Modelism - RHC Forum: O sectiune separata pentru home made si tehnici de constructie ? ? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

O sectiune separata pentru home made si tehnici de constructie ? ?

#1 Useril este offline   farm fly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 06-June 08

Postat 05 November 2009 - 04:31 PM

Din cand in cand am surpriza de a mai descoperi cate un build log pe la kit review, la incepatori...cam pe oriunde ! Acrobate, planoare, deproane de toate felurile, ...trebuie sa i-ti aduci aminte unde este topicul daca vrei sa te mai uiti odata la un detaliu !

Daca ar fi grupate, nu am mai face de doua ori aceeasi greseala, am gasi mai usor adezivul care merge cel mai bine la materialul x, am avea tot timpul tehnicile de infoliere la indemana, etc

Ce ziceti ?
0

#2 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 05 November 2009 - 04:43 PM

Si cum propui ?
Build logurile ar trebui sa stea toate la kit review, daca au fost lansate prin alte parti nu ar fi o problema sa fie mutate de moderatori.
Ar mai fi si topicul acela "N-am avut si mi-am facut...", nu sunt chiar asa dezlanate, sau asa le vad eu.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 05 November 2009 - 04:45 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#3 Useril este offline   farm fly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 November 2009 - 04:57 PM

Vezi postarearenatoa, la Nov 5 2009, 04:43 PM, a spus:

Si cum propui ?
Build logurile ar trebui sa stea toate la kit review, daca au fost lansate prin alte parti nu ar fi o problema sa fie mutate de moderatori.
Ar mai fi si topicul acela "N-am avut si mi-am facut...", nu sunt chiar asa dezlanate, sau asa le vad eu.

Un exemplu : unul sau doua excelente build log-uri ale lui Dragos Avramescu sant risipite la "Aeromodelism", cateva deproane interesante sant si la incepatori, si la "Aeromodelism"!

Si eu am postat la kit review dar numai dupa ce am cautat in forum si nu am gasit o alta sectiune care sa se potriveasca mai bine ! Luat strict dupa titulatura, nu asamblam nici un kit si nu facem o prezentare care sa ii ajute pe altii in alegerea unui model de pe piata !

Aceasta postare a fost editata de farm fly: 05 November 2009 - 05:02 PM

0

#4 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 05 November 2009 - 05:50 PM

Vezi postareafarm fly, la Nov 5 2009, 04:57 PM, a spus:

Un exemplu : unul sau doua excelente build log-uri ale lui Dragos Avramescu sant risipite la "Aeromodelism", cateva deproane interesante sant si la incepatori, si la "Aeromodelism"!

Si eu am postat la kit review dar numai dupa ce am cautat in forum si nu am gasit o alta sectiune care sa se potriveasca mai bine ! Luat strict dupa titulatura, nu asamblam nici un kit si nu facem o prezentare care sa ii ajute pe altii in alegerea unui model de pe piata !

Propunerea ta pare excelenta,si cred ca o sa o pun in aplicare.Trebuie sa categorisim un pic subiectele,restul o sa fac eu.
OK?
flying is my life...
0

#5 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 05 November 2009 - 06:20 PM

Nu mi-e clar cum vedeti implementarea...
Adica daca lansez un kit review, la sectiunea lui, unde ii este locul, in care voi folosi o metoda noua revolutionara, ce sa fac, sa o duplic si in kit review si in alt topic din noua sectiune cu tehnici de constructie? sau sa o public numai in noua sectiune, si in kit review fac trimitere "pentru mai multe detalii, vezi..." ?
... cu picioarele pe pamant ...
0

#6 Useril este offline   lefmir 

• Chupacabra
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 724
  • Inregistrat: 14-March 09

Postat 05 November 2009 - 06:21 PM

Vezi postareaSILVIU66, la Nov 5 2009, 05:50 PM, a spus:

Trebuie sa categorisim un pic subiectele,restul o sa fac eu.
OK?

ce spuneti de impartirea kit review-ului in: Scratchbuilds, ARFs, si Kits?

Citeaza

PS:oare cati dintre noi construim din kituri,cati "construim" arf-euri si cati construiesc de la zero?
cred ca stim!!!
99% ARF;0,5 % Kit ;0,5 % de la zero.
aceasta de mai sus este doar o estimare a mea!!!

Aceasta postare a fost editata de lefmir: 05 November 2009 - 06:24 PM

0

#7 Useril este offline   farm fly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 November 2009 - 06:44 PM

O schita :

1 . Clasic : balsa si placaj infoliat.
2. Foam : aici pot intra toate variantele de polistiren si depron.

Atata vreme cat nu este vorba de ARF,cred ca pot merge impreuna kiturile de construit, constructiile dupa planuri cat si proiectele de la zero !

Aceasta postare a fost editata de farm fly: 05 November 2009 - 06:47 PM

0

#8 Useril este offline   Maverick 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 719
  • Inregistrat: 10-October 08

Postat 05 November 2009 - 08:59 PM

Ca musca-n lapte ca de obicei :rolleyes:

Eu nu inteleg de ce trebuie sa reinventam roata?
Exista deja structuri de impartire a topicelor pe net care functioneaza foarte bine. Hai sa "importam" una si eventual sa o adaptam. Un exemplu care mie imi place ca si impartire este rcgroups.com, categorisite si dupa constructie clasica si dupa foamies, si dupa scratchbuilt si dupa ARF sau RTF si sectiuni cu materiale, motoarele, electrice si electronice.. desigur adaptata la forumul nostru drag intr-o versiune mai light

Propunerea mea de structura:
  • Materiale si componente
    • Termice
      • Motoare
      • Elici
      • .....
      • Tren aterizare

• Electrice
      • Motoare
      • ESC
      • Acumulatori
      • ......

• Materiale
      • Balsa
      • Depron
      • Carbon
      • .....
      • Adezivi

• Jurnal de constructie
    • Constructie clasica
      • Kit ARF
      • Scratchbuilt

• Spume
      • Kit ARF
      • Scratchbuilt

Both optimists and pessimists contribute to our society. The optimist invented the airplane and the pessimist the parachute. ~Gil Stern

If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
0

#9 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 05 November 2009 - 10:29 PM

Eu as face o sectiune pentru ARF (indiferent de care) si una pentru Kit, care sa includa si scratchbuilt, inclusiv spume. Nu cred ca trebuie prea multe sectiuni, RHC nu e rcgroups, cu sute de mii de postari pe unele sectiuni.
0

#10 Useril este offline   Bloodhound 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 408
  • Inregistrat: 23-April 08

Postat 05 November 2009 - 10:37 PM

Cred ca trebuie pastrata o structura cat mai simpla; nimeni nu vrea sa intre in 7 sub-categorii ca sa ajunga la un anumit build log.
0

#11 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 05 November 2009 - 10:44 PM

Vezi postareaDragos Avramescu, la Nov 5 2009, 10:29 PM, a spus:

Eu as face o sectiune pentru ARF (indiferent de care) si una pentru Kit, care sa includa si scratchbuilt, inclusiv spume. Nu cred ca trebuie prea multe sectiuni, RHC nu e rcgroups, cu sute de mii de postari pe unele sectiuni.

subscriu... ARF-ul nu e KIT... poate Kit Review sa ramana la adevaratele kit-uri si ARF Review sa fie o noua sectiune pentru prezentarea produselor ARF...

0

#12 Useril este offline   farm fly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 November 2009 - 10:46 PM

Vezi postareaDragos Avramescu, la Nov 5 2009, 10:29 PM, a spus:

Corect !

Totusi as separa constructiile clasice de foam.

Merita evidentiate in felul asta pentru ca sant mult mai putine si se adreseaza in general avansatilor.

O constructie clasica inseamna ceva mai elaborat, o alta atitudine fata de zbor.

Cu spumele in general se experimenteaza, ele sant bucuria primului zbor. La foam sant multe intrebari , multi incepatori care au nevoie de ajutor si de multe ori deturneaza topicul pentru perioade mai lungi sau mai scurte. Si astfel, topicurile de clasic ar fi mai tot timpul pe pagina a 2-a, 3-a....
0

#13 Useril este offline   OvidiuBB 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 45
  • Inregistrat: 08-October 09

Postat 05 November 2009 - 11:03 PM

Desi incepator, si eu consider ca partea de kit+scratchbuild merita o sectiune separata.
0

#14 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 05 November 2009 - 11:55 PM

Vezi postareafarm fly, la Nov 5 2009, 10:46 PM, a spus:

Corect !

Totusi as separa constructiile clasice de foam.

Merita evidentiate in felul asta pentru ca sant mult mai putine si se adreseaza in general avansatilor.

O constructie clasica inseamna ceva mai elaborat, o alta atitudine fata de zbor.

O aripa din spuma, taiata cu fir incins, acoperita cu fibra de sticla+kevlar+carbon, presata in vacuum, la ce categorie ar intra ?
Asta ar fi un motiv pentru care nu e bine diferentierea. Materialul de constructie nu e o diferenta. Placerea de a construi un avion din niste bucati de material fara forma este aceeasi chiar daca este balsa, epp sau depron.
0

#15 Useril este offline   farm fly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 November 2009 - 12:07 AM

Vezi postareaDragos Avramescu, la Nov 5 2009, 11:55 PM, a spus:

O aripa din spuma, taiata cu fir incins, acoperita cu fibra de sticla+kevlar+carbon, presata in vacuum, la ce categorie ar intra ?
Asta ar fi un motiv pentru care nu e bine diferentierea. Materialul de constructie nu e o diferenta. Placerea de a construi un avion din niste bucati de material fara forma este aceeasi chiar daca este balsa, epp sau depron.

Nu am indraznit sa mentionez separat compozitele pentru ca daca constructiile clasice sant rare, compozitele sant ca si inexistente pe forumul nostru !

Eu am folosit cuvantul "evidentiere" pentru clasice, pentru ca merita scoase putin in fata, si protejate in fata grupului mult mai mare de "foam-isti" :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de farm fly: 06 November 2009 - 12:07 AM

0

#16 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 06 November 2009 - 07:32 AM

Ramane kit review cu descrierea pe care o are in subsol(home build,scratch,kit) si arf review.
Am inceput sa populez cu subiecte noua sectiune dar dureaza un pic.Daca imi scapa ceva rog sa ma atentionati.
Multumesc.
flying is my life...
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu