Dogfight slow motion
Postat 08 September 2009 - 04:38 PM
Fiind totusi un mare fan al acestei ramuri, ma gandeam ca o varianta de dogfight care sa creeze cu adevarat spectacol pentru privitori si adrenalina pentru piloti ar fi folosirea unor modele submotorizate, si nu foarte responsive la comenzi. Un alt punct important ar fi rezistenta modelului, care ar trebui sa reziste unui impact oarecare. Exemple de modele apte pentru asa ceva sunt puturosul EasyCub de la MPX sau Minimag... si in general orice trainer electric ce suporta motoare din clasa 28xx.
Motivul pentru care mi-ar place sa asist/particip la astfel de intalniri mai putin "prietenesti" :) ar fi ca zborul trebuie putin calculat, manevrele pregatite din timp, ceea ce ar creea un oarecare realism respectivei lupte.
Exclus orice model acrobatic! Permis orice material de constructie - evident propietarul stie cat de mult va avea de reparat ulterior.
Deci? Ce ziceti? Propuneri, idei! Care se baga?
Postat 08 September 2009 - 04:54 PM
bah ...eu ma bag . :) ...dar sa vad cu ce spuma ca nu mai am ....( ultima am donat la un fost -amic)
Postat 08 September 2009 - 04:55 PM
o sabie facuta din bradul aruncat dupa anul nou ( avea si garda etc )
Cum arata un model cu apripa parasol si cum arata un Zero sau Spitt cu diedrul specific , elice in 3 - 4 pale - aia da tinuta de zbor - vezi modelele de pe Chtila
ale lui Dragos si Florin 100 % ( sau cum a avut si MADA )!
Chestie de gust ! Asa poti sa folosesti un depron cum este TERMINATORU lui Florin 100 %.
Fisiere atasate
-
YAKOLEV.JPG (37.24K)
Number of downloads: 743
Postat 08 September 2009 - 04:58 PM
Aceasta postare a fost editata de TUROK: 08 September 2009 - 05:06 PM
Postat 08 September 2009 - 06:21 PM
@Turok: spuma non-acrobatica, aripa parasol doar. Nu mi se trage de la zborul impreuna :).. e doar o idee mai veche de a mea. Acum vreau sa vad daca mai sunt doritori.
Formatia de zbor e alt capitol, la fel de misto :)
Postat 08 September 2009 - 06:39 PM
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Postat 08 September 2009 - 06:53 PM
Postat 08 September 2009 - 07:11 PM
Abburo, la Sep 8 2009, 07:53 PM, a spus:
Fireste !!! Si pana in 400 gr....in plus la ~ 100 cm anvergura vor zbura si foarte incet ....
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 08 September 2009 - 07:25 PM
ps.placa e din depron de 6mm
poza
Fisiere atasate
-
combat_04.JPG (39.42K)
Number of downloads: 760 -
combat_05.JPG (48.8K)
Number of downloads: 720
Aceasta postare a fost editata de florin100%: 08 September 2009 - 07:35 PM
Postat 08 September 2009 - 07:29 PM
Vreiu sa zici ca poza de sus e otova cu aia de jos da da din alt unghi
Ca prima arata a aveon - a doua a capac de buda de la Botezatu de acasa
:)
Postat 08 September 2009 - 07:33 PM
si inca ceva...lonjeronu e o platbanda de 5 cu 1mm infipta pe burta si lipita nu scoci cu fibra, ca daca e sa o fac praf sa scot repede tot ce am dupa ea....
Chiar daca arata nashpa e incredibil de super mega FUN.... sa vezi cum intra in efect de sol si pluteste la 5 cm de pamant fara sa ii faci nimic...iar loopingurile alea pe loc in combat sun criminale...Poa sa confirme mlgore ca l-am facut praf cu aripa asta, el avand un 3d profilat din depron....a mea a fost putin ciuntita si avionu lui a fost macelarit in fo 10 bucati de catre treminatoru` http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Postat 08 September 2009 - 07:53 PM
Fisiere atasate
-
P51_combat.JPG (41.92K)
Number of downloads: 631
Postat 08 September 2009 - 08:01 PM
Ce incercam eu sa propun era un soi de lupta in care modelele sa aiba miscari firesti, fluide... fara schimbari bruste de directie... astfel incat urmaritorul sa poata intui cat de cat directia vanatului. Tractiunea subunitara ar trebui sa fie o restrictie care sa nu pemita urmaritului sa intre in limita doar pentru a fenta ... asta e ceea ce ma gandeam eu.
V-am vazut la Brasov... fun, dar nu intelegem nimic... era un mic haos acolo sus http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif.
De asemenea depronul nu cred ca e foarte indicat pentru ca impactul cu o elice il crapa instant. Acest lucru m-a dus cu gandul la spume consacrate gen cele MPX.
Postat 08 September 2009 - 08:05 PM
parerea mea...Hic!
Postat 08 September 2009 - 08:10 PM
hic ... si clopoteii dinga-linga dinga-linga :)
Aceasta postare a fost editata de Abburo: 08 September 2009 - 08:11 PM
Postat 08 September 2009 - 08:26 PM
Abburo, la Sep 8 2009, 09:10 PM, a spus:
Good luck with that...
eu zic ca n-o sa va iasa fara FPV.
later edit:ma refeream sa pui pe un model mare, gen spit, corsair, etc. termic, nu pe un depron...
Aceasta postare a fost editata de lefmir: 08 September 2009 - 08:31 PM
Postat 08 September 2009 - 08:33 PM
Pana acum singura idee constructiva ii apartine detinatorului capacului de WC! ;)
Astept cu interes pro si contra... si as aprecia daca ar fi mai la obiect ;)
Postat 08 September 2009 - 08:43 PM
Cum a zis si lefmir , ar fi super cu fpv insa nu la modele de spuma , daca ai avea termic etc ceva in genul acesta ! http://www.youtube.c...h?v=yMoI9ihYSz4
Aceasta postare a fost editata de ad525: 08 September 2009 - 08:46 PM
Postat 08 September 2009 - 08:52 PM
Abburo, la Sep 8 2009, 09:33 PM, a spus:
Pana acum singura idee constructiva ii apartine detinatorului capacului de WC! ;)
Astept cu interes pro si contra... si as aprecia daca ar fi mai la obiect ;)
Te inseli mai e BB :D propus de pccdk si de mine .
L-ai vazut ce poate doar prufundor si diretie si a-l face din EPP cu eleroane nu-i nici o problema, moment in care devine indestructibil
Putem puncta atingerile fara pagube irecuperabile\
Modelul este intr-adevar reusit si poate multe la viteze diferite. Facem o clasa aparte cu caracteristici bine definite si e super fun.
Daca pot sa fac rost de placa epp incercam varianta . Motzu nu zici nimic?
Mi se oare foarte atragatoare si ar aduce cu un dog fight adevarat ca cele descrise in Marele Circ de Pierre Closterman
Intr-devar un avion real nu va putea realiza niciodata manevrele terminatorului lui Florin poate si doar din cauza de multi g :D
Numai Bine
Postat 08 September 2009 - 08:54 PM
Eu am facut mustangul, face ce vrei, 3D, slowfly, combat.
FPV is not a crime!
Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163
Tel: 0741-931.767
Postat 08 September 2009 - 08:55 PM
plus ca modelul nu tre sa fie complicat ca cele de indoor 3d
http://www.youtube.c...h?v=6p5rb88MG1s
Aceasta postare a fost editata de florin100%: 08 September 2009 - 08:56 PM
Postat 08 September 2009 - 08:56 PM
Horja, la Sep 8 2009, 09:52 PM, a spus:
L-ai vazut ce poate doar prufundor si diretie si a-l face din EPP cu eleroane nu-i nici o problema, moment in care devine indestructibil
Putem puncta atingerile fara pagube irecuperabile\
Modelul este intr-adevar reusit si poate multe la viteze diferite. Facem o clasa aparte cu caracteristici bine definite si e super fun.
Daca pot sa fac rost de placa epp incercam varianta . Motzu nu zici nimic?
Mi se oare foarte atragatoare si ar aduce cu un dog fight adevarat ca cele descrise in Marele Circ de Pierre Closterman
Intr-devar un avion real nu va putea realiza niciodata manevrele terminatorului lui Florin poate si doar din cauza de multi g ;)
Numai Bine
BRAVO !!! Si am mai propus si Lazy Bee pentru ca este un pic mai agil si zboara chiar mai incet decat BB-ul.....
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 08 September 2009 - 08:58 PM
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 08 September 2009 - 09:03 PM
Postat 08 September 2009 - 09:10 PM
Postat 08 September 2009 - 09:12 PM
Modelul o lua pe verticala racheta dar zbura lejer la 30% din gaz.
FPV is not a crime!
Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163
Tel: 0741-931.767
Postat 08 September 2009 - 09:32 PM
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
Postat 09 September 2009 - 07:38 AM
Nu inteleg de ce exclus manevre 3D ... se exclud de la sine ... sa stai in hovering sa te ia baietii la tinta ?
Am facut combat cu delta de polistiren cu motor de 2.5 cc... viteza maxima distractie maxima.
Aceasta postare a fost editata de ZOD: 09 September 2009 - 07:38 AM
Postat 09 September 2009 - 08:37 AM
Sub motorizarea va duce la multe intrari in vrie - din dorinta de a scapa de urmaritor sigur se va trage de comenzi
mai mult decat suporta modelul si va intra imediat in limita !
Ce propune Abburo ar merge si ar fi interesant de filmat si de postat ca DogFight dar in conditii de regie , de ceva aranjat dinainte.
Adica "regizorul " sa "comande" miscarile si combatantii sa le execute ca si cum am vedea un film cu "incetinitorul" !
Propunere :
Hai sa facem cat mai multi o reproducere a lui " Terminatoru " in variante de " Concasoru ", "Demolatoru " ," Rontaitoru " etc. si daca
reusim sa ne adunam cel putin 10 sa ne organizam in doua " batalioane " adverse si sa facem urmatoarea schema de lupta :
- Legam un balon cu heliu care va reprezenta BAZA uneia dintre armate , baza pe care cealalta armata va trebui sa o cucereasca !
Se considera cucerita daca vor reusi sa sparga balonul !
Posesorii " bazei " vor trebui sa o apere !
Dupa care se pot inversa rolurile daca mai exista modele in " viata " urmand campania a II a !
- Mare atentie la dozarea energiei caci s-ar putea ca unul din atacatori sa faca misiune de " zbor in zona " cu consum
minim din pack-uri si sa astepte sa cada toti ca mustele date cu Raid si sa vina lejer sa sparga balonul !
P.S. Prezenta Steagului ( balonul ) va ajuta si la concentrarea " fortelor " aeriene intr-o anumita zona data fara a exista tendinta de a ne rasfira pe cer in toate
directiile ! Balonul ne va tine in zona de " foc " !
P.S. la P.S.
Cu FPV ca sa ti in vizor adversarul ori esti superman ori ajungi direct la Spitalul 9 dupa 10 minute de urmarire ori cine mai stie !
Incearca de curiozitate sa urmaresti modelul cu o camera cu zoom la maxim sa vezi ce iese - acu e avionu in abiectiv acu e Intercontinentalul
din centru !
Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 09 September 2009 - 08:40 AM