Modelism - RHC Forum: Radiocomanda 2.4GHz pentru navomodele - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Radiocomanda 2.4GHz pentru navomodele Am o mare nelamurire

#31 Useril este offline   moty 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 419
  • Inregistrat: 07-January 06

Postat 08 November 2009 - 08:25 PM

Sau poate e vorba de 800 M patrati si nu au gasit doiul ala mic pe tastatura cum nu am gasit nici eu.

0

#32 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 08 November 2009 - 10:04 PM

...ai ambele modele?
...tabula crasa, mortua est!
0

#33 Useril este offline   Osiris 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 15-August 09

Postat 08 November 2009 - 10:59 PM

Salut, nu inteleg de ce va chinuiti aiurea si aruncati o gramada de bani pe telecomenzi pentru barcile de nadit, cand puteti alege una ieftina si buna.

De exemplu eu am asa ceva:"dar ai facut-o totusi", si sunt f multumit de ea, am dus barca la vreo 350-400 m si mai mergea, dar mai mult nu am nevoie.
Apropo: este pe 2,4Gh si nu am antena externa.

Ps Nu vreau sa fac reclama.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 09 November 2009 - 09:53 AM

0

#34 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 186
  • Inregistrat: 17-September 09

Postat 08 November 2009 - 11:09 PM

Vezi postareamoty, la Nov 8 2009, 08:15 PM, a spus:

Totusi diferenta e prea mare intre distanta care o dau producatorii sau importatorii, adica 800 M la nivelul solului si realitate adica 300 M.

Unde zice ca bate 800m ? Ca am si eu una si poate ma ajuti s o schimb ... Da mi si mie un link, ceva ...
PS: pe site importatorul chinezismului zice totusi :
Specificatii:
Dimensiuni: 180 x 190 x 70 mm
Masa: 824 g (cu acumulatori)
Modulatie: 2.4 GHz
Nr. Canale: 6
Raza de actiune: 200 m la sol si 400 m in aer
Lungime antena: 150 mm

La telefon, INAINTE de livrare, am fost asigurat ca bate pe apa 250m (si merge!) ...

Aceasta postare a fost editata de georgedr72: 08 November 2009 - 11:16 PM

Exista lucruri despre care stim ca sunt imposibil de realizat pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza. (A. Einstein)
0

#35 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2009 - 11:13 PM

Vezi postareaOsiris, la Nov 8 2009, 10:59 PM, a spus:

Salut, nu inteleg de ce va chinuiti aiurea si aruncati o gramada de bani pe telecomenzi pentru barcile de nadit, cand puteti alege una ieftina si buna.

De exemplu eu am asa ceva: reclama, si sunt f multumit de ea, am dus barca la vreo 350-400 m si mai mergea, dar mai mult nu am nevoie.
Apropo: este pe 2,4Gh si nu am antena externa.

Ps Nu vreau sa fac reclama.

Tot fara reclama... Asta mi a trebuit, asta mi am luat ! Foarte ieftin mi au picat 3 (pico - cred) servo (pentru directie si lumini..etc mi ajung !) si un regulator, care la UNII nu merge, dar pentru mine e de ajuns... Chestie de preferinte si de adaptari (cu succes, ca sa citez din clasici in viata)...

Aceasta postare a fost editata de navigator: 09 November 2009 - 09:55 AM

Exista lucruri despre care stim ca sunt imposibil de realizat pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza. (A. Einstein)
0

#36 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 November 2009 - 11:16 PM

Vezi postareamoty, la Nov 6 2009, 04:49 PM, a spus:

Am probat un navomodel cu o radiocomanda E-FLY ETC62, 6 canale, 2.4GH si nu merge mai........................
...Specificatii:
Numar de canale: 6
Modulatie: 2.4 GHz
Tensiune operare: 12 V
Lungime antena: approx. 150 mm
Raza de actiune: > 800 m la sol si >1200 m in aer
Dimensiuni: 180 x 190 x 70 mm
Masa: 405 g (fara acumulatori)
Display voltaj: LCD

Continutul kit-ului:
1x Emitator E-FLY 6 canale 2.4 GHz
1x Receptor 6 canale 2.4 GHz
3x Servomecanisme Nano

................................................................................
..........no more zaibar????!!!!!!!!!!!!!
...apropo, 62 nu are regulator, 61 e bulk si nu are nimic in componenta iar e-fly 100c nu au mai existat prin ro la magazine de pe 28 iulie , nu se mai produc , iar ultimele e-fly 100c le-am luat eu, imi trebuiau 3 ,am primit 2 !!!

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 08 November 2009 - 11:26 PM

0

#37 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2009 - 11:27 PM

Vezi postareaipsihi, la Nov 8 2009, 11:16 PM, a spus:

................................................................................
..........no zaibar????!!!!!!!!!!!!!
...apropo, 62 nu are regulator, 61 e bulk si nu are nimic in componenta iar e-fly 100c nu au mai existat prin ro la magazine de pe 28 iulie , nu se mai produc , iar ultimele e-fly 100c le-am luat eu, imi trebuiau 3 ,am primit 2 !!!

If you don't have money to buy your Murfatlar (very bad in my opinion), I sent you 200mL zaibar ... because You're become drunk if I sent you more !

Revenind la problema - ca asta vrei , cred- te apropii de origini ... HAI, CA POTI !
Apropos la apropos : regulatorul nu am zis ca vine in kit ... E cumparat separat ...

Aceasta postare a fost editata de georgedr72: 08 November 2009 - 11:33 PM

0

#38 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 November 2009 - 11:39 PM

...

Citeaza

Tot fara reclama... Asta mi a trebuit, asta mi am luat ! Foarte ieftin mi au picat 3 (pico - cred) servo (pentru directie si lumini..etc mi ajung !) si un REGULATOR, care la UNII nu merge, dar pentru mine e de ajuns... Chestie de preferinte si de adaptari (cu succes, ca sa citez din clasici in viata)...
... :D
0

#39 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 09 November 2009 - 10:57 AM

In primul rand ca produsele ieftine chinezesti sunt clone la clone si pe langa faptul ca au softul scris de Muci In Ceai stand pe wc, nici la partea de electronica de radiofrecventa nu stau bine, in sensul ca nu sunt toate reglate si verificate cum trebuie (din aceasta cauza un emitator va "bate" mult diferit de altul cand vor fi probate pe acelasi receptor sau viceversa, 2 receptoare la fel cu un acelasi emitator). Vreti sa faceti o economie de bani, acceptati aceste fapte si nu va mai bateti atata capul.

In al doilea rand a sesizat si freigeboren la un moment dat (e drept ca am gasit postarea lui trecuta pe invizibil de alt moderator, probabil din pricina unei greseli, cea cu "wide range"pe care i-am corectat-o in short range) ca exista receptoare pentru raza scurta (mai putin sensibile) cat si receptoare pentru raza lunga (cu amplificare mai buna dupa antena). Intotdeauna pachetele ieftine de emitator si receptor au fost adresate avionaselor din scartz ce trebuiau sa zboare "intr-o parcare"sau in "spatele curtii". Nimeni sanatos la cap nu o sa foloseasca asa ceva la un avion serios, mare. Din aceasta cauza toate aceste pachete sunt destinate pentru raza scurta. Desigur ca se vor gasi chinezi care sa umfle aceste raze de actiune caci n-au ce pierde, cum ar pierde firmele prestigioase. De asemenea si vanzatori neseriosi care sub pretext ca au pus citat de pe siteul producatorului, vor propaga minciuna mai departe.

In al treilea rand, acea bataie la sol data chiar si de chinezii aia este cu modelul la 1m de sol. Unii specifica acest lucru dar foarte putini. Ori cu modelul pe apa e cu totul altceva, nemaipunand la socoteala ca apa este in majoritatea cazurilor mult mai buna conducatoare de electricitate decat majoritatea solurilor, deci e ca si cum ai pune receptorul pe o tabla imensa. Ba la multi o sa intalnim receptorul de 2,4 GHz asezat sub linia de plutire iar antenutele asisderea.

Sper sa fi inteles acum de ce va apar aceste probleme cu raza de actiune in 2,4G. Apar ele si in 35 sau 40 MHz, dar mai putin. Ramane de cantarit daca avantajele nebruierii unei barci de catre alt utilizator de telewcomanda cat si a dimensiunilor foarte reduse a antenelor (o comoditate), merita trecerea pe 2,4G la barcile de nadit.
Poate ar fi bine sa gasiti o pozitie cat mai ridicata a receptorului, majoritatea dintre voi am vazut ca aveti si o cabina destul de inalta, deasupra puntii. Sa-l prindeti imediat sub plafonul cabinei.

In ultimul rand: am lipsit de pe aici si iar v-ati luat unii in clontz. Am vazut ca si pe alt topic similar unde alt moderator a trecut pe invizibil o multime de postari. Am dat warnuri si chiar si 7 zile de restrictie si ma astept sa nu se mai repete.

Si nu mai vreau sa vad nici postari de link direct spre un magazin din romania cu specificarea "sper sa nu fie considerata reclama" si preluarea de altul ca citat cu afirmatia "sper ca nici mie sa nu mi se considere reclama". Dar ce sa se considere atunci? Neatentie? Sau aveti voi o alta sugestie?

Aceasta postare a fost editata de navigator: 09 November 2009 - 03:11 PM

0

#40 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 22 November 2009 - 09:14 AM

Vezi postareamoty, la Nov 7 2009, 08:12 PM, a spus:

Are cineva un manual de utilizare in limba romana la E-FLY ETC62 ?

Am trimis. Daca mai trebuie cuiva, l am urcat aici :
http://www.2shared.com/file/9343097/90772f...2_romanian.html
0

#41 Useril este offline   G-P 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 10-May 06

Postat 05 December 2009 - 10:04 AM

Am testat "distanta" statiei E-FLY ETC62 si merge pana la 400 m.

Testul s-a facut cu receptorul bagat in coca barcii fara antena exterioara. La 420-430 de metrii daca ridicam mana in sus (cu tot cu statie :D ) iar aveam semnal la barcuta :) . Testarea s-a facut pe "uscat", nu pe apa.
0

#42 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1065
  • Inregistrat: 02-May 03
  • Interests:navomodelism ,airsoft ,etc.

Postat 05 December 2009 - 05:58 PM

Vezi postareaG-P, la Dec 5 2009, 10:04 AM, a spus:

Testul s-a facut cu receptorul bagat in coca barcii fara antena exterioara. La 420-430 de metrii daca ridicam mana in sus (cu tot cu statie :) ) iar aveam semnal la barcuta :) . Testarea s-a facut pe "uscat", nu pe apa.

Da pe apa va avea nu mai mult de 100m maxim ! una e pe usat una e pe apa!

Vezi postareaG-P, la Dec 5 2009, 10:04 AM, a spus:

Testul s-a facut cu receptorul bagat in coca barcii fara antena exterioara. La 420-430 de metrii daca ridicam mana in sus (cu tot cu statie :) ) iar aveam semnal la barcuta :) . Testarea s-a facut pe "uscat", nu pe apa.

Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face."- C.Brancusi
user vechi:stamy
0

#43 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 December 2009 - 06:16 PM

Vezi postareastamy, la Dec 5 2009, 05:58 PM, a spus:

...intra la apa?!!!
...statia functioneaza fara probleme pana la 300m, pe apa, mai departe nu stiu!!!
0

#44 Useril este offline   king_tzapone 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 210
  • Inregistrat: 03-July 06

Postat 05 December 2009 - 07:58 PM

Vezi postareaipsihi, la Dec 5 2009, 06:16 PM, a spus:

...intra la apa?!!!
...statia functioneaza fara probleme pana la 300m, pe apa, mai departe nu stiu!!!

depinde maestre .unele bat , altele nu .nu stiu care sa fie cauza .poate (ra)acordarea in banda .sau cine stie ce melicuri au
0

#45 Useril este offline   G-P 

• Incepator
  • PipPip

Postat 05 December 2009 - 09:33 PM

Vezi postareastamy, la Dec 5 2009, 05:58 PM, a spus:

Eu tind sa cred ca pe apa ar trebui sa mearga mai bine avand in vedere ca nu sunt diverse "obstacole" pa langa tine cum ar fi masini, cabluri de inalta tensiune, etc. iar "planul" este mai mult decat drept (eu cand am testat nu mai vedeam barca unde o lasasem pt ca era un deal mic pe acei 400 de metrii).

stamy: daca merg cu masina pe marginea lacului si ma opresc la 400 de metrii si o pun pe apa si merge SE PUNE? sau trebuie sa fie in larg? daca tocmai au bagat aia 10 tone de crap in balta este posibil sa scada si sub acei 100 de metrii de care zici tu? ppppppffffffffffffffffff.
0

#46 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 06 December 2009 - 09:11 AM

Vezi postareaG-P, la Dec 5 2009, 09:33 PM, a spus:

Eu tind sa cred ca pe apa ar trebui sa mearga mai bine avand in vedere ca nu sunt diverse "obstacole" pa langa tine cum ar fi masini, cabluri de inalta tensiune, etc. iar "planul" este mai mult decat drept (eu cand am testat nu mai vedeam barca unde o lasasem pt ca era un deal mic pe acei 400 de metrii).

stamy: daca merg cu masina pe marginea lacului si ma opresc la 400 de metrii si o pun pe apa si merge SE PUNE? sau trebuie sa fie in larg? daca tocmai au bagat aia 10 tone de crap in balta este posibil sa scada si sub acei 100 de metrii de care zici tu? ppppppffffffffffffffffff.

Dupa cum zicea si ipsihi "...statia functioneaza fara probleme pana la 300m, pe apa, mai departe nu stiu!!", stai linistit... Si eu am testat o pe apa pana la 180-200 m si nu dadea semne ca incepe sa oboseasca ...
Cred ca cel mai important este sa fie posesorul ei multumit. Discutiile din forum ... raman la nivel de discutii.
0

#47 Useril este offline   G-P 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 December 2009 - 10:02 AM

Vezi postareageorgedr72, la Dec 6 2009, 09:11 AM, a spus:

..................................stai linistit... Si eu am testat o pe apa pana la 180-200 m si nu dadea semne ca incepe sa oboseasca ....................

Binenteles George ca stau linistit, la fel ca si tine am testat si eu pe apa pana cand aproape nu mai puteam vedea barca daca e cu fata sau cu spatele si n-am avut probleme dar acea distanta nu puteam decat s-o "aproximez". Asa pe "uscat" am masurat distanta mai mult decat exact datorita afisajului masinii.

Inteleg sa fie diferente intre AER si SOL la distanta de bataie a statiei, dar sa spuna cineva ca intre APA si SOL se reduce distanta de 4 ori ....... mi se pare putin exagerat. Eu unul a-si fi rezervat sa spun ca se reduce de 4 ori distanta intre AER SI APA, dar stamy este sigur ca intre SOL si APA clar se reduce clar de 4 ori, probabil o sti el ceva :)
0

#48 Useril este offline   p_cipri 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 955
  • Inregistrat: 20-August 03
  • Interests:Muzica, Navomodelism, Aeromodelism, Multicoptere

Postat 06 December 2009 - 09:20 PM

Eu am patit la fel dar cu o radiocomanda E-Fly in 35 MHz, si un regulator din asta:
roblema era ca la o distanta de aprox. 50 m, motorul mergea cu intermitente. Pana la urma am descoperit ca era probleme cu regulatorul. Acesta functiona la o distanta mai mica de mal. am schimbat regulatorul cu cel din pachetul radiocomenzii si... merge struna. De asemena am folosit radiocomanda si la aero cu motoare brusless si regulator aferent si... merge OK. pana la urma am dat vina pe regulator cu toate ca in mana adica langa mine functioneaza perfect.

Fisiere atasate

Turnigy 9X cu modul audio si Frsky telemetry
https://www.youtube....HuEcHGiek&t=14s

Quad S500 cu Naza V2

EasyGlider Pro
0

#49 Useril este offline   decebal1977 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 20-September 09

Postat 09 December 2009 - 06:51 AM

Am si eu o intrebare. intre o e-fly etc62 si o springrc ce ati alege? vreau sa imi cumpar o radiocomanda si nu sunt hotarat. sa imi iau una clasica precum w-fly in 40 mhz sau una in 2.4 ghz. multumesc
0

#50 Useril este offline   pescarul36 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 08-August 07

Postat 09 December 2009 - 12:04 PM

Vezi postareadecebal1977, la Dec 9 2009, 06:51 AM, a spus:

Am si eu o intrebare. intre o e-fly etc62 si o springrc ce ati alege? vreau sa imi cumpar o radiocomanda si nu sunt hotarat. sa imi iau una clasica precum w-fly in 40 mhz sau una in 2.4 ghz. multumesc

Alegeti radiocomanda in 2.4 Ghz.
O treaba inceputa este pe jumatate terminata.
0

#51 Useril este offline   nch 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1121
  • Inregistrat: 13-September 07

Postat 09 December 2009 - 12:15 PM

Futaba T4Ex in 40 sau 35 ... daca e pentru navo de plantat.
0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#52 Useril este offline   Piticu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 17-January 09

Postat 14 December 2009 - 12:19 PM

are cineva un manual ptr E-FLY ETC62, 6 canale, 2.4GHz?
0

#53 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 December 2009 - 09:11 AM

Vezi postareaPiticu, la Dec 14 2009, 12:19 PM, a spus:

are cineva un manual ptr E-FLY ETC62, 6 canale, 2.4GHz?

Citeste un pic mai sus ...
0

#54 Useril este offline   Piticu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 17-January 09

Postat 15 December 2009 - 10:37 AM

Vezi postareageorgedr72, la Dec 15 2009, 09:11 AM, a spus:

Citeste un pic mai sus ...

nu pot sa il iau de acolo!
cred ca nu ma pricep eu
poti sa imi trimiti pe email bml_piticu@yahoo.com
0

#55 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 15 December 2009 - 11:57 AM

Te duci in coltul dreapta ,jos -Save file to your PC -Clik here si merge.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#56 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 February 2010 - 04:06 PM

Vezi postareadecebal1977, la Dec 9 2009, 06:51 AM, a spus:

Am si eu o intrebare. intre o e-fly etc62 si o springrc ce ati alege? vreau sa imi cumpar o radiocomanda si nu sunt hotarat. . multumesc

A facut cineva probe cu cele doua de mai sus ? As fi interesat si eu de raspunsul la aceasta intrebare ... In principal - la ce distante bat. Pe prima o cunosc, m ar interesa daca springrc este cel putin la fel.
Merci anticipat de raspunsuri.
0

#57 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 February 2010 - 04:30 PM

...springrc este ok, simpla ,ieftina si buna ,bate 400m lejer ,cam fragila la stickuri dar pe ansamblu merge bine!!!
0

#58 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 14 February 2010 - 11:28 PM

Vezi postareaipsihi, la Feb 14 2010, 04:30 PM, a spus:

...springrc este ok, simpla ,ieftina si buna ,bate 400m lejer ,cam fragila la stickuri dar pe ansamblu merge bine!!!

subscriu. nu bazaie... nu caraie...

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 14 February 2010 - 11:29 PM

Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#59 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 February 2010 - 07:56 AM

Vezi postareaipsihi, la Feb 14 2010, 04:30 PM, a spus:

Merci, ipsihi. Numai pe baza acestui raspuns, am dat drumu' la comanda.
0

#60 Useril este offline   mr.tim 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 14-July 09

Postat 26 February 2010 - 10:21 PM

Vin si eu cu o problema,

Se prezinta:

ETC62 2.4GHZ, receptor-ul cu care vine in 6 canale.

2 ESC-uri pentru 2 motoare facut cu PIC16F84, schema lui kim mortensen care este si la tehnice.
ESC-urile sun conectate pe canalele 3 (Throtle) si 2 (Elevator)
Merg in meniul statiei aleg Mix1, setez ch3 master, ch2 slave, las pe 00% si apoi tin apasat buon-ul meniu pentru save, face bip bip mai lung si iese din meniu.
(am incercat si fara sa tin apasat pe meniu si degeaba).
Normal conform manual-ului ar trebuie acum ca in moment-ul cand imping mansa din stanga sa porneasca amandoua motoarele si nu numai 1.
Dar nu se intampla asta!!!!
De ce ?? ce se intampla??
Gresec undeva??
Poate ma ajutati cu o solutie.
Multam mult!
0726 109 561
0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3