O sectiune separata pentru home made si tehnici de constructie ? ?
Postat 05 November 2009 - 04:31 PM
Daca ar fi grupate, nu am mai face de doua ori aceeasi greseala, am gasi mai usor adezivul care merge cel mai bine la materialul x, am avea tot timpul tehnicile de infoliere la indemana, etc
Ce ziceti ?
Postat 05 November 2009 - 04:43 PM
Build logurile ar trebui sa stea toate la kit review, daca au fost lansate prin alte parti nu ar fi o problema sa fie mutate de moderatori.
Ar mai fi si topicul acela "N-am avut si mi-am facut...", nu sunt chiar asa dezlanate, sau asa le vad eu.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 05 November 2009 - 04:45 PM
Postat 05 November 2009 - 04:57 PM
renatoa, la Nov 5 2009, 04:43 PM, a spus:
Build logurile ar trebui sa stea toate la kit review, daca au fost lansate prin alte parti nu ar fi o problema sa fie mutate de moderatori.
Ar mai fi si topicul acela "N-am avut si mi-am facut...", nu sunt chiar asa dezlanate, sau asa le vad eu.
Un exemplu : unul sau doua excelente build log-uri ale lui Dragos Avramescu sant risipite la "Aeromodelism", cateva deproane interesante sant si la incepatori, si la "Aeromodelism"!
Si eu am postat la kit review dar numai dupa ce am cautat in forum si nu am gasit o alta sectiune care sa se potriveasca mai bine ! Luat strict dupa titulatura, nu asamblam nici un kit si nu facem o prezentare care sa ii ajute pe altii in alegerea unui model de pe piata !
Aceasta postare a fost editata de farm fly: 05 November 2009 - 05:02 PM
Postat 05 November 2009 - 05:50 PM
farm fly, la Nov 5 2009, 04:57 PM, a spus:
Si eu am postat la kit review dar numai dupa ce am cautat in forum si nu am gasit o alta sectiune care sa se potriveasca mai bine ! Luat strict dupa titulatura, nu asamblam nici un kit si nu facem o prezentare care sa ii ajute pe altii in alegerea unui model de pe piata !
Propunerea ta pare excelenta,si cred ca o sa o pun in aplicare.Trebuie sa categorisim un pic subiectele,restul o sa fac eu.
OK?
Postat 05 November 2009 - 06:20 PM
Adica daca lansez un kit review, la sectiunea lui, unde ii este locul, in care voi folosi o metoda noua revolutionara, ce sa fac, sa o duplic si in kit review si in alt topic din noua sectiune cu tehnici de constructie? sau sa o public numai in noua sectiune, si in kit review fac trimitere "pentru mai multe detalii, vezi..." ?
Postat 05 November 2009 - 06:21 PM
SILVIU66, la Nov 5 2009, 05:50 PM, a spus:
OK?
ce spuneti de impartirea kit review-ului in: Scratchbuilds, ARFs, si Kits?
Citeaza
cred ca stim!!!
99% ARF;0,5 % Kit ;0,5 % de la zero.
aceasta de mai sus este doar o estimare a mea!!!
Aceasta postare a fost editata de lefmir: 05 November 2009 - 06:24 PM
Postat 05 November 2009 - 06:44 PM
1 . Clasic : balsa si placaj infoliat.
2. Foam : aici pot intra toate variantele de polistiren si depron.
Atata vreme cat nu este vorba de ARF,cred ca pot merge impreuna kiturile de construit, constructiile dupa planuri cat si proiectele de la zero !
Aceasta postare a fost editata de farm fly: 05 November 2009 - 06:47 PM
Postat 05 November 2009 - 08:59 PM
Eu nu inteleg de ce trebuie sa reinventam roata?
Exista deja structuri de impartire a topicelor pe net care functioneaza foarte bine. Hai sa "importam" una si eventual sa o adaptam. Un exemplu care mie imi place ca si impartire este rcgroups.com, categorisite si dupa constructie clasica si dupa foamies, si dupa scratchbuilt si dupa ARF sau RTF si sectiuni cu materiale, motoarele, electrice si electronice.. desigur adaptata la forumul nostru drag intr-o versiune mai light
Propunerea mea de structura:
- Materiale si componente
- Termice
- Motoare
- Elici
- .....
- Tren aterizare
- Motoare
- Electrice
- Motoare
- ESC
- Acumulatori
- ......
- Motoare
- Materiale
- Balsa
- Depron
- Carbon
- .....
- Adezivi
- Balsa
- Termice
- Jurnal de constructie
- Constructie clasica
- Kit ARF
- Scratchbuilt
- Kit ARF
- Spume
- Kit ARF
- Scratchbuilt
- Kit ARF
- Constructie clasica
If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
Postat 05 November 2009 - 10:29 PM
Postat 05 November 2009 - 10:37 PM
Postat 05 November 2009 - 10:44 PM
Dragos Avramescu, la Nov 5 2009, 10:29 PM, a spus:
subscriu... ARF-ul nu e KIT... poate Kit Review sa ramana la adevaratele kit-uri si ARF Review sa fie o noua sectiune pentru prezentarea produselor ARF...
Postat 05 November 2009 - 10:46 PM
Dragos Avramescu, la Nov 5 2009, 10:29 PM, a spus:
Corect !
Totusi as separa constructiile clasice de foam.
Merita evidentiate in felul asta pentru ca sant mult mai putine si se adreseaza in general avansatilor.
O constructie clasica inseamna ceva mai elaborat, o alta atitudine fata de zbor.
Cu spumele in general se experimenteaza, ele sant bucuria primului zbor. La foam sant multe intrebari , multi incepatori care au nevoie de ajutor si de multe ori deturneaza topicul pentru perioade mai lungi sau mai scurte. Si astfel, topicurile de clasic ar fi mai tot timpul pe pagina a 2-a, 3-a....
Postat 05 November 2009 - 11:03 PM
Postat 05 November 2009 - 11:55 PM
farm fly, la Nov 5 2009, 10:46 PM, a spus:
Totusi as separa constructiile clasice de foam.
Merita evidentiate in felul asta pentru ca sant mult mai putine si se adreseaza in general avansatilor.
O constructie clasica inseamna ceva mai elaborat, o alta atitudine fata de zbor.
O aripa din spuma, taiata cu fir incins, acoperita cu fibra de sticla+kevlar+carbon, presata in vacuum, la ce categorie ar intra ?
Asta ar fi un motiv pentru care nu e bine diferentierea. Materialul de constructie nu e o diferenta. Placerea de a construi un avion din niste bucati de material fara forma este aceeasi chiar daca este balsa, epp sau depron.
Postat 06 November 2009 - 12:07 AM
Dragos Avramescu, la Nov 5 2009, 11:55 PM, a spus:
Asta ar fi un motiv pentru care nu e bine diferentierea. Materialul de constructie nu e o diferenta. Placerea de a construi un avion din niste bucati de material fara forma este aceeasi chiar daca este balsa, epp sau depron.
Nu am indraznit sa mentionez separat compozitele pentru ca daca constructiile clasice sant rare, compozitele sant ca si inexistente pe forumul nostru !
Eu am folosit cuvantul "evidentiere" pentru clasice, pentru ca merita scoase putin in fata, si protejate in fata grupului mult mai mare de "foam-isti" :rolleyes:
Aceasta postare a fost editata de farm fly: 06 November 2009 - 12:07 AM
Postat 06 November 2009 - 07:32 AM
Am inceput sa populez cu subiecte noua sectiune dar dureaza un pic.Daca imi scapa ceva rog sa ma atentionati.
Multumesc.