Modelism - RHC Forum: Zbor Liber versus Motor - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Zbor Liber versus Motor ce preferam?

#31 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 27 August 2004 - 07:22 AM

Allex, la 26 Aug 2004, 19:21, a spus:

Mai Valteras iti dau o palinca shi daca vrei shi vuma` de litru de alchool dublu rafinat!

Bei Allexandrion, lamureste-ma si pe mine, ca inca nu mi-am beut nechezolul si sinapsez mai la ralanti: in mesajul anterior ai vrut sa te esprimezi in scris in sensul ca imi dai Juma de litru de alcohol sau vOma de litru de alcohol.

Ca in cazul in care in propozitie era vorba despre "Juma" mai e cum mai e (desi m-am lasat de dublu rafinat de ceva timp, ca toooot auzeam voci) iar daca este vorba de "Voma" de alcohol, asta intr-adevar ar fi interesant! Sunt deschis la experiente noi! Tare ashi fi curios sa vad cum face Marinaru dupa Juma de Voma!

Valteras Mult Prea Rafinatul

PS

Hai sa ramanem la palica de pruna, curata, fara parfumurui de pere sau caise!
Parerea mea, hic!
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#32 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 August 2004 - 07:31 AM

Allex, la 26 Aug 2004, 19:21, a spus:

Mai dar in afara de bitex voi nu prea stiti de gluma!

Nene, despre Bitex, pot sa zic si eu ca are un fin simtz al umorului si mesajele lui imi fac intotdeauna placere.

Iar despre simtzul meu, las la latitudinea comunitatii sa se pronunte, dupa o temeinica aprofundare a vastei mele opere prezentate aci, pe Forum, opera de o inestimabila valoare, presarate cu adevarate perle de intzelepciune, de ma spariu si io cand mai recitesc cate o cugetare proprie!
0

#33 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 August 2004 - 08:48 AM

Allexandrioane, sari o data cu palica aia? Ca s-a facut toamna si e frig si ar merje la fix cu scortzisoara aia de o mai am intr-o pungutza!

Si chiar si Bitex are gatlejul uscat si frigul in oase!

Bigul nu, ca are inertie termica mare...
0

#34 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 29 August 2004 - 03:12 PM

l-ai cam spariat pe allexandrion asta ca vad ca nu mai zice nimik.
sau i s-a terminat stocul de palinka ceea ce e grav :) :) :D
flying is my life...
0

#35 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 303
  • Inregistrat: 11-December 02

Postat 25 September 2004 - 06:11 PM

Uite acum am reusit sa descopar si eu discutia asta.. e drept in ultimele luni nu a mai intrat nici macar sa vad preturile la combustibil.... ata ete.... mai sunt si altele de facut.... adica de zurat.
Am sa va dau un scut isoric privind... pe unde si cum zbor eu..
B)
Cica am inceput in anul 2000 la Clinceni... cica aveam fo 14 ani.. aram la sectiunea planor.... instructor nea Franguloiu.... (ced ca am spus tot cu anul asta) am apucat sa zbor de 4 ori in anul acela dintre care de 2 ori cu Nutu.. actualul comandant de la Clinceni...
Nenea Franky m-a considerat prea mic pt atucni.. si ....
in fine.. urmatorul an.. am avut capacitatea asa ca ai mei parinti au zis... hop... dupa.....
asa ca a mai trecut un an...
a urmat urlatorul... in care dupa examene si punerea la punct a planoarelor m-am trezit ca doctorii mi-au zis.... Halt... asa ca am mai stat un an pe bara..
si uite cum m-am trezit anul trecut, in forta mare .. tot la Clinceni... unde.. s-a zburat super... dr dupa 13 august.. deabia... pe 15 august... al meu stimabil instructor mi-a rupt lucrarea de trecere la Zbor si a zis sa o mai dau o data... motovul.. eram prea multi elevi la start... eram 8.
Asa ca furios am zis ca ma las de sport vazand ca se tin ghinioanele lant de mine.
Pana cand, in iarna... m-am gandit ca merita sa fac naveta la Ploiesti....
zis si facut
Asa ca anul acesta am trecut la zbor cu motor si am zbutar pe IAR-46.....
Asa ca am cunoscut si zborul cu motor si cel fara motor.
Am ajuns la o concluzie....
Orice zbor prindeti... nu-l ratati.... fiecare este unic in felul sau.... fiecare are propriul univers....
Acum fie vorba intre noi.... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif...... da-mi orice se poate zbura si eu voi zbura.... cu licienta sau fara.... cu autorizatie sau fara.. nu-ma dati-mi sa zobr.... cat mai mult.... fara limita...
sa cad de oboseala pe strada dar sa stiu ca am zbutar pana a crapat firea in mine de oboseala.
Ca este naveta spatiala, avion de acrobatie, planor, dedltaplan, orice.. si o matura sa fie.. care sa zbore.... nu ratati sansa de a zbura

Consider ca singurul lucru pentru care lumea asta nu erita sa se autodistruga este ZZZBBBOOORRRUUULLL
Eu fac parte din acei oameni care au capul in nori si picioarele pa pamant.
0

#36 Useril este offline   duki 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 20-February 05

Postat 20 February 2005 - 11:19 PM

sunteti fantastici toti....eu abia am descoperit acest forum asa ca scuze...dar subiectul este super.
pana acum ceva timp, singurul lucru care ma atragea cu adevarat erau salturile cu coarda elastica....am avut ocazia sa fac pentru aproape un an mai multe salturi decat au facut cred multi romani la un loc... intr-un parc de distractii unde am lucrat...
odata intors in romania acest sport a devenit tot mai scump si mai rar...cred ca ceea ce simt eu atunci cand sar se aseamana pe undeva cu ceea ce simtiti voi cand zburati...cred. Am incercat sa zbor cu parapanta dar nu am reusit mare lucru...doar ceva planari si foarte putin termice si zbor de distanta. cred ca solutia ar fi ceva cu motor. spun asta pentru ca nu prea mai am timp din cauza serviciului si asa cum spunea cineva mai sus, mergi seara, dai gaz si dupa o ora esti cu bateriile pline pentru inca o tura la scarbici(servici). desi nu pot sa ma compar cu nimeni in ceea ce priveste experienta de zbor (sunt incepator), cred ca as opta pentru zborul cu motor.

apropo: stiti ceva zone de unde se pot face salturi cu parasuta(exclus avion) si poate ceva preturi la parasute ultrarapide (exclus cele de unica folosinta sau cu numar mic de salturi).

va salut in felul meu de data asta: coarda-ntinsa
0

#37 Useril este offline   Allex 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 226
  • Inregistrat: 18-July 04

Postat 28 February 2005 - 03:58 PM

mah nu am apucat sa va dau replica pt ca mine mesajele la care scrie data de 27 aug 2004 ...si asa maia departe de abia acum le=am vazut!!!! dar treaba cu palinca ramane valabila(ca dau voua ca io nu ma otravesc cu asa ceva)!!! numa` ca distanta este cam mare!
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
mai vb
0

#38 Useril este offline   z@x 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 78
  • Inregistrat: 13-January 05

Postat 24 March 2005 - 10:01 AM

azi tre sa scriu si io in ast subiect. si nu despre palinca ci despre subiectu de baza. da tre sa incep cu inceputu, ca asa-i povestea interesanta. cica se facea ca eram pushti si imi doream nespus sa zbor, dar din lipsa de posibilitati(materiale si nici nu cunostem pe nimeni din domeniu) m-am apucat de modelism, dar in particular.si am cochetat cam cu toate ramurile in limita posibilatatilor existente atunci:aero-planor flamingo, rachete-construite dupa revistele vremii(diversi combustibili, inclusiv praf de pusca si pucioasa de chibrit), machete statice-numai avioane ce se gaseau destule in comert(la un moment dat am agatat de tavanul unei camere la bunici cu guta de pescuit fo 17 modele care au rezistat pina le-a descoperit fiumeu) navomodelism-am scobit in lemn multe veri in vacantele petrecute la bunici si am realizat diverse modele(cea mai mare problema era atansarea la axul elicei; foloseam motorase de la diverse jucarii chinezesti), modelism feroviar(aveam mai multe seturi de trenulete si faceam schimb de vagoane-locomotive cu prietenii), auto(singura masinuta cu telecomanda, un vw 1303s broscuta). o perioada(in adolescenta si ceva vreme dupa) am abandonat modelismul, iar cind s-a redesteptat virusu (acu fo 3 ani) a fost mult mai puternic: vroiam sa zbor 1:1. zis si facut. am inceput sa scobesc pe acest subiect si mi s-a parut cel mai interesant si accesibil deltaplanul, dar din motive de comoditate am ales parapanta. si am inceput scoala cu buzanu. tot frecventind cercurile zburatorilor am avut parte de zboruri cu diverse aparate:an-26(am fost cu buzanu cind faceau salturi si am avut parte de decolari-aterizari pina simtem ca-mi bubuie timpanele),un ulm rosu la sinpetru(parca icar se numeste si este al lui sorin popescu; are motorul montat pe aripa si elicea impingatoare), paramotor fo 3 ore si mai nou motodelta, care zbor a avut loc alaltaieri la ciolpani cu florin badila. impresii dupa primul meu zbor cu motodelta, hm, greu de exprimat. mi-a placut la nebunie. aparatul: aripa apollo, motor rotax 447, trike made by girica. si uite asa ajung la ceea ce vroiam sa spun de fapt: zborul, indiferent daca este liber sau cu motor, este ceva fain, ceva deosebit, la care te gindesti multa vreme dupa ce ai aterizat si la care iti doresti sa revii cit mai curind.
zborul liber are propria frumusete prin faptul ca scoate din pilot tot ceea ce stie pt a cistiga inaltime si a sta cit mai mult in aer(si cind se intimpla asta satisfactia e pe masura), iar zborul cu motor e frumos prin faptul ca poti zbura si admira peisaje, poti face raiduri prin tara si nu in ultimul rind cunosti multi alti impatimiti ai zborului care dupa o zi de zbor deapana amintiri linga o bere si un foc de tabara(amintiri care garantat vor fi tot despre zbor). pt azi am scris destul, mai scrieti si voi, ca sigur aveti amintiri frumoase.
zboruri frumoase si aterizari line,

ZAXdupaprimulzborpeanulacesta.
0

#39 Useril este offline   LOTI 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 115
  • Inregistrat: 10-August 04

Postat 24 March 2005 - 05:02 PM

@ ZAX
Mai ZAX dupa ce ai scris ma faci sa plang dar ai dreptate asa este cu focul de tabara si cu amintirile.
Spune-i lui Badila Florin (daca nu-l confund) ca l-am pus absent la camp. nat. de motodelta de anul trecut.
O ocazie minunata de intalnire (o data pe an) este acest campionat si ma mir ca toti amatorii de zbor pe care-i gasesc aici nu vin cu catel cu purcel (adica cu trabi sau rotax sau ceo mai fi) sa ne intalnim. Anul trcut au fost nespus de putini si dupa cum vad sunt totus destui posesori trike+motor+aripa.
Cred ca ar trebui sa facem si o intalnire a blatistilor ferit de ochii otoritatilor vorba ta la un foc de tabara + bere + muuuulte amintiri ce ziceti.
Astept propuneri

Loticulacrimisisperante
0

#40 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 24 March 2005 - 08:32 PM

Fratilor eu planuiesc pe vara asta un wend de zbor pe aerodromul nostru cel nou. poate ca va fi cu ocazia inaugurarii oficiale, sau poate cu alta ocazie. Ma gandesc ca putem face 2-3 zile de zbor relaxat, fara concurs, poate doar raiduri in formatie pe rute propuse, distante scurte, 50 km, asa sa ne vedem unii pe altii pe sus.

Avem loc de corturi, rulote etc, nu avem hangar dar ... cred ca asta nu conteaza!

Big.
FROGS CAN FLY!
0

#41 Useril este offline   z@x 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 78
  • Inregistrat: 13-January 05

Postat 24 March 2005 - 08:43 PM

voi transmite lui badila absenta nemotivata cu prima ocazie cind mai iesim la zbor(sper sa fie cit mai curind, acu depindem de evolutia meteo) si-i voi propune sa ne intilnim cit mai multi la campionatul de anul acesta, vorba ta, cu catel, purcel, ceaun si ce-o mai fi(adica rotax, limbach, trabi, tn, etc). nu am fost nici eu la campionatul de anul trecut(sper ca anul acesta sa nu lipsesc), insa am auzit ca au fost putine pendulare, majoritatea fiind triaxuri(mai exact, scule de scule). intr-adevar sunt destui posesori de diverse scule de zbor(inregistrate sau nu) si din cite observez io numarul creste destul de repejor, concluzia ca virusu se transmite cu mare viteza iar perioada de incubatie e scurta.
intilnire a blatistilor? hm, suna ispititor de interesant si sunt convins ca sunt(em) destui, doar ca nu stiu citi citesc acest forum, si eu descoperindu-l intimplator. un impediment cred ca ar fi locatiile noastre, fiind raspinditi cam prin toata tara dar o buna ocazie poate fi campionatul de ulm de anul acesta. dar pina atunci tinem legatura poate cine stie, mai apare vreo ocazie.

Z@Xracitsidornicdezbor
0

#42 Useril este offline   LOTI 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 115
  • Inregistrat: 10-August 04

Postat 25 March 2005 - 02:58 PM

Salut Big
Ideea nu este rea cu inaugurarea si oricum fiind cam la mijlocul tarii distantele nu ar fi prea mari. Dar te rog anunta din timp evenimentul ca eu vin si cu bicicleta (cu care trag TN-ul) daca nu pot cu altceva, brisca pentru elice sper sa gasesc la Wody asa ca totul este in regula.
Loti
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu