Modelism - RHC Forum: Bluetooth Device - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Bluetooth Device

#1 Useril este offline   Official Sergyo 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 27-August 09
  • Interests:Cel mai mult imi place calculatorul si inalta tehnologie, dar in aceelasi timp imi plac si lucrurile de valoare istorica mai exact arme istorice, masinarii, imbracaminte, monede, armuri. Din pacate ambele mele preferinte sunt foarte scumpe, mai ales acum in vreme de criza. Poate inalta tehnologie ma va ajuta in viitor pentu a merge in timp!<br /><br />Multumesc pentru vizita pe profilul meu RHC.

Postat 05 September 2009 - 12:33 PM

Cine stie cum as putea creea un dispozitiv Bluetooth cu un display de 4"/4,5" (inch) care sa aiba o raza de detectare de 100/200 m cu antena flexibila si cu memorie de 100 Mb sau mai mult. Acest dispozitiv sa poata sa transfere date ori sa poata sa intre intr-un alt dispozitiv bluetooth desigur printr-un cod de aprobare si sa transfere date. 

M-ati putea lamuri daca prin bluetooth se poate localiza? daca da doresc acest aparat sa aiba si proprietatea de a localiza un alt dispozitiv pe care caut.(din lista de dispozitive gasite pe ecran), si cum pot creea un sistem de operare pentru el?

Nu ma prea pricep la fizica sau electronica dar cunosc pe cineva care m-ar putea ajuta.

Pare un aparat din lumea SF, dar sunt pasionat de aparate de ultima generatie si ma gandeam sa nu astept sa apara ele pe piata ci sa fac eu unul.

Multumesc mult pentru vizualizarea topicului!
0

#2 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1031
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 05 September 2009 - 04:31 PM

Vezi postareaOfficial Sergyo, la Sep 5 2009, 01:33 PM, a spus:

Cine stie cum as putea creea un dispozitiv Bluetooth cu un display de 4"/4,5" (inch) [...] cu memorie de 100 Mb sau mai mult.

Netbook, de exemplu http://price.ro/pret...w010_114803.htm

Citeaza

care sa aiba o raza de detectare de 100/200 m cu antena flexibila

Adaptor Bluetooth pe USB http://price.ro/pret...-123_152167.htm

Citeaza

Acest dispozitiv sa poata sa transfere date ori sa poata sa intre intr-un alt dispozitiv bluetooth desigur printr-un cod de aprobare si sa transfere date. 

da :)

Citeaza

M-ati putea lamuri daca prin bluetooth se poate localiza?

Daca prin localizare intelegi pozitia unui tert dispozitiv Bluetooth in spatiu, nu se poate.

Citeaza

cum pot creea un sistem de operare pentru el?

Nu e nevoie, are deja.
Masinute de jucarie. Pe bani adevarati.
0

#3 Useril este offline   Official Sergyo 

• Incepator
  • PipPip
  • Interests:Cel mai mult imi place calculatorul si inalta tehnologie, dar in aceelasi timp imi plac si lucrurile de valoare istorica mai exact arme istorice, masinarii, imbracaminte, monede, armuri. Din pacate ambele mele preferinte sunt foarte scumpe, mai ales acum in vreme de criza. Poate inalta tehnologie ma va ajuta in viitor pentu a merge in timp!<br /><br />Multumesc pentru vizita pe profilul meu RHC.

Postat 05 September 2009 - 04:40 PM

Nu e deloc rea ideea asta, nu m-am gandit la un mini laptop, si stick Bluetooth am deja. Multumesc mult pentru ajutor! :)
0

#4 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 05 September 2009 - 08:23 PM

Vezi postareaovidiugm, la Sep 5 2009, 05:31 PM, a spus:

Daca prin localizare intelegi pozitia unui tert dispozitiv Bluetooth in spatiu, nu se poate.

Teoretic se poate, numai ca trebuie sa receptionezi prin minim 3 antene (aici ar veni 3 stickuri bluetooth) pozitionate in triunghi. La asta se adauga si un soft capabil sa calculeze timpii de receptie al aceluiasi semnal care vine de la "tinta" de pozitionat.
 "Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#5 Useril este offline   Official Sergyo 

• Incepator
  • PipPip

Postat 05 September 2009 - 08:50 PM

Asta inseamna ca trebuie sa fac eu softul, si sa functioneze cam ca un GPS,cu harta ori prin indicator de distanta sa zic cumva, asta ar fi cel mai simplu si eficient. 
0

#6 Useril este offline   Official Sergyo 

• Incepator
  • PipPip

Postat 05 September 2009 - 08:59 PM

Dar ma intreb eu, oare unui telefon nu ii pot mari raza de actiune? deoarece telefonul meu LGKP500 are raza de actiune sa zicem 10/15m 

asa arata telfonul meu: (Ii cam subtire nu cred ca ar incapea nici o placa sau antena in plus) Numai daca l-as putea conecta prin cablu la cateva stickuri Bluetooth printr-un HUB USB numai nu stiu ce sa fac sa imi recunoasca stickurile Bluetooth in timp ce merge. Cablu conectand-ul in aceelasi loc unde bag incarcatorul sau cablul de date.

http://pic.gsmarena.com/vv/newsimg/08/10/lg-kp500-cookie/big.jpg
0

#7 Useril este offline   Dicocodino 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 14-January 08

Postat 05 September 2009 - 09:39 PM

Nu poti mari raza bluetooth-ului, iar raza maxima e de 100m. Si, totusi, bluetooth-ul functioneaza in 2.4GHz, poate iti da idei, dar tot e imposibil. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif

Ca telefonul tau sa recunoasca stick-urile bluetooth trebuie sa scri un program pe care sa il instalezi in telefon si care stie ce sunt alea bluetooth-uri, cum sa le contacteze si ce sa faca cu ele. De asemenea, trebuie sa faci un adaptor miniUSB<->USB, pentru ca portul de date de la telefonul tau e de tip miniUSB. Pe langa astea, portul miniUSB trebuie sa fie capabil sa trimita curentul necesar functionarii bluetooth-ului la tensiunea de 5V (acumulatorul din telefon e de 3.7V, dar presupunem ca faci un transformator extern). Insa, telefonul tau nu are un sistem de operare in adevaratul sens al cuvantului, ci o platforma JAVA foarte limitata. Daca ai avea un telefon cu Windows Mobile (ideal varianta Pocket PC), cu Linux, Android (poate inca nu suficient de dezvoltat) sau chiar cu Symbian (desi politica celor de la Nokia e foarte restrictiva), atunci ai putea scrie programe prin care sa contactezi aparate exterioare si sa le folosesti in scopul dorit.
0

#8 Useril este offline   Official Sergyo 

• Incepator
  • PipPip

Postat 05 September 2009 - 10:03 PM

Am un Pocket PC  HP iPAQ aparitie 2003 (ii cam slab) are si Windows Mobile, Dar acesta nu are bluetooth intern are doar infra rosu.  Poate cu acesta reusesc ceva. 
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu