Postat 24 April 2007 - 03:20 PM
Accu Li-ion de 3,6v are probabil doua celule in paralel.
Bateria de 3v este cu litiu. si este formata dintr-o singura celula.
Litiul este un element chimic extrem de reactiv, bateriile cu litiu inmagazineaza multa energie si dau niste curenti destul de mari, din asta cauza bateriile cu litiu sunt capabile sa sustina un curent mult mai mare decat bateriile obisnuite de 1,5 volti.D-aia fabricantul iti spune sa nu folosesti baterii obisnuite in loc de baterie cu litiu.Bateriile cu litiu se folosesc in special la foto, loc unde ai nevoie de curent mare pentru blitz si nu numai.
Daca blitz-ul ti s-ar incarca in 20 sec sint sigur ca te-ai enerva la culme, chestia asta tine mult de baterie.
Aparatul este gandit pentru Li-Ion si in cel mai rau caz cu baterie cu litiu.Cu baterii obisnuite nici nu cred ca functioneaza, banuiesc ca-ti spune ca n-ai baterie dupa care se inchide automat.Cand consumi dintr-o baterie obisnuita cativa amperi ( pentru blitz), nu-ti mai raman din cele doua baterii in serie nici macar 2,5-2,7 volti, concluzia, aparatul semnalizeaza lipsa tensiunii dupa care se opreste.
La fel am patit si eu cu un HP.Cred ca sunt cele mai idioate aparate foto din lume.Acum am un Canon S80 care face ce vreau eu.
HP-ul l-am pus pe o sursa reglabila in locul bateriei, am scazut tensiunea pana a inceput sa faca figuri( se inchidea automat). Ce tensiune crezi ca am gasit? Tensiunea la care se inchidea era de 2,9-3.0 volti.
Cu bateriile cele mai bune de pe piata, facea cam 10-20 de poze si desigur ca-mi spunea ca nu mai am baterie.Cu acumulatori, scosi imediat de la incarcat faceam cateva poze dupa care acelasi mesaj, accu descarcat.
Banuiesc ca era gandit pentru baterie cu litiu sau accu Li-Ion.Eu in cutia lui n-am gasit decat doua baterii normale iar in instructiuni spuneau de baterie cu litiu care n-am gasit-o nicaieri in RO la vremea aceea.
La HP la reprezentanta, imbecilii aia de la service, se faceau ca nu ma inteleg ce le spun si ca aparatul este bun. Mi l-au schimbat si desigur ca si cel nou era la fel de prost.
Am rezolvat-o pana la urma dar m-am tiganit tare de tot cu aia de la HP, nu vroiau sa recunoasca in ruptul capului ca aparatul este prost gandit.
Revenind la ideea de baza, trebuie sa-i pui bateria pe care o cere fabricantul, nu merge cu baterii normale sau alte chestiuni asemenea.Cred ca iti poti gasi usor celule unde ti-am zis.Pe baza datelor despre bateria veche iti poti face alta noua destul de usor.