La sfatul lui Alex2007_BZ am mers pe Cessna 182 BL a celor de la Art Tech.Aceasta vine in componenta cu un motor care pare a fi productie art tech si anume un 2408/21,ESC-ul este un Art Tech de 20 A care pare a fi destul de bun din punctul meu de vedere singura problema fiind ca nam gasit manualul de instructiuni pt el,avionul este alimentat de un acumulator 2s de 1300 mA iar servourile sunt binecunoscutele AS100.
Primul care la zburat a fost Alex deoarece eu am reusit sa ii rup elicea de pe BB-ul pe care mila pus la dispozitie pentru antrenament . Desi ne-a fost cam greu sa il decolam datorita combinatiei papuci+teren accidentat dar dupa ce am demontat papucul roti din fata totu a fost asa cum trebuia sa fie.Zborul a fost ok si am realizat cat de manevrabil poate fi pentru un trainer .
La urmatorul zbor am avut o problema evident din vina mea :
Am avut senzatia ca vantul este perfect lateral si nu am dat atentie directiei pe care decolez de asemenea aveam cu mine un amic care era cu bicicleta si a lasato pe marginea drumului dp care decolam,am turat motorul dar modelul nu a vrut sa decoleze in schimb sa infipt direct in bicicleta amicului meu.Rezultatul:aripa putin deformata si axul stramb,ax care nu poate fi dat jos deoarece unul ditre surburi are capul mancat de cand am cumparat modelul.
In rest este un avion foarte manevrabil dar in acelas timp un trainer grozav pentru incepatori
Atasez aici si un filmulet de la primul zbor:
First Flight
Multumiri lui Alex pentru ajutor.
PS :Uitasem de specificatii
Specificatii:
Anvergura: 980 mm
Lungime: 860 mm
Masa: 560 g (complet echipat)
Functii RC:
- Eleroane
- Carma
- Profundor