Radiocomanda incepator--->intermediat
Postat 21 September 2009 - 07:40 AM
Sunt un incepator si momentan nu am cumparat nimic(nici macar simulatorul) in schimb am gasit o radiocomanda(ma gandeam ca ar fi indicat ca primul lucru pe care il cumpar sa fie radiocomanda) de pe mai multe siteuri care egaleaza performantele unor radiocomenzi de peste 600 lei.
"Problema" este ca ea nu costa decat 255 lei cu tot cu receptor.
As fi vrut sa aflu, daca se poate, ce anume o face sa fie atat de ieftina si care sunt avantajele/dezavantejele acestei radiocomenzi.
Nu stiu prea multe(aproape deloc) despre acest domeniu dar as vrea sa ma ajutati sa pot intelege care sunt punctele slabe si forte la un asemenea produs. Multumesc.
Radiocomanda este http://######/radiocomanda-himodel-can...nale-p-557.html
Specificatii radiocomanda:
Frecventa radiocomenzii: 2.4GHz-2.483GHz
Numar canale: 6 canale
Tipul modulatiei: FSK
Interfata radio: SMA
Functia Dual Rate: DA, pentru canalele 1 si 2
Functia revers: DA, pe fiecare canal
Trimare: DA, digitala
Avertizare baterii descarcate: DA, sonor si vizual
Functia bind, cautare receptor: DA
Functie trainer: DA
Mufa conectare la PC: DA
Curentul consumat: <250mA
Alimentare la: 8 baterii sau acumulatori AA (R6)
Dimensiuni: 201*192*60mm
Specificatii receptor:
Frecventa receptorului: 2.4GHz-2.483GHz
Numar canale: 6 canale
Sensibilitatea receptorului: ≤-100dBM
Tensiunea de alimentare: 4.8V ~ 6V
Curentul consumat: <20mA
Masa: 6 grame
Dimensiuni receptor: 34*20*14mm
Lungimea antenei: 14 cm
Este buna de ceva? Isi justifica pretul? As putea sa folosesc asa ceva si cand voi trece pe modele mai avansate?
Multumesc pentru parere :)
Postat 21 September 2009 - 08:14 AM
Aceasta telecomanda nu pare sa aiba nici un mixer, si nici chiar computer, cu toata pacaleala care o incearca cu asa zisa trimare digitala.
Toate comenzile sunt predefinite si nu poti configura nimic. Eleroanele se cupleaza pe cablu Y, la fel si flapsurile. La prima citire a manualului, nu pare sa fie capabila sa controleze in mod direct modele cu coada in V, va trebui sa adaugi mixer extern.
Iar faptul ca este in 2.4G nu face decat sa accentueze aceasta senzatie, ca ar fi mai mult decat este.
De asemenea, din manual se vede ca este configurata intr-un mod mai neobinuit, cred ca 4, cu eleroanele si gazul pe dreapta, si directia/profundorul pe stanga. Nu se stie daca se poate schimba aceasta configurare, si daca te vei simti confortabil cu ea.
Receptorul are o singura antena, o abordare indrazneata pentru 2.4GHz, si care ar putea produce niste surprize, despre care ne vei intreba mai tarziu mirat: "interferente in 2,4Ghz ?!!!"
Da, isi justifica pretul, dar nu in sensul bun. Daca evoluezi, ii vei gasi repede limitele.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 21 September 2009 - 08:24 AM
Postat 21 September 2009 - 08:25 AM
Bani pentru telecomanda digitala in orice caz nu am adica 1 000 lei in sus...
Tinant cont ca nu am mai folosit nici o alta radiocomanda oricum ar fi asezate cred ca oricum ma voi adapta la ele,
Si chiar sa nu poti configura nici o comanda...greu de creazut...dar daca asa este...?
Si cum adica coada in V? si mai ales cum sa cuplezi eleroanele pe cablu Y :D
Nu am gasit nicaieri informatiile astea.
P.S. Tot ce spui ca ar fi limitat este limitat de statie nu si de receptor nu?
Adica daca vreau sa imi cumpar alta radiocomanda pot sa pastrez receptorul si sa il folosesc tot la maxim pentru cele 6 canale, nu? Si din banii astia tot as ramane cu un receptor si un simulator de zbor :D
Poate ca se poate schimba cinfiguratia din calculator...nu din radiocomanda...sau manualul este incomplet...nu am idee...zic si eu :)
Aceasta postare a fost editata de SilentX: 21 September 2009 - 08:34 AM
Postat 21 September 2009 - 08:43 AM
Asta e mai greu de explicat in spatiul de aici si timpul care (nu) il am
> Bani pentru telecomanda digitala in orice caz nu am adica 1 000 lei in sus...
Sunt foarte bune si la 5-600 lei noi, second sub 400.
> Tinant cont ca nu am mai folosit nici o alta radiocomanda oricum ar fi asezate cred ca oricum ma voi adapta la ele,
Adevarat... si multi zboara in modul 4, nu ai fi primul.
> Si chiar sa nu poti configura nici o comanda...greu de creazut...dar daca asa este...?
Din ce sa configurezi? Ai vazut una cat de cat, cu ecran LCD si computer ?
> Si cum adica coada in V?
http://en.wikipedia.org/wiki/V-tail
> si mai ales cum sa cuplezi eleroanele pe cablu Y :D
Asta e cam abc... nu ai pe nimeni in localitate de la care sa "furi" elementele de baza?
> Nu am gasit nicaieri informatiile astea.
Gogu is your friend :)
> P.S. Tot ce spui ca ar fi limitat este limitat de statie nu si de receptor nu?
Da, exceptand chestia cu receptorul cu o singura antena. Dar nici receptorul nu il vei mai putea folosi cu alta statie, decat de acelasi tip.
> Adica daca vreau sa imi cumpar alta radiocomanda pot sa pastrez receptorul si sa il folosesc tot la maxim pentru cele 6 canale, nu? Si din banii astia tot as ramane cu un receptor si un simulator de zbor :D
Vezi mai sus
> Poate ca se poate schimba cinfiguratia din calculator...nu din radiocomanda...sau manualul este incomplet...nu am idee...zic si eu :D
Nu se cupleaza cu calculatorul decat pentru simulator. Exista un model Turnigy asemanator ca pret, care permite configurarea din calculator, dar asta ar insemna sa ai laptopul cu tine la camp.
Postat 21 September 2009 - 08:57 AM
Si spui ca o telecomanda digitala de minim 6 canale sh ar fi in jur de 400 lei? cu tot cu receptor? :D
Multumest pentru informatii :)
Postat 21 September 2009 - 09:03 AM
Cum se imperecheaza statia cu receptorul in 2,4? La 35 di 40 e clar am cristale am canale bine definite...dar in 2,4?
Si cea de-a doua nelamurire vine din postul de mai sus...sa inteleg ca un receptor in 2,4 nu poate fi imperecheat cu orice statie in 2,4....adik nu se poate merge pe o rc "de firma" si o punga de receptoare mai ieftinele.
Bafta!
ps. eu ma uit dupa un T6x dar cum am mai multe avioane as vrea cel putin 2 receptoare ca sa nu stau la camp sa mut receptorul....si vroiam sa stiu daca e musai tot receptor futaba.
Postat 21 September 2009 - 09:17 AM
SilentX, la Sep 21 2009, 09:57 AM, a spus:
Si eu credeam la fel pana saptamana trecuta, dar m-am lamurit ca nu e chiar asa :D
http://exposureroom.com/members/renatoa.as...963e1fbc1e013c/
Postat 21 September 2009 - 09:23 AM
yr-zbg, la Sep 21 2009, 10:03 AM, a spus:
Cum se imperecheaza statia cu receptorul in 2,4? La 35 di 40 e clar am cristale am canale bine definite...dar in 2,4?
Si cea de-a doua nelamurire vine din postul de mai sus...sa inteleg ca un receptor in 2,4 nu poate fi imperecheat cu orice statie in 2,4....adik nu se poate merge pe o rc "de firma" si o punga de receptoare mai ieftinele.
Bafta!
ps. eu ma uit dupa un T6x dar cum am mai multe avioane as vrea cel putin 2 receptoare ca sa nu stau la camp sa mut receptorul....si vroiam sa stiu daca e musai tot receptor futaba.
Imperecherea se numeste binding pe limba lor, si se face cu niste butoane aflate unul pe statie si unul pe receiver si un led care clipeste intr-un fel sau altul in functie de fabricant. Vezi ca descrie la pagina 10 la statia de mai sus.
In 2.4Ghz totul este legat de fabricant, nu poti amesteca nimic.
O solutie relativ ieftina pentru tine ar fi setul de la Hitec, daca ai cine sa ti-l aduca din state, la 115$/130$ ai modul transmisie si doua receptoare de 6/7ch.
Astea s-ar putea adapta la orice statie cu port de trainer, iar la una modulara Futaba sau Hitec este chiar imediata, plug and play.
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...mp;#entry331011
Postat 21 September 2009 - 09:38 AM
yr-zbg, la Sep 21 2009, 10:03 AM, a spus:
daca nu iei receptor facut de firma respectiva, o sa ai o surpinza la range...de obicei e indicat sa iei de la firma radiocomenzii.
La 2,4ghz, din cate stiu si din cate am citit, trebuie sa "bind-uiesti" receptorul cu telecomanda, un buton pe RX, altul pe TX. restul fac ele.
L.E: renatoa, ai fost mai rapid :angry2:
Aceasta postare a fost editata de lefmir: 21 September 2009 - 09:39 AM