Modelism - RHC Forum: Statii Radio Comanda - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Statii Radio Comanda construite acasa

#1 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 16 June 2004 - 11:07 AM

Am vrut sa deturnez discutia cu statiile radio autoconstruite, pe un taram unde isi are locul. Si voi continua:

Alexella , tu ai oarecare dreptate. Asa cum am mai spus, eu, la o zi normala de zbor accept si o statie manufacturata, dar trebuie sa iau toate masurile. Totusi garantul ca statia nu ii bruiaza pe altii este acea omologare, este singura pe care pot sa ma bazez. Insa nu pot sa accept doar pe unii cu statii facute, la o adunare, si nici nu pot sa incurajez folosirea statiilor in benzile ilegale, dar pe acestea din urma nu am caderea sa le resping. Fiecare modelist raspunde pentru faptele lui. Stiti bine cum e prin tari mai vestice: Bruiezi - platesti pagubele. Simplu! De aceea aia cam au asigurari obligatorii. Dar revenind pe tarlaua noastra... bravo lor ca isi bat capul si pistoalele de lipit sa isi faca statii. Atata timp cat nu deranjaza pe altii, si pot garanta chestia asta, e ok.

Si daca apare cineva cu o astfel de statie la RR2005, si daca veti fi de acord, ma gandesc sa ii facem o fereastra sa zboare si el. Iar daca langa el mai apare un curajos, o va face in cunostinta de cauza si pe respunderea lui. Nu vreau sa avem nici o tensiune/conflict la RR. De aceea nu este concurs ci festival de zbor, woodstock modelistic (ehei cei batrani isi mai amintesc de woodstok!).

Hai ca umplu 20 de monitoare.

big
Big
FROGS CAN FLY!
0

#2 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 16 June 2004 - 12:04 PM

o problema care ma roade pe mine
ii intreb pe cei care manufactureaza statii acasa:
-Cum iesitzi la bani domnilor?
mai bine ? -eu cred ca f aproape de costul unei statii medii sa zicem
sau construiti doar din pasiune?
totusi atentie cu construitul de emitatoare si benzile pe care le folositzi!!

ATENTIE DUSMANUL ASCULTA!!
flying is my life...
0

#3 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 16 June 2004 - 01:52 PM

Construim din pasiune la bani tot pe acolo ajungem.
0

#4 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2004 - 01:54 PM

O sa reiau ce am zis ultima oara, o omologare intre noi, modelistii, in urma unor teste live

Iti multumesc pt sprijin Alexela
Dar singer si amici nostri neelectronisti au voie sa se teama
Apropo de ce ai zis, Am un emitator de la o statie multiplex veche (35Mhz FM) de la un prieten sa o folosesc la ideile mele. Am pus analizatorul pe iesire si armonica a doua era atenuata cu vreo 40db iar a treia mai mult, Puterea de emisie era de vreo 500mW la 9V si 1W la 12V
Statia mea de 433Mhz are 10mW infim

Si ce mai vroiam sa zic
Anul trecut la o cantina am fost NEVOIT sa fac ce tu zici ca-i interzis: sa suflu in iaurt pt ca mamaligutza cu care era amestecat frigea al naibi :)
Fara gluma!

Si chiar ma gandema sa ii supun pe baieti la un test:
Sa puna toate aeromdele si chestiile telecomandate la sol ,sa le alimenteze (cat timp zbor eu) si pe ele si pe emitzatoarele lor, dar fara elici cuplate sau roti (ma rog), si daca la unu ii iau razna servomecanismele fara sa vrea el o sa promit ca o sa-mi tin parascoveniile departe de ei.
Dar sigur va fi ok si si o sa se convinga ca nu-i pericol. Ca asha cu benchmark e mai fairplay NU! :)
0

#5 Useril este offline   alexella 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 431
  • Inregistrat: 21-May 02

Postat 16 June 2004 - 02:37 PM

Silviule, la problema care te roade, am eu un raspuns, forward-at.. ca sa zic asa. Si completat de mine pe urma...

Ce este modelismul? Un hobby, da? Drept urmare, preturile pentru oricare produs de modelism sunt mult umflate, ca nu mori fara ele. Ei si tocmai asta e chestia care ma doare.

(si dau un exemplu care ma obsedeaza: Una bucata CAMPAC de 16k costa 70$ in State iar in Europa... mai mult, iar eu mi-am facut asa ceva cu vreo... 200.000 lei (sub 10$). Si cred eu ca asta nu-i un exemplu singular)

Si se pot gasi MULTE produse care le putem incadra in aceasta categorie tip BALON!!

Dar NU toate articolele de modelism le poti face acasa mai ieftin ca cele din "comert". Toata chestia e sa stii sa faci distinctia intre aceste doua categorii, distinctie care uneori poate fi mult influentata de pregatirea si dorinta cuiva de a mesteri.

In ceea ce priveste rentabilitatea, raspunsul poate fi si NU. Acelasi modelist de care vorbisem mai inainte, si-a facut un variator electronic. Da capo al fine: cu microcontroller, cu program, cu optimizari (si bug-uri...), cu limita de curent de 160A per tranzistor.... incapsulat intr-o cutie de o dimensiune similara cu un variator din comert. Cat l-a costat? Sute de ore de munca.... Iar ca pret, a depasit bine pretul unui variator bun. (experimente, piese stricate, comanda cablaj... etc).

Iar in ceea ce priveste statia de emisie... concluzia contabila cred ca este aceeasi.

Deci raspunsul este pasiunea!! Iar catalizatorul e posibil sa fie o fraza de genul: "cum? atatia bani pe prostia asta? pai.. pot sa mi-o fac si singur".

Morala: modelismul cere bani. Multi! Oricum o intorci, tot la bani ajungi. Poti optimiza ici-colo, poti vinde un model inainte sa crape ca sa recuperezi cat mai mult din costul initial (de obicei, maxim 50-60%...) da tot la bani ajungi.

Bigule, no asai bine. Daca dai adunarea si comanda de "statie la picior" cand zboara astia cu.. meshtereli de-acasa, te iubesc din nou ca-n prima zi. Ca daca-i sapam pe toti astia de meshteresc... n-ar mai fi asa frumos..

parerea mea
Oriunde vei merge, acolo vei ajunge............
0

#6 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2004 - 02:50 PM

Citeaza

"cum? atatia bani pe prostia asta? pai.. pot sa mi-o fac si singur".

o data demult ma ocupam si eu de electronica
anii au trecut iacata am ajuns economist

da daca ""atatzia bani pe prostia asta"" si ""pot sa mio fac si singur""
da mult mai scump
atunci asta hobby scump nu al nostru!!

intzeleg pot sa mio fac si singur daca iese mai eftin OK
da daca nu atunci chiar ca e pasiune si nu mai vorbim de modelism ,ci de electronica pura lucrata acasa pentru obtinerea de satisfactzii proprii
flying is my life...
0

#7 Useril este offline   alexella 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 June 2004 - 03:02 PM

a-a, nu-s de acord cu tine.

este o chestie care tine de liberul arbitru, ce simte fiecare prin modelism.
a fi modelist nu-nseamna doar sa zbori, doar sa navighezi, doar sa sofezi...
sau cel putin asa am inteles eu, imi place asa si... o sa-i invatz si pe altii tot asa.

intotdeauna am mesterit mai mult decat am utilizat produsul respectiv. poate ca vanatorul care vaneaza de placere si nu de gustul carnii..

eu sunt mai degraba modelist decat electronist si modelismul a fost cel care m-a facut sa pun iarasi mana pe carti, sa citesc, sa mai fac un Kirchoff, un Ohm... chestii uitate din facultate.

dar nu conteza asta, deturnez subiectul spre taramuri filozofice si nu vreau.

have fun, ramane cum am stabilit
0

#8 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2004 - 03:20 PM

nici eu nu sunt de acord cu tine
a construi o radiocomanda nu inseamna modelism
radiocomanda respectiva poate sa fie pentru cuptoru cu microunde sau masina de spalat rufe
in cazul de fata doreste sa comande un aeromodel cu dansa
da astai alta problema
da
modelismu inseamna mult lucru practic,surubarie,bricolaj.
da construirea unei radiocomenzi nu tine de modelism
n-am nimik impotriva omului,il admir chiar si sper sa-i mearga statia si sa nu bruieze pe nimeni

in nici o carte de modelism n-ai sa gasesti capitolul:constructia radiocomenzii!!
intr-o carte de electronica DA!!

e chestie de interpretare a "modelismului"

in rest sanatate
si spor la treaba!

silviu66faraarmoniciparazite
flying is my life...
0

#9 Useril este offline   vas86 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 24-February 04

Postat 16 June 2004 - 06:44 PM

ma bag si eu putin in seama ca zice lumea ca ma pricep......
Sunt cateva lucruri de punctat:
1. daca stii sa-l faci...un emitator/receptor nu te costa mai mult plus ca poti codifica comenzile a.i pe aceeasi frecv ,sa nu ai probleme cu interferentele.
2.Eu personal NU IMI PERMIT o statie RC(cum ii spuneti voi), eu O FAC ..si iese bine tot timpul.
3.E adevarat ca nu sunt un aero si ca nu am facut niciodata o statie pt. aero si distanta nu era f mare ,dar la scara mica... e mai ieftin ...si la urma urmei e o pasiune nu faci modelul decat de dragul de a construi ceva ce functoneste distractia e in munca de zi cu zi nu atunci cand te joci cu aparatul ,ca... asa cumperi nunu' gata facut ,nu?
4.vad io pe forumu' asta o fuga disperata de electro... mie personal mi-au fuctionat mai bine montajele decat restu'..(nu stiu de ce .. probabil pt ca tata e electronist?)
atata am vrut sa va zic io , nu stati sa cititi asta ca aveti de lucru....
0

#10 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2004 - 08:16 PM

Citeaza

vad io pe forumu' asta o fuga disperata de electro

nu-i adevarat eu ma bag la multe si sunt sigur ca multzi de aici ;da sa iasa cost+munca+piese+timp/calitate mai bun decat daca cumpar acelasi produs

Citeaza

si la urma urmei e o pasiune nu faci modelul decat de dragul de a construi ceva ce functoneste distractia e in munca de zi cu zi nu atunci cand te joci cu aparatul ,

e adevarat faci modelul ca sa functzioneze-asta-i munca
distractia -atunci cand functioneaza
cand functioneaza???
R:cand zboara!!!
eu ma distrez si cand lucrez da' mai rau ma distrez cand zbor cu el!!
degeaba va ascundetzi dupa deget asta este finalitatea :sa zboare,sa navigheze,sa forjeze
si cu finalitatea va laudatzi:e ai vazut ce poate?? eu am facut-o!!!

@vas86 :un emitator cu 2 tranzistori -bataie 15 m am facut si eu cand eram mic si a functzionat f bine
da la scara mica dupa cum bine spuneai

Citeaza

nu faci modelul decat de dragul de a construi ceva ce functoneste

pai da faci modelul
cine il face
da aici vorbim despre cine face radiocomenzi!!!!
flying is my life...
0

#11 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 16 June 2004 - 08:49 PM

Nu va mai agitati asa tare ca-i fara folos. Toata lumea are dreptate. Modelismul e asa vast si nedefinit ca poate include muuulte tare, inclusiv electronica, chimia, biologia si toate cele care se pot face de mana omului (o fi pleonasm, ata ete). Daca e sa considaram modelismul doar cu ce-i inclus prin regulamente putini facem doar modelism curat. Am construit auto RC dar niciodata n-am pilotat auto RC! Oare era modelism ala? Sau am fost mecanic la multe competitii. O fi fost modelism? Acum concurez cu un auto captiv la care puteam sa nu fi atins un surub. O fi modelism asta? Din moment ce am curajul sa construiesc un receptor pentru propriul model e electronica sau modelism? Daca pomisorii lui Olaf nu se misca se cheama ca nu face modelism? Ce naiba parc-am fi copii. Important e sa ne simtim bine impreuna, sa facem ceva placut... Urmeaza un lung bla, bla, bla!
Si eu am incredere in electronisti desi sunt doar mecanic. Mare incredere!
E discutabila faza cu pretul sau valoarea produsului obtinut. Personal, n-as fi reusit sa construiesc o statie cap-coada de la primul surub pana la mansa randalinata si sa ma incadrez in 50 euroi, desi vad si eu ca electronica e doar din 2 circuite si alte cateva piese (adica un montaj de facut intr-o zi cel mult).
Ca tot veni vorba, mai ca-mi vine sa risc: daca un electronist face o statie (emitator+receptor echipate si functionale) la fel de faina si buna ca una industriala (chiar si una second hand) dar mai ieftina, fac si eu comanda de una!
Hai pa!
Bagati mare la electronice, la pilotaj, la pictat, la lipit, ca tot modelisti va consider, chiar daca nu va convine! Cred ca si nevasta unui modelist ajunge sa fie tot modelist (modelista?) chiar daca nu vrea!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#12 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2004 - 08:56 PM

Citeaza

daca un electronist face o statie (emitator+receptor echipate si functionale) la fel de faina si buna ca una industriala (chiar si una second hand) dar mai ieftina, fac si eu comanda de una

DAR MAI IEFTINA
egzact asta ziceam si eu
si eu m-am scormonit destul ca sa-mi iau una -credetzi ca nu-mi convenea una mai ieftina??da sa pot sa si zbor cu ea la RR de ex-si nu un sfert de ora cand restu's la mici si bere

in rest sanatate si
spor la treaba

p.s.:asta doresc si eu sa fim multzi si sa ne simtim bine impreuna :D

Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 16 June 2004 - 09:16 PM

flying is my life...
0

#13 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 16 June 2004 - 09:58 PM

E problema de detalii. Partea electronica o scoti ieftin daca ai ceva experienta. Mecanica de prin jur te omoara. Si daca ai indemanare, scule si materiale sa zicem ca o faci si pe aia dar apare pretul timpului consumat pentru munca si aici intervine subiectivismul. Timpul nu are aceeasi valoare pentru toti.
Era pe aici un site cu echipament RC facut dar parca tot nu-mi place aspectul statiei din poza desi electronica presupun ca-i OK.
Am mai vazut ceva de-al lui MrSpace. Lucreaza frumos. Sunt sigur ca o sa faca treaba buna si o sa am curajul sa zbor simultan cu el cu toate armonicele posibile si imposibile. Nu vad de ce statia mea ar fi mai buna ca a lui. Ca are carcasa mai sexi? Oare el are curaj sa zboare in acelasi timp cu mine? Ca si receptorul e important, nu numai emitatorul.

Mai bine sa aflam niste circuite integrate mai destepte folosite in Tx si Rx, de la cei care cunosc problema!
0

#14 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2004 - 10:12 PM

Mey baieti dpdv tehnic tocmai la partea radio sunt cele mai mari probleme
Si eu am mania sa incerc sa fac tot de mine
pt recetie se pare (inca nu am terminat sa va zic sigur) ca integrate bune sunt TDA7000 (FM banda larga, NU se fol inmodelism) MC3372 (FM banda ingusta simpla schimbare de frecv) MC3362(FM banda ingusta dubla schimbare de frecv) primul e cel mai jalnic ultimul cel mai hot doar cu TDA7000 am facut un radio dar cu el am rec doar posturi radio. Cu restul nu am incercat nimic
Noroc cu ceva bani ca am dat 1.7mil pe doua module (Tx, Rx) radio, mai tapene (puernice), pe 433MHz cu care sa scap de abureala asta.
Desi cand o sa am timp tot o sa incerc ceva facut de mine :D
Apropo de mecanica
Pe aia o cumpar ca alfel tr sa stau pe capul lui bitex 24h din 24
Am cumparat de la un furnizor englez manse minuscule cu 15$ bucata dar sunt gigea :D Iar cutii iar dau bani pe ele e deja prea mult ca tr sa dau gauri de prindere :(

P.S. Multumesc bitex pt sustinere :D
0

#15 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2004 - 10:15 PM

Modulele cu pricina sunt facute de radiometrix si sunt din seria tx2 la 40kbps alimentare la 5V (nu mai stiu care e codul)
in aer liber la nivelul solului dist e de ~300m in catalog
la aeromodele su rachetomodele dist creste la aprox 1km cf calculelo
Puterea de emisie e de 10mW de ~100x mai mica cala o statie dela magazin asa ca mari interferente nu cred ca o sa fac.
Tx2 Rx2

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 16 June 2004 - 10:18 PM

0

#16 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2004 - 10:21 PM

totusi este chestie de interpretare!!
daca cel ce construieste radiocomenzi este modelist,atunci cel ce zboara aero captive ce este??
ca n-are rc???
isi comanda aeromodelul in alte moduri decat prin radio
si totusi este modelist
nu v-am spus dar va repet!n-am nimik impotriva celor care construiesc rc!!
dar daca construiesc rc din pasiune si tocma le testeaza pe aeromodele nu stiu cat sunt electro si cat modelo?
ca ar putea foarte bine sa le testeze si pe altceva!

@MRSPACE:succese,sa-tzi mearga si sa ne vedem la RR!!ca ne descurcam noi la fatza locului
de fapt daca ajungi akolo cred ca discutzia finala o sa o portzi cu BIG!
flying is my life...
0

#17 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 16 June 2004 - 10:30 PM

MrSpace, nu te agita ca nu te iau de nevasta/barbat! In principiu sustin pe oricine incearca sa faca ceva, chiar si nefolositor, daca-i face placere si in general nu derajneaza.
Receptor cu TDA7000 am facut si eu (KIT-urile sa traiasca) si mai am unul in lucru.
Credeam ca MC3372 e mai bun ca 3362! Parca erau rezolvate niste probleme in varianta 72. O sa mai citesc!
PS. Cu banii pe 2 manse gigea luai o statie second hand la fel de gigea!
Ia sa-mi arati si mie mansela alea, poate pun bani la ciorap...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 16 June 2004 - 10:35 PM

0

#18 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 17 June 2004 - 07:08 AM

In afara discutiei propriu zise cu armonici, interferente, atletism din cauze de bruiaj etc, eu cred ca pana la urma si la coada este o chestie de optica si alegere personala: unora le place sa zboare - astia aleg ARF. Altora, sa construiasca dar nu prea au timp - cumpara kit-uri. Mai sunt unii carora le place sa construiasca complet, fie ca e vorba de modele, statii etc. Recunosc cinstit ca si mie imi place sa construiesc complet, dar numai la modele e valabila. La statii prefer ceva facut de profi, testat pe pielea altora, cu pret bun, si facilitati mulate pe necesitati indelung studiate. Totusi domnilor, este absurd sa sustinem ca in majoritatea cazurilor o statie facuta acasa, bate o statie facuta de oricare firma de renume (JR, Futaba, Multiplex, Hitec, Robbe etc). Si e destul de simpla explicatia: La statia aia lucreaza o cohorta de oameni, este rezultatul unei evolutii si deci profita de experienta, si ... o plac mai multi modelisti ca doar de aiai se vinde si acel model de statie. Dar recunosc din nou cinstit ca nu mai am timp de constructii cum aveam candva. Si atunci ma tai din constructii si trag spre zbor, fac intretinere si privesc spre ARF. Asta este. Trebuie sa alegi la un moment dat, ca nu poti sa le faci pe toate.

Big
FROGS CAN FLY!
0

#19 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2004 - 07:10 AM

Bitex
-una la mana statia pe care "puteam" sa o iau era second si e ceva ce nu accept (decat la femei ca nu-s debil)
-doi la mana, si cel mai important, nu era facuta de mine!
-trei la mana, daca amea iese mai buna ca aia second? :D ce? crezi ca luam statie PCM 6 canale detectie de erori CRC..etc etc cu 30$?

Masele sunt tare micutze, nu-s cine stie ce frumusete dar vroiam sa am un emitator mai mic ca si Tx-ul o sa consume putin. Ca alimentare o sa am un accu de 9V de acela mic

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 17 June 2004 - 07:14 AM

0

#20 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 17 June 2004 - 08:59 AM

Nici eu nu accept sa cumpar second ca principiu dar principiul asta merge asa usor incalcat fara probleme de constiinta. Daca pretul platit este corect pentru ce cumperi, constiinta-i impacata!

Era sa zic o prostie cu facutul de tine... Cand n-oi mai avea timp de surubareala din cauza jobului ala barosan care se prevede, o sa te lasi de modelism ca nu-i facut nika de tine? Hai s-o luam pe rand: antena nu-i facuta de tine, mansele nu-s facute de tine, acumulatorii, componentele electronice, servourile si carcasa nu-s facute de tine. In cel mai fericit caz sunt noi si montate de tine. Pe model motorul nu-i facut de tine, balsa creste pe alte meleaguri nu in ghiveciul din camera, placajul cred ca-i facut de altcineva, cleiul mai mereu e cumparat si lista e lunga! Poate cap-coada faci electronica (schema-conceptie si montajul-constructie). Nu-i putin lucru, dar ce te faci ca umbli cu procente! Cat la suta din acea statie e in realitatea facut de tine? Sa zicem prin absurd ca 99% e home made, dar tot exista acel 1% care precis te face sa nu dormi noaptea... Am si eu probleme de genul asta dar sper sa-mi traca. Candva mi-am construit o casa. Doar doua lucruri n-au fost facute de mine: instalatia electrica si soba. De ambele sunt nemultumit!

La faza cu "daca iese mai buna ca aia second" chiar ca nu stiu ce sa spun, ca nimeni nu stie cum merge aia second. La o simpla surubelnita rotita in interior, la o antena neacordata se pot intampla multe. Toti vedem doar carcasele si ca ceva functioneaza dar nimeni nu vede ce nu se poate vedea. Eventual vecinul cand deja injura ca c-o fi, dar nici el nu vede! Doar presupune... Si toata lumea e fericita ca sculele sunt profesionale! De regula electronistii amatori fac lucruri mai bune ca alea industriale dar cu un pret mai mare si deseori cu un gabarit mai mare! Am fost un YO8RKF si stiu ce zic. E drept ca am inceput sa mai uit... Cuvantul "amator" nu e legat de de "diletant". Mai degraba un profesionist isi face treaba aiurea ca poate-i obligatie de serviciu, dar un AMATOR sigur pune pasiune si incearca the best!

"crezi ca luam statie PCM 6 canale detectie de erori CRC..etc etc cu 30$". Nu, cu 30 nu luai. Luai cu 50! Poate cu 30 una in 27AM...
Tu crezi ca dupa ce faci PCM-ul ala o sa simti mare diferenta fata de una in 27 de 20 ani vechime? Zboara la fel pe model. Poate doar consumul sa fie putin manarit...

Deseori accu aia de 9 volti nu-s facuti pentru consum mare si risti sa ramai fara gaz la electronica.
E fain daca poti face ceva din care sa mai scoti bani. O schema buna e platita bine. Parerea mea. Si dupa cum vezi, mai degraba ai succes cu statii de 2-3 canale pentru barci de pescuit decat cu 8 canale pentru halicopca... Pescarii nu-s pretentiosi nici macar la manse sau armonici.
Hai baga mare! Spor la treaba si bafta la examene! Mai vorbim.
0

#21 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2004 - 09:16 AM

Lasa bitex tu o sa-mi faci circuite integrate in tehnologie planar epitaxial cum stii mai bine, antena si mansele, ca sa nu fie cumparate :D
Nu stiu de ce nu citesti tot ce scriu: mecanica, mansele, pana si modulele radio sunt cumparate.
Dar lasa ca-ti trece supararea :D
0

#22 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2004 - 09:18 AM

si daca e sa-mi cumpar una sincer o sa iau una de 200$ noua sa fiu sigur ca nu-mi pare rau ca nu-i facuta de mine, pe aia de 50$ second nici nu ma uit!
0

#23 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 17 June 2004 - 09:22 AM

Tocmai asta-i partea rea! Ca nu-s suparat. Vreau sa zic ca e bine sa faci tot ce-ti place dar sa nu-ti faci probleme ca cineva nu te crede electronist daca n-ai statie facuta acasa! Si la fel, sa nu crezi ca daca-i facuta in fabrica e mai buna ca una facuta acasa! In fond e problema de timp, munca, placere si mai putin de bani (ca moneda scoasa din buzunar).

PS Toti am vrea sa zicem: asta-i facuta de mine, dar e greu sa faci totul! Si inutil. Cred ca imposibil! Pentru ce-i legat de electronica si eu exagerez ca eu cam pierd timpul aiurea.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 17 June 2004 - 09:24 AM

0

#24 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2004 - 09:26 AM

nu-i nimeni suparat
da pana la urma modulele le-ai cumparat,mecanica ,manse etc
de fapt ai cumparat o rc "kit"(kit creat de tine cu ce ai nevoie) si acu o asamblezi si o bagi intr-o cutie
daca ziceai de la inceput ca modulul tx de fapt este facut in fabrika nu mai apareau atatea discutii.
p.s.cand e gata sa pui o poza poate comand si eu una!!
flying is my life...
0

#25 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 17 June 2004 - 09:33 AM

A zis ca unele sunt cumparate!
Are si module cumparate dar parca lucra si la ceva de conceptie proprie. Cate ceva mi-a mai aratat si mie. Si sigur o sa ajunga la una cu electronica integral facuta acasa, ca poate!

MrSpace, la ceva simplu, cu 2-3 canale te-ai gandit? Ca acolo si mecanica poate fi simpla! Sunt tot felul de aplicatii, nu neaparat legate de modelism.
0

#26 Useril este offline   alexella 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 17 June 2004 - 09:39 AM

Hai ca.. vrand una, n-am reusit decat sa starnesc apele bine de tot..

Dar mi-a amintit Bitex de-un aspect si vreau sa-l aduc in discutie.

Multi mesteresc din diferite motive. Dar a bine daca fiecare se urca din cand in cand pe un scaun, si se uita in zare.. in lungul proiectului de care s-a apucat. Unde are sa ajunga? Cam cat timp are sa dureze in total? Cam ce resurse vor fi consumate? Ce alternative mai bune exista? ... si alte intrebari d-astea. Si, dupa ce v-oti fi raspuns la ele, coboratzi.. asezati-va din nou pe scaunul de lucru si.. de la caz la caz, continuatzi lucrul sau .. lasati-l dracu!!!

Rezumat: va rog io, NU continuati un proiect DOAR pentru ca l-ati inceput. Este o decizie grea de multe ori dar... uneori proiectele mai trebuie si ingropate. Altfel nu veti avea decat o satisfactie: ca l-ati terminat. Si-n rest, doar draci pentru timpul pierdut...

si-am incalecat pe-o sa, si.. siti voi.
0

#27 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2004 - 09:45 AM

Hai sa dai explicatii tehnice
Numarule de canale este limitat de cati bani am sa dau pe servouri si butoane SINCER SINCER
sa transmit 200 de valori pt 200 de canale nu ma costa nimic in plus fata de a transmite 2 sau 3 canale. poate doar timp dar sa nu exageram cu carcotelile :D
Asta e unul din avantajele telecomenzilor digitale
NUMARUL DE CANALE ELIMITAT DE MECANICA, butoanele sunt infernal de scumpe am dar 110mii pe un buton oprit pornmit mai rasarit pt un alt proiect.
Asa bitex e inutil sa faci totul de tine (sau mine) dar oleca asa pt mandrie personal nu strica, mai ales ca imi place sa construiesc la fel de mult ca sa zbor, daca nu mai mult (pt ca nu am prea zburat :D )
Ce ar fi ca marinarul sa cumpere un avion de plastic in locul supebelor modele din lem pe care le face cu mana lui, omul ala ma imeste, mai ales ca face ce eu nu-s in stare :D
Si acum sincer poate sunt absurd dar chiar vreau sa depasesc performantele telecomenzilor existente la urma urmei asta e meseria mea.
Sa fiti sanatosi si sa faceti ce va place.
0

#28 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2004 - 09:49 AM

Si ca sa fie clar EU CONSTRUIESC SA NU MA PLICTISESC SI DIN PLACERE
Sincer am o idee unde vreau sa ajung dar nu odata am schimbat destinatia unui proiect, nu ma intereseaza (acum) sa fac bani din ceea ce construiesc, ci doar sa ma simt BINE!!!

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 17 June 2004 - 09:49 AM

0

#29 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 17 June 2004 - 10:01 AM

Mare dreptate asta cu renuntatul. Nu e cazul nostru, ca io nu vreau sa renunte nimeni. Ba chiar in ce-l priveste pe MrSpace sa termine mai repede examenele, sa aiba timp sa termine si statia, ca tare-s curios!

Am un coleg de munca care pe vremuri a construit ceva similar cu un HC85. Inca n-a terminat de reglat partea video, dar e aproape gata! Dar si cand o sa fie...

MrSpace, termina mai repede ca sa faci si bani si sa ma simt si eu bine! Nu numai tu!
Pana acum un an si eu ziceam ca muncesc din placere. Am constatat intre timp ca vreau sa-mi cumpar apartament si ca e cazul sa vad de un kinder macar... asa ca mi-am schimbat putin optica!

Plec la munca patriotica!
Spor la treaba!
0

#30 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip