Modelism - RHC Forum: Art Tech Cessna 182 BL - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Art Tech Cessna 182 BL Primul meu avion RC

#1 Useril este offline   Dexter 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 21-February 09
  • Interests:Modelism,DJ-ing

Postat 25 August 2009 - 06:07 PM

Dupa lupte seculare si depron consumat aiurea am ajuns la concluzia ca ar fi mai ieftin si mai bine sa imi iau un kit fara statie deoarece o aveam deja de ceva vreme si statea praful pe ea.
La sfatul lui Alex2007_BZ am mers pe Cessna 182 BL a celor de la Art Tech.Aceasta vine in componenta cu un motor care pare a fi productie art tech si anume un 2408/21,ESC-ul este un Art Tech de 20 A care pare a fi destul de bun din punctul meu de vedere singura problema fiind ca nam gasit manualul de instructiuni pt el,avionul este alimentat de un acumulator 2s de 1300 mA iar servourile sunt binecunoscutele AS100.

Primul care la zburat a fost Alex deoarece eu am reusit sa ii rup elicea de pe BB-ul pe care mila pus la dispozitie pentru antrenament . Desi ne-a fost cam greu sa il decolam datorita combinatiei papuci+teren accidentat dar dupa ce am demontat papucul roti din fata totu a fost asa cum trebuia sa fie.Zborul a fost ok si am realizat cat de manevrabil poate fi pentru un trainer .

La urmatorul zbor am avut o problema evident din vina mea :

Am avut senzatia ca vantul este perfect lateral si nu am dat atentie directiei pe care decolez de asemenea aveam cu mine un amic care era cu bicicleta si a lasato pe marginea drumului dp care decolam,am turat motorul dar modelul nu a vrut sa decoleze in schimb sa infipt direct in bicicleta amicului meu.Rezultatul:aripa putin deformata si axul stramb,ax care nu poate fi dat jos deoarece unul ditre surburi are capul mancat de cand am cumparat modelul.

In rest este un avion foarte manevrabil dar in acelas timp un trainer grozav pentru incepatori

Atasez aici si un filmulet de la primul zbor:

First Flight

Multumiri lui Alex pentru ajutor.

PS :Uitasem de specificatii

Specificatii:
Anvergura: 980 mm
Lungime: 860 mm
Masa: 560 g (complet echipat)

Functii RC:
- Eleroane
- Carma
- Profundor
- Motor

Continutul kit-ului:
- Aeromodel din styro dur, injectat in matrita
- Motor brushless BM2408/21
- Regulator electronic pentru motor
- Acumulator LiPo 7.4V/ 1300 mA
- Incarcator pentru acumulator
- Servomecanisme nano montate (4 buc)
- Adeziv
- Instructiuni detaliate

Aceasta postare a fost editata de Dexter: 25 August 2009 - 06:17 PM

0

#2 Useril este offline   silver arrow 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 635
  • Inregistrat: 14-July 09

Postat 01 September 2009 - 02:42 PM

Salut!
Nu stiu cum zboara Cessna 182 cu motorul pe care il da chinezul, dar eu cand mi-am cumparat prima cessna era cu un 480. Mi s-a parut foarte slab asa ca am vandut-o si mi-am luat alta din piese de schimb. Am pus pe ea un 2827/34 de la robbe si a zburat perfect. Cu un pac lipo de 3s 1000mAh in zbor fara nici o acrobatie am zburat pana la 25min. http://www.youtube.c...h?v=wqZWQ-4zzGA
Dupa ce au crescut mofturile am pus pe ea un Hacker A2022l care zboara doar 10min.
http://www.youtube.c...h?v=F2f_ZnHt0wY
Spre deosebire de aia veche Arttech a pus in Cessna electronica mai ca lumea. Mai usor inveti sa zbori pe un avion cu o rezerva de putere.
Bafta in continuare! :unsure:
0

#3 Useril este offline   yr-zbg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1128
  • Inregistrat: 25-November 08
  • Interests:Aviatia

Postat 01 September 2009 - 02:56 PM

Bafta si bine ai venit printre noi....
Dar ce ai scris tu aici nu prea e kit review....si ca n-ar fi rau sa rogi un moderator sa mute topicul asta la "coltul incepatorului", unde ai putea primi sfaturi si opinii de la altii fara nici un fel de probleme.

In rest zboruri cat mai line pt ca intr-adevar cessna asta e un trainer bunicel pt inceput.
Pacat ca Slz nu zboara.
0

#4 Useril este offline   silver arrow 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 September 2009 - 03:38 PM

Sorry! multumesc de primire :)
0

#5 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 01 September 2009 - 06:20 PM

Bine ai venit. Sa ai numai satisfactii din acest sport minunat.
Modelul mi se pare greu de coada. CG este cum ar trebui?
Expresia ''foarte manevrabil'' nu prea este de bun augur. Foarte manevrabil inseamna instabil. Ceea ce nu este de dorit. Daca ii aduci CG mai in fata se va mai domoli....zic si eu.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
0

#6 Useril este offline   silver arrow 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 September 2009 - 06:44 PM

Centrul de greutate este la 1/3 de la bordul de atac si sunt foarte multumit de cum zboara. A cam imbatranit saracul :) , are 11 ore de zbor pe statie. Se pregateste de pensie, a sosit alta Cessna mai mare :) Imagine atasata: PICT0103__2___800x600_.jpg
0

#7 Guest_ktalyn15bn_*

• Grup: Guests

Postat 01 September 2009 - 06:56 PM

Daca zici ca s a indoit axu si nu mai zboara cum trebuie schimba motoru, ca doar nu e scump unu(35lei) alex stie....Frumos modelu, si eu vroiam sa mi iau unu dar pana la urma m-am ales doar cu electronica, as vrea sa mi fac eu avioanele....ies mai ieftin si am satisfactii mai mari+ ca ma plictisesc repede de un avion.
0

#8 Useril este offline   Magelan55 

• Postari: 0
  • Inregistrat: 01-February 07

Postat 18 September 2009 - 07:50 PM

Nu esti singur pe lume, si eu am patit la fel.Inclusiv surubul de la xx, se pare ca au un chinez foarte hotarat pe la fabrica.
Dar am rezolvat problema simplu, am gasit ax de schimb , set complet inclusiv suruburi si ca sa fiu sigur mi-am luat tot de la ei si un motor nou. Axul s-a potrivit perfect si primul motor e si el ok.
0

#9 Useril este offline   p_cipri 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 955
  • Inregistrat: 20-August 03
  • Interests:Muzica, Navomodelism, Aeromodelism, Multicoptere

Postat 25 September 2009 - 04:36 PM

Sal! frumos zbo. Ai invatat greu sa-l pilotezi? nu de alta da vreau si eu sa-mi iau unul dar sunt un pic cam indecis. La primul zbor ai folosit radiocomenzi? scoala-profesor?tu il folosesti cu motorul care a venit? sau l-ai schimbat cu unul mai puternic?
Turnigy 9X cu modul audio si Frsky telemetry
https://www.youtube....HuEcHGiek&t=14s

Quad S500 cu Naza V2

EasyGlider Pro
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu