Modelism - RHC Forum: offtopic - acumulator li-ion - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

offtopic - acumulator li-ion pentru o camera foto digitala, nu gasesc

#1 Useril este offline   Alex Baccilu 

• Membru care este
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 680
  • Inregistrat: 05-January 03

Postat 23 April 2007 - 11:28 AM

dragilor
scuzati de off-topic
caut un acumulator ca cel din foto si nu gasesc in RO deloc
poate stiti pe undeva, dar tot in RO.
ca de afara nu-mi vine sa iau ca ma costa transportul inca pe atat

e pentru un aparat KODAK EasyShare Z612 si se numeste klic-8000, li-ion, 1600mA
e mare cat doua AA fix
multumesc frumos

aici e linkul: http://www.kodak.com/eknec/PageQuerier.jht...pq-locale=fr_FR

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1177320488.jpg

Aceasta postare a fost editata de Alex Baccilu: 23 April 2007 - 11:32 AM

Boardgame is the future!
0

#2 Useril este offline   Diesel 

• Diesel
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2849
  • Inregistrat: 29-December 05
  • Interests:www.mrtclub.ro

Postat 23 April 2007 - 01:24 PM

Ai incercat la GP Batteries?
Ca astia cam au de toate
0

#3 Useril este offline   10 bete 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 13-July 06

Postat 23 April 2007 - 03:56 PM

salutare,

si daca nu au ii fac cezariana si schimba celulele.

eu am mai facut accu la ei si cel putin cei nicd tin mai bine decit cei originali de la Dewalt.

numai bine,

10 bete
0

#4 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 23 April 2007 - 04:45 PM

am vazut asa ceva la o firma tocmai din Constanta , deci cam departe, da iti poate trimite si prin posta :o . Am mai comandat la ei on line si trimit prin orice mijloace de transport . Acumulatoru e cat doua AA , e de 3V / 3000mAh , costa 20 Ron si se afla in stoc.

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 23 April 2007 - 06:25 PM

0

#5 Useril este offline   Alex Baccilu 

• Membru care este
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 April 2007 - 10:11 AM

Multumesc Sir_Vaska
am sunat la firma si nu au decat baterii si desi scrie ca sunt pe stoc nu au pe stoc... cea din poza de pe situl lor, desi scrie LiIon e numai Lithiu, au recunoscut ca au scris gresit... sau cine baga botul, baga! :-))
acumulatori nu au si nu vor aduce asa ceva
cercetarile continua si va rog si pe voi sa ma anuntati daca vedeti pe undeva (internetul e plin, dar se pare ca numai de "posibilitati", stocurile sunt goale :-))
Boardgame is the future!
0

#6 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 24 April 2007 - 10:19 AM

Acuma am observat , se pare ca intre timp au corectat. Cu google se poate vedea inca descrierea veche unde se vede clar ca e vorba de Li-Ion ( http://209.85.135.104/search?q=cache:NWLNM...clnk&cd=1&gl=ro )
verifica pe www.price.ro , foloseste la cautare CR-V3. Mai sunt firme care au asa ceva

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 24 April 2007 - 10:36 AM

0

#7 Useril este offline   Alex Baccilu 

• Membru care este
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 April 2007 - 11:12 AM

asta pare similar dar nu are decat 3V... stiam ca li-ion sunt de 3.7, o fi ceva masluit aici?
http://www.digitalbox.ro/Acumulatoare,_bat...CR-V3__PL3B.142?
Boardgame is the future!
0

#8 Useril este offline   albastru 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 213
  • Inregistrat: 07-June 05

Postat 24 April 2007 - 11:25 AM

Ar exista ceva pe aici:http://www.f64studio.ro/catzero.php?id=280
Vezi daca gesesti ce-ti trebuie, exista ceva ce seamana cu ce vrei tu.
0

#9 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 April 2007 - 12:14 PM

Alex Baccilu, la 24 Apr 2007, 11:12, a spus:

asta pare similar dar nu are decat 3V... stiam ca li-ion sunt de 3.7, o fi ceva masluit aici?
http://www.digitalbox.ro/Acumulatoare,_bat...CR-V3__PL3B.142?

Acumulatorul tau , original , nu tot 3V are ?

Nici eu nu am inteles exact principiu la acumulatorii de 3V , chiar ma gandeam daca nu cumva au inseriat o dioda , dar mi s-ar parea o risipa prea mare de energie .. Totusi cred ca e chestie legata de tipul electrozilor ....

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 24 April 2007 - 12:18 PM

0

#10 Useril este offline   albastru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 April 2007 - 12:35 PM

CR-V3 este baterie cu litiu si are 3 volti pe celula.Este baterie obisnuita care se arunca atunci cand se descarca.
Celelalte sunt Li-Ion de 3,6v/cell si Li-Po de 3,7v/cell.
@Alex Baccilu are nevoie de Li-Ion, acumulator.
Daca nu-ti gasesti pak-ul original la aia la F64, atunci sigur iti gasesti un pak care sa aiba celulele tale.Trebuie sa-l desfaci pe cel original, le schimbi si cu asta si ai terminat. Important este ca iti poti gasi la aia celule noi, fara sa dai o multime de bani pe transport si alte nebunii.
Gata, ma opresc cu scrisul pe site, cred ca am scris destul pentru astazi.

Albastru
0

#11 Useril este offline   Alex Baccilu 

• Membru care este
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 April 2007 - 01:10 PM

cel original de la KODAK are 3.6V dar aparatul (e vorba de un Z612) suporta si baterii de 3V dar pe situl lor am gasit specificatia ca sa nu pun in aparat alkaline de 1.5V ci sa folosesc bateria de 3V a lor sau acumulatorul de 3.6V. Aici e putina confuzie, de ce o baterie de 3V e buna si doua de 1.5V nu sunt. :D
buna idee cu schimbat celulele dar deocamdata nu s-a descarcat, am nevoie de inca unul de rezerva
sa inteleg ca cel cu li-ion are 3 celule de 1.2V in el?
multumesc
Boardgame is the future!
0

#12 Useril este offline   albastru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 April 2007 - 03:20 PM

Accu Li-ion de 3,6v are probabil doua celule in paralel.
Bateria de 3v este cu litiu. si este formata dintr-o singura celula.
Litiul este un element chimic extrem de reactiv, bateriile cu litiu inmagazineaza multa energie si dau niste curenti destul de mari, din asta cauza bateriile cu litiu sunt capabile sa sustina un curent mult mai mare decat bateriile obisnuite de 1,5 volti.D-aia fabricantul iti spune sa nu folosesti baterii obisnuite in loc de baterie cu litiu.Bateriile cu litiu se folosesc in special la foto, loc unde ai nevoie de curent mare pentru blitz si nu numai.
Daca blitz-ul ti s-ar incarca in 20 sec sint sigur ca te-ai enerva la culme, chestia asta tine mult de baterie.
Aparatul este gandit pentru Li-Ion si in cel mai rau caz cu baterie cu litiu.Cu baterii obisnuite nici nu cred ca functioneaza, banuiesc ca-ti spune ca n-ai baterie dupa care se inchide automat.Cand consumi dintr-o baterie obisnuita cativa amperi ( pentru blitz), nu-ti mai raman din cele doua baterii in serie nici macar 2,5-2,7 volti, concluzia, aparatul semnalizeaza lipsa tensiunii dupa care se opreste.
La fel am patit si eu cu un HP.Cred ca sunt cele mai idioate aparate foto din lume.Acum am un Canon S80 care face ce vreau eu.
HP-ul l-am pus pe o sursa reglabila in locul bateriei, am scazut tensiunea pana a inceput sa faca figuri( se inchidea automat). Ce tensiune crezi ca am gasit? Tensiunea la care se inchidea era de 2,9-3.0 volti.
Cu bateriile cele mai bune de pe piata, facea cam 10-20 de poze si desigur ca-mi spunea ca nu mai am baterie.Cu acumulatori, scosi imediat de la incarcat faceam cateva poze dupa care acelasi mesaj, accu descarcat.
Banuiesc ca era gandit pentru baterie cu litiu sau accu Li-Ion.Eu in cutia lui n-am gasit decat doua baterii normale iar in instructiuni spuneau de baterie cu litiu care n-am gasit-o nicaieri in RO la vremea aceea.
La HP la reprezentanta, imbecilii aia de la service, se faceau ca nu ma inteleg ce le spun si ca aparatul este bun. Mi l-au schimbat si desigur ca si cel nou era la fel de prost.
Am rezolvat-o pana la urma dar m-am tiganit tare de tot cu aia de la HP, nu vroiau sa recunoasca in ruptul capului ca aparatul este prost gandit.
Revenind la ideea de baza, trebuie sa-i pui bateria pe care o cere fabricantul, nu merge cu baterii normale sau alte chestiuni asemenea.Cred ca iti poti gasi usor celule unde ti-am zis.Pe baza datelor despre bateria veche iti poti face alta noua destul de usor.
0

#13 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 April 2007 - 04:01 PM

Si totusi CR-V3 (marimea a 2 R6 in paralel ) exista sub forma de acumulator Li-Ion de 3V , nu 3.6V. De asta am intrebat ce scrie pe cea originala , ca sa vezi daca este aceeasi cu CR-V3. Nu stiu care ar fi explicatia in legatura cu tensiunea de 3V , dar nici nu m-am obosit prea tare sa caut. Oricum , daca se vrea neaparat 3V , exista multe artificii de a obtine aceasta tensiune la bornele acumulatorului. Cea mai simpla varianta este de a include in interiorul acestuia o dioda legata in serie ( si inca una in paralel da cu sensu invers , pentru a permite incarcarea). Dar nu am desfacut inca nici unu ca sa garantez ca asa este , pot fi si alte variante.

http://www.active-robots.com/products/powe...rs/RC104371.jpg

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 24 April 2007 - 05:35 PM

0

#14 Useril este offline   albastru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 April 2007 - 04:31 PM

Li-ion de 3 volti?! Cine stie, poate aia care au facut bateriile alea de 3v cu litiu, au importat litiul din Romania sau poate l-au indoit cu apa, d-aia este mai lenes si scoate numai 3v in loc de 3,6V.
Hi! Hi!
Glumesc...
Unele baterii foarte nervoase din nastere au incluse niste sisteme electronice de protectie.Adica o siguranta electronica cu niste MOS-uri.
Cand consumul creste peste o limita anume, intrerupe automat alimentarea.
Cand deconectezi complet consumatorul, siguranta electronica revine la forma initiala si alimenteaza din nou consumatorul.Chestiunile astea se fac pentru a nu exploda acumulatorul de Li. Accu astia cu Li explodeaza si ard cu flacara deschisa, chestie foarte urata pentru un aparat foto si foarte, foarte urata pentru fabricantul aparatului foto.Sa produca un incendiu de locuinta din cauza unui foto cu accu defect, este foarte trist. Au si fost niste mesaje pe net la un moment dat cu niste aparate foto care iti dau foc la casa, probabil neghiobii astia de la HP sunt lideri in domeniu.Trebuiau sa ramana la imprimantele lor HP, ca doar d-alea stiu sa faca bine, in rest dezastru.
Sa va feriti sa luati laptop-uri HP, ca o sa va faceti poze cu ele, nu sunt bune de nimic, am eu experienta trista cu ele.
0

#15 Useril este offline   Alex Baccilu 

• Membru care este
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 April 2007 - 10:31 AM

cu HP-ul confirm si eu :-)
deci lithiu de 3V e tzeapa, bine de stiut... si costa si aproape de milion, exact cat face si una kodak originala
am sa merg pe ideea de a face un acumulator din celule cumparate separat
va multumesc frumos pentru sfaturi
nu inchidem topicul, poate mai vin idei, pareri

edit: vad ca pe situl ala sunt unii care au 3.6V si 1700mA bucata...daca-i pun in paralel cum ati spus, o sa scot 3400 mA, asta inseamna mai mult de dublu decat cel original care are 3.6V si 1600 mA...super!

Aceasta postare a fost editata de Alex Baccilu: 26 April 2007 - 10:37 AM

Boardgame is the future!
0

#16 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 26 April 2007 - 01:17 PM

albastru, la 24 Apr 2007, 16:31, a spus:

Sa va feriti sa luati laptop-uri HP, ca o sa va faceti poze cu ele, nu sunt bune de nimic, am eu experienta trista cu ele.

Nici scanner HP sa nu luati.
0

#17 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 26 April 2007 - 04:29 PM

Citeaza

Accu astia cu Li explodeaza si ard cu flacara deschisa, chestie foarte urata pentru un aparat foto si foarte, foarte urata pentru fabricantul aparatului foto.Sa produca un incendiu de locuinta din cauza unui foto cu accu defect, este foarte trist. Au si fost niste mesaje pe net la un moment dat cu niste aparate foto care iti dau foc la casa, probabil neghiobii astia de la HP sunt lideri in domeniu.

Hi Hi HI chiar Sony a patit-o de curind. A retras de pe piata mii de acumulatori liion. Asa ca pazea ! :)

0

#18 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 24 August 2009 - 08:52 PM

am gasit subiectul asta asa ca nu mai deschid altu...

Am un Li-Ion 3,7v 2400mah...merge incarcat si prin alt procedeu decat cel Li-ion? adica pot sa ii dau cu un anumit curent de incarcare pe nimh/lipo/life/nicd ?

Aceasta postare a fost editata de florin100%: 24 August 2009 - 08:53 PM

"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#19 Useril este offline   Abburo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1317
  • Inregistrat: 02-June 07

Postat 24 August 2009 - 09:45 PM

Nu.

La Nixx se incarca in impulsuri, la Lixx in curent continuu. Diferenta fata lui LiVasile fata de Lipo si Life e tensiunea maxima acceptata.

Nu mai stiu exact toate valorile, iar daca gresesc undeva rog corectati.
URGENT !!! schimb Caiet A4 cu Audi acelashi model….rog seriozitate!!!
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu