Modelism - RHC Forum: Dogfight - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dogfight slow motion

#31 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 09 September 2009 - 08:41 AM

Numai sa ne dea Florin 100 % datele de constructie si mai ales de dotare - motor, pack, servoaie !
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#32 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 09 September 2009 - 08:41 AM

Ideea cu formatii de lupta ce apara respectiv distrug un balon ( dar si cu "lupte" individuale ) mi se pare f.buna .....
0

#33 Useril este offline   evrikus 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 184
  • Inregistrat: 28-January 07

Postat 09 September 2009 - 09:06 AM

Eu ma bag....am un Easy Cub numai bun de "combat", mitraliere ii mai trebuie dar se rezolva...........
Paratroopers never died..they go to hell to regroup and strike again...
0

#34 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2009 - 09:11 AM

Vezi postareapccdtk, la Sep 9 2009, 09:41 AM, a spus:

Ideea cu formatii de lupta ce apara respectiv distrug un balon ( dar si cu "lupte" individuale ) mi se pare f.buna .....

Luptele individuale vin de la sine ! De asemenea te poti vorbi cu partenerul cel mai apropiat si sa ataci simultan un inamic
ca sa nu mai aiba scapare !
Cel putin teoretic !
0

#35 Useril este offline   Zeus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2455
  • Inregistrat: 15-January 09

Postat 09 September 2009 - 09:14 AM

Faceti intai un multiplayer pe un simulator sa vedeti ce va iese.
Sunt sanse ca cei ce apara balonul sa il sparga tot ei din greseala... ;))
Why Drink and Drive,When you can Smoke and Fly?
0

#36 Useril este offline   MihaiD 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 112
  • Inregistrat: 24-September 08

Postat 09 September 2009 - 09:15 AM

Astia baga un dogfight fain

Avioanele sunt
http://www.horizonhobby.com/Products/Defau...?ProdID=EFL6000
0

#37 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2009 - 09:40 AM

Vezi postareaMihaiD, la Sep 9 2009, 10:15 AM, a spus:

Astia baga un dogfight fain

Avioanele sunt
http://www.horizonhobby.com/Products/Defau...?ProdID=EFL6000

Fain, Fain da tu iti dai seama ce inseamna 10 - 15 modele in aer in acelasi timp ?
Nebunie frate ! Zboara " taieteii " din ele in toate partile !
0

#38 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 09 September 2009 - 10:02 AM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Sep 9 2009, 09:41 AM, a spus:

Numai sa ne dea Florin 100 % datele de constructie si mai ales de dotare - motor, pack, servoaie !

planurile le-am pus mai sus

motor : ROXXY 1820/ 10 foarte tari motoarele astea
regulator: himodel 8A
servo: ce o fi...io am pus 2 bucati de robe 4,3gr si un sg50
pak: 2s 450mah
reciver dala mic cu 4 ch in 2,4ghz
elice gws 7x3,5

date de constructie : iei o placa de depron de 6mm, o faci ca aia dupa rcgroups ca dau dimensiuni. Fuselaju il faci cum vrei ( ca sa ne diferentiam ;) ). Si in rest, dimensiunile curselor sunt specificate pe linku ala dupa rcgroups

Aceasta postare a fost editata de florin100%: 09 September 2009 - 10:04 AM

"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#39 Useril este offline   MihaiD 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 112
  • Inregistrat: 24-September 08

Postat 09 September 2009 - 10:21 AM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Sep 9 2009, 10:40 AM, a spus:

Fain, Fain da tu iti dai seama ce inseamna 10 - 15 modele in aer in acelasi timp ?
Nebunie frate ! Zboara " taieteii " din ele in toate partile !

A, ok, credeam ca vreti dogfight 1 on 1, nu "supa" ;)
0

#40 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2009 - 10:44 AM

Vezi postareaMihaiD, la Sep 9 2009, 11:21 AM, a spus:

A, ok, credeam ca vreti dogfight 1 on 1, nu "supa" :D

A , 1 la 1 pe Chitila e floare la ureche !
Uite aci o poza , si cu modele scale dar fara Full Contact pentru protectia modelelor superbe !
A fost un fel de " balet " al asilor in pilotaj pe cer ! Au fost si 3 la 1 ! Cei trei nu puteau sa il
prinda pe Serban aflat la mansa unui Zero ! ( Doua Spitt - uri si un BF 109 Hartman )

Acum vrem pe " Morosanu " in direct ! Macel !

P.S.

Merci Florin ! Azi ma duc dupa Depron ! Cu platbanda de carbon sa vad ce fac ! Dar am sa incerc cu teva de 3 mm sau tija de 2 mm !
Depron de 6 mm peste tot ?

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 09 September 2009 - 10:45 AM

0

#41 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 09 September 2009 - 11:12 AM

da, depron de 6 peste tot
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#42 Useril este offline   yr-zbg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1128
  • Inregistrat: 25-November 08
  • Interests:Aviatia

Postat 09 September 2009 - 11:19 AM

Salut....citesc...pare fun...dar nu inteleg.
Pun si eu o intrebare stupida : Ce e de fapt acest dogfight? Ce trebuie sa faci de fapt?

Eu inteleg ca te tii dupa ala din fata pana il atingi si il faci bucati. Bun...dar il faci bucati cu elicea ta.... Daca e asa...atunci o bagheta de carbon in bordul de fuga si prefer sa fiu urmarit nu urmaritor...ca sigur nu cad eu primu...ci el ca ramane fara elice.
Evident e ceva ce imi scapa....pt. ca altfel dupa logica mea cele mai mare sanse de a fi doborat sunt ale celui care urmareste si isi pune la bataie elicea.

Nu da-ti cu pietre...dar vreau asa ca pt unu mai greu de cap....ce trebuie sa faci de fapt in aces dog fight?

ps. eu cu fratemiu am incercat si inca mai exersam sa zburam in formatie....si nu e deloc usor sa aproximezi daca esti pe acelasi traiect cu avionul din fata....in plus cand avioanele sunt f aproape unu de altu curentii de la cel din fata il arunca pe aripa pe cel din spate. (cel putin in cazul decathlonului am patit-o)

Bafta!
Pacat ca Slz nu zboara.
0

#43 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2009 - 11:30 AM

Vezi postareayr-zbg, la Sep 9 2009, 12:19 PM, a spus:

Salut....citesc...pare fun...dar nu inteleg.
Pun si eu o intrebare stupida : Ce e de fapt acest dogfight? Ce trebuie sa faci de fapt?

Eu inteleg ca te tii dupa ala din fata pana il atingi si il faci bucati. Bun...dar il faci bucati cu elicea ta.... Daca e asa...atunci o bagheta de carbon in bordul de fuga si prefer sa fiu urmarit nu urmaritor...ca sigur nu cad eu primu...ci el ca ramane fara elice.
Evident e ceva ce imi scapa....pt. ca altfel dupa logica mea cele mai mare sanse de a fi doborat sunt ale celui care urmareste si isi pune la bataie elicea.

Nu da-ti cu pietre...dar vreau asa ca pt unu mai greu de cap....ce trebuie sa faci de fapt in aces dog fight?

ps. eu cu fratemiu am incercat si inca mai exersam sa zburam in formatie....si nu e deloc usor sa aproximezi daca esti pe acelasi traiect cu avionul din fata....in plus cand avioanele sunt f aproape unu de altu curentii de la cel din fata il arunca pe aripa pe cel din spate. (cel putin in cazul decathlonului am patit-o)

Bafta!

DogFight inseamna sa vii la camp cu un model frumos si sa pleci acasa fara el !
0

#44 Useril este offline   Abburo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1317
  • Inregistrat: 02-June 07

Postat 09 September 2009 - 12:08 PM

Deci o scurta sinteza pana aici.

Tipuri de modele de dogfight propuse:

1. Acrobate:
Ieftin de construit (depron), haioase, capabile de orice tip de zbor.
Se rup usor, si iau ceva timp cu bricolajul.

2. Trainere.
Mai scumpe, dar mult mai rezistente. Posibil a fi realizate si din depron dar vor suferi de sindromul spargerii. Cele din spuma pot fi reparate relativ repede chiar si pe camp. Viteza mai mica de zbor asigura faptul ca un impact nu ii este fatal.
Stilul abordat de lupta este unul mai lent si vreau eu sa cred ca este putin mai calculat.. dar asta ramane de vazut.

In ambele variante se pot lega panglici de coada pentru a fi vanate, astfel incat impactul intre 2 avioane sa fie doar accidental.

Pana acum am numarat 4 doritori de "slow motion": eu, Turok, Horja si Evrikus. Altcineva?

PS: nu mi-am dat seama pana acum, dar deja stiu pe de rost flota lui RD :D
URGENT !!! schimb Caiet A4 cu Audi acelashi model….rog seriozitate!!!
0

#45 Useril este offline   yr-zbg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1128
  • Inregistrat: 25-November 08
  • Interests:Aviatia

Postat 09 September 2009 - 12:12 PM

Deci sa inteleg ca ideea esentiala este sa aiba loc coliziunea intre ele...practic nu conteaza cine pe cine loveste sau cine scapa mai usor...
Ceva ca la cursele cu masini unde intra in arena si trebuie sa se loveasca unu pe altu pana nu mai misca masina...si ultimul care totusi mai misca a castigat.

Daca e asa am priceput...prefer sa il lovesc din greseala incercand un zbor in formatie...decat intentionat.

Oricum o formatie "fir" de genul "ce fac eu sa faca toti" cred ca aduce mai repede a lupta aeriana decat nebunia aia generala.

Mersic de info....ma retrag din discutie caci nu ma atrage ideea.

ps. ai apropo...ce se face de obicei cu antena care atarna in coada....ca u toata lumea are receptoare cu antena scurta ?

Aceasta postare a fost editata de yr-zbg: 09 September 2009 - 12:14 PM

Pacat ca Slz nu zboara.
0

#46 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2009 - 12:19 PM

Vezi postareaAbburo, la Sep 9 2009, 01:08 PM, a spus:

Ia sa te vad daca le stii ! Caci sincer nici eu nu le mai stiu pe de rost !

Plus ca am si alte comenzi lansate si nu mai stiu cand sa le mai termin !
Da imi place !

Vezi postareayr-zbg, la Sep 9 2009, 01:12 PM, a spus:

Deci sa inteleg ca ideea esentiala este sa aiba loc coliziunea intre ele...practic nu conteaza cine pe cine loveste sau cine scapa mai usor...
Ceva ca la cursele cu masini unde intra in arena si trebuie sa se loveasca unu pe altu pana nu mai misca masina...si ultimul care totusi mai misca a castigat.

Daca e asa am priceput...prefer sa il lovesc din greseala incercand un zbor in formatie...decat intentionat.

Oricum o formatie "fir" de genul "ce fac eu sa faca toti" cred ca aduce mai repede a lupta aeriana decat nebunia aia generala.

Mersic de info....ma retrag din discutie caci nu ma atrage ideea.

ps. ai apropo...ce se face de obicei cu antena care atarna in coada....ca u toata lumea are receptoare cu antena scurta ?

In general chestiile extreme sunt pentru persoane care nu iau in calcul costurile sau care sunt inabuniti dupa senzatii tari si de multe ori
se risca pe ei insusi !
Crezi ca Rossi de la MotoGp nu se risca ?
El nu isi pune problema de cate coaste mai are intregi si tu te temi de o biata sarma de la receptor ca se rupe - il desfaci si o lipesti la loc ?
Unii sunt programati cu ani de zile inainte pentru a face un zbor cu te miri ce naveta spatiala si mai si platesc zeci de milioane de euro !
Asa si aici - ori ai o punga de receptoare si te doare in cot de unu, ori ai 2,4 ( eu asa am totul ) ori te bati cu nevasta cu soacra
si la prima leafa pui la loc receptoru ori te lasi de meserie frate caci oricum este un sport " sangeros " la pusculita !

Aeromodelele nu ies la pensie niciodata , nici de la cei mai desavarsiti piloti !

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 09 September 2009 - 12:28 PM

0

#47 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 09 September 2009 - 12:21 PM

Vezi postareaAbburo, la Sep 9 2009, 01:08 PM, a spus:

Deci o scurta sinteza pana aici.

Tipuri de modele de dogfight propuse:

1. Acrobate:
Ieftin de construit (depron), haioase, capabile de orice tip de zbor.
Se rup usor, si iau ceva timp cu bricolajul.

2. Trainere.
Mai scumpe, dar mult mai rezistente. Posibil a fi realizate si din depron dar vor suferi de sindromul spargerii. Cele din spuma pot fi reparate relativ repede chiar si pe camp. Viteza mai mica de zbor asigura faptul ca un impact nu ii este fatal.
Stilul abordat de lupta este unul mai lent si vreau eu sa cred ca este putin mai calculat.. dar asta ramane de vazut.

In ambele variante se pot lega panglici de coada pentru a fi vanate, astfel incat impactul intre 2 avioane sa fie doar accidental.

Pana acum am numarat 4 doritori de "slow motion": eu, Turok, Horja si Evrikus. Altcineva?

salut,

io vin cu mentoru si o fac pe "bombardieru" iar voi va dati vinatori...
da' vreau si eu un partener sa va "sperie".

bafta

PS. ii pun si pamblicuta...

Aceasta postare a fost editata de bizu: 09 September 2009 - 12:22 PM

0

#48 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 09 September 2009 - 12:28 PM

Sa-nnebunesc dac-am mai citit vreodata atatea... comentarii... p-alaturi. Asta ca sa fiu diplomat si sa n-o zic pe de-a dreptul.

Dogfight cu modele se face cu panglica legata de coada, pe care o ciopartesti cu elicea (cu elicea modelului tau ciopartesti panglica din coada adversarului). Din ce imi amintesc (doar din citite) chestia e "disciplina" de captive, dar acolo e alta mancare de peste deoarece avioanele se deplaseaza mai mult sau mai putin pe suprafata unei sfere, deci e mai simplu sa "prinzi" coada celui din fata ta. La R/C trebuie sa apreciezi corect distanta dintre aparate in 3 dimensiuni, ceea ce nu e un lucru tocmai usor.

Iar cine are fabrica de modele sa rupa 2-3 pe zi la camp in coliziuni cu modelele altcuiva, e binevenit sa incerce. Doar ca eu nu sunt dintre astia. Mai mult, daca intri cu avionul - fie si numai cu elicea - in alt aparat de zbor, chiar daca ala e doar balsa, sansele sa-l aduci pe al tau jos intreg scad sub 2/3, si asta la o estimare pur ochiometrica si aberant de optimista.

O varianta interesanta poate fi echiparea aparatelor cu cate o "fotomitraliera", declansata printr-un canal al statiei, si numararea cadrelor in care "oponentul" a fost "gaurit". E o solutie simpla si usor de implementat, mai ales ca electronica a ajuns la niste preturi si dimensiuni suficient de mici pentru performante decente in acest sens. Si, dupa mine, e cel mai realist. Puneti un numar limitat de cadre - sa zicem 2-300 - si descarcati pozele la sol, dupa care se "numara" loviturile nimerite. Si da, stiu, e complicat, ca pilotul trebuie sa si declanseze - dar asta inseamna ca e intr-adevar un pilot BUN, nu? Si puteti pune si foc automat, daca vreti, cu 3-4-5 cadre pe secunda :D
Ave
0

#49 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2009 - 12:41 PM

Vezi postareaave, la Sep 9 2009, 01:28 PM, a spus:

Sa-nnebunesc dac-am mai citit vreodata atatea... comentarii... p-alaturi. Asta ca sa fiu diplomat si sa n-o zic pe de-a dreptul.

Dogfight cu modele se face cu panglica legata de coada, pe care o ciopartesti cu elicea (cu elicea modelului tau ciopartesti panglica din coada adversarului). Din ce imi amintesc (doar din citite) chestia e "disciplina" de captive, dar acolo e alta mancare de peste deoarece avioanele se deplaseaza mai mult sau mai putin pe suprafata unei sfere, deci e mai simplu sa "prinzi" coada celui din fata ta. La R/C trebuie sa apreciezi corect distanta dintre aparate in 3 dimensiuni, ceea ce nu e un lucru tocmai usor.

Iar cine are fabrica de modele sa rupa 2-3 pe zi la camp in coliziuni cu modelele altcuiva, e binevenit sa incerce. Doar ca eu nu sunt dintre astia. Mai mult, daca intri cu avionul - fie si numai cu elicea - in alt aparat de zbor, chiar daca ala e doar balsa, sansele sa-l aduci pe al tau jos intreg scad sub 2/3, si asta la o estimare pur ochiometrica si aberant de optimista.

O varianta interesanta poate fi echiparea aparatelor cu cate o "fotomitraliera", declansata printr-un canal al statiei, si numararea cadrelor in care "oponentul" a fost "gaurit". E o solutie simpla si usor de implementat, mai ales ca electronica a ajuns la niste preturi si dimensiuni suficient de mici pentru performante decente in acest sens. Si, dupa mine, e cel mai realist. Puneti un numar limitat de cadre - sa zicem 2-300 - si descarcati pozele la sol, dupa care se "numara" loviturile nimerite. Si da, stiu, e complicat, ca pilotul trebuie sa si declanseze - dar asta inseamna ca e intr-adevar un pilot BUN, nu? Si puteti pune si foc automat, daca vreti, cu 3-4-5 cadre pe secunda :D

AVE in viata e bine sa mai fi si oiginal din cand in cand , sa mai inventezi si table fara zaruri ca sa zic asa , caci altfel ne omoara monotonia !
E valabil si in viata de cuplu !
Uite numa cate posibilitati sunt la crearea unor modele din depron - forme, culori, dotari, caracteristici de zbor etc !
Sau e mai bine sa le avem toti la fel ca " fratii Petreusi " patru la punga ------- 4 Yak-uri, 4 EXtre , 4 PolCat-uri ?

P.S.

Apropo de fotomitraliera ! Am facut armata la Devesel Caracal - unitate de aviatie ( vanatoare ) si niste destepti de maistrii militari
au vrut sa faca poze in grup cu fotomitraliera de pe un MIG 21, numai ca avionul respectiv fusese in celula de alarma si echipat cu
tot armamentul real ! La iesire din pozitie sa uitat incarcatura de la mitraliera si un CLICK de poza a insemnat o tragedie !
noroc ca unii erau mai in marginea cadrului !
Oricum "fotografu" de ocazie a luat-o razna !

P.S. la P.S.

Si sa nu mai punem la socoteala de cate ori a facut fiecare dintre noi DogFight de unul singur cu Terra fara sa mai respecte
te miri ce reguli !

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 09 September 2009 - 12:48 PM

0

#50 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2009 - 12:57 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Sep 9 2009, 01:41 PM, a spus:

AVE in viata e bine sa mai fi si oiginal din cand in cand , sa mai inventezi si table fara zaruri ca sa zic asa , caci altfel ne omoara monotonia !
E valabil si in viata de cuplu !
Uite numa cate posibilitati sunt la crearea unor modele din depron - forme, culori, dotari, caracteristici de zbor etc !
Sau e mai bine sa le avem toti la fel ca " fratii Petreusi " patru la punga ------- 4 Yak-uri, 4 EXtre , 4 PolCat-uri ?

Ce legatura are constructia unor modele de depron cu busitul lor in aer? N-am bugetul Armatei sa fabric avioane pe banda rulanta ca sa le distrug in zece secunde. Poate au altii...

Citeaza

Apropo de fotomitraliera ! Am facut armata la Devesel Caracal - unitate de aviatie ( vanatoare ) si niste destepti de maistrii militari au vrut sa faca poze in grup cu fotomitraliera de pe un MIG 21, numai ca avionul respectiv fusese in celula de alarma si echipat cu tot armamentul real ! La iesire din pozitie sa uitat incarcatura de la mitraliera si un CLICK de poza a insemnat o tragedie !
noroc ca unii erau mai in marginea cadrului !
Oricum "fotografu" de ocazie a luat-o razna !

Poi daca nu au verificat "aparatul foto" inainte de poza, nici el si nici vreunul dintre maistrii care voiau sa "intre in cadru"... eu zic ca au meritat cu prisosinta nominalizarea la premiile Darwin. Insa pe vremea aia nu stiu daca fusese creat premiul cu pricina (nu mai zic de internet).

Citeaza

Si sa nu mai punem la socoteala de cate ori a facut fiecare dintre noi DogFight de unul singur cu Terra fara sa mai respecte te miri ce reguli !

Sa inteleg ca tu infigi avioanele in pamant din pura placere de a asculta busitura?
Ave
0

#51 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2009 - 01:12 PM

Vezi postareaave, la Sep 9 2009, 01:57 PM, a spus:

Sa inteleg ca tu infigi avioanele in pamant din pura placere de a asculta busitura?

Nu ! eu chiar nu am mai reusit sa mai infig nimic !
Ideea era, daca nu ai inteles, ca dam de pamant fara sa vrem cu modele de zeci de milioane ca intr-un dogfight cu Terra si
ne cramponam de o placa de depron de 6 mm si trei servouri de 5 game !
Chiar asa , fa te rog un calcul daca ai ragaz , asa de curiozitate, pentru modelul prezentat de Florin 100 % sa vezi ca nu trebuie sa ai fondurile armatei !
Si nu in ultimul rand, sa nu iti imaginezi ca acum zi si noapte pe Chtila sau in alta parte numai DogFight se va face si o sa cumparam camioane
de depron si basculante de servouri!
Era vorba de o iesire doua din cand in cand pentru fun !
Da ma rog , daca crezi ca este mai bine sa punem camere de "supraveghere " si pe urma sa stam la coada ca la numaratoare de voturi
sa aflam rezultatul - sa dus naibi toata adrenalina, distractia, nebunia etc ! Plus ca o sa avem nevoie si de observatori din Societatea Civila pentru
obiectivitate !

Da hai sa lasam la o parte observatiile contra acestei actiuni si cei interesati de asa ceva sa spuna daca vor sa participe sau nu !
0

#52 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1567
  • Inregistrat: 08-March 06

Postat 09 September 2009 - 02:02 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Sep 9 2009, 02:12 PM, a spus:

Nu ! eu chiar nu am mai reusit sa mai infig nimic !
Ideea era, daca nu ai inteles, ca dam de pamant fara sa vrem cu modele de zeci de milioane ca intr-un dogfight cu Terra si
ne cramponam de o placa de depron de 6 mm si trei servouri de 5 game !
Chiar asa , fa te rog un calcul daca ai ragaz , asa de curiozitate, pentru modelul prezentat de Florin 100 % sa vezi ca nu trebuie sa ai fondurile armatei !
Si nu in ultimul rand, sa nu iti imaginezi ca acum zi si noapte pe Chtila sau in alta parte numai DogFight se va face si o sa cumparam camioane
de depron si basculante de servouri!
Era vorba de o iesire doua din cand in cand pentru fun !
Da ma rog , daca crezi ca este mai bine sa punem camere de "supraveghere " si pe urma sa stam la coada ca la numaratoare de voturi
sa aflam rezultatul - sa dus naibi toata adrenalina, distractia, nebunia etc ! Plus ca o sa avem nevoie si de observatori din Societatea Civila pentru
obiectivitate !

Da hai sa lasam la o parte observatiile contra acestei actiuni si cei interesati de asa ceva sa spuna daca vor sa participe sau nu !

Am facut si noi pe aici dogfight dar noi ii zicem combat .

Am facut cu funjet vs. cessna , extra 330 vs cessna , la gramada edge 540 .

desi fun jetul e rapid a fost o placere sa incerc sa surprind adversarul,la noi se puncta cand erai pentru scurt timp in spatele adversarului.

cum zice si Real design , multi zburam pentru fun si in situatile astea prea purin iti pasa daca strici ceva mai ales ca e o valoare mica .

Nu de fiecare data distrugi modelul dar se mai intampla.
West Hobby Team
Van kit conversie T-rex 250e in 700Nitro
0

#53 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2009 - 02:13 PM

Ma rog, daca modelul meu - asa depron ieftin cum ziceti voi - ia o pala peste receptor, aia inseamna 50 EUR, cel mai ieftin. Garanteaza careva ca receptorul scapa neatins? Nu mai zic de pack, regulator sau altele - banui ca astea sunt considerate "consumabile"...

Si nu, nu-mi iau statie in 35 MHz doar pentru asta.

Iar fun poate fi si ceva gen "combat" cum zice nen, nu neaparat cu "busit avioanele". Asta-mi aduce aminte de un amic, mare tembel, care a venit odata la camp si dupa ce ne-am pregatit toti aparatele, cu un mistou specific lui, intreaba: "si acum le duceti sus si le busiti intre ele?"

Aceasta postare a fost editata de ave: 09 September 2009 - 02:17 PM

Ave
0

#54 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2009 - 02:34 PM

Vezi postareaave, la Sep 9 2009, 03:13 PM, a spus:

Ma rog, daca modelul meu - asa depron ieftin cum ziceti voi - ia o pala peste receptor, aia inseamna 50 EUR, cel mai ieftin. Garanteaza careva ca receptorul scapa neatins? Nu mai zic de pack, regulator sau altele - banui ca astea sunt considerate "consumabile"...

Si nu, nu-mi iau statie in 35 MHz doar pentru asta.

Iar fun poate fi si ceva gen "combat" cum zice nen, nu neaparat cu "busit avioanele". Asta-mi aduce aminte de un amic, mare tembel, care a venit odata la camp si dupa ce ne-am pregatit toti aparatele, cu un mistou specific lui, intreaba: "si acum le duceti sus si le busiti intre ele?"

Da cand il busesti singur si fara a il ridica intotdeauna destul de sus cum e ? Am vazut si benzinare la care nici motoru nu a scapat si era si de firma si de capacitate mare adica
cel putin 600 Euroi doar motoru !

Dar cum am spus putin mai sus - trebuie : ori sa ai punga plina cu receptoare , cu pack-uri etc ori cafteala cu soacra, soata si cine o mai fi - tot un fel de " combat " !

Acum ca fapt divers : este cel mai gresit lucru atunci cand ai modele multe sa cumperi doar 1-2 recepoare si sa le muti de pe un model pe altul intruna ca popa cu botezu
din poarta in poarta !
- la unele accesul este greoi trebuind sa desfaci mai multe componnte ale modelului , sigur vei pune o comanda inversat, sigur se vor slabii contactele in timp de la frecus
si atunci BUMMMM cu modelul !

Eu cel putin, am peste 20 receotoare toate in 2,4 GHz Futaba din care cred ca 5-6 micro cu 4 canale restul cu 7 si 8 si daca ma " enervez " receptorul il bag
intr-o cutie de protectie , de conserva , de compot , tabachera saffe etc si tot scapa

Cand vrei ceva ori o faci ori nu , ori te risti ori stai potolit !
Dar daca stai sa despici firu in paispe nici strada nu o mai treci ca nu e rentabil cu flecurile mai ales daca sunt de firma !
Dar si atunci rezervi o zi pe luna cand umblii descult si daca vrei tot o faci!

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 09 September 2009 - 02:36 PM

0

#55 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2009 - 02:53 PM

1. Faptul ca eu fac o greseala de pilotaj e ceva complet diferit de a pune cu buna intentie aparatul intr-o situatie care duce la distrugerea lui, intr-o proportie mai mica sau mai mare.
2. Organizarea vietii personale - inclusiv modelistice - tine de alegerile fiecaruia.
3. Aparent unii pur si simplu nu pot concepe ca sunt oameni care nu au mii de euro de dat pe un hobby si asa destul de costisitor, si incearca sa se descurce in limita resurselor de care dispun. Nu stiu la tine, dar eu de fiecare data cand decolez modelul verific toate comenzile, si CU ATENTIE, nu doar ca sa zic ca am dat de stickuri. Un calcul simplu in cazul tau, la 50 de EUR un receptor - desi inteleg ca nu ai doar cele mai ieftine receptoare - duce doar asta la peste 1.000 EUR. Bani de modelism pentru care eu muncesc MULTE luni, poate chiar mai bine de un an, si in consecinta nu imi permit sa-i dau doar pe receptoare. Deci sa nu ne mai dam mari cu exemple care se aplica si asa unui numar foarte restrans de practicanti ai acestui hobby, o buna parte dintre noi facand destule eforturi pentru a putea practica chestia asta.

Despre ultimul paragraf - sincer, chiar nu inteleg ce vrei sa spui:

Citeaza

Cand vrei ceva ori o faci ori nu , ori te risti ori stai potolit !

Formularea asta, cat oi fi eu de inginer si nu stiu sa ma exprim, n-are nici o logica. Deci sau o fac sau nu, sau risc, sau stau potolit. Sunt 4 chestii diferite? In plus, trebuie sa VREAU chestia aia. Ei bine, eu VREAU combat, si VREAU sa NU-mi fac pulbere avionul pentru care muncesc de-mi sar capacele - inclusiv la deproanele alea, unde ai nevoie, printre altele, si de TIMP pe care trebuie sa-l iei de undeva. Ce anume e atat de greu de priceput?

Aceasta postare a fost editata de ave: 09 September 2009 - 02:57 PM

Ave
0

#56 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 20-December 08

Postat 09 September 2009 - 02:55 PM

Si eu zic ca ar fi cel mai bine sa se faca cu modele submotorizate . Atat de submotorizate incat de-abia sa se poata tine in aer .
Un pic de ajutor din partea urmaritorului sau o greseala a urmaritului si gata , ajung jos . Ma gandesc la niste deproane cu aripi lungi legate de fuselaj prin bete subtiri de lemn, la un impact mai tapan sa se poata rupe.
Ideea de baza este existenta vulnerabilitatii construite in avion .

La navo exista modewarshipcombat.com desi nu se aseamana deloc cu "the real thing" au reusit sa-l faca balansat si distractiv .
HK500GT ,EZGlider twin ,Mini Tricopter
0

#57 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 09 September 2009 - 03:04 PM

Da
DT
0

#58 Useril este offline   Abburo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1317
  • Inregistrat: 02-June 07

Postat 09 September 2009 - 03:29 PM

Da? Nu pot sa cred.... !!! ;)) :D) :D
URGENT !!! schimb Caiet A4 cu Audi acelashi model….rog seriozitate!!!
0

#59 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 924
  • Inregistrat: 17-May 07

Postat 09 September 2009 - 03:52 PM

Vezi postareaAhernar, la Sep 9 2009, 03:55 PM, a spus:

Ideea de baza este existenta vulnerabilitatii construite in avion .

Fratele meu, geniala fraza, GENIALA. Ai talent de scriitor. Sa mor io. Auzi, existenta vulnerabilitatii, dar nu oricare, e vulnerabilitate construita ;) Genial.
0

#60 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2009 - 03:58 PM

Baieti pentru mine este clar !
Daca nici de niste " capace de buda " de unica folosinta fie ele Botezatu, Levinta sau Armani
cum au fost caracterizate nu va indurati asta e !

Credeam ca din acest sport individual putem incerca si niste momente de echipa !
Dar o sa ramanem ca niste copii in parc fiecare cu mingea lui ca sa nu o strice alalalt
si cand o sa ajungem acasa o sa spunem ca cica am jucat Footbal ! Oare ?
Banel de unu singur ? Hiiii ! sau Haaaa ?

Bafta zburatorilorrrrrr ! Parca asa ura cineva !

P.S.

Am vazut ca si la machete zburatoare dupa ce muncesc 1,2 sau poate chiar mai multi ani ,
si investesc nu gluma , tot de 10 - 15 secunde au parte unii ! Unde e placerea , in afara de a
construi ?? nici pentru muzee nu mai ramane mare lucru din ele ! Sa fie o forma de combat
individual ?
0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu