Postat 02 September 2009 - 07:13 PM
Sant curios cite Arcusuri zboara in Romania.Eu am cumparat doua pentru mine;primul a murit calcat de o masina pe Lempes.Pe al doilea au zburat toti prietenii mei ,ca incepatori ,iar acum se dau
cu fiare de la 26cmc in sus.Pe departe este un model foarte bine conceput;nu te lasa sa dormi insa in acelasi timp foarte permisiv si relaxant.Echiparea mea este facuta pentru lansare si zbor
paralel cu panta sau in conditii de termica zdravana.Motor Roxxy 2827(parca si robbe il recomanda),regulator 20A,acumulator 900mAh robbe 3 celule incarcat cu egalizor ,montat in locasul de dupa motor.Elice 10x6 pliabila de la graupner.Regulatorul setat pentru ca elicea sa se poata plia.Stau in aer 30 minute.Regim de zbor -motor in plin ,100m altitudine,stop motor ,cautare curenti aer,reluare.
Pe teren plat urc la 200-250 m(limita de vizibilitate) si caut sa exploatez termica.A doua varianta Accu 1800mAh montat cam greu sub aripa(am largit cu 3 mm locasul pe grosime),receptor,regulator
25A plus 30 gr.lest montate dupa motor.Cu varianta asta zbor 35 min cu semiregim de avion,treceri joase,urcari 35-45 grd,loopinguri,urcari cu ranversare,zbor pe spate.Cu varianta asta a zburat sub
vint de 35-45 km/h fara probleme-modelul sta pe loc cu motorul usor accelerat. Zboara-ti acumulatorul,merge!
Bine ca zboara si....insectele !