Modelism - RHC Forum: Sunt incepator! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Sunt incepator! Plan detaliat

#1 Useril este offline   mariussyq 

• Grup: Members
  • Postari: 0
  • Inregistrat: 06-August 09

Postat 06 August 2009 - 03:09 PM

Salut tututror! Sunt incepator in arta aeromodelismului si as avea nevoie de ceva sfaturi. De cateva zile ma gandesc cum sa fac sa imi construiesc singur un aeromodel. Am tot cautat pe net am gasit ceva planuri dar nu mi se par destul de detaliate, ma refer la constructia avionului adica la corpul lui nu la motor, RC, servouri etc... Am un plan de la un p51 mustang mi se pare foarte misto, stiu ca o sa imi ziceti ca e dificil de realizat dar daca o sa reusesc o sa am o satisfactie foarte mare...
As avea nevoie de ceva sfaturi in interpretarea planului ca am ceva dubii daca este cineva care ar putea sa ma ajute...sau sa gasesc un plan mai detaliat daca se poate.
0

#2 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 06 August 2009 - 06:14 PM

Bine ai venit.
Problema ar fi ca nu ai putea sa-l zbori. Pentru inceput ar trebui sa alegi un trainer. Ceva in genul:
http://www.greatplan...s/gpma0118.html
Ideal cel pentru motoare de .40ic.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
0

#3 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 06 August 2009 - 06:14 PM

Eu te sfatuiesc sa incepi cu un kit. Eu mi-am cumparat anul trecut un kit de planor Robbe Disco si sunt foarte convins ca au fost banii cei mai bine cheltuiti de mine pe modelism, dupa statia royal evo.
Nu zic sa iei un planor; dar un kit simplu o sa fie bun pentru ca o sa-l termini repede. Daca nu-ti place, poti sa treci apoi la ceva complicat, cu experienta capatata.
Daca nu vrei kit, incepi cu ceva simplu, de pe net. Nu te baga la fuselaj cu panouri etc. pentru ca nu te ajuta. O sa vina si vremea lui.
Un avion de incepatori este suficient de complicat pentru un incepator; ai aripa cu nervuri, asta trebuie sa iasa bine in primul rand.
Si ar mai fi o solutie. Exista la un site de la noi niste kituri de avioane cu motor de cauciuc (spitfire, hurricane), dar exact cum vrei tu, adica cu fuselaj complicat etc. Nu sunt scumpe, si inveti o gramada de lucruri. Calitatea este foarte buna. Poti sa le scanezi inainte de a te apuca, ca sa ai piese de rezerva, in cazul in care gresesti.
0

#4 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 06 August 2009 - 11:21 PM

Eu te-as sfatui sa incepi cu un trainer din depron . Blu-Baby ar fi un exemplu foarte bun. Usor de facut si usor de zburat.
0

#5 Useril este offline   mariussyq 

Postat 07 August 2009 - 06:38 AM

OK! Multumesc pt raspunsuri... dar tot as avea nevoie de putin ajutor chiar si asa... repet nu am mai construit niciodata unul! Acum daca e usor de facut cum fac un blu-baby? :)
0

#6 Useril este offline   icounter 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 259
  • Inregistrat: 07-August 08

Postat 07 August 2009 - 11:17 AM

Vezi postareamariussyq, la Aug 7 2009, 07:38 AM, a spus:

OK! Multumesc pt raspunsuri... dar tot as avea nevoie de putin ajutor chiar si asa... repet nu am mai construit niciodata unul! Acum daca e usor de facut cum fac un blu-baby? :)

tot ce vrei gasesti aici despre blue baby:
blue baby
0

#7 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 07 August 2009 - 09:18 PM

Vezi postareamariussyq, la Aug 7 2009, 07:38 AM, a spus:

OK! Multumesc pt raspunsuri... dar tot as avea nevoie de putin ajutor chiar si asa... repet nu am mai construit niciodata unul! Acum daca e usor de facut cum fac un blu-baby? :D

Daca te-ai decis pentru BB si esti din Bucuresti te pot ajuta cu un BB complet .
0

#8 Useril este offline   mariussyq 

Postat 07 August 2009 - 09:56 PM

Vezi postareapccdtk, la Aug 7 2009, 10:18 PM, a spus:

Daca te-ai decis pentru BB si esti din Bucuresti te pot ajuta cu un BB complet .

Nu sunt din bucuresti sunt din Targoviste! Merci, dar as vrea sa il fac eu asta e ideea! Daca ai ceva sfaturi...orice nu conteaza
0

#9 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 08 August 2009 - 01:38 PM

Ar fi bine sa treci locatia in profil. Asa ar putea sa te ajute cei din zona.
Inca cateva modele pentru inceput:
http://www.hobby-lob...eginners-rc.htm
Aceste mi se pare foarte interesant:
http://www.hobby-lob...k_6865_prd1.htm
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
0

#10 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4092
  • Inregistrat: 01-January 09

Postat 21 August 2009 - 10:29 PM

Acum 35 de ani eram multi care construiam din lipsa de modele gata facute.Rezultatele erau frumoase ,oamenii mindrii de ele.Dura mult si costa la fel.Poate lucrind la stat aveam destul timp liber.Eu inca ma stradui sa construiesc.Am un Me Bf 109G aproape gata frumos dar a costat cu 60 eur. mai mult decit unul gata mult mai dotat de la CMPro. am dat gata o Wilga de 2m-frumos,zboara pe benzina insa numai materialele au costat 600 lei total a ajuns la 2800 lei.Si trebuie sa tii cont ca am o fabrica de mobila binisor si modern dotata ca sa pot prelucra la sutime un pachet de nervuri de balsa.Sa tai cu traforajul sau decupatorul pendular placajul de 1-2 mm este arhaic.Te rog incepe cu un kit.un trainer marimea 40.Nu-ti irosi timpul pentru zbor pentru ca in final tot la zbor ajungi!Si e magnific!
Bine ca zboara si....insectele !
0

#11 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2396
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 13 September 2009 - 05:24 PM

Vezi postareamariussyq, la Aug 6 2009, 04:09 PM, a spus:

Salut tututror! Sunt incepator in arta aeromodelismului si as avea nevoie de ceva sfaturi. De cateva zile ma gandesc cum sa fac sa imi construiesc singur un aeromodel. Am tot cautat pe net am gasit ceva planuri dar nu mi se par destul de detaliate, ma refer la constructia avionului adica la corpul lui nu la motor, RC, servouri etc... Am un plan de la un p51 mustang mi se pare foarte misto, stiu ca o sa imi ziceti ca e dificil de realizat dar daca o sa reusesc o sa am o satisfactie foarte mare...
As avea nevoie de ceva sfaturi in interpretarea planului ca am ceva dubii daca este cineva care ar putea sa ma ajute...sau sa gasesc un plan mai detaliat daca se poate.

salut
am trecut si eu prin asta.asa cum au zis si altii:mai intai incearca ceva din comert ieftin si apoi treci la construit;eu am construit un f22 la care am gasit planuri detaliate:imprimi paginile si iese la scara de 1:1 si am gasit si manual detaliat de asamblare pe etape;asta dc te pasioneaza acest tip de avion;am mai gasit si altele mai simple depinde ce te intereseaza;dc il vrei pe asta da-mi o adresa de mail si ti le trimit;eu personal am inceput cu 2 canale si am invatat sa zbor singur ;dupa ce am nenorocit cateva avioane dar acum e mult mai bine am capatat experienta si o pot expune si celor care o vor.
bafta multa si tinem legatura
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m