2-300 incarcari, ca sa justifice 6x.

http://www.amainhobbies.com/product_info.p...5C-111V-2250mAh
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu