Modelism - RHC Forum: 35 vs 2,4 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

35 vs 2,4 split de la kit review

#91 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 10 September 2009 - 01:00 PM

Lasa, nen, nu trebuie sa-mi explici mie... Eu vorbeam de atotstiutorul ala care crede ca daca are o troaca in 2.4, automat este cu cinci capete mai sus
decat orice sistem in 35.

Bafta.
0

#92 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1567
  • Inregistrat: 08-March 06

Postat 10 September 2009 - 01:44 PM

Vezi postarearad_gaby, la Sep 10 2009, 02:00 PM, a spus:

Lasa, nen, nu trebuie sa-mi explici mie... Eu vorbeam de atotstiutorul ala care crede ca daca are o troaca in 2.4, automat este cu cinci capete mai sus

Bafta.

pai ai dreptate evident sunt statii entry level si in 2,4 sa nu mai vorbim de prune in 2,4 am pe walkea un heli mic mic statie in 2,4 are un range ametitor .

... cam 20 metri.

Aceasta postare a fost editata de nen77: 10 September 2009 - 01:54 PM

West Hobby Team
Van kit conversie T-rex 250e in 700Nitro
0

#93 Useril este offline   misumat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 19-November 08

Postat 10 September 2009 - 01:45 PM

Vezi postarearad_gaby, la Sep 10 2009, 02:00 PM, a spus:

Bafta.

Hai ca subiectul da sa moara, si era palpitant... asa ca mai trebuie lemne pe foc.... in concluzie, cine e atotstiutorul de care vorbesti? Ca si eu am tinut partea celor cu 2,4 dar nu chiar in termenii aia cu "moarte megahertzilor"...
ALIGN Trex 600N (in fuselaj de Bell Jet Ranger), OS 50SX-H, Futaba T10C 2,4 Ghz, GY-520/S9254, GV-1 Governor, 3xS3152
CMPro YAK-54 (1,3m) fiberglass, 100 g/dm2, OS 91 FX, 5xS3003, MA 14x8
CMPro Transall C-160 (1,85m) fiberglass, 118 g/dm2, 2 x OS 35 AX, 6xS3003, 2xAPC 10x6 cu 4 pale
CMPro Cessna 182 Skylane (1,65m) fiberglass, 109 g/dm2, OS 55 AX, 7xS3003, MA 13x6
Canadair CL-415 (2,05m) fiberglass, 2 x OS 55 AX, 9xS3003, 2 x MA 13x6
0

#94 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 10 September 2009 - 02:10 PM

Folosesc o statie in 35 de ani de zile.Este vorba de un Royal Evo 9 de la Multiplex.
Si cum remarca cineva mai sus nu am folosit receptoare Futaba,Graupner sau de alte firme consacrate.Am folosit exclusiv receptoare Multiplex/Hitec.
Fara bruiaje sau glitchuri in acesti ani (in afara de bruiajele dintre urechi...).
Momentan sunt in asteptarea modulului pentru 2,4 si o sa trec si eu in "giga",cu toate ca sunt inca cu inima indoita asupra viitorului acestei benzi.

p.s. la una din ultimele intalniri la care am fost, organizatorul, m-a somat sa-mi inchid "blu-schtutzul"...ca nu se stie niciodata!
flying is my life...
0

#95 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 15 September 2009 - 08:47 AM

Ce nu s-a discutat aici deloc: timpul de raspuns la 2,4 fata de PCM. Din cate stiu, la 2,4, codarea impulsurilor se face tot PPM ca la sistemele analogice. Asta inseamna ca "refresh-ul" unui canal se face o data la 22.5ms (nici p-asta nu o inteleg, 22.5ms ar merge la maxim 8ch si am vazut statii in 12 ch). PCM-ul, din cate am vazut e mai rapid din acest punct de vedere (14,5ms refresh la sistemul Futaba PCM).
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#96 Useril este offline   ARU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1427
  • Inregistrat: 15-February 08
  • Interests:aero

Postat 15 September 2009 - 12:14 PM

uite domnule , un punct de vedere pertinent...
0

#97 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 15 September 2009 - 01:08 PM

Vezi postareaMLGore, la Sep 15 2009, 09:47 AM, a spus:

Ce nu s-a discutat aici deloc: timpul de raspuns la 2,4 fata de PCM. Din cate stiu, la 2,4, codarea impulsurilor se face tot PPM ca la sistemele analogice. Asta inseamna ca "refresh-ul" unui canal se face o data la 22.5ms (nici p-asta nu o inteleg, 22.5ms ar merge la maxim 8ch si am vazut statii in 12 ch). PCM-ul, din cate am vazut e mai rapid din acest punct de vedere (14,5ms refresh la sistemul Futaba PCM).

Ai gasit ceva documentatie pe tema asta? Ca sap si eu (printre picaturi) pe pretinu' gogu si nu gasesc nimic relevant. :)
Si ar mai fi o chestie: cum trebuie trimise impulsurile catre servouri. E drept ca receptoarele digitale pot primi un volum abracadabrant de date, dar la servo ajunge tot impulsul intre 1 si 2 ms. Intrebarea e: pot servourile sa accepte intervale mai mici intre aceste impulsuri?
Ave
0

#98 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 15 September 2009 - 01:30 PM

Care ar fi tema? cum incap mai mult de 8 canale intr-un frame PPM?
Am exlpicat aici:

http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...st&p=264845

Dar asta tine numai pana la 12 canale.

Si, da, servourile pot accepta impulsurile mai rapid decat rata standard de 20ms, lungimea e cea importanta.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 15 September 2009 - 01:33 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#99 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 15 September 2009 - 01:53 PM

Vezi postarearenatoa, la Sep 15 2009, 02:30 PM, a spus:

Care ar fi tema? cum incap mai mult de 8 canale intr-un frame PPM?

Nu, tema ar fi "cum arata 'cadrele' transmise de o radiocomanda in 2,4 GHz".

Citeaza

Si, da, servourile pot accepta impulsurile mai rapid decat rata standard de 20ms, lungimea e cea importanta.

Lungimea cui?
Ave
0

#100 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 15 September 2009 - 02:41 PM

o mica specificatie... statiile cu module in 2.4 au modulatia PPM... alea "native" nu. Eu ma refeream la cele venite de la mama lor in 2.4 ca sunt mai rapide sau cel putin asa am avut impresia la primul zbor cu un DX7.

0

#101 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 September 2009 - 03:22 PM

Vezi postareaave, la Sep 15 2009, 02:53 PM, a spus:

Nu, tema ar fi "cum arata 'cadrele' transmise de o radiocomanda in 2,4 GHz".

Lungimea cui?

2.4G fiind o tehnologie proprietara a fiecarui fabricant, doar ei pot raspunde.
Dar cred ca tot PPM circula pe acolo, si nu numai la cele cu module, ci chiar si la cele care pe portul de trainer admit alte statii de alt brand.
Altfel, s-ar simti diferenta de timp de reactie intre elev si profesor.
Care diferenta eu o consider un factor subiectiv, 20 msec nu este perceptibil de multa lume, drept comparatie cu alte fenomene de durata asemanatoare masurate de mine, cum ar fi 50 msec intre doua note la un pasaj forte de pian sau lungimea unui gat de cal la un finis de curse.

De lungimea impulsului vorbeam, ea e cea care contine informatia care servo-ul o traduce in pozitie / deplasare.
0

#102 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 September 2009 - 03:28 PM

nici eu nu credeam ca diferenta poate fi asa de mare pana la primul zbor. Chiar simti o responsivitate mai rapida (cel putin cu statiile spektrum - n-am incercat niciodata futaba in 2.4). Initial zburam cu MX-22 care nu e tocmai o statie rea (aproape de high end), iar trecerea la DX7 am considerat-o un "downgrade", fiind echivalenta cu MX-12. Am ramas surprins cat de responsiv era piperul chiar cu aceleasi setari de expo etc.

Acum is cu x9303 si nu mai imi dau seama daca e rapid sau nu. Poate o sa mai incerc un zbor in FM cu mx-22 sa vad daca observ o diferenta clara de viteza.

0

#103 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 15 September 2009 - 04:36 PM

Poate stiti,sau poate nu stiti,dar asa arata impulsurile,cele 8 de baza
Fisier atasat  06.gif (6.08K)
Number of downloads: 209
si asa se actioneaza servo
Fisier atasat  07.gif (40.82K)
Number of downloads: 505
de zeci de ani nu s-au schimbat,modificarile au fost la partea de emisie si receptie,prin multe atificii si imbarligari pe care nu le pricepe nimeni.
@Calin,impresia de crestere a vitezei am avut-o si eu,dar procentele de expo si altele,chiar daca au aceasi valoare,marimile sa fie diferite totusi.
0

#104 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 15 September 2009 - 05:26 PM

2.4 are anumite probleme cu carbonul. Intr-adevar, au aparut deja solutii, insa eu (si inca unii, e adevarat ca nu multi, din pacate) prefer sa construiesc propriile avioane. La un planor DLG am fuselajul aproape integral din carbon. Nu pot sa fac studii pe mai multe fuselaje, ca sa vad cum pun mai bine antena.
Altfel, nu mi-ar fi rau cu 2.4, pentru ca antena aia de 1.2 metri cam balangane in timpul lansarilor.
Dar pe de alta parte, cu cati modelisti trec in 2.4, ramane 35 mai libera :rolleyes:
Cam asta ar fi motivul meu.
0

#105 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 September 2009 - 05:30 PM

pai cam tot are probleme cu carbonul... in 35 puteai scoate antena pe langa fuselaj :rolleyes:

Eu am rezolvat problema la Ravenul meu compozit scotand satelitii in aripile care-s de polistiren placat cu fibra de sticla si balsa. Nu l-am zburat inca dar promit ca la primul zbor vin cu pareri.

Consider ca un receptor + 1-2 sateliti (care in esenta sunt si ei receptori) te-ar avantaja si pe tine, in plus sunt receptoare cu antena detasabila, practic o poti scoate afara complet din fuselaj, si antene gasesti pe toate gardurile (de la wifi-uri)..

Aceasta postare a fost editata de Calin: 15 September 2009 - 05:31 PM

0

#106 Useril este offline   icounter 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 259
  • Inregistrat: 07-August 08

Postat 16 September 2009 - 08:09 AM

Transmisia datelor prin 2.4ghz nu trebuie sa se faca neaparat prin PPM, asa ca e posibil ca viteza cu care spektrum trimite datele la receiver sa fie mai mare. Receiverul se ocupa in rest de decodare si trimiterea semnalului la servo.

ca ex. un text din specificatiile unei statii : "Modulatie comutabila intre sistem FM (PPM) cu emisie in viteza normala (14 ms), sistem HRS (High Response System) cu emisie in 4 ms"

Deci e posibil ca unele radiocomenzi sa fie mai rapide ca altele.(Daca am inteles eu bine despre ce era vorba. Parerea mea)

numai bine,
Florin
0

#107 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2009 - 08:15 AM

Ce sa intelegem de aici, ca in modul de viteza inalta, impulsurile de la receptor catre servo sunt livrate cu o cadenta de 4ms in loc de 20ms cat e "stas" ?
Nu poate nimeni sa puna pe un osciloscop o iesire de servo a unui receptor in 2.4G intr-un asemenea mod sa ne lamureasca ?
0

#108 Useril este offline   icounter 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 September 2009 - 08:18 AM

Vezi postarearenatoa, la Sep 16 2009, 09:15 AM, a spus:

Ce sa intelegem de aici, ca in modul de viteza inalta, impulsurile de la receptor catre servo sunt livrate cu o cadenta de 4ms in loc de 20ms cat e "stas" ?
Nu poate nimeni sa puna pe un osciloscop o iesire de servo a unui receptor in 2.4G intr-un asemenea mod sa ne lamureasca ?

nuuuu ... nu am zis asta.
Sunt mai multi pasi dupa parerea mea : 1. radiocomanda trimite datele la receiver, 2. receiverul decodifica datele primite, 3. receiverul trimite semnal la servo.

Dupa cum cred eu, si din experienta mea, singurii timpi care momentan se pot imbunatati sunt 1 si 2.
timpul total de reactie de la modificarea pozitiei joystick-urilor pana la actualizarea pozitiei servo-ului fiind 1+2+3. ( bine ... plus viteza de reactie a servo-ului, dar asta nu mai tine de sistemul RC )

Aceasta postare a fost editata de icounter: 16 September 2009 - 08:26 AM

0

#109 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 16 September 2009 - 08:27 AM

Vezi postarearenatoa, la Sep 16 2009, 09:15 AM, a spus:

Da. Mai ales ca, la repectiva statie, HRS merge NUMAI cu servo-uri digitale, atentionandu-se in mod special ca folosirea servo-urilor analogice (in mod HRS) poate duce la distrugerea acestora.

Bafta

Aceasta postare a fost editata de rad_gaby: 16 September 2009 - 08:28 AM

0

#110 Useril este offline   icounter 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 September 2009 - 08:35 AM

da. deci am dat un exemplu gresit <_<
receiverul ala chiar pare sa trimita datele la servo in 4ms.
Oricum parerea mea de mai sus, ramane valabila :D

Nu stiu acum exact cu fac marii producatori de rc-uri in cazul PPM. E posibil sa foloseasca un algorithm de genul, receiverul nu asteapta sa primeasca tot frame-ul (de ex 20ms) ca sa inceapa sa trimita semnalele la servo-uri, ci cum a primit o bucata din frame cu un canal, si trimite semnalul la servo-ul respectiv. Atunci, chiar ar fi rapida viteza de reactie, si nu stiu cat ar putea fi imbunatatita asta.
EE ... sunt pareri si pareri .... oricum mi-ar placea un dx7 <_<

Aceasta postare a fost editata de icounter: 16 September 2009 - 08:40 AM

0

#111 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2009 - 09:09 AM

Vezi postareaicounter, la Sep 16 2009, 09:35 AM, a spus:

... oricum mi-ar placea un dx7 <_<

Daca aveti statie cu modul detasabil, saptamana aceasta Hitec va lansa (in sfarsit...) sistemul propriu de 2.4Ghz, care mie mi se pare destul de "popular", nu chiar bere la pet, ca Assan/Corona, dar accesibil. 130$ pentru modul Tx si 2 Rx 7 ch.
Cam asa arata:

Fisiere atasate

0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic